16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

POLITIKA: Odpovědnost za kauzu Rath nesou politici

Vrátí-li se člověk po čtrnácti dnech ze zahraničí, kde čte výlučně tamní tisk, který řeší na první stranách změnu poměrů v Evropě po nástupu nového francouzského prezidenta Francoise Hollanda, zamýšlí se nad situací v Řecku a v Sýrii a zevrubně probírá snahy ruského prezidenta Putina o novou orientaci Ruska na Asii.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 5.6.2012 12:00

Naší mladé a hlavně křehké demokracie???

Pomineme-li  jistou míru svobody, mám k autorovi jeden zásadní dotaz. Co zásadního lze v České republice bez uzardění označit za demokratické??? Vládu menšiny nad většinou?Moc výkonnou, tvořenou koalicemi politických stran, koalicemi, které nevolil ani jeden volič? Ničím neomezenou moc politických stran nad naprostou většinou občanů?Přežívání socialistických principů v odměňování státních zaměstnanců? T. zv. "reformy" páně Kalouska, které odmítá 90% občanů země bez možnosti jakkoliv prosadit svou většinovou vůli? Moc politických stran nad občany země? Moci zákonodárná, výkonná a soudní, ovládané zcela ještě jinou mocí, mocí politických stran??? Tomu stavu společnosti říkáte demokracie????

P. Fiala 5.6.2012 10:28

Odpovědnost nese každý volič, který volí i ten co nevolí

Jaká by byla situace, nebýt rozčeření vod toho českého rybníku se stojatýmivodami díky působení lidí z politické straně Věci veřejné.

A výsledek práce těch "kapříků" na jednu "štičku"?

M. Vondráček 5.6.2012 9:27

??

Svou odpovědnost za Ratha necítíte pane Hvížďalo ?? Nezaznamenal jsem , že vy jako renomovaný novinář a arbitr pravdy a lásky , jste někdy napsal sžíravě kritický článek o jeho hulvátsví , urážkách a způsobech.

J. Urban 5.6.2012 8:11

Odpovědnost za rata nesou

politici. My občané neseme pak nemalou odpovědnost za politiky - každý se chová tak, jak mu to okolí dovolí. Nedovolme jim to tedy už. Republika je v ohrožení, je rozežírána a požírána zkorumpovanými "elitami" typu rat. Občané mají právo vystoupit na její obranu všemi prostředky.

K. Podhajský 5.6.2012 9:27

Re: Odpovědnost za rata nesou

Občané právo vystoupit  mají, ale to nestačí, muse-li by mít také vůli a tu ve velké většině geneticky nemají.......

A. Bocek 5.6.2012 9:34

Re: Odpovědnost za rata nesou

Chytří a morální lidé jsou leniví vstupovat do politiky , za tuto lenost jsou potrestáni tím , že jim vládnou jedinci typu Ráth či Řebíček.

R. Langer 5.6.2012 11:52

Re: Odpovědnost za rata nesou

Jo, to taky ale musíte volit někoho jiného, než tu levičáckou verbež... :-(

P. Kolář 5.6.2012 7:13

Původně jsem si myslel,

že konečně chytili lumpa.Jak ukazuje čas,tak už to díky advokátům až taková pravda není.Neustálé nahlodávání případu, za nadšené účasti našeho tisku ,dává tušit,že to asi vyšumí.Běhá mi mráz po zádech,když zaslechnu jména některých advokátů a pokračování případu je zase v mlhách.

J. Blažek 5.6.2012 6:29

Kontrolní otázka:

Proč takovou horlivost a úspěchy nevyvíjí policie a státní zastupitelství ve stamilionových kauzách politiků vládních stran??

P. Kolář 5.6.2012 7:20

Re: Kontrolní otázka:

Pane Blažek,proč kladete takovou otázku?Vždyť vy sám pro sebe znáte odpověď.Samozřejmě je to spiknutí policie a justice proti doktoru Rathovi,který přece až tolik nekradl,ti ostatní to znamená ODS a TOP mají přece nakradeno víc a nic se neděje.Že jim to doposud nikdo nedokázal,to přece nehraje roli.Neumíte rozlišit,co je to krádež a zneužití pravomoci od politické odpovědnosti.A bojím se,že to nepochopíte nikdy.

V. Váňa 5.6.2012 9:14

Re: Kontrolní otázka:

Vážený pane Koláři, viděl bych to ještě trochu jinak, byť s Vaší ironií v podstatě souhlasím.

Domnívám se, že jde jasně a jednoznačně o předvolební boj. Totiž, ne že by to bylo na Ratha nastrčeno. Míním to tak, že se nyní bude VELMI DŮSLEDNĚ šetřit všechno možné ve všech krajích. To by v tom byl čert, aby oranžové kraje nakonec po volbách nezměnily barvu.

No, a ti, kterým "doposud nikdo nic neprokázal" to mají ZATÍM v suchu, o ně se totiž nyní, v nejbližších měsících, nehraje.

Politická odpovědnost tak jak se u nás užívá, je obludná nestoudnost. Za politickou odpovědnost považuji například to, že řecký ministr kultury (?) odstoupil proto, že nějací zloději vykradli muzeum. Ale nezlobte se na mě, politická odpovědnost není situace, kdy můj podřízený podepíše "nevýhodnou" (abych nebyl osočen) smlouvu, na základě které zmizí 300 mil z veřejných peněz, ale já za to mám pouze "politickou" odpovědnost. Takže zavřou všechny, kteří ten papír vzali do ruky, ale já jsem nevinný, a tudíž u mě nefunguje ani ta politická odpovědnost. ("O ničem jsem nevěděl."). Nebo máte pocit, že onen zmiňovaný řecký ministr byl o chystané loupeži přede zpraven?

Chtěl jsem tím říci, že skutečně na mě nedělá dojem, zda v tomto státě někomu někdo něco prokáže, či nikoli, protože to skutečně není v našem absurdistánu podstatné. Kdo z našich politických představitelů může, prakticky skutečně krade. Bez ohledu na politickou příslušnost. A správně odhaleni a usvědčeni jsou jen ti, kteří v daný moment stojí na nesprávné straně hřiště.

P. Pavlovský 5.6.2012 0:43

Proč je naše demokracie i po 22 letech

stále  "mladá a hlavně křehká"?

   V roce 1938, pouhých 20 let od vzniku ČSR, se tohle o naší demokracii neříkalo ani nepsalo, naopak, i v demokratické cizině se psalo, že Československo je výjimečným, pevným ostrůvkem demokracie ve Střední Evropě. Čím to je? 

Odpověď je po mém soudu prostá: Prvorepublikové demokracii předcházelo půl století demokracie konstituční. Naší dnešní demokracii předcházelo 40 let totalit.

J. Blažek 5.6.2012 6:31

Re: Proč je naše demokracie i po 22 letech

Ale, ale - že by ještě 22 let po převratu za všechno mohli ti zlí komunisti? - Tomu snad nevěří ani ti největší hlupáci a vrtichvosti.

P. Pavlovský 5.6.2012 6:53

Re: Proč je naše demokracie i po 22 letech

Pardon, měl jsem napsatr půl století totalit, ta nacistická a tou komunistickou se sčítají.

R. Langer 5.6.2012 11:50

Re: Proč je naše demokracie i po 22 letech

Tak tak. Co tak z toho asi může vzejít, tady teď v reálu vidíme.

V. Vlach 5.6.2012 7:32

Re: Proč je naše demokracie i po 22 letech

Ale, ale.... že by ještě 22 let po "převratu" nechtěl porád někdo vidět a slyšet? Ano, mohou za to. Všichni ti estébáci, svazáci a funkcionáři, náměstkové a ředitelé s veksláky nejsou snad výhonky komunismu a jeho zločinné organizace ? A co jejich povedené děti - ti přišli k majetku a Moci jak?

Pane Blažek, ruku na srdce - čemu Vy věříte(a čemu věřit můžete a čemu věřit chcete)?

A. Bocek 5.6.2012 9:39

Malá otázka ?

Ve které době a v jakých rodinách získávali morálku dnešní politici Ráth, Nečas, Palas, Švejnar ?

I. Schlägel 5.6.2012 8:08

Re: Proč je naše demokracie i po 22 letech

Jak dlouho se chodí do sklepa, tak dlouho se chodí ze sklepa, milej zlatej. Bolševika pod kůží má každý z nás, co to pamatujeme, včetně Vás. Obnova je na generace. Setrvačnost společenských návyků tvořených 40-ti lety budování komunistického nesmyslu je dlouhodobá. Což je asi pro Vás velmi složité pochopit.

J. Vozábalová 5.6.2012 8:59

Re: Proč je naše demokracie i po 22 letech

Hezký den,

no, nemám se tak úplně za hlupáka, natož pak za vrtichvosta, ale ano, mohou za všechno. Před válkou byla naše republika - a myslím právem - opravdu označována za pevný ostrůvek demokracie, krom toho zde byla relativně vyspělá a sebevědomá a vzdělaná společnost a dala by se vyjmenovat další spousta věcí, které by nás za normálního vývoje řadily po válce do evropské špičky. 

Dnes bychom za sebou měli víc než šedesát let ďemokratického vývoje a mnoho našich současných politiků by se svými morálními vlastnostmi nemělo nejmenší šanci  se o vrcholné funkce ucházet.

Taky jsem četla "Boj o hrad" a nedělám si iluze, ale samolibá sprostota, ubohé bažení po větší hnojné kuličce - to je opravdu výsledek poroby národa - bahno je ještě pořád hodně nahoře a bude trvat ještě dlouho, než se usadí.

R. Langer 5.6.2012 11:49

Re: Proč je naše demokracie i po 22 letech

Já tomu věřím skálopevně. Protože pořád všude ve vládě a v parlamentu vidím ty bolševické levičácké mafiány, co natahují ruce do našich peněženek.