1.6.2024 | Svátek má Laura


Diskuse k článku

POLITIKA: O vině se nehlasuje, pane Bartoši

Evropský parlament podle očekávání přijal rezoluci odsuzující údajný střet zájmů Andreje Babiše. Překvapivé nebyly ani následné reakce ze strany politiků. Byť ta od šéfa Pirátů pana Bartoše z nich přeci jen vybočila.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Pavel 28.6.2020 2:07

Meritum věci je, že žvaníš z cesty. EP neodhlasoval, že bureš je ve střetu zájmů. EP odhlasoval rezoluci kritizující bureše za střet zájmů. To, že je bureš ve střetu zájmu je známo dlouho, minimálně od doby zveřejnění nálezu auditu Evropské komise. Těm co si nesedí na vedení, to bylo zřejmé dávno před tím. Je mi jasné, že pochopit tento rozdíl, je pro jednoduché burešovy podržtašky těžká makačka na bednu, ale rozdíl to je.

P. Pavel 28.6.2020 1:54

Tak, tak, mají držet hubu a sypat zloději burešovi prachy evropských daňových poplatníků.

P. Pavel 28.6.2020 1:51

Helemese, podržtaška agenta bureše vystartovala, jako když píchne do vosího hnízda.

P. Pavel 28.6.2020 1:50

Je vidět, že filtr burešových půlke funguje efektivně.

P. Pavel 28.6.2020 1:48

Co to žvaníš o socíku. Agrofert, který bureš ukrad, vznikl až v roce 1993. Lovochemie, kterou rovněž bureš ukrad, nebyla žádná špatně fungujuící socialistická firma. Totéž Unipetrol privatizovaný ovarem a při jehož privatizaci se bureš rovněž napakoval.

V. Halašta 27.6.2020 20:23

Někdo tvrdí, ža za střed zájmů má jít k soudu? NE! To si jen vy vymyslíte lživou konstrukci, se kterou se hned rázně vypořádáte.

Takže - střetem zájmu je v rozporu s dotačními zákony a nemúže pobrat dotace, před soud má jít za jiné zlodějny.

V. Halašta 27.6.2020 20:19

Nelžete jak Prchal v úkole. Bendl asi těžko schvaloval každý projekt ale především, kdo schvaloval byl podveden. V tom je ten trestný čin.

A že jsou dotace do soukromých podniků neskutečná zhovadilost na tom nic nemění. Že někdo jiný jinde taky kradl na tom nic nemění.

BTW, ANO je v koalici už 7 let, to je o rok více než minule ODS. Jak narovnala to systémové rozkrádání? NIJAK. Tak si tu agropropagandu nechte.

V. Braun 27.6.2020 19:52

Zda právem nebo neprávem by to mohl potvrdit pouze soud.

V. Čermák 27.6.2020 19:46

No stíhaný, už se ale potrvdilo, že Neprávem, ale NSZ to vrátil zpátky, ale ono se to stejně zase potvrdí. Vy byste pak měl být mezi prvními, kdo se Babišovi bude omlouvat. Nebo nahodíte raději Mrtvého brouka?

I. Pávek 27.6.2020 17:21

Souhlas.

Š. Hašek 27.6.2020 16:46

Jen malá poznámka. Nejsou ti holoubci štrasbruselští krapet na hlavu/krapet drzí???

Š. Hašek 27.6.2020 16:43

Přesné, pane Klapko.

J. Fridrich 27.6.2020 16:43

V tomto odstavci je MERITUM věci : ̈

Předseda Pirátů pan Bartoš totiž prohlásil toto: „Evropský parlament odhlasoval, že Andrej Babiš je ve střetu zájmů.“ Na první pohled nenápadná věta, ale ve skutečnosti sdělení, kterým se nám pan předseda tak trochu odkopal. Pozapomněl totiž na to, že o vině (ve smyslu porušení dotačních pravidel) se nehlasuje, ale vina se prokazuje. K čemuž je zatím poměrně daleko. Související audit Evropské komise není totiž stále uzavřen. Navíc lze očekávat, že vydání jeho závěrečné zprávy jen odstartuje nekonečný proces soudních sporů. Takže na to, až bude střet zájmů pana Babiše definitivně potvrzen, si ještě nějaký ten pátek počkáme."

To vystihla paní Lhotská zcela přesně..

J. Svoboda 27.6.2020 16:27

Ale houbeles, ten STBácký fízl nemůže předložit čisté lustrační osvědčení, to je meritum věci a ne něčí řečičky.

Pěkný den.

J. Svoboda 27.6.2020 16:25

"Je zajímavé, že se nebavíme o tom, zda jsou Agrofertu dotace vypláceny v rozporu s evropským právem či nikoliv."

Co to plácáte? Babiš je trestně stíhaný za dotační podvod právě kvůli tomuhle.

Pěkný den.

J. Jurax 27.6.2020 15:31

Ti, kdož mají zábrany volit Komanče, nechť volí Piráty. Ve výsledku to vyjde celkem nastejno.

J. Jurax 27.6.2020 15:28

Skutečně?

J. Anděl 27.6.2020 14:55

Well, progresivně levicové opozici víc záleží na tom, aby ve vedení těch firem byly ženy a na pracovištích duhové nástěnky. Pravicová opozice u nás prakticky není a kdyby byla, těžko by jim to vadilo.

Zbývají národní socialisté a ti jsou dnes převážně ve vládě, nebo vládu potichu podporují. Snad kromě Trikolóry.

Mám dojem, že Trikolóře to vadí a že na to upozorňuje.

F. Kusák 27.6.2020 14:49

Já ty zahraniční majitele nekritizuji, chovají se přirozeně. Právě oni se snaží minimalizovat náklady a maximalizovat tržby. A daň z příjmu optimalizovat, aby tady zůstalo co nejméně. To je normální. Divné je, že to nevadí opozici.

F. Kusák 27.6.2020 14:44

A co vlastně ten "tunelář" vytuneloval. Asi ty rozvrácené a špatně fungující socialistické zemědělské a potravinářské firmy. Když někdo tvrdí, jak jsme byli za socíku úžasní, pak má sklerózu jak bábovku. Prostě nebyli, a důkazů je mnoho. Jen možná Slušovice za něco stály. Také tam byla snaha vytvořit větší komplex. Jenže jim scházela konkurence a větší možnosti.

J. Anděl 27.6.2020 14:42

Jak se zdá, jediné co politikům z hlediska peněz velkých firem nějak nápadně vadí, jsou Google nebo Facebook apod. tedy internetové firmy. Proto vymýšlejí způsob, jak z nich nějaké peníze dostat.

Majitelé bank, automobilek a podobně tu přeci jen nějaké daně nechávají.

J. Anděl 27.6.2020 14:40

Paní Lhotská, skvělé. A díky za závěrečnou poznámku, možná bych neodolal a namítal ;-).

F. Kusák 27.6.2020 14:37

Přesně tak to je. A proto Zdechovský a spol. škodí českým občanům a nikoliv Babišovi. Ten má jistě dost.

F. Kusák 27.6.2020 14:34

Já, když slyším ty útoky na Agrofert, tak mně vadí jedna věc. Těch velkých firem u nás registrovaných, kterým i zisky zůstávají doma, je zatraceně málo. Většina má totiž zahraničního majitele a ten si veškeré zdanitelné zisky nechává. A jaká jsou daňová kouzla, aby daně byly co nejnižší, tak to by nejlépe vysvětlil nějaký dobrý daňový poradce. A dost často těm zahraničním vlastníkům poskytujeme ještě všelijaké bonusy a podpory ze státního rozpočtu. Divím se, že to opozici nevadí. Je zajímavé, že se nebavíme o tom, zda jsou Agrofertu dotace vypláceny v rozporu s evropským právem či nikoliv. Taky jsem neslyšel, jakým způsobem ten lotr manipuluje se získáváním dotací, když to podléhá několikanásobné kontrole. Dotace jsou účelové a hlavně, jejich určení je přesně specifikováno a dostává je firma, nikoliv Babiš.

V. Církva 27.6.2020 13:35

Tak to by se mělo především říct voličům. Jedni ještě pořád neví že Piráti jsou extrémisti progresivismu blízkému AntiFě, ekoalarmistům.

Většina to možná už ví, jen zapomněli hitorické zkušenosti s francouzskou, ruskou a ostatními revolucemi. A neuvědomují si, že je to totéž. Mladí si myslí že gulagy a diktatura už od neomarxismu nehrozí. I kdyby přímo ne, stačí když otevřou dbeře Islámu, pravěkým způsobům z Afriky i BV a za chvíli v těch občanských válkách a pravěku budem.

M. Šejna 27.6.2020 13:14

Ve střetu zájmu je premiér Babiš. Za agenta bureše ho označují hlasatalé lži a nenavisti ve jménu jejich pravdy a jejich lásky.

Teď by ještě měli ti hlasatelé te jejich pravdy a jejich lásky sdělit, jaká trestni sazba je za střet zájmu. Deset let, nebo doživotí?

P. Pavel 27.6.2020 12:55

Na ovara v tomto ohledu nikdo nemá. Ostatně i megatunelář babiš u voleb neustále žvaní cosi o boji proti korupci ale podvody na daních a při čerpání dotací jsou pro něj stará vesta, nemluvě o tunelářských aférách z minula.

P. Pavel 27.6.2020 12:51

Fakta jsou to, co lhotskou zajímá až na posledním místě.

P. Pavel 27.6.2020 12:50

Tak, tak, o vině se nehlasuje. To, že je agent bureš ve střetu zájmů je nezpochybnitelný fakt.

E. Klapka 27.6.2020 12:21

nejdete k meritu věci - pokud se někdo takto může chovat a není v rozporu se zákony, je dobré položit si otázku, kdo takové zákony vypotil a schválil a proč. Na otázku proč odpoví dotace třeba na různé soukromé hotely, soukromá golfová hřiště a jiná "nutné" věci ve "veřejném zájmu". A všechny dotace Babišovi, i na to Čapí hnízdo, schvalovali tehdy vládnoucí politici ( ČH - např. Bendl ODS a další) a bylo postupováno dle jimi schválených i uzákoněných postupů , pravidel, zákonů, parametrů. U ROP Severozápad, kde je škoda cca 14 mld a kde systémově korumpovali politici ODS a socdem na Ústecku včetně vládou ods dosazených šéfů tohoto dotačního programu (oba jsou obžalováni) - to bylo až zločinné spolčení za účelem tunelování dotací - a je kolem toho ticho jako v hrobě. Takže hlavním viníkem není ten, kdo takto nastvených zákonů využil - ale ten, kdo je tak úmyslně nastavil - a to za účelem systémového rozkrádání dotací. Pokud je poté z celého tohoto úmyslně vytvořeného systému vypíchnuta jedna věc a o ní se mele stále dokola s tím , jak je to šílené a hrozné, tak je to jasná účelovka s politickým cílem - protože těch tunelů bylo mnohem víc a byly mnohem větší, ale to byly tunely těch správných "demokratů".