9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

POLITIKA: ODS chce porazit Babiše...

Kdo chce vyhrát, musí tomu věřit. Také tímto způsobem se na kongresu přesvědčovali občanští demokraté o tom, že mají šanci porazit Andreje Babiše ve sněmovních volbách.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Krutý 21.1.2020 10:07

hm, je to podivný pohled na výsledek svobodných voleb. Pro mne je naopak nezvolení Udženiji jasným důkazem, že vnitřní demokracie v ODS funguje. Ve které jiné straně u nás se kdy stalo, že by jediný navržený kandidát neprošel? Nikde.

Mimochodem její nezvolení je správné. Je to neviditelná žena, možná tvrdě pracující, ale postrádající charisma i leadership. Jenom si nejsem jistý, že pan Vondra je ten člověk, který může ODS pomoct.

R. Langer 21.1.2020 10:03

Tím bych si nebyl tak jistý, že zrovna tenhle tvar je správný. A vaše gramatické a pravopisné schopnosti nejsou na posouzení tohoto případu evidentně dostatečné. :-)

R. Langer 21.1.2020 9:59

Ano, přesně to je směr, kam ODS směřuje. Do recyklace. Co z ní vyleze, to se teprve uvidí. Obávám se ale, že nic moc. :-(

J. Tulejová 21.1.2020 9:57

Tak to máte v ODS nastavené? S kým se můžete přátelit a s kým nemluvíte? Kdyby největším mínusem Udženije byla účast na narozeninové párty, tak nechápu, jak jste mohli přežít akce Topolánka a jak můžete trpět chování Novotného... Pokrytci.

F. Svoboda 21.1.2020 9:53

Pokud žijete v Čechách, tak jste si mohl za ta léta všimnout, že se zde ženská jména přechylují. I když v případě této paní to bylo nezvyklé, tak je to správné !!!

P. Lenc 21.1.2020 9:43

Neví toho pan Polanský asi víc.Problém ODS je ale Fiala, slušná, ale naprosto nevýrazná figura.Profesor teoretik a tím je řečeno vše.

J. Ježek 21.1.2020 9:18

Že všichni poslanci ODS těch 900 Kč odsouhlasili, to nevíte?

D. Polanský 21.1.2020 8:58

A že ODS by jim přidala podstatně méně, marný, marný.

J. Ježek 21.1.2020 8:52

ODS může porazit Babiše jedině tak, že do něj Fiala na chodbě strčí.

Když ani nejsou schopni vysvětlit důchodcům, že jim 900 Kč nepřidal Babiš, jeto marný, marný, marný!

P. Staronový 21.1.2020 8:41

"Paní Udženijová" - kdo to je? :-P

M. Krátký 21.1.2020 8:31

od začátků jsem byl voličem ODS - ale uspavač hadů je jejím hrobařem - !!!

V. Heidlerová 21.1.2020 8:11

Paní Udženijová se diskvalifikovala sama již dříve svými víc než přátelskými styky s Jaromírem Soukupem Barrandov. Její projev byl plný výzev a frází, to je málo. Jako volička ODS si myslím, že ta mobilizace k převzetí vlády byla nereálná a nadhodnocená, ale ODS volit budu, protože v porovnání s ostatními politickými subjekty jsou tam slušní lidé, s vyjímkou p. Novotného. Ten však má odvahu, kterou nemá žádný z politiků.

B. Tattarelli 21.1.2020 8:02

Strana ktera prohlasuje jak bude vladnout, by se mohla skromne vratit do realu. Od ODS by mozna naivni pravicovy volic cekal srozumitelnou deklaraci sveho ideoveho zakladu a z toho plynouci postoj k budovani statu. Nic takoveho ale z toho nevyplynulo. Nikoho z ucastniku ani nenapadlo jasne pojmenovat zhovadilosti na kterych se ODS kdysi podilela a ktere do dnesnich dnu negativne pusobi v CR. Za mnohe bych jmenoval : 1. vznik a existenci sede persekucni zony ktere soucasti jsou Mestke policie, institut fiktivniho doruceni a stovky tisic nestesti a krivd zpusobenych podivnou cinnosti privatnich exekutoru. Vysledkem je cca 960tisic osob v exekuci a desitky tisic pripadu kdy se z banalnich dluhu (casto fiktivnich) stali dluhy o objemech ktere dluznik jednoduse splatit nemuze. Tento stav trva desitky let a nevymozene a nevymozitelne exekuce rostou a kupi se... To vylucuje nekolik sto tisic lidi ze systemoveho zivota a moznosti radne se zamestnat a mit rodinu. radsi dovzeme do CR nekolik sto tisic zahranicnich delniku... Pokud se ODS podilela na vzniku tohoto neuteseneho stavu, mela by najit odvahu i tento stav pojmenovat resit. Uprimne si myslim, ze jakekoliv presekucni cinnosti musi zustat pouze v jurisdikci statu i s jeho odpovednosti... Nokoho taky ani ve snu nenapadlo aby ODS iniciovala audit potrebnosti mnozstvi statnich uredniku k efektivni obsluze statu, ci nedejboze jednotny informacni system statu (E-government). Mohlo by to evokovat potrebu zacit se ptat po potrebe existence Kraju a jejich uredniku, nebo revizi pravomoci a cinnosti Mestkych a Obecnich uradu i Mestkymi policiemi (o kterych si neskromne myslim ze je meli jiz davno rozehnat a mestkym policajtum nabidnout praci u statni policie...tedy tem, kteri by prosli vyberem :-)) Prozatim to ale vypada ze jednoduche chaoticke vykriky, radoby pravicove retoriky, jsou jednodussi variantou a spolehat na to, ze je obcane CR budou volit ze zoufalstvi, je trochu kratkozrake...

J. Karlík 21.1.2020 7:31

Oni by občas někoho i měli, ale toho radši vyloučí. A tihle kašpárkove nám tvrdí i na kameru, že nejen budou ve vládě, ale že ji budou sestavovat.

V. Mokrý 21.1.2020 6:39

Chtít může, ale to je tak jediné, co pro to dělá. A zřejmě to vypadá na dlouho.

L. Novák 21.1.2020 1:26

Mě zaujala zpráva, že na kongresu ODS bude vše bez plastů a s recyklovaným papírem... ODS se už zřejmě úplně pomátla... :-P