5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Joska 10.12.2007 23:09

Co to je zač?

Co je to za patlala ten Kopecký? Už jste se " ukojil" a je Vám dobře, autore? Jen tak na okraj... kteroupak bohulibou partaj Vy preferujete, co?

František 10.12.2007 20:34

Pohrobci profláklé ODA

A zůstala po ní rakovina v podání Klausovy ODS, Paroubkovy ČSSD, Čunkových hnusných Lidovců a Bursíkových  Zelených. Jediný člověk, ktrý mezi tuto rakovinu nepatří  je pouze pan ministr Schwarzenberg.

Kubeš 10.12.2007 21:06

Re: Pohrobci profláklé ODA

A František

Standa 10.12.2007 16:46

To

jim to trvalo!

MF 10.12.2007 16:38

To snad ne.

Bývalí voliči ODA volí zelené?

doktor 10.12.2007 12:56

Politikové ODA

se v devadesátých letech nejvyšší mírou jako politikové i soukromě (Kalvoda) podepsali na zločinech české privatizace i na rozdělení státu. Ať táhnou!

Malý Aston 10.12.2007 13:22

Re: Politikové ODA

Tak jedna pidistrana již není a ostatní to ještě čeká.Každá politická strana,pokud nececká naše daně jako příplatek za účast v parlamentu nebo ve vládě ,kdy se přímo podílí na udělování státních zakázek takto zahyne.Bez prachů,bez sekretariátů až na úroveň okresů nemá žádná pidistrana naději na přežití.A pokud jsou v čele ještě prodejní hošánci,dnes zašití za dobré služby na různých zastupitelstvích České republiky v zahraničí je to jen otázka času.:-D

Jan 10.12.2007 13:40

Re: Politikové ODA

.....a nevrací se více!!!!

www racek 10.12.2007 13:58

Re: Politikové ODA

no, oni odtáhli se stamilony úspor na havaj ... viděl bych lepší místo. ale tam je nenajdem ...

fero 10.12.2007 16:49

Re: Politikové ODA

Naprostý souhlas. Navíc bych přpomněl, že ODA ovládala celou tzv.privatizační linku. Přesto všechno většina "chytráků" každé pochybení inkriminovaných let hází na V.Klause.

Kubeš 10.12.2007 17:02

Re: Politikové ODA

Pochybuji, že se podíleli na nějakých zločinech, v každém případě bych označil jejich činnost "minus". Pakliže by se podíleli (dle "doktora") na rozdělení státu, za to bych jim připsal "plus". Jde mi mráz po zádech,když si představím, že na naší politice by se podíleli Fico a jemu podobní - u nás je na to blbečků dost.

čtenář 10.12.2007 9:39

Za zánik ODA mohlo

především to, že ač měla ambice řídit stát, dokonale předvedla, že má potíže s uřízením sama sebe. Asi si vzala moc k srdci nechuť k fungujícím ale nemilovaným stranickým sekretariátům. Přesně takový by k svému přežití totiž byla potřebovala. Jinak byla nebezpečná, jako všechny malé strany. "Pravičáci". kteří ji volili, obvykle tím své hlasy zahodili a přivolili si komouše.

Klička 11.12.2007 0:01

Re: Za zánik ODA mohlo

Ano, měla ambice řídit stát, to by však nesměla do ministerských funkcí instalovat lidi jako byl v té době pan Vladimír Dlouhý,komunistický bastard, který do té doby využíval výhod nomenklaturního kádru KSČ kde se dalo.Jeho vystoupení v televizi, kde se vehementně snažil přesvědčit národ že "musel", aby mohl vykonávat práci,kterou vystudoval nebylo nic jiného než nehoráznou lží a pokusem o ospravedlnění vlastního odsouzeníhodného selhání. Zde je nutno si konečně na rovinu přiznat, že nikdo nic nemusel. Cokoliv kdo činil, činil dobrovolně a v případě pana Dlouhého k vlastnímu prospěchu.To, že ODA obsahovala lidi typu pana Dlouhého vedlo nakonec k jejímu zániku. Nic více a nic méně. Každá strana, která postupně absorbovala bývalé komunisty je nakonec odsouzena k zániku, pokud se s nimi nedokáže rozloučit. Bývalý komunista není totiž nic jiného než prospěchářské individuum, které pro vlastní prospěch je ochotno zradit cokoliv. Osobně si mohu vážit současných komunistů  (blahoslavení chudí duchem, neb oni nevědí co činí) více než komunistů bývalých, kteří jsou ochotni a schopni zradit kohokoliv a cokoliv ve snaze urvat co nejvíce pro sebe.

čtenář 11.12.2007 16:08

Re: Re: Za zánik ODA mohlo

Souhlasím s vámi, že bývalí komunisté nemají v politice demokratického státu co pohledávat, ani v slušných politických stranách. Jinak se ale domnívám, že pragmatičtí političtí hraboši, kterým je v podstatě jedno, zdali budují komunizmus nebo kapitalizmus, jsou méně nebezpeční, než právě ti sympatičtější "idealističtí" komunisti, kteří jsou ochotni pro ten svůj hnusnej systém něco obětovat.

jarmich 10.12.2007 9:29

Doufám,

že to není začátek konce. Aby nám tu pak nezbyla jen ta rudá a sociální domokratůra. Ale pravdou zůstává, že ODA má podíl na rozpadu pravice, který trvá dodnes.

Karel 10.12.2007 9:06

Příznačné

Velmi emfatický tón některých příspěvků nepochybně původem od příznivců ODA jasně naznačuje, v čem spočíval politický propad těchto kavárenských žvanilů. Nesnášenlivost, trvalé přesvědčení že praktická politika potřebuje především tzv. osobnosti a především nepraktičnost, to přivedlo tenhle paspolek do hrobu.

Zebra 10.12.2007 8:00

Áno, čest její památce a souhlas, že to byla strana neúspěšná.

Autor je živoucím příkladem, že se jí nepodařilo prosadit ani tak elementární mravní zásadu, že do mrtvol se nekopá a že hodit do jednoho pytle čestné a statečné lidi jako jsou paní Moserová blahé paměti či pánové Jařab, Žantovský, Kühnl, Kroupa a Schwarzenberg s vy.hcánky typu Kalvoda a Dlouhý je notně nechutné.

Na závěr bych si dovolil mladé, nadějné hvězdě modrého hanopisectví, tak jako několikajiž  dříve zde vyšedším, doporučit vzít dovzdělávací lekce v archivech druhorepublikového, protektorátního a komunistického tisku – doporučuji tituly Vlajka a Rudé Právo, autory Krychtálek, Kojzar a další.

Pamětník I. 10.12.2007 9:12

Re: Áno, čest její památce a souhlas, že to byla strana neúspěšná.

Mně zas připadá nechutné , kromě jiného z ideologických důvodů, že jste Kalvodu nechal v jednom pytli s Dlouhým.

Zebra 10.12.2007 12:14

Re: Re: Áno, čest její památce a souhlas, že to byla strana neúspěšná.

A chutné by vám přišlo, kdybych vyndal kterého ?

Jan 10.12.2007 11:27

Re: Áno, čest její památce a souhlas, že to byla strana neúspěšná.

Vy nebudete lichokopytník, ale sudokopytník!Vysvětlete čtenářům, proč tito čestní a stateční lidé dokázali dobrovolně a dlouhodobě spolupracovat s těmi podle vás vychcánky!Nikdo je do jednoho pytle nehází, oni v tom pytli žili bez skropulí od počátku!Hlavně, že s toho profitovali a mnozí ještě dnes profitují!Je vidět, že jste znalec archivů značně starých a vyčpělých, ale nedávná historie vám jaksi mnoho neříká!Na závěr ještě otázka:"Zapoměl ljste mimo jiné třeba na pana Ježka-kam s ním??!!!"

Pamětník I. 10.12.2007 11:37

Re: Re: Áno, čest její památce a souhlas, že to byla strana neúspěšná.

Za prvé jsem se zmiňoval jen o Kalvodovi a za druhé, mohl byste mi ukázat kde stojí procovská Ježkova vila nebo vůbec jeho nahrabaná hromada?

Zebra 10.12.2007 12:22

Re: Re: Áno, čest její památce a souhlas, že to byla strana neúspěšná.

Nu, nejspíš proto, že málokterý, jakkoliv čestný a statečný člověk, disponuje schopností okamžitého odhalení vychcánkovství a vychcánci, věrni své povaze, se zpravidla nepředstavují "já jsem vychcánek tenaten".

Ohledně prospěchu z členství v ODA - chtělo by to specifikaci - tj. kdo a jak, šmahózních odsudků je po hospodách slyšet dost. Ptáte-li se na pana Ježka pak toho do pytle tedy rozhodně ne !

šimon klein 10.12.2007 15:45

Re: Re: Re: Áno, čest její památce a souhlas, že to byla strana neúspěšná.

s váma je koni sranda.....

Žantovský, Kuhnl, Kroupa -  znal jsem je všechny osobně.....už kvůli těmto třem měla ODA zahynout dávno......takže klasická otázka: blbej nebo zaplacenej?

Zebra 10.12.2007 21:55

No to je ovšem jiná,

vynese-li ortel šimon klein vznášící se nad vodami pinožení tuctovch lidiček ! Sem fakt takhle malinkej.;-(

Pete Brich 10.12.2007 19:21

Autor je do jednoho pytle nehodil. Jen je z toho jednoho pytle vysypal.

PB

Nuf2007@seznam.cz 10.12.2007 7:37

Budiž ti zemně lehká

Nuf 10.12.2007 7:36

Budiž ti zemně lehká

 Blíží se zima,nebo tu pro ODA je.Sluší se zahrabat do nory a tam tiše uhynout.I ježci by měli    ukončit svoji pouť.Jako všežravci by měli zalézt a jarní slunce je neoživit.

Mejla 10.12.2007 5:45

Ministr Ježek jako jeden z mála šel v minulosti do konfliktu s Klausem ohledně kuponové privatizace.

Ministr financí Klaus však prosadil svoji verzi a v zahraničí byl označen jako architekt finančního pirátství.

Kobylka Lajda 10.12.2007 7:34

Re: Ministr Ježek jako jeden z mála šel v minulosti do konfliktu s Klausem ohledně kuponové privatizace.

Měls nebo máš lepší plán, jak měl být převeden strašný komunistický sajrajt do normálního fungujícího stavu? A v poměrně krátké době? Jedinou realizovatelnou vizi měl právě Klaus, utopií nebo nechuti po změnách si v mnoha obdobách užíváme dodnes.!!!!!! Po vojně každý generálem.;-D;-D;-D

Pamětník I. 10.12.2007 9:17

Re: Re: Ministr Ježek jako jeden z mála šel v minulosti do konfliktu s Klausem ohledně kuponové privatizace.

I kobylka si může osvěžit krátkou paměť nebo se dovzdělat v historii přečtením právě vycházející knihy Tomáše Ježka. A na rozdíl od Klause, Ježek ještě nebyl přistižen při lži.