28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Oblbovat

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
janabok 3.3.2007 12:33

Re: Re: Díky pane Beneši

R^...

Martin 3.3.2007 13:50

Re: Díky , pane Beneši

A pište často, ať místo Vás nepíše Zaorálek, dneska už se sem nacpal, to je hrozné!

kamil 3.3.2007 11:23

pane bečneši-kam až může dojít nenávist a neobjektivní pohled-jsou f-16 nejlepší-ano jsou,jsou usa-jděte se bodnout

Jura Jurax 3.3.2007 11:35

Re: pane bečneši-kam až může dojít nenávist a neobjektivní pohled-jsou f-16 nejlepší-ano jsou,jsou usa-jděte se bodnout

No, ono na objektivní a kvalifikované srovnání F-16, F-18, Mirage, Grippenu a Typhoonu (Eurofighteru) a třeba ještě Su-35 nejspíš (stejně jako já) nemáte. Nebo soudíte, že naopak F-16 jsou naprosto nejhorší, anžto jsou (severo)americké?

F-16 ovšem nejsou špatné - ono bohužel takměř cokoliv by bylo aspoň o trošku lepší než dosluhující Migy 21.

No a socan Kato Kavan - ten je ukázkou marasmu, v němž díky některým sametovým revolucionářům, jejich heslu nejsme jako oni a jejich podivné toleranci bolševických přisluhovačů jsme. Bolševici a jejich přisluhovači se totiž nemohou vrátit - oni nikdy neodešli.:-/

VL 3.3.2007 12:12

Re: Re: pane bečneši-kam až může dojít nenávist a neobjektivní pohled-jsou f-16 nejlepší-ano jsou,jsou usa-jděte se bodnout

Do porovnání bych ještě zařadil Rafale, ale ten asi byl podle Francouzů pro nás, které mají za méně než černochy, asi moc moderní tak nabízeli šrot Mirage 2000. Je pravdou, že pokud bychom měli uvažovat o tom, že se letadla budou používat několik desetiletí, tak bych osobně viděl jiné složení: F22 - Raptor, Grippen nebo úpravu na standardy NATO, dovybavení novými motory a elektronikou a výrobu některého z nových Suchojů.

Jura Jurax 3.3.2007 13:28

Re: Re: Re: pane bečneši-kam až může dojít nenávist a neobjektivní pohled-jsou f-16 nejlepší-ano jsou,jsou usa-jděte se bodnout

No - jenže na Raptor bychom se nedoplatili - možná, kdyby nám dali slevu, zmohli bychom se na jeden (totéž platí pro F-35 Lightning II) a byl by k dodání nejdřív po roce 2010 (a jedenadvacitky by definitivně dosloužily letos). No a ta sučka - být závislý na Rusku ještě ve výzbroji (nafta a plyn stačí) není nejlepší, vyrábět bychom si sami snad teoreticky mohli (ale výroba pár strojů jen pro nás by byla nepředstavitelně nehospodárná, a to nemluvím o úpravách na standard NATO a změnu motorů, prodat někam bychom stěží uspěli a první výrobky by byly taky patrně po roce 2010).

Ovšem Rafale jsem vskutku opomněl.

jarda O. 3.3.2007 11:14

Kavanovi je buřt, koho, kdy a kde shodí

Všude jinde by ho považovavali za svini. V postkomunistickém Česku však má tato opovrženíhodná hříčka "člověka vzpřímeného" cestu ke korytům otevřenou. Vše je předem odpuštěno a zapomenuto. ;-D

Nevzdělanec 3.3.2007 11:05

Naši politickou reprezentaci

vnímám jako chladnokrevnou svévoli postbolševickejch implantátů klauszemanský ingredience. Jedinej cizorodej prvek je tam Karel Schwartzenberk. To je jedinej "Čech", kterýmu tam věřim.

Jura Jurax 3.3.2007 11:38

Re: Naši politickou reprezentaci

Hm - Schwarzenberg - a je tam za zelené.

Nevzdělanec 3.3.2007 12:01

Re: Re: Naši politickou reprezentaci

Spíš než za zelené, bude tam za normální selskej rozum.

Jura Jurax 3.3.2007 13:18

Re: Re: Re: Naši politickou reprezentaci

Kéž by (a jak to vypadá, snad ano) - protože kdyby tam byl za doopravdy zelené jako přesvědčený zelinář, tak by s rozumem, natož normálním či selským, neměl moc společného :-/

Nevzdělanec 3.3.2007 15:07

Re: Re: Re: Re: Naši politickou reprezentaci

Myslím si totéž.

ježek 3.3.2007 17:29

Re: Naši politickou reprezentaci

Milí spoluobčané ! Měli byste si před každými volbami uvědomit, koho volíte ? Když se v našich politických reprezentacích mohou pohybovat bytosi jako KATO, pak to s naší Klauzemanskou demo(g) racií vypadá špatně. Je to vždycky jen HRA na demokracii. Ten Augiášův chlév je nutno vyčistit. Jinak nás budou dusit stákle víc. Jsou jako žáby na prameni. Už zase jsou Češi na zahrádkách, už zase jdou raději do hospody než k volbám. všimněte si jaká ¨je volební účast ! Zato masáž občanů v TV a ostatních médiích nepolevuje.

Modrá totalita už je tady! S prognostiky, "bývalými" komunisty a StBáky - vzhůru k dalším vítězstvím demokracie v Čechách ! Češi, kdy se vzpamatujete ??????!!!!!

... 3.3.2007 21:26

Re: Re: Naši politickou reprezentaci

Modrá totalita ??? Zatím vymetli estébáky z archivu MV a prověřují čisté lustráky pár tisíců dalších, takže o čem se tu vede řeč ?

Karel II 3.3.2007 11:01

Lumpenproletariát

Vážení přátelé,nějaký klasik napsal:Po každé revoluci se k moci dostává lumpenproletariát.Bude u moci tak dlouho, pokud ho budeme volit.Mě se  zdá, že ještě dlouho.Choďte k volbám.Bohužel systém je takový , že budeme opět volit nadále naše zasloužené blbce (chartisty i nechartisty), ne jen bývalé komunisty. Tak se nedivte!

Jura Jurax 3.3.2007 11:46

Re: Lumpenproletariát

No jo, když on slušný a schopný člověk do politiky nepůjde - co by tam dělal? Schpný se uživí líp než politikou, slušný z principu politikem býti nemůže. Takže budeme volit furt dokola ty obehrané pitrýsky co máme a u jedněch doufat, aby sakra splnili aspoň něco z toho, co naslibovali, kdežto u druhých doufat, že nesplní nic z toho, co slibovali - a pantátové se vždycky domluví, splichtí nějaký slepenec, aby nepřišli o koryta ... ono mimochodem, nepřipadne Vám, že se nějak přestalo mluvit o předčasných volbách, v nichž zejména ODS viděla jediné poctivé východisko z politického marasmu? ´Teď se opřela o vždy spolehlivě podraznické lidovce a zemské škůdce zelené a močálem temným kolem bílých skal ... na tři roky máme koryta jistá ...

Brmboš 3.3.2007 10:45

Pane Beneš, aby jste se tou nenávistí nezalknul.

Několik článků jsem celkem bral, ale stále více mi to připomíná něco známáho. Přečtěte si velmi dobře poučení z krizového vývoje ve strané i společnosti. Některé pasáže několikrát jak tam umí popsat špatnost toho či onoho a bolševickou češtinou. Rozdíl mezi ní a tou vaší nezbolševizovanou je nulový. Spíše je to ubohé a zbytečné. Plakat proto, že jsem se nedostal k lízu by znamenalo, že by v této republice byla spousta ubrečených a všichni chrlili nenávist nezbolševizovanou češtinou. Já bych řekl tak nějak po Benešovsku.

Auiam 3.3.2007 13:05

Obavam se, ze z Vasich narku JAB tezkou hlavu mit nebude

;-D.

jj 3.3.2007 13:20

Re: Pane Beneš, aby jste se tou nenávistí nezalknul.

Správně soudruhu, vidíš to tak nějak třídně (být u lizu - nebýt u lizu) a to je správné, tak to má byť! Jen pro pořádek, kde tam ten Beneš pláče, že se on nedostal k lizu?

Jenda 3.3.2007 13:20

Re: Pane Beneš, aby jste se tou nenávistí nezalknul.

Jiste, ze nevite o cem zvanite

a panu Janu Benesovi patri vrely dik a obdiv. Per se Jene dale s temi ! hajzly".Fandime Ti a prejeme hodne zdravi do dalsich plodnych !!!let

Brmboš 4.3.2007 4:06

Re: Re: Pane Beneš, aby jste se tou nenávistí nezalknul.

Jasně per se stěmi hajzly a mi tě anonymně podpoříme. Jinak díky za hezké oslovení soudruhu, ale o významu toho slova asi víš houby. Jsou věci o kterých se s vámi tady na tom hnusu bavit nebudu.

Ladislav N. 3.3.2007 10:23

Jan Kavan - Kato - je vzorovým příkladem grázla, který se dokáže prosadit všude...

... a za jakéhokoliv režimu. Metodami, z nichž se mnohým dělá zle, ale "funguje to", jak ostatně kdysi prohlásil jeho partajní kolega Zeman, chovající se podobně.

... 3.3.2007 16:54

Re: Jan Kavan - Kato - je vzorovým příkladem grázla, který se dokáže prosadit všude...

právě, že určitě nikoli za každého, nejvýše tedy každého našeho. Prozatím, doufejme. 

Ladislav N. 3.3.2007 10:18

Re: "Psáno nezbolševizovanou češtinou"

Hmm, dokáže někdo vysvětlit, proč je u článku vylepen takovýto nesmysl? Zamýšlím se v souvislosti s používáním výrazů převzatých z cizího jazyka a jejich používáním v rozporu s obvyklým českým zápisem (např. dolarů vs. dollarů).

Neměla by být u článku spíš velká cedule "Psáno amerikanizovanou češtinou" ? ;-P

Jura Jurax 3.3.2007 11:48

Re: Re: "Psáno nezbolševizovanou češtinou"

No, nevím - ono mi spíš přijde, že je to psáno divně šroubovanou až místy blbou češtinou. Což je škoda, neboť tak forma znehodnocuje zpravidla kvalitní obsah.

Auiam 3.3.2007 13:12

Re: Re: "Psáno nezbolševizovanou češtinou"

Klid. To, ze ses nektere vetne konstrukce nedozvedel od sousky ucitelky na ZS v miste bydliste, jeste neznamena, ze tyto cestina nezna.

M. a m i Z 3.3.2007 9:44

Pane Beneš, měl bych 3 věcné poznámky

1) o kvalitě českých polistopadových činovníků trefně a definitivně vypovídá označení "red motherfucker", láskyplně používané Američany žijícími v Praze.

2) Poláci dostali německou na NATO upravenou flotilu Migů včetně dvou školních dvousedačkových za 1 DM7kousek.  V rámci snižování stavů měla NSR několik set letounů různých (i US produkce) typů na víc a pro Čechy stáli k disposici.

3) Ohledně Gripenů se nemůže nic vyšetřit proto, že v tom jede Ransdorf, který vyjednával v Angii offsety. Bylo by to poprvé, co polistopadoví komunisté v něčem takovém vězí a to nejde. 

Jura Jurax 3.3.2007 11:54

Re: Pane Beneš, měl bych 3 věcné poznámky

V rámci snižování stavů měla NSR několik set letounů různých (i US produkce) typů na víc a pro Čechy stáli k disposici.

No - a jakých typů? Z bojových letadel Tornada a Phantomy (z nichž jen ty druhé jsou americké), i když je možné, že někde v zaprášených skladech měli i Starfightery a G-91. Přečtěte si někde něco o letadlech jinde než v nedělní příloze MfD.

M. a m i Z 3.3.2007 13:34

Pokud si vzpomínám:

byby ty zbylé poslední Starfightery v té době již dávno v Turecku. Máte ale pravdu, pravděpodobnost, že by se mezi těmi ca 600 kusy něco našlo je při českých "nárocích" nulová. Vždy(t proti českým Gripenům se nenašlo nic, co by se dostalo alespoň do výběrového řízení a když se podíváme na to, co s těmi zázraky Češi již dokázali, zbývá než obdiv. Jenom se trochu divím Polákům.

František 4.3.2007 8:41

Re: Re: Pane Beneš, měl bych 3 věcné poznámky

V době, kdy se uvažovalo o nákupu nadmachových letadel se objevil nový prvek ( výkyvná tryska výtoku reaktivních plynů ), který umožňuje dosud neobvyklé manévrování letadla a značnou míru překvapení pro soupeře. Gripen jako kachna ( kachna je technický termín pro letadlo s vodovnými ocasními plochami v předu ), rovněž umožňuje určitý typ manévrování, který je odlišný od standardu. Taková manévrovací překvapení se občas objeví ale záhy se to jednak okouká a jednak rozšíří. Je také otázkou, kolik máme pilotů schopných tyto vlastnosti efektivně využít. Jako přirovnání lze použít auto a řiditelnými koly vpředu versus řiditelná kola vzadu. Patrně někdo nakecal politikům, že tento typ udělá díru do světa a oni to slupli i s navijákem.