22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

POLITIKA: Odpočítávání života chatrné koalice začalo

To, co předvádí dnešní, z předčasných voleb vzešlá koalice, nemá v našich novodobých dějinách obdoby. Doposud vždy, když byla sestavena koaliční vláda, tedy více méně po celé čtvrtstoletí po listopadu 1989 s výjimkou opoziční smlouvy, první vlády Mirka Topolánka a tří vlád úřednických, měli členové koalice různě silné odstředivé tendence.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Gabriel st. 30.1.2014 19:13

Re: Pane Žantovský,

Ale prd, velebnosti, řekla by Kelišová. Nebo máte dojem, že v SRN, Rakousku, Švýcarsku, GB, USA... demokracie postavená na politických stranách nefunguje? Nebo máte bláhovou predstavu, že fungovat znamená absolutně dokonale a bezchybně? Vy sám jste absolutně dokonalý a bezchybný ve všem, co děláte?

P. Gabriel st. 30.1.2014 19:10

Kecy pane Žantovský.

Já pevně věřím, že na rozdíl od předchozí praxe Nečasů, Topolánků, Kalousků a Paroubků, členové této koalice ví, že jim nezbývá, než hledat, co je spojuje a že to také budou dělat. Pokud vám to pane Žantovský uniklo, má vláda právo na 100 dnů klidu. Kopat do něčeho, co ještě ani nemělo čas začít fungovat je hnusné a dělá to jenom nevychovaný hulvát!

J. Ráž 29.1.2014 14:31

Odpočítávání začalo, ale z jiných důvodů

Sobotka - Gross neuměl vysvětlit 3mega za byt, a jak vysvětlil Sobotka 7,5 mega? A jak se rozkryje proč bylo OKD prodáno za cenu, kterou.mělo 20% bytů, které Bakalovi Sobotka přiklepl k dolům jako bonus, tak to by v Africe nepřežil ani Mukambe. Přežije to Sobotka?

Marksová-Tominová má řídit ministerstvo, jehož orgán jí překazil kšeft za 20mega s rekvalifikacemi....není to spíše k pláči jako ke smíchu?

Dvojitý podrazak, kterým dostal titul za roční studium plzeňské Sorbony je šéfem policie a obecních úřadů - tak to už není ani k pláči, ani ke smíchu

Atd.....atd.

To už přece ani levivovy volič nemůže překousnout.

J. Mach 28.1.2014 21:07

Proč trvat na starých nevyhovujících pravidlech.

Nevím proč je kritizován pokus o jiný způsob politické práce než byl

dosud obvyklý - a viditelně nevyhovující. Proč trvat na pravidlech

stranických náměstků, kteří jsou pro práci nepoužitelní?

P. Čech 28.1.2014 19:43

Re: S tím rozdělením odpovědnosti - jenom žvásty!

Mám jen jednu otázku, pane Vítku. Považujete se také za zdegenerovaného občana a nekvalitního voliče? Vězte, že k tomu národu, o kterém se zde s takovým despektem vyjadřujete, patříte také Vy.

P. Čech 28.1.2014 19:40

Re: Pane Žantovský,

Buďte tak laskav a nenadávejte mi. Pojem "soudruh" považuji za nejhorší nadávku

P. Vítek 28.1.2014 19:36

Re: S tím rozdělením odpovědnosti - jenom žvásty!

Prectete si neco o Anarchokapitalismu na D-fens at prijdete i na jine myslenky.Po 40 letech komunismu a 23 letech vlady jejich deti a vnuku, by bylo naproste silenstvi nechat ten zdegenerovany narod,zbaveny kvalitniho volicstva(s vybornymi novinari),neco hlasovat!

P. Vítek 28.1.2014 19:30

Re: Pane Žantovský,

Soudruh Praotec Cech vi vzdycky jak stohoven

A. Reček 28.1.2014 18:07

Re: Odpočítávání života chatrné koalice začalo

Soudruhu máte smysl pro humor.  Nebude odpočítaván start i nacistům  v Německu?

M. Bomar 28.1.2014 17:55

Re:odpocitavani "ceska"

zacalo v roce 1945!

M. Bomar 28.1.2014 17:52

Re: masaryk byl take slovak,

ktery na pocatku sve politicke kariery mluvil nemecky

S. Vaněček Šauerová 28.1.2014 16:57

Andrej Babiš ovšem není politik, nýbrž manažer ??

Nevím, pane Žantovský, proč naskakujete na Babišovu píseň. Pan Babiš samozřejmě JE politikem, to nejpozději od doby, kdy byl zvolen do PS. Je potřeba mu to stále připomínat,  to při každé příležitosti, jak vypustí tento nonsens z úst. Vy děláte opak. Netuším, proč. Babiš má lidi zjevně za hlupáky. Jistě, není sám. To ale neznamená, že se mu má každá habaďůra spolknout.

M. Šurgot 28.1.2014 16:29

Výstižný skeč ze seriálu Jistě, pane ministře

Když se podíváte na krátký, cca 2 minutový skeč, tak uvidíte, jak to asi je, když se Babiš baví se starými straníky z ČSSD...

http://www.youtube.com/watch?v=QVCgOfvKMZM

P. Čech 28.1.2014 15:53

Re: Předesílám

Také pana Babiše nemusím, ale zásady hnutí ANO mi cizí nejsou. To však pan Žantovský nemůže pochopit, on je v tuhém zajetí politických klišé, jimž už ve většině světa zvoní hrana. Jsou to systémy obecně končící a jejich konec je jen otázkou času. Na výsluní zájmu se dere oprávněně demokracie skutečná, demokracie švýcarského typu, kde obecná moc je v rukou většiny občanů.

P. Čech 28.1.2014 15:48

Re: S tím rozdělením odpovědnosti - jenom žvásty!

Tak, tak. Nezodpovědný je celý náš společenský a politický systém, který je možno nazvat pouze socialismem, ve kterém jako úlitba ovčanům je povolena vyšší míra svobody, což ve svém důsledku vede ke společenskému chaosu - anarchii.

P. Čech 28.1.2014 15:45

Pane Žantovský,

je vidět, že vůbec nerozumíte obecnému trendu ve světě (a nebo mu nechcete rozumět?), který sebou nese odklon naprosté většiny lidí od systémů řízení společností na základě moci politických stran nad občany. Je to sice systém, který více či méně úspěšně a nebo neúspěšně (ne)fungoval ve většině světa, nicméně občané stále více seznávají že efektivně fungovat nemůže. Je to totiž systém, který zásadně odporuje demokracii jako takové, tedy přináší vládu a moc naprosté menšiny občanů, reprezentované příznivci a členy jednotlivých politických stran nad ostatní obrovskou většinou občanů ostatních. Demokracie, a to jakákoliv, tedy i parlamentní, je vládou a mocí většinové vůle občanů a nikoliv vládou a mocí menšiny nad většinou. Demokracie nepřipouští ovládnutí moci zákonodárné, výkonné či soudní kýmkoliv kromě občanů. Není možno hovořit o demokracii v systému, ve kterém politické strany zcela ovládají tyto demokratické moci. Není možné připustit, aby nějaká (vždy menšinová) politická strana ovládla moc zákonodárnou a přes ni moc výkonnou i soudní. Přesně tímto se vyznačuje politický systém, vnucený občanům v České republice. A právě současná vládní koalice, jejíž vláda ještě nebyla jmenována ukazuje cestu, jak z toho ven. Je to konkrétně realizace bodu 9.1 jejího vládního programu. Je to cesta k něčemu, čemu Vy, pane Žantovský, nikdy neporozumíte, poněvadž tomu rozumět nechcete. Vám vyhovuje papouškování zažitých klišé, které jen konzervují nežádoucí stav a ve svém důsledku k ničemu smysluplnému nevedou.

V. Vlach 28.1.2014 14:25

S tím rozdělením odpovědnosti - jenom žvásty!

Jakou kdy měl kdo zodpovědnost? Celá polistopadová historie je jenom eskapádou lží, podvodů, tunelů atd atd - prtamenící z naprosto nulové zodpovědnosti politiků, potažmo dalších jako bankéřů......

K. Frauknecht 28.1.2014 13:41

Re: Vážení voliči pravice,

Zatím jediný kdo selhal byl volič (snad jen naiva, možná ale že trotl :-)). Na selhání této pseudokoalice ještě chvilku počkáme.

J. Vlk 28.1.2014 13:05

Odpočítávání života chatrné koalice začalo

Soudruzi, odpočítávají vám statr !  :-)

P. Švejnoch 28.1.2014 12:23

Předesílám

že panu Babišovi nevěřím a od jeho působení v politice si neslibuji nic dobrého. Zkrátka, nemám pana Babiše rád - stejně jako zcela očividně autor.

Nicméně si dovolím s dvěma věcmi nesouhlasit:

Představa, že Mr. Babiš není schopen dohody a kompromis dokonce považuje za osobní prohru, mi přijde poněkud nepromyšlená. Mr. B. má za sebou úspěšnou podnikatelskou kariéru, o jejímž průběhu si sice můžeme domýšlet cokoli, nicméně z principu věci musela být plná dohod a kompromisů - bez dohod a kompromisů se prostě v bussinesu nepohnete ani o píď.

Druhá věc: Přijde mi poněkud iluzorní myšlenka, že skrzevá náměstky (specielně pak náměstky z ČSSD) by mohla mít veřejnost kontrolu nad děním v resortu. Ba, ještě spíš než iluzorní mi ta myšlenka přijde směšná...

V. Vaclavik 28.1.2014 12:10

Tenhle styl pokadene, zatemovane politiky

nemam rad - ze kdyz nekdo ziska vedouci misto, ma mit 'opozicni' lidi pod sebou, aby se nic poradneho, nebo neporadneho nedalo udelat, aby zbylo jen kecani, nebo ciny hodne chytre horakyne... rozplizlost, nanicovatost, tot hesla v erbu naseho pana Zantovskeho.

M. Mýval 28.1.2014 11:59

nejsme jako politici, makáme

Jako vodňanské kuře

M. Mýval 28.1.2014 11:11

má co ztratit

Na jeho neprůhledné čachry si teď už každý posvítí a bez dotací na zločinná biopaliva má do roka na krku exekuci jako Vašík Fischerů

M. Mýval 28.1.2014 11:08

příští volby vyhraje Babiš

Ale nikdo s ním nepůjde. Proti němu je Paroubek s Kočkama charakter

I. Skolin 28.1.2014 10:33

Re: jo

Odpočítávání "Česka" začalo v r. 1948.

P. Vítek 28.1.2014 10:11

Re: Kdo z nás, voličů, ví, kde je pravda ???

Spravne.A soudruzi a jejich potomci tady tahaji za nitky plynule od 89 az do ted.Obcas jim to nekdo mazane chtel nabourat a skoncil v medialnich(tam jsou taky)sr.ckach nebo mu hrozi vazba.Napr Klaus a Necas

P. Vítek 28.1.2014 10:06

Re: Kdo z nás, voličů, ví, kde je pravda ???

Do toho bordelu nas dostali ti,kteri se ted derou k moci.Predesli politici byli jen jejich prostredniky(az na par vyjimek-Necas,Klaus,Benda,Kubera,Mandler,Nemcova,Horak....) a tak ted,kdy je dotaci z eu a prachu v pokladne mene a mene,tak si prisli k cecku primo.

P. Vítek 28.1.2014 10:00

Re: jo

Polucky

P. Vítek 28.1.2014 9:58

Re: Tak nevím, jak je to s tím odpočítáváním.

a jak se jeste pred vikendem smal...on je snad jeste blbejsi nez vypada

P. Vítek 28.1.2014 9:55

Re: Vážení voliči pravice,

Poslete to Jancurovi,Dedkovi,Bernardovi,Krausovi s Janeckovi....

to nevedeli,ze jeho kumpani vedi na ostatni vic nez ostatni na ne?