1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: O špionáži teologicky i prakticky

Ministr vnitra Milan Chovanec tisku potvrdil, že jeho resort vypracoval návrh zákona o civilní rozvědce ÚZSI, kterým by měla služba získat účinné prostředky, aby mohla reagovat na měnící se bezpečnostní hrozby.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Mrázek 1.5.2016 15:18

Nejsme ve sporu

Jen je podivné, že za stejný čin někde někdo dostane dva roky a někdo jiný podmínku a pokutu. Navíc "umělé" případy, mediálně vděčné a roky se táhnoucí... do toho pak osvobozující rozsudky, ale zkažené životy bez šance na kompenzaci od "neomylných a často zaúkolovaných soudců"...nikdo nejsme dokonalým tvorem, ale adorace soudců a lékařů je prudce neoprávněná, vyjma občasné bílé vrány...

J. Mrázek 1.5.2016 14:16

Co je platné dělení...(nej)vyšší zájmy..

...když už to jinak nepůjde, když zadání a cíle jsou z nejspíš z jednoho centra ! Ne, že by eliminace na +-30-20% byla ÚPLNĚ nesmyslná, ale postupně, bez násilí, mělo by se třídit i podle IQ a genové diverzity, aby za čas nebyly pozůstatkem malí, šediví, neduživí ... a tím pro náš druh konečná...přežívá většinou agresivnější druh, takže nic moc budoucnost ve "společenství" .

M. Prokop 30.4.2016 22:52

Burešovo dítě,

pan Schneider.

V. Pavelka 30.4.2016 19:08

čím víc zpravodajství

tím lépe , je tam konkurence ,a ve výsledku se u premiéra sejdou k vytřídění více materiálu a ukáže se kdo je kdo,že pane Jane.Soudci, s tím bych se...Elektronizace všeho to vyřeší za nás,lidi budou v konečném důsledku slušnější.,

P. Dvořák 30.4.2016 17:05

Re: Tento stát je tím,co si dovolují soudci,úplně pominutí...

Jenže já jsem tím chtěl říct, že jak si někdo neví s nějakým problémem rady nebo se potřebuje zbavit odpovědnosti, hned vymyslí a protlačí nějakou novelizaci, která tuto rozhodovací kompetenci přehodí na soudce.

Soudci místo aby soudili, tak studují nějaké spisy, jestli povolit sledku a pod.

J. Mrázek 30.4.2016 13:33

Tento stát je tím,co si dovolují soudci,úplně pominutí...

Omlouvám se za modifikaci Vašeho nadpisu, ale doporučuji podle reality upravit ... :-(

M. Červeňák 30.4.2016 3:13

Chovanec má být v ústavu

a ne vymýšlet nějaké ptákoviny. Tady se stejně všechno rozkecá, tak nač vytvářet nějaké tajné služby. Ty stejně nevědí víc, než ona pověstná domovnice...

P. Dvořák 30.4.2016 2:34

Tento stát je tím, co povolují soudci, úplně pominutý.

Není daleko doba, kdy člověku těžce zraněnému dejme tomu při dopravní nehodě, bude poskytnuto nejnutnější ošetření a bude i umístěn v nemocnici. Vše samozřejmě bez jeho souhlasu, protože většinou ho dát ani nemůže a ani nelze vzhledem k jeho zdravotnímu stavu konat jinak. Ovšem tím je zásadním způsobem porušeno jakési jeho právo, takže nastává fraška.

Vyrazí soudní úředník s brašničkou do příslušné nemocnice a začne svými dotazy otravovat lékaře. Ptá se na to, co je beztak napsáno v chorobopisu a lze jedním kliknutím odeslat kamkoliv. Třeba na soud. Zejména je důležité stanovisko lékaře, zda je nutno, aby tento pacient byl i nadále hospitalizován. Poté se soudní úřední vrátí na soud, spisový materiál dostane soudce a ten usnesením rozhodne o tomtéž, tedy zda je nutno, aby tento pacient byl i nadále hospitalizován. Toto usnesení je nutno do 24 hodin doručit pacientovi, takže vyrazí další pracovník soudu, který pacientovi osobně předá „obálku s pruhem“ s tímto usnesením a podepsaná doručenka je založena do spisu.

Připadá vám to absurdní? V případě duševních poruch nebo náhlého zhoršení stavu u duševních nemocí se tak již děje.