29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Obrana zdravého selského rozumu

Každý názor musí mít východisko. Obvykle se uvádí východisko evropské hodnoty nebo jiná ideologie. Jindy je to obrana něčeho, třeba lidských práv. Já jsem se rozhodl v tomto článku držet zdravého selského rozumu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Klepetko 18.5.2017 11:36

Otočila EU!

Pane Štroble zdravím.

Váš odkaz pochází z dubna 2014! Přiznám se, že v té době jsem i já považoval migrační a azilovou politiku EU za racionální. Platil Dublinský systém, a ten se striktně dodržoval. Bláznivá Angela byla ještě při smyslech a nikam nikoho nezvala! Jako Petrova skála platil Dublinský systém, a striktně se dodržoval! Španělsko právě úspěšně zvládlo invazi ilegálů drsnou repatriační politikou v australském stylu. Šílený komisař Avramopoulos ještě nepředkládal do komise Junckerovi své inovativní excelové tabulky a vzorce neomezené redistribuce migrantů po EU. Poprvé tuto hrůzu zverejnil až v dubnu 2015!!!

I při pohledu do zpětného zrcátka... V dubnu 2015 bylo to stanovisko v naprostém pořádku. Babiš "neotočíil". Otočila EU! Došlo k tomu v létě a na podzim roku 2015!

Když řadí tajfun, deštník Vám nepomůže, to dá rozum. I ten selský :-)) Proč vyčítáte Babišovi, že v době mírného deště propagoval deštníky, pane Štroble?

J. Štrobl 18.5.2017 13:40

Re: Otočila EU!

No, že jste v té době i Vy považoval migrační politiku za racionální Babiše neomlouvá. V té době už migranti vraždili a každému mohlo být jasné, kam migrace muslimů povede. Přesto Babiš migraci podporoval a o to tady jde. Já osobně si myslím, že mu migrace byla fuk tenkrát a dneska taky. Jde mu pouze o jediné a to je majetek Andreje Babiše. Jak také chcete, aby imigrant bránil národní zájem, že.

V. Klepetko 18.5.2017 16:34

Re: Otočila EU!

Děláte si legraci? :-) Veřejnost zacala vnímat masovou migraci jako závažný problém nejdříve na počátku léta roku 2015. Do té doby imigrační politika EU nikoho z běžných lidí nijak netrápila, a Dublin fungoval dobře ! Nemůžete Babišovi vyčítat, že tehdy nebo nyní nesdílí Vaše názory. Má na věc svůj vlastní, stále stejný názor, a vyslovil ho dokonce dříve než kdokoliv z jiných politiků!

Jinak, pokud jde o migraci jak takovou - v Evropě jsme dlouhodobě jedni z nejúspěšnějších, pokud jde o asimilaci migrantů. Málokterý Čech nemá nějakého příbuzného z ciziny. Počešťovali jsme po staletí Němce, a od druhé poloviny 19 století k nám přicházeli desítky tisíc Bulharů, Ukrajinců, Rusů, a dnes jsou z jejich potomků Češi. Dnes se nám daří úspěšně ingrovat Vietnamce. Naše muslimská komunita bude z hlediska akceptování "hodnot" možná nejkvalitnější v Evropě : důkazem je třeba to Erdoganovo referendum...

Problém je jinde - já odmítám ilegální migraci, řízenou pašeráky. Nebo nakvótovanou z Bruselu! Přeji si, aby imigrace byla řízena výhradně orgány našeho státu a v jeho zájmu, aby se model imigrační politiky blížil tomu australskému. A pokud jde o Babiše, tak věřím že je schopen toto prosadit a neznám žádný jeho výrok, který by to zpochybnil!

J. Štrobl 18.5.2017 21:09

Re: Otočila EU!

Pokud jde o Babiše, když se mu dá možnost, tak jeho schopen čehokoliv. Jména Sládeček, Rada, Boček, které kriminálním způsobem připravil o majetek mluví za vše.

V. Klepetko 18.5.2017 21:35

Re: Otočila EU!

Po pravdě řečeno, o cizí majetky se moc nestarám, mám dost starostí s ukočírováním toho svého. Takže hrozný osud jakýchsi Bočků mě moc nebere, možná nejsem dost empatický :-))) Dobrou noc.

A. Nový 18.5.2017 11:02

Re: Babiš a masová migrace do Evropy

https://ukaz.cz/8wDmZ

V. Klepetko 18.5.2017 11:42

Re: Babiš a masová migrace do Evropy

Omlouvám se, ale ten odkaz si vyžaduje jakési sw-instalace, což zásadně neriskuji. O co tam jde?

A. Nový 18.5.2017 12:33

Re: Babiš a masová migrace do Evropy

Omlouvám se já. Nic není třeba instalovat, jen ten odkaz je nefunkční. Zde je funkční.

Je to fotka Babiše, která vydržela na ksichtoknize dva dny, než ji Babiš nechal smazat.

https://ukaz.cz/full/boGRx/O88nq

V. Klepetko 18.5.2017 18:35

Re: Babiš a masová migrace do Evropy

Tak jsem z toho jelen. Na tabletu i na PC místo Babiše nabíhá jakýsi Kandinského čtverec:-)))))))

A. Nový 18.5.2017 23:57

Re: Babiš a masová migrace do Evropy

Bhužel, za cenzuru nemohu. Netušl jsem kam až sahají Babišovy pracky. Zhruba hodinu po uložení odkaz ještě fungoval. Sranda je, že jiné odkazy fungují do teď. :-)

P. Götze 18.5.2017 9:58

RE

Takove clanky "lid" neodpousti :-)

Z. Švrček 18.5.2017 9:28

Vážený kobliháři Hurníku!

Asi jste se pomátl. Babiš že nic neukradl? Že hájí prostý lid? Ale k lidu je třeba připočítávat i podnikatele, živnostníky a podobnou verbež, kterou Babiš neuznává a z jejichž daní kromě těch zam,ěstnaneckých TAKÉ žije velká část "lidu". Tu část příliš nehájí ani Zeman.

Naopak Babiš hájí velké firmy (podpora těch malých je na houby - jak sám řekl) a z daní tříská hlavně u těch, co se nedovedou bránit, neb jsou malí. A zejména zjistil, že je zbytečné draze a zdlouhavě lobbovat za své impérium u poslanců a ministrů a je nejlepší jít do politiky a ochránit si své zájmy přímo sám, nehladě na možnost získávat od konkurence zajímavá data přímo z financministeria. Zkuste prohlédnout, než příště napíšete zase nějakou tu hloupost.

Rudolf Hurník 18.5.2017 22:11

Re: Vážený kobliháři Hurníku!

Je mi Vás líto.

K. Luboš 18.5.2017 9:18

Absolutní souhlas s autorem

Ale Babiš si situaci zkomplikoval sám, protože byl naivní a nechoval se jako každý normální politik: takže pěkně akcie na doručitele a Agrofert zaregistrovat na Britských Panenských ostrovech a Mafru třeba na Kypru! A vše by bylo tak křišťálově čisté.

M. Klas 18.5.2017 10:29

Re: Absolutní souhlas s autorem

To by měl smůlu, pro veřejné zakázky musí zveřejňovat seznam vlastníků. Takže s akciemi na doručitele by nemohl soutěžit a přišel by o spoustu peněz.

K. Luboš 18.5.2017 11:12

No dobře,...

...tak tu firmu napíšu na nějakého bílého koně, třeba Pepu Řepu. Nešlo by to?

J. Anděl 18.5.2017 8:56

Sedlák

U sedláka je podstatné to, že hájil zájmy své. Nikoliv zájmy národa, lidu, atp. Nemohl si dovolit luxus idealismu v jakékoliv podobě.

I. Mertl 18.5.2017 9:13

Re: Sedlák

Ale sedlák, pane Anděli, nikdy nic nikam nepostrčil, jak si jejich práce vážím. Taky si myslím, že sedláka podceňujete. Ale kdybychom všichni byli sedláky, vláčel byste v pohodě a v potu tváře s koňským potahem pole, anži byste cokoli věděl o nějakém idealismu. A já, snad, seděl někde na výminku, ale vzhledem ke svému zdraví bych byl pár let v hlíně. Zaplať Pán Bůh za intelekt i za idealisty.

J. Anděl 18.5.2017 10:58

Re: Sedlák

Nepouzil jsem dobre slovo "luxus". Jde mi jen o to, ze tzv. selsky rozum je omezen na prakticke zalezitosti sveho zivota a bezprostredniho okoli.

Ale jiste, sedlak mohl byt i treba verici, tzn. na jeho rozhodovani mohla mit vliv krome selskeho rozumu take vira. A samozrejme sectely sedlak se mohl kochat spoustou idealu.

A nechci ted rozebirat, zda to je dobre nebo ne, to je vec kazdeho, co mu vyhovuje. Ale zkratka nespojoval bych uvahu o tom, co je dobre pro narod, se selskym rozumem. Doslova to nefunguje vubec (narod neni potreba k tomu, aby vyrostlo obili), v prenesenem smyslu (jako synonymum "zdraveho rozumu") je to prilis subjektivni. Tot vse.

K. Křivan 18.5.2017 8:54

je nezodpovědné odvolat ministra bez náhrady

Navíc bez rovnocenné náhrady. A najít někoho, alespoň na úrovni Babiše, to se pokud vím, nepovedlo. Babiš je v téhle vládě jedinný, který maká jako šroub a má výsledky. To pánové neokecáte. Tak ať jde k čertu Sobotka a celá jeho verbež ! Nic dobrého neudělali.

J. Štrobl 18.5.2017 9:10

Re: je nezodpovědné odvolat ministra bez náhrady

A to myslíte vážně nebo jste zrovna dorazil z Bohnic?

Rudolf Hurník 18.5.2017 11:08

Re: je nezodpovědné odvolat ministra bez náhrady

Děkuji.

M. Valenta 18.5.2017 8:45

A mě zase selský rozum říká,

že ti tandem Zeman / Babiš je kolosální průšvih.

I. Mertl 18.5.2017 9:18

Re: A mě zase selský rozum říká,

Zvláště pak druhý z nich, president ho jen může trochu popostrčit. Ale podstatnější jsou hurníkové, kteří se vlády pevné ruky nemohou dočkat!

J. Štrobl 18.5.2017 8:32

Miluji Vodňanského a Skoumala.

A tak jsem si vzpomněl na jejich básničku: "Kurník, kurník, kurník, hraje Ilja Hurník. Hraje Hurník Ilja, za dvě, za tři kilja. Kdo ví za kolik hraje tento pan Hurník u Babiše. Vzhledem k jeho selskému rozumu to o moc víc nebude. Že by Babiš už začínal škudlit, připravoval se na horší časy a nemohl si někoho lepšího zaplatit? I to by byla pro většinu lidí této země dobrá zpráva.

R. Gramblička 18.5.2017 8:26

pokud

pokud je naše "politika zcela zkorumpovaná", tak víc zkorumpovaná již být nemůže. Chce nám snad autor naznačit, že v tomto ohledu jsme na tom stejně jako Indie, Venezuela, Haiti či Uzbekistán?

A. Reček 18.5.2017 8:19

Autor by měl ještě popsat roli Sněhurky a 7. trpaslících

Navíc máme dobrou zprávu, že náš pan milovaný prezident už přiletěl z Číny domů!

K. Křivan 18.5.2017 8:57

Re: Autor by měl ještě popsat roli Sněhurky a 7. trpaslících

přečtěte si váš nadpis, tam vám nejdou pády dohromady.

K. Křivan 18.5.2017 8:17

Pánové, kteří nechcete Zemana

Máte někoho lepšího ? Já široko daleko nic nevidím ! Nejdřív jsem myslel , že Drahoš by mohl .... ale pak se provalilo, že je vítač vetřelců, ... ne ! V žádném případě !

M. Klas 18.5.2017 10:32

Re: Pánové, kteří nechcete Zemana

Přečtěte si to po sobě, chybí Vám čárka před "ale". Když tady někoho sekýrujete s gramatikou.