22.5.2024 | Svátek má Emil


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. John 17.8.2010 19:22

Re: Myslím, že zde byli jiní šíbři a adepti na agenty KGB z prognosťáku.

Je pravda, že když jsem viděl fotky Kochera a Klause, myslel jsem že jde o dvojčata.Kocher v prognosťáku pracoval, Klaus popřel, že by ho znal, ač to nebyla pravda. Stejný styl oblékání, stejné brýle, knírek jakbysmet, jak říkám dvojčata. O  Kocherovi se to ví, že byl agent KGB , američané ho sebrali a potom vyměnili, za disidenta Ščaranského, díky tomu neschnila ta sv...ně Kocherů v kriminále. ještě se to na tuty vědělo o Šalgovičovi, řekl to na sebe sám v 68, měl strach , že ho rusové oddělaj. No, takové štěstí jsme při té smůle neměli, přežil ve vysokých funkcích. Akorát se neví, jak se jmenoval ve skutečnosti. Ale to je detail.

V. Pavel 17.8.2010 19:08

Re: Myslím, že zde byli jiní šíbři a adepti na agenty KGB z prognosťáku.

Johne! Připadá mi to hloupé, ale musím vám připomenout, že po Plyšáku byl Klaus ministrem financí, předsedou vlády a nyní je již několik let Hlavou státu? Proč řešit, čím byl, když s KGB doživotní svazek uzavíral?

R. John 17.8.2010 10:35

Myslím, že zde byli jiní šíbři a adepti na agenty KGB z prognosťáku.

W. Komárek, Oto Šik a další, co v 60 letech něco znamenali v nomenklatuře. Klaus byl ucho v té době,nic neznamenal a nic nevěděl, co by tak mohl vyšpionovat ?  Četl jste "Mitrochinův archiv " ? Tam je popsáno, jak rusosovět očurával zdejší "pravičáky " v 67-68 roce. Ani je nepotřeboval verbovat, vše mu vyblili sami a rádi. Idioti.

R. John 17.8.2010 10:26

Co když jim podstrkovali polokraviny ? Takzvaně "podstava".

Prostě je dezinformovali a nechali ho upláchnout pro zvýšení důvěryhodnosti jím získaných zpráv ? Alternativ na toto téma je několik, jedna z nich bude pravdivá. A tedˇ která ? Babo raď.  Nemáme žádnou informaci, na které bychom mohli stavět a přiblížit se pravdě.Přece jen, generálové na vysokých pozicích , snad na tom případu dělali i specialisté z NATO, alespoň by to tak mělo být, jsme spojenci a jednalo se i o ně. Ale,  "čort znaje".

V. Novák 17.8.2010 10:23

Samozřejmě je ještě jedo vysvětlení -

všechno je jinak a co proniklo do novin, je nesmysl, případně legenda.

V. Pavel 17.8.2010 10:18

Re: Tak by mne zajímalo,

Johne! Právě, že Kremelští jsou mistři v šachu, jak správně uvádíte, nebudou vystupovat vůči V. K. "čitelně"! Netvrdím, že je jejich nejlepším agentem! Je však nesporně jejich agentem v ČR nejvýznamnějším!

V. Novák 17.8.2010 10:02

Případ s majorkou, třemi generály a špiónem-psychologem

je nelogický, takže se nemohl odehrát tak, jak je nám tvrzeno. Jestliže naši kontráši několik (údajně snad 5) let sledovali majorku i milence-špióna, tak jak  to, že

1) nevarovali generály, jimž postupně dělala sekretářku a nechali je zaměstnávat ji na důležitých místech?

2) nemají dost důkazů k zavření oné majorky a netuší co vlastně vyzradila (pokud něco)?

Napadají mě tři vysvětlení - buď jde o totální selhání kontrášů, nebo armáda využila provokace k odstavení těch generálů (s modifikací, že to byl hlavní cíl ruské rozvědky) a nebo, že šlo o špióna nikoli oficiálních míst, ale mafie. Pak by jeho umístění jako vězeňského psychologa a spojky bylo logické, aférka s majorkou pobočný efekt a nebylo by možno zjistit vyzrazená vojenská tajemství, protože o žádná nešlo. Ale nevysvětluje to dlouholeté sledování bez odpovídající reakce ze strany naší kontrarozvědky...

R. John 17.8.2010 9:27

Re: Tak by mne zajímalo,

Nojo, četl jsem na to téma kupu spekulací, ale přeci jen, nehraje mě to. Kdyby to byla pravda, tak mu nebudou dávat v Kremlu medaile, ale budou na něj sočit , aby mu vytvářeli alibi. Ne nadarmo jsou rusosověti mistři v šachu, hrají vždy o pár tahů dopředu. na to bacha, žádní prosťáčkové ! Z logiky věci vyplývá, že ty jejich nejlepší agenty je třeba hledat mezi antikomunisty a jejich odpůrci. Tam jsou něco platni a mohou podávat ty nejlepší zprávy. To je jako za bolševika, co mohl takový komunista stb říci? Nic, mezi Chartu se nedostal, ale agent přímo mezi chartisty, to byla jiná káva, to bylo zpráviček a informací. Takže asi tak.

V. Pavel 17.8.2010 9:16

Re: Pepku !

Johne! Dost dobré! Snad jen byste měl upřesnit, že zdejší normalizátor Gustáv Husák se jmenuje M. Komárek! :-)

S. Rehulka 17.8.2010 9:16

Špionáž v Česku....

Jen si, Češi dál dělejte srandu a podcenujte bolševika, ale pak se nedivte, když sem-tam přitáhne plynové a naftové kohoutky a Vaše děti a vnoučata se zase budou povinně učít AZBUKU a jenom budete vzpomínat, jak jste statečně odmítali radar v Brdech....

R. John 17.8.2010 9:15

Á, panáček se nechal inspirovat procesem s "Metařem".

R. John 17.8.2010 9:14

Pepku !

Dostal jsi pět korun odměny, ale Flanderka si 45 korun nechal ! A takhle s Tebou vyjebávají celý život.  A jestli budeš vykřikovat , že Husák byl dobytek , půjdeš do báně! Ani snížená příčetnost  Tě nezachrání !

R. John 17.8.2010 9:08

Doporučuji knihu od Petera Wrighta, "Lovec špionů"

Wright byl  technickým náměstkem ředitele MI 5.  Šéf výzkumu MI5 .Napsal knihu "Lovec špionů" , ta nesměla v Británii vyjít, tak jí vydal v Austrálii a tam i žil, protože v Británii by ho  za to zavřeli. Fantastická kniha. Četl jsem jí jedenáckrát, celé pasáže znám z paměti. Pojednává o tom, jak honí angláni v 50 letech sovětské špiony a jejich agenty. Stojí za to si jí vypůjčit v knihovně, asi se dnes nesežene, vyšlo před lety. Pro příklad , uvádí tam, jak detekovat , že někdo poslouchá rádio. To prosím uměli někdy v roce 55.  Krycí jméno "Rafter", jednoduché jak facka, měl jsem vztek, že na tak něco jednoduchého jsem nepřišel. V záplavě morseovky z Moskvy dokázali určit, které vysílání je pro agenty v Anglii, podle toho kdo vysílání poslouchá.  Fantastické. Bohužel, sov. agent to bonznul , asi Rotschild , takže pak sov. agenti přijímali zprávy v autech nebo někde na vesnici.  

V. Pavel 17.8.2010 8:44

Re: Tak by mne zajímalo,

Johne! Logiku to dostane, když si do podivné rovnice dosadíte, kdo je vrchním velitelem ČA!

P. Kylchap 17.8.2010 7:53

ruský špion

Včera jsem viděl, jak v Putimi ruský špion fotografuje nádraží. Tak jsem to ohlásil strážmistru Flanderkovi, Vím co je povinností loajálního občana demokratického státu.

P. Jirka 17.8.2010 7:50

Re: Tak by mne zajímalo,

I když s Vámi většinou souhlasím, tak v tomto vězte, že ve světě zpravodajských služeb nikdy veřejnost neví co je pravda a co jen fabulace. Snažit se v téhle kuze hledat nějaké racionální argumenty a hodnotit ji z pohledu člověka mimo zpravodajskou komunitu je zbytečná snaha. To, že asi nejsme jako ČR pro FSB úplně lhostejní je asi logické (a to, že někteří naši politici pro ní přímo či nepřímo pracují více než pravděpodobné) a zbytek je jen věcí dohadů :-)

V. Linhart 17.8.2010 7:22

Vyhrňme si rukávy,pojďme honit špióny!

 Prosím..! Uspořádejme hon na špióny v Česku! Máme přeci takovou krásnou tradici,honit po našich luzích špióny! Pak bych uspořádal také pěkný veřejný proces,mohla by ho přenášet přímým přenosem třeba Nova...Stejně tak jako popravu odsouzených druhý den na břehu Vltavy...To by byla krása...

V. Pavel 17.8.2010 6:40

Směšné!

Velmi směšné! Kontrašpionážní rozvědka prý pátrá o ruských špionech v ČA a přitom jejím nejvyšším velitelem je známý agent KGB! Neplatí argument, že "bývalý"! Z takového závazku se neodchází rozvázáním "pracovního poměru", ani výpovědí!

R. John 17.8.2010 0:43

Tak by mne zajímalo,

jak důležité informace předávala ta majorka tomu rusosovětskému agentovi. Asi by měla jít před soud a být ve vazbě, ne ? A nebo, že by nepředávala nic ? Tak proč jí vyhodili? ... a tři generály k tomu ?   Jaký byl zákoný důvod ?  Proč je tedy nepostaví před voj. soud , když jsou vini tolik, že je vyhodí z armády ?  Proč tedy ten agent pláchl ? Nic by mu jak vidno nedokázali.   Nebo měl ještě jiné styky ? Pět let ho sledují a nechají ho upláchnout, asi se zase Flanderka na Bisce ožral.Je to celé nějak divné, jeden rozpor za druhým.