18.5.2024 | Svátek má Nataša


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Hejna 27.11.2010 17:34

Re: Třicetikorunový příspěvek nestačí?

A když jenom předepíše recept a vybírá?

L. Severa 27.11.2010 17:37

Re: Třicetikorunový příspěvek nestačí?

Pokud jsem informován tak zdravotní pojišťovny snížily sazbu za body, které jsou základem pro honorování lékařů, takže je to šulnul. 

M. Gavlák 27.11.2010 6:50

Než začnete rozumovat nad lékaři,

zkuste si zjistit, co vlastně chtějí - nikoli německou výši platu, ale něměcký poměr k průměrné mzdě, to je trochu rozdíl. Pak snad pochopíte, že obrana proti tomu, aby byli rukojmími vlád, které dokola vyzývají k podpoře "reforem" dopadajících jen a jen na pracující, přičemž zlodějiny mocných nejsou nikdy potrestány, taková obrana je plně legitimní. A je smutné, jak se bolševicky daří dělat z lékařů vyčůrané prospěcháře...

A. Čepek 27.11.2010 8:44

Re: Než začnete rozumovat nad lékaři,

A když se má vláda postarat v době krize o lékaře a naorvnání jejich příjmů, proč ne o hasiče, policisty, zemědělce, učitele, železničáře, pekaře, prodavačky, filmaře, veterináře, novináře, spisovatele a hudebníky, knihkupce, zelináře, tramvajáky, stavaře, historiky, řidiče, instalatéry, herce, baletky a baleťáky, horníky s hutníky, podnikatele i státní úředníky, lesníky, letce a letušky, uklízečky a univerzitní profesory, knihovníky, duchovní, kuchaře a já nevím koho ještě, kdo všechno se živí poctivou prací. Snažíte se snad říci, že v dnešní nelehké době jsou lékaři těmi, kdo trpí, jsou nespravedlivě poškozeni a strádají nejvíce?

J. Kulheim 27.11.2010 10:33

Re: Než začnete rozumovat nad lékaři,

Jít za lepším mají právo. Jak se říká všechno zlé je k něčemu dobré. Ti, kteří mají málo budou mít stále málo, ať jdou.  Německo je v Německu a tam jsou taky německé platy. .

Platy u nás- Co plat 48 700 Kč měsíčně resp. 32 600 Kč měsíčně znamen. Plat 48 700 Kč je 2,07 násobek průměrné mzdy v ČR. V rámci EU naleznete státy, kde je tento údaj vyšší, ale najdou se i nižší., sice jsou to výjimky, ale nejsme jediní. Jsme prostě jen malý a na evropské poměry  chudý stát a své doktory platíme tak, jak můžeme. Lékaři s tímto platem převyšujícím průměr patří mezi 7% nejlépe placených zaměstnanců v ČR (95% percentil je 52 tis. Kč.      Nastupující lékaři při platu 32 600 Kč vydělávají více 77% všech zaměstnanců v ČR (75% percentil je 29538 Kč).

 „Průměrný příjem lékaře v nemocnici, která se řídí platovými tabulkami, byl loni 48 700 korun hrubého měsíčně. Vyplývá to z dosud nepublikovaných dat Ústavu zdravotnických informací a statistiky, která mají LN k dispozici. Jenže tarifní plat, tedy základ bez odměn a přesčasů, z této částky tvoří necelou polovinu. A začínající lékaři mají průměrně 32 600 korun měsíčně, z toho na tarifním platu jen 17 900 korun.“

 Ředitel nemocnice v Motole imformoval o platech lékařů - Primáře a na přednosty. Bez specializace, to jsou v podstatě lékaři mezi 25 až 30 lety, před atestací, nastupují po škole. Tak v Motole to vychází na průměr za prvních 10 měsíců na průměrný měsíční plat 36 330 korun. U lékařů se specializací, což znamená, to jsou ty kvalifikovaní, po atestaci, v podstatě všichni ostatní, to vychází na 57 785, u primářů to vychází na 78 771 a u přednostů, což je problematická kategorie, protože oni nemají úvazek jedna nula u nemocnice, takže kdybych to dopočítal do úvazku jedna nula u nemocnice, tak je to nějakých 136 tisíc korun.

Na vesnici lidé vydělávají kolem 10000 Kč hrubého a musí vyjít. I tito lidé platí studium těm, kteří mají stále málo. Děkuji a nevracejte se

K. Janyška 28.11.2010 9:02

Re: Než začnete rozumovat nad lékaři,

Ano, ještě jsem nepotkal chudého lékaře !  Jejich příjmy  mimo nemocnice jsou doslova na naše poměry dolsova  nechutné a u některých dosahují statisíce měsíčně i více ! Nezávidím nikomu, ale bacha ! Je to z pojištění ! Dzp.