3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: ODS a Pekárek

Občanští demokraté vyzvali poslance Romana Pekárka, aby složil mandát. Je to maximum toho, co mohou učinit. Mandát totiž nezanikám tím, že by o tom rozhodla nějaké politická strana, případně výrok soudu. Není-li dolní parlamentní komora z nějakého důvodu rozpuštěna, nebo se jednotlivec nestal senátorem či prezidentem, záleží pouze na jeho uvážení.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 16.11.2012 11:32

Další bouře ve sklenici vody

Napříč politickými stranami je mezi těmi, kteří by nastoupili za nějakého poslance 12 takových kteří mají "policejní škraloup" a je mezi nimi i např. "kakaový" Kraus. Mandátu se kromě nedávných amatérských "vzbouřenců" v ODS pokud vím nevzdal nikdo (dokonce ani takový grázl jako pan Rath). Amaterismus těch vzbouřenců souvisí bezpochyby s tím, že někteří z nich se dostali do sněmovny díky idiotské volební metodě kroužkování těch, které jejich strany (obvykle s jejich souhlasem) umístili na konec kandidátky.

Počínání pana Pekárka je nerozumné (může na něm jenom ztratit svou politickou budoucnost), ale je lidsky pochopitelné, protože za situace, kdy proti němu stojí jediný důkaz a tím je odposlech, který znalkyně prohlásila za nevěrohodný (a u skutečně nezávislého soudu by takový důkaz nemohl být přijat) nechce udělat nic co by byť jen nepřímo naznačovalo, že svou vinu připouští.

B. Rybák 16.11.2012 12:56

Re: Další bouře ve sklenici vody

Další problém podle mne spočívá v tom, že prodej toho pozemku za danou cenu schválili i zastupitelé (Pekárkem prý ovlivnění), protože za znalcem stanovenou cenu to nikdo nechtěl koupit. Pokud tedy nikdo neprokáže panu Pekárkovi přijetí úplatku, jedná se opět o nebezpečný případ kriminalizace politického rozhodování (podobně jako v případě Parkanová). Soudcokracie (spojená se zastrašováním především EU-skeptických politiků) je asi vytvářena záměrně, aby mohly být proti vůli politiků (národa) schváleny např. "bruselské" integrační, "zelené", a pozitivně diskriminační zákony.