2.6.2024 | Svátek má Jarmil


Diskuse k článku

POLITIKA: Obr Klaus mezi trpaslíky

Kdyby neexistovala amnestie, řada bývalých politických vězňů, dnes členů Konfederace politických vězňů, by v komunistických kriminálech hnila o řadu let déle. Někteří z nich by to nepřežili. Zaplať Pánbůh, že právní institut amnestie existuje.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Stuchlik 7.1.2013 8:44

Klaus opravdu není hlupák

o to větší je darebák když amnestuje tunelářské gaunery kteří patří za mříž.

P. Cevok 7.1.2013 10:01

Re: Klaus opravdu není hlupák

Zřejmě máte dost argumentů k tomu aby jste někoho nazval tunelářem.Už jste nějaké předal orgánům činným v trestním řízení? Ne? Tak zbytečně neplácejte.

M. Freiová 7.1.2013 16:51

Re: Klaus opravdu není hlupák

Vážený příteli, uměl byste svůj názor formulovat nějakou slušnou formou? Pak by se totiž poznalo, jestli má nějaký reálný obsah, nebo ne...

mf

E. Dadák 7.1.2013 8:29

Naprostý souhlas s Vaším článkem !

P. Rajman 7.1.2013 8:55

Re: Naprostý souhlas s Vaším článkem !

Tož přimkni se k tam onomu dubisku...

Z. Švrček 7.1.2013 9:50

Re: Naprostý souhlas s Vaším článkem !

I já se přimykám k Vašemu souhlasu s článkem. Ač mnohdy ne příliš nadšeně, mám na Klause velmi obdobný názor co pan autor článku a na nejen novinářskou chátru bych také použil podobný slovník. Ten odstavec o trpaslících snad je nejvýstižnější. Klausofobové ať si blemcají dál... Z presidentské funkce odchází státník a příjde kdo?? Pidimuž Fischer, brouk pytlík Dinstbier? Nebo Zeman (kterému však kromě neodmyslitelné cigaretky, becherovčičky, či levicových bonmotů vyčítám v podstatě jen to, že jej dlouhodobě nemusím)?

Každá náhrada bude kulhat.

P. Čulík 7.1.2013 8:29

A jak V.K. pomáhal řešit problém nefungujícího soudnictví?

Třeba tím, že odmítal jmenovat nové soudce? Já naprosto souhlasím s tím, že soudy se vlečou neúměrně dlouho. Jenže v těchto případech, které lidem vadí, se vlečou díky odsouzeným, kteří si mohou z ukradených peněz platit drahé právníky a mařit vyšetřování i soud. To nejsou žádní chudáci, stresovaní vlekoucím se procesem. Na ně nedopadla tvrdá ruka zákona, oni použili a zneužili stav našeho soudnictví. Takže si pan prezident mohl udělat tu práci a tyto kauzy z amnestie vyjmout. On může amnestovat koho chce, nic mu v tom nebránilo. Takhle vylil s vaničkou i dítě....

J. Kulheim 7.1.2013 12:53

Re: A jak V.K. pomáhal řešit problém nefungujícího soudnictví?

Třeba tím, že odmítal jmenovat nové soudce?"

To myslíte ty, kteří neměli ještě 30 let?

"On může amnestovat koho chce, nic mu v tom nebránilo. "

Myslíte, že měl jmenovitě vybrat odsouzené a některé nechat propustit a jiné nechat v kriminále? Dovedu si představit takové veleduchy jako vy, jak by řvali.

V. Grycz 7.1.2013 8:23

To je demokracie

s obětmi zločinu se nemazlí.

E. Sevrát 7.1.2013 8:10

Dobře napsáno,děkuji !

L. Motl 7.1.2013 8:05

Absolutně souhlasím

Absolutně souhlasím. Český dav, "veřejnost", si nechává vymývat mozky skrz řitní otvor a zcela bez omezení. Amnestie je standardní věc, často dobrá věc, která (1917 Karel I.) mimochodem zachránila život Kramářovi a Rašínovi, prvnímu premiérovi a ministru financí ČSR, pak vytáhla (1960) z doživotního trestu Husáka, pozdějšího prezidenta, atd. atd. Viz

http://motls.blogspot.cz/2013/01/irrational-hysteria-about-klaus-amnesty.html?m=1

Je to o milosrdenství a velkorysosti. To se od králů a prezidentů očekává. Naše "veřejnost" ovšem chce jiným lidem vždy jen život zhoršovat – závist a přání špatného například vždy zvítězí nad velkorysostí – a je na to, zdá se, hodně hrdá. Navíc jsou skoro všechny konkrétní výmysly, kvůli komu byla amnestie vymyšlená, bláboly. Specificky se nevztahuje na lidi na útěku a velké korupční kauzy; přesto to stovky lidí pořád říkají. Ale ekonomická kriminalita obecně je jedním z nejčastějších důvodů uvěznění, takže se jí amnestie zákonitě dotkne. Je správné, že amnestie není o jednotlivém výběru, na to jsou milosti, a že její detaily jsou nepředpovídatelné a i ona samotná je trochu překvapením: jinak by se mohly zločiny plánovat. A je správné, že velmi dlouhé vlečící se případy, které zahlcují soudy a dlouhodobě mrví životy, jsou zastaveny.

Jsem také znechucen, jak si na téhle bezmyšlenkovité negativní vlně přihřívají polívčičku rozmanití bezjmenní političtí trpaslíci a pokrytci a přispívají ještě více k tomu, že lidé jsou a budou neschopni racionálně a spravedlivě přemýšlet a že se neustále chtějí motat do rozhodnutí, ke kterým nejsou povoláni a na které většinou nemají ani talent a expertízu.

Amnestie je jedním z jasně známých práv prezidenta a týká se jen jeho a účastníků různých kauz a porušení zákona. Je jasné, že dva lidi by nejspíše nevyhlásili amnestii úplně stejnou ve stejný okamžik, ale proč se tolik úplně cizích lidí cítí tak důležitě, že se musí do těchto věcí motat, a to ještě takto jednostranným a emocionálním způsobem?

L. Matura 7.1.2013 8:11

Re: Absolutně souhlasím

Kteří lidé to říkají, myslíte nejvyšší státní zástupkyni?

L. Motl 7.1.2013 8:40

Re: Absolutně souhlasím

Kteří lidé říkají *co*, pane Maturo?

Pokud se ptáte, kteří lidé říkají iracionálně hysterické výroky o amnestii, mohu Vám jich vyjmenovat stovky a jsou jich asi miliony. Na nejvyššího státního zástupce jsem jmenovitě nemyslel, nepovažuji ho za natolik důležitého a relevantního pro tuto debatu. Navíc toho moc o události neřekl.

To, jestli se vyhlásí amnestie, a jak bude vypadat, není jeho práce, právo a zodpovědnost, stejně jako to není práce, právo a zodpovědnost asi 10 milionů dalších občanů ČR. Je to exkluzivní právo prezidenta ČR, stejně jako tomu bylo v případě českých králů.

Říkám "jeho" a nikoliv "její", protože na rozdíl od Vás rozumím politice a sleduji ji a vím, že nejvyšší státní zástupce v tomto okamžiku je muž a jmenuje se Pavel Zeman. Pravděpodobně si stále myslíte, že toto křeslo má Renáta Vesecká (2005-2010) nebo někdo jiný. Nebo jste myslel na její předchůdkyni Benešovou. Nebo ústavní soudkyni Elišku Wagnerovou? Opravdu těžké z Vašeho komentáře "vyždímat" něco, co má smysl. Sorry.

M. Hoblík 7.1.2013 9:22

Re: Absolutně souhlasím

Konečně někdo, kdo se pochválí, že něčemu rozumí! I když podle přiloženého fota vypadá jako blb.

P. Moravčík 7.1.2013 10:04

Re: Absolutně souhlasím

:-)). Príklad ako zdanie klame. Nie je ten pán náhodou celkom slušný fyzik?

T. Czernin 7.1.2013 10:44

Re: Absolutně souhlasím

Hoblíku, Hoblíku, ty jsi zase chyběl, když se probíralo státní zastupitelství...

M. Stuchlik 7.1.2013 8:45

Re: Absolutně souhlasím

Český dav si nechal vymýt mozky hlavně Klausem a jeho zlodějskými poskoky

P. Rajman 7.1.2013 6:30

Kovaný postbolševik

Tuneláři jsou novodobí političtí. A kdo s tím nesouhlasí je politický trpaslík. Jenže "právo krást" ve jménu zestátňování, které se za komunistů (obecně po válce)  nazývalo "znárodňování", stejně jako uplatňování tohoto "práva"ve jménu privatizace je zločin, kterého se v případě komunismu nadopouštěli znárodňovaní, ale bolševici a ve jménu privatizace nikoliv stát, ale konkrétní gauneři, mnohdy (ale ne vždy) s bolševickou minulostí. Tento detail je ale pod  rozlišovací schopnost předlistopadového politruka (proto asi ti trpaslíci), kterému podobně jako kdysi Emanuelu Moravci po změně režimu, kterému měl ve své původní funkci bránit, narostly křídla. Ještě že v demokrcii, za názory, které s postoji "kovaných postbolševiků" nesouhlasí, není šibenice nebo koncentrák.

M. Hoblík 7.1.2013 9:24

Re: Kovaný postbolševik

Tady se to nějak zašmodrchalo. To asi bolševici působí na vědomí některých z nás...

P. Jášek 7.1.2013 6:12

Největším škůdcem

myšlenky kapitalismu je Václav Klaus!

Váš Plebs. 

M. Krátký 7.1.2013 5:30

Naprostý souhlas,

příčiny je třeba hledat v českém soudnictví prolezlé zločinci = komunisty.

V. Kazbal 7.1.2013 2:10

Já také

Já ne vždy souhlasím s panem Štěpánkem, ale tentokrát s ním souhlasím zcela (a tím i s rozhodnutím pana prezidenta ve věci amnestie). Uvádět důvody by bylo jen opakováním argumentů pana Štěpánka...

J. Novotný 7.1.2013 1:51

Obr?

To je velmi, velmi nepřesné! Václav Klaus je obr i mezi obry! Největší myslitel dvacátého století! Je to univerzální, renezanční génius, a je obklopen génii obyčejnými, takříkajíc jednoúčelovými. Někde dole, u nohou těchto lidí, se hemží droboučcí členové Mensa klubu, pak následují nepatrní "lidé obyčejní" - a teprve na konci této řady jsme my, téměř nekonečně malí trpaslíci. My hlupáčci, kteří naivně doufáme, že sebranka, vykrádající státní kasu, přece jen skončí ve vězení.

E. Vašátko 7.1.2013 7:09

Re: Obr?

Ovšem na Járu Cimrmana nemá.

M. Hoblík 7.1.2013 9:25

Re: Obr?

Musím Vás poopravit! Václav Klaus je až za Havlem a Hurvínkem!

D. Nowodny 7.1.2013 1:30

OBR

???To snad neeeeeeeee???????? !!!!! 

V. Plocek 7.1.2013 1:26

Obr Klaus mezi trpaslíky

Plně souhlasím s autorem. Tolik malosti jakou ukazuje česká "megadiskuze" o amnestii, jsem již dlouho neviděl. P. Klause také nemusím, ale je to jeho právo a když chce tak amnestii vyhlásí i když v podobě, která se mi nezdá. Že ji používají socialisté jako štvavý nástroj mě nepřekvapilo, ale že se přidali i ostatní, to mě hodně zhnusilo a v poslední době nejvíc ze všech našich dění. Co ještě může českého člověka překvapit?

K. Loucký 7.1.2013 10:06

Re: Obr Klaus mezi trpaslíky (a "malost megadiskuze")

Jestli je megadiskuse malá nebo velká, neříká vůbec nic o obrovi Klausovi. V každém případě obr věděl, co dělá, když zahrnul do amnestie i obří zlodějny a tunely. Na tento tenký led se ale pan Štěpánek pro jistotu vůbec nepustil.

V. Němec 7.1.2013 10:21

Re: Obr Klaus mezi trpaslíky (a "malost megadiskuze")

Do amnestie nebyli zahrnuty žádné obří případy nýbrž případy které se vlečou více než osm let a to je velký rozdíl že to nekdo nechápe nebo nechce chápat je věc jiná

V. Mlich 7.1.2013 12:04

Re: Obr Klaus mezi trpaslíky (a "malost megadiskuze")

Když někoho třeba 9 let vláčí po soudech za čin, za který je HORNÍ sazba 10 let, t.j. v reálu by mohl dostat třeba 6 let a v polovině mohl být propuštěn za dobré chování, tak je, myslím, potrestán až dost, zejména z toho pohledu, že je možná dokonce nevinný, když se to tolik let nepodařilo prokázat. Tomuhle říkáte obří zlodějina?