26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: O puči a pučistech

Dne 20. srpna 2020 senát Heleny Králové Obvodního soudu pro Prahu 1 zprostil nepravomocně Petra a Janu Nečasovy a Romana Bočka obžaloby v tzv. kauze poslaneckých trafik.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Matuška 30.8.2020 23:32

Se zásahem na úřadu vlády policejní prezident nesouhlasil, protože byl "obejit"?

J. Chaloupka 30.8.2020 15:47

No, hlavně, že ODS dnešní vládu kritizuje, že nenavrhla důchodovou reformu. Jako kdyby jí navrhla, když tady asi 20 let vládla.

J. Kulheim 30.8.2020 16:33

Ona tato vláda navrhla nějakou důchodovou reformu? V čem spočívá ta "reforma".

J. Mucha 30.8.2020 19:57

Těch 20 let vlády myslíte dobu, kdy byl premiér z ODS? Tedy Václav Klaus (5 let), Mirek Topolánek (3 roky) a Petr Nečas (3 roky). Nepočítáte ještě Miloše Zemana z doby opoziční smlouvy (4 roky)? Ani tak to nesedí; pokud nemáte maturitu z matematiky, pak je to v pořádku, nicméně raději se nepouštějte do většího počítání.

Jinak penzijní reformu ODS navrhla, dokonce ji i začala zavádět (druhý pilíř), než ji následující vláda zrušila.

A pokud jsem dobře informován, tak tato vláda pouze vybílila účet zisků z privatizace určený původně ke krytí zaváděcích nákladů penzijní reformy. V době hospodářského růstu skvělá práce.

L. Netolická 30.8.2020 22:21

Nečasova vláda udělala reformu důchodů, ale udělala chybu, že ustoupila socialistům a neudělala ji povinnou. Navíc socialisté neustále vykřikovali,že jakmile se dostanou k moci, že ji zruší a lidé s přihlášením se do ní váhali. Navíc Babiš těžil z toho, že kvůli důch. reformě Kalousek zvedl o 1% DPH a svým voličům zvedl o 8% daně, aby se všichni na ní podíleli. Babiš se socialisty důch. reformu zrušili a zrušili i zákon, který toto zaváděl na tři roky a penízky do SR plynou doteď. Přesto Babiš sekal schodky SR a letos už na zač. roku měl minus 20 miliard a korona mu to jeho "hospodaření" přikryla. Teď si nechal polštář stopadesát miliard a ty rozfofruje svým voličům na dárečky, rozuměj zkorumpuje je. Musí vyhrát příští Parlamentní volby, jinak může skončit všelijak, viz Čapí hnízdo, konflikty zájmů, viz reklamy za 300 milionů na Čapí hnízdo atd atd. Stát má už téměř u nohou, ještě přiškrtit ČT a vyhrát volby. Po něm potopa.

D. Novák 30.8.2020 10:42

květen 2013: Premiér Nečas v Moskvě

Předseda ruské vlády Medveděv před novináři vyjádřil své přesvědčení, že rozhodnutí o vítězi temelínského tendru bude "transparentní a objektivní"!. Nečas po schůzce se svým ruským protějškem prohlásil, že takové ujištění Medveděvovi dal. "Výběrové řízení proběhne transparentně a nejlepší nabídka vyhraje," řekl předseda české vlády!!Tímto si pan premiér Nečas podepsal politický rozsudek smrti a američtí neokoni začali "pod cizí vlajkou" jednat;-O

P. Hatina 30.8.2020 17:52

Ale proboha, taková primitivní formálně pronesená fráze, kterou říká naprosto každý politik stokrát za den, kdopak by se za ní zlobil:)))

D. Novák 30.8.2020 19:11

To nebyla fráze, ale ujištění o transparentnosti výběrového řízení bez ohledu na obavy z jakéhosi ruského nebezpečí, neboť v té době nebyla tak vyhrocena geopolitická situace mezi velmocemi.

To byl důvod pádu vlády Nečase instruovaný americkými neokony.Bez jejich krytí by si něco podobného žádný NSZ Zeman potažmo Ištván a Šlachta nedovolili.

Babiš již tuto bezpečnostní podmínku při konečném výběru zřetelně deklaroval, čímž ujistil USA, že si Rus nečichne, ani kdyby nám ten Temelín i Dukovany vylepšili zadarmo.

Š. Hašek 29.8.2020 21:15

Nečas vadil. Možná někomu zdáli.

Kalousek to nevymyslel. A ten policejní ušatec jen sledoval svoje prémie a bál se možná víc než Nečas. Podívejte se na ta videa, ještě je nevymazali.

P. Hatina 30.8.2020 2:39

No.. řekl bych že Nečas nikomu moc nevadil, protože byl politicky slabý premiér, takže šlo spoustu věcí provést za jeho zády, a on to pak jen odkejval..

Ale mohly tu být jistě úvahy kým ho nahradit..Ona halt touha po moci může být silná...

J. Kulheim 30.8.2020 16:36

Tato vláda má s komunisty hlasů dost, aby prosadila co chce. Takový luxus Petr Nečas neměl. Chybou je, že zatím nic neudělala. Pokud nepočítám dluhy v období prosperity.

P. Hatina 30.8.2020 17:07

To bude nějaká mejlka. Nečasova vláda měla od počátku hlasů dost (ještě s VV), takže toho taky udělala spoustu, a pokračovala s tím až skoro do konce se smlouvanou těsnou většinou.. Akurát že to byly všechno nahonem spíchnuté reformy , které se brzo musely zrušit..(vzpomene si třeba někdo na jejich S-karty?)

No a pokud jde o dnešek, jde právě o to, že komunisti nejsou členem vládní koalice, takže odsouhlasej jen to co sami chtěj..Na ně si Babiš vyskakovat nemůže. Tudíž, ani jeho vláda nějaké rozsáhlejší reformy provádět nemůže a nebude...Leda skutečně ty dluhy..

J. Kulheim 30.8.2020 18:33

Byla to nesourodá koalice a přes to se za krátkou dobu podařili mnohé. Církevní restituce umožňují, aby se něco udělalo pro záchranu hodnot, která zanechali naší předkové. Pokud se vám stýská po cirkevním majetku, tak by se pro vás určitě nějaký ten zdevastovaný objekt našel, který byste mohl zvelebit. Adresné sociální dávky. viz.

Kulheim 30.8.2020 9:13

Co udělala pro řešení palčivých problémů tato komunistická vláda skládající se s komunistů červených, oranžových a růžových? Velké nic.

Mosty padají, vlaky se srážejí a A. Babiš vesele hraje na fujaru.

Čím později se začne tím to bude bolestivější. Pokud mladí pochopí co se na ně šine, tak skončí sociální smír. Kdybych mladý já, tak je bez milosti vyházím z okna.

Socialismus je jako droga. Rauš, bezstarostnost, vystřízlivění nebo konečná dávka.

P. Adámek 29.8.2020 17:21

Já bych se nedivil, kdyby všechny tyto úvahy byly mimo mísu a nebylo v tom nic jiného, než že pan Ištvan chtěl prožít svých 15 minut slávy.

Š. Hašek 29.8.2020 21:23

Ištvan plnil úkol.

Z videí je vidět, že plnil. Jak byl zvyklý. Herec, loutka. A kolem vykulení televizáci a vykulení politici. Nikdo tehdy neřekl jasné HALT, TADY NĚCO NEŠTYMUJE!!!

Čí pokyny plnil??? Vtip je v tom, že takovéhle figury v soukolí nemusíte úkolovat do puntíku. Stačí, pokud si vyhlídnete správně smýšlejícího, zjistíte jeho finance, slabiny, touhy ................. a už to jede. Kalousek ho neúkoloval. Na to musí být jinačí šajba! A nemusí to úkolování být písemně a slovo od slova.

P. Hatina 29.8.2020 15:31

Mimochodem, velice jsem se zasmál větě ".... Mimo jiné se v ní doznává, že při zahájení akce obešel policejního prezidenta Martina Červíčka. ". Tedy rozuměno, toho policejního prezidenta Martina Červíčka, kterého si Nečasova vláda politicky dosadila potom, co protiprávně a skutečně stylem sehraného puče vyhodila předešlého policejního prezidenta Petra Lessyho. Tudíž nedůvěra v tohoto Červíčka - aby hned politiky neupozoril, byla zcela oprávná..

Ono ostatně těch hříšků te vlády pana Nečase bylo povícero, takže věta v úvodu že -- a to konečně došlo k otřesení důvěry veřejnosti k tradičním politickým stranám této vlády zcela správná a oprávněná..

J. Kulheim 29.8.2020 16:55

"Ono ostatně těch hříšků te vlády pana Nečase bylo povícero,.."

Povídejte, pište, pane Hatino.

Ono je asi správné, když v bezpečnostních složkách se obcházejí velitelé. Asi je správné lhát v přímém přenosu o zlatě a penězích.

Je to zvůle obdobná padesátým letům, když naháněli hrůzu komunisté.

V současnosti nám vládnou jejich potomci. Jenom pokračují v tom co započali jejich rodiče. Vy jste možná jedním z nich, pane Hatino.

P. Hatina 30.8.2020 2:35

To je zvláštní že si tak dobře pamatujete co se tu dělo před 70 lety za komunistů , ale co se tu dělo před sotva 10 lety za vlády Nečase si už vzpomenout nedokážete..Zvláštní forma zapomínání.. Každopádně si budťe jistý, že nám dnes nevládnou ani komunisté, ani jejich potomci. Něco takového jako dnešní politici (a ono je jedno jestli za Babiše nebo Nečase) by si za komunistů nedovolili.

J. Kulheim 30.8.2020 9:13

Ještě si něco pamatuji a když něco nevím a vědět to chci, tak používám internet.

Vláda Petra Nečase od 13. července 2010 prosadila řadu systémových změn

1/ Předložení návrhu státního rozpočtu se schodkem maximálně 3 %HDP v roce 2013. 2/Snížení provozních výdajů veřejného sektoru o 10 % (v programu o 5 %) a kapitálových výdajů o 5 % (v programu o 4 %). 3/Důchodová reforma na základě závěrů Bezděkovy druhé komise, obsahuje parametrické změny průběžného státního pilíře a zřízení druhého pilíře s možností vyvázání části soukromých prostředků do penzijních fondů.

4/Penzijní spoření rozšiřuje možnosti zvýšit příjmy ve stáří, dobrovolně bude možné vyvést 3 % z důchodového pojištění + dodat 2 % do penzijních fondů.

5/Adresnější vyplácení sociálních dávek 6/Jednodušší sociální systém 7/Zpřísnění postoje k neplatičům nájemného a pořádkových pokut. 8/Motivace k zahájení podnikání. 9/Pružné čerpání třírychlostní rodičovské . 10/Změna systému péče o ohrožené děti. 11/Podpora rozvoje péče o seniory v domácím prostředídaňovým zvýhodněním členů rodiny, kteří doma pečují o seniory s vyšším stupněm závislosti na jejich péči. 12/Pružnější pracovní doba 13/Jednodušší ukončení živnosti, 14/Zpřísnění trestů za korupci u úředních osob 15/Narovnání vztahu státu s církvemi a náboženskými společnostmi,

P. Hatina 30.8.2020 10:36

I o těchto takzvaně pozitivních bodech by se dalo diskutovat. Třeba ta takzvaná důchodová reforma - na jedno volební období. :)))

Nebo v závěru uvedené "narovnání vztahu s církvemi" - tedy přesněji 120 miliard ze státního majetku pro spřátelené instituce ministra financí Kalouska.

Pak je tu taky pár dalších reforem, které museli zrušit sami, po protestech veřejnosti (pamatujete ještě třeba co byla S-karta ), a některé jim zrušil Ústavní soud. Nicméně, pokud chcete toto porovnávat se současnou vládou, a podíváte se co prosazuje (nejen) Maláčová z ČSSD.. tak v tom najdete mnohé shody..Ovšem, měl jsem na mysli něco jiného. Tak třeba

- přepadení centra veřejnoprávní ČT vojenskou policií

- o protiprávním odvolání policejního prezidenta Lessyho jsem tu už psal (s tím ovšem související touto vládou narychlo založené nové bezpečnostní složky GIBS, jenž takto vládě ochotně posloužila)..

- počet členů té vlády spojených z korupci

- ostatně, už sama pozice premiéra Nečase, který se nechával ovládat svou milenkou tak že místo něj přijímala úplatky, ale dokonce nechala tajnou službou špehovat jeho ženu, je naprosto nepochopitelná--

- taky už si asi nevzpomínáte, jak premiér Nečas jmenoval na 9 dní ministryní obrany aktivistku Peake (to už bylo přece jen i na naše poměry moc:))

- taky třeba Nečasův souhlas s amnestií prezidenta Klause (dodnes nelze zjistit, kdo to vlastně vymyslel, nikdo se k tomu nemá)

- taky třeba kolik se za té vlády konalo protestních demonstrací a požadavků na její odstoupení....

J. Kulheim 30.8.2020 12:52

Smát se můžete. Je to zdravé. Vy se smějete, ale pochybuji o tom, že vaši vnuci, budou vládě odevzdávat 2-3 násobek peněz než budou čerpat, se budou při tom usmívat.

O tom jestli druhý pilíř byl dobrý nebo nebyl, to by čas ukázal. Na to zrušit druhý pilíř měla vláda právo, jde o to , že nenavrhla nic jiné Faktem je, že z dlouhodobého hlediska je průběžný systém neufinancovatelný. Vláda ČSSD za pomoci komunistů prohlasovala zvýšení mandatorních výdajů. Mandatorní výdaje činí kolem 80% daňových příjmů. Mám obavu, že snížené příjmy v současné situaci nebudou stačit na pokrytí mandatorních výdajů.

2.Tak třeba přepadení centra veřejnoprávní ČT vojenskou policií. O tom nevím. Pokusím se něco najít.

3/Paní Nagyová mohla úkolovat tajnou službu, tak jako já nebo vy.

4/Amnestie proběhla podle platných zákonů této republiky. Tak jak všechny amnestie před amnestií V.K.

5/ Počet protestních demonstrací není žádné měřítko.

J. Kulheim 30.8.2020 12:55

Komunisté církev okradli, tak bylo správné majetek vrátit. Byl už většinou zdevastovaný a pokud by jej nepřebrala církev tak byste ho zničili nadobro.

P. Hatina 30.8.2020 15:21

Tak to vezmeme postupně.

1) Pokud se týče druhého pilíře, on už to "čas ukázal", na podobných příkladech v Polsku i na Slovensku. Tam už totiž zjistili, že ty peníze přesouvané každoročně z prvého do druhého pilíře chybí na důchody už dnes. A z toho není úniku. Bohužel, žádný zázračná metoda není. Jen podle toho jak se střídají vlády, tak to pořád mění tam a zpátky a výsledek je ještě horší.

3-4) Tvrzením že ty které příkazy vládních činitelů proběhly dle platných zákonů , platí i u vlády Nečase i u Babiše, v obou případech k tomu obecně měli státní činitelé pravomoc. Jestli v to bylo v konkrétním případě trestné, může prošetřovat (na něčí návrh) policie a soudit soudy.. Ale - jak se nyní díváte na výsledky (zase, v případě Nečase i Babiše), vůbec se na to nedá spoléhat. Takže se zase vracíme jen k politické zodpovědnosti - nevolit ani tehdejší, ani dnešní vládní strany .. Takže, koho asi

J. Kulheim 30.8.2020 18:05

Průběžně financovaný důchodový i zdravotnický systém mohl fungovat, když na jednoho důchodce dělalo téměř 100 práceschopných obyvatel. V současnosti je to 1,72 a bude to méně.

Prodlužuje se věk dožití, ale stagnuje, nebo se snižuje věk dožití v dobrém zdravotním stavu. Náklady na udržení systému se stále a rychle zvyšují. Máme bezplatné studium na středních a vysokých školách. Kdo jim to všechno bude platit? Zedníci nejsou, soustružníci nejsou, na poli se nikomu dělat nechce. To jsou věci, které má vláda řešit. Ne začínat tím jestli jsou spavedlivé důchody. Oni budou tehdy, až nebudou žádné.

Mám obavu, že současný systém reformovat nejde. Bude nutné změnit systém.

Zákony jsou lidské dílo a nesou bez problémů. Gaunéři, kteří mají dost peněz si koupí beztrestnost. Pokud se jedná o amnestii, tak takových amnestií bylo několik a nikdo se nad tím nepozastavoval. Měli bychom se pozastavit nad prací orgánů činných v trestním řízení a požadovat potrestání jejich výsledků práce resp. zmatků a zmetků. Ženskou zatýká Šlachta s beranidlem a potřebuje k tomu rotu zakuklených ozbrojenců a za asistence televizních kamer. Už taková šarády by měla být trestná.

P. Hatina 30.8.2020 18:40

S tou budoucností důchodového systému můžete mít pravdu. Stejně jako celého sociálního systému západních států. Jenže, nedá se to řešit tím že se budou dlouhodobě předávat ty peníze z dnešních důchodů a ukládat na dalších 30 let do privátních (bankovních) fondů. Tím se ten systém zhroutí ještě dřív A už vůbec se to nedá řešit systémem cik cak, jedna vláda nařídí druhá zruší, ty peníze zase rozhází, pak přijde třetí vláda, vyhlásí tu reformu znovu atd..

No a pokud se týká justice, tak ta bohužel takto pracuje, ale pro všechny stejně. Zatknout, obvinit a několik let vyšetřovat můžou kohokoliv (třeba na základě udání). Ale jestli ho pak za dlouhou řadu let neodsoudí, tak se jen těžko pozná jestli byl vinnej nebo ne, a kdo za to může.. To už se teď zjistilo v případě Nečase, a stejné to možná dopadne i s Babišem--

J. Kulheim 30.8.2020 19:01

Vláda by měla být služba těm, kteří platí daně. Pokud nepracuje je povinnost vlády udělat takové opatření, aby fungovala. Komunisté si s tím uměli poradit. Ty, kteří nepracovali podle jejich rozkazů, tak je vyházeli, dali jim krumpáče a lopaty a práci na železnici. Některým sebrali i krumpáče a nestarali se jak a čím se budou živit.

V současnosti je tomu naopak. Pracující ve výrobě dávají velkou část svých výdělků /cca 80%%/a za to dostávají nařízení, vyhrožování, pokuty apod.

Potom nadělali ADK a za rok měli právníka jak vyšívaného na míru. Říkáte, že to není zrovna podle lidských práv? To není. Ale je to řešení se kterým by měl komunista počítat. Neplatí to, že ty do mne kamenem já do tebe chlebem. Ano, ale tvrdů kůrků do oka.

J. Kulheim 30.8.2020 12:52

-Byt Stanislava Grosse--Tajný policejní tým Mlýn---Podnikání Šárky Grossové---- Kluci Kočkovi--Podezřelé zakázky na policejním prezidiu-"Mlátička" Pavel Přibyl--Střet zájmů ministra Zgarby---Spekulace s pozemky za ministra Zgarby---Mlékárny Madeta, Jan Fencl, Jaroslav Palas--Skandál kolem soudce Jiřího Berky. Ten záměrně nechával krachovat firmy včetně Union banky.-Útěk a směnky Radovana Krejčíře, Babiš volal Grossovi v i v noci--Diag Human---Dálnice D47---Podezřelé smlouvy na ministerstvu pro místní rozvoj sociální demokraté Jaromír Císař a Petr Lachnit---Zpronevěra fondu z EUnáměstek ministra pro místní rozvoj Petr Forman ---Podvod na ministerstvu financí---Prověrky NBÚ---Čepro---IPB 150 až 200 miliard korun, ---Arbitráž s CME--Skandály Karla Srby tajemník Jana Kavana--Internet do škol--Tunelování podniku Liberta, Barbora Snopková, ministr financí Ivo Svobodovi, --Stanislava Grosse byla „bordelmamá Barková“-Pavel Přibyl, Michal Kraus a František Rigo odjeli spolu v záři 2001 do Ghany, -- Pět na stole v českých", Útěk a směnky Radovana Krejčíře, ---Byt Stanislava Grosse, --Tajný policejní tým Mlýn, -- Rátha s Kralovičovou,-- Miloslav Vlček dotaci, která skončila v soukromém hotelu v Harrachově.Tomáš Melich mecenáš Sociální demokraci, Vlivný politik ČSSD Miloslav Mrština vlastnil v Náchodě několik let vykřičený dům, Tomáš Melich , OKD Sobotka, FK Marila Příbram. Linka Paroubek - Ďuričko - Starka - Pitr – Mrázek,,Kluci Kočkovy, Bohumír Ďuričko, František Mrázek:, biolíh exčlenové ČSSD, B.Ďuričko (krycí jméno Lipan), který na křtu Paroubkovy knihy zastřelil V.Kočku ml.--- Paroubkův přítel Jan Dostál, který byl štědrým sponzorem Paroubkovy

J. Kulheim 30.8.2020 9:55

A. Babiš pochází z komunistické rodiny. Jeho otec byl komunista od 50 . let. V této době začínaly politické procesy a občané byli zbavováni majetku.

Majetek, který pomáhal brát pan Babiš st., po roce 1989 privatizoval pan Andrej Babiš, jeho syn.

Vlád P. Nečas byla vládou, která začala řešit nejpalčivější problémy. Zbytečné výdaje na rozbujelý státní aparát, důchodový systém, adresné sociální dávky, atd.

Co udělal pro řešení věcí veřejných pan Babiš za x let co je ve vládě? Já to skutečně nevidím. Pokud to víte vy, pane Hatino, ta o tom něco napište.

Počet státních zaměstnanců v roce 2015 byl 422445 a v roce 2019 470000.

P. Hatina 30.8.2020 11:18

Víte, to se opravdu musím zasmát, hloupému tvrzení že "Majetek, který pomáhal brát pan Babiš st., po roce 1989 privatizoval pan Andrej Babiš, jeho syn." je naprosto nesmyslné..Už z toho pohledu, že jak dobře víte, proběhly mezitím restituce a spousta majetků se vracela jejich vlastníkům.

Babiš junior ovšem privatizoval a skládal Agrofert z toho co zůstalo státu...I to sice mělo být pod kontrolou - ovšem to si pak stěžujte na politické strany, které v té době byly u moci - dávno přes Babišem...(kupodivu, většinou seděly ve vládě i za Nečase :))

Pokud se týče Vašeho tvrzení že "..Vláda P. Nečase byla vládou, která začala řešit nejpalčivější problémy." - bohužel tou nejhorší cestou, jen na efekt a rychle spíchnutými zákony, které moc dlouho nevydržely. Důchodová reforma - zrušena krátce po ní (fakt grotesktní), megaprojekt S-karty co měla sloužit k vyplácení a kontrolám státních dávek - zrušen ještě za té vlády. Zdravotní reforma postavená jen na plošných poplatcích (pohrobek to předešlé pravicové vlády)- zrušena krátce po této vládě. Zákon o povinné veřejné službě - zrušen jako protiústavní Ústavním soudem

Rozvrat na sociálních úřadech a úřadech práce (od té doby prakticky nic jiného než že evidují soc dávky nezvládají). Taky už si asi nevzpomínáte že tehdejší ministr sociálních věcí musel pan Drábek musel být odvolán - to co prováděl, bylo i na tuhle šílenou vládu moc..

A pokud jde o počty státních zaměstnanců. I to je zajímavé srovnání. Když se podíváte na ta čísla, zjistíte že během té vlády sice došlo k jejich určitému poklesu, ovšem ihned po ní se zase nebrali zpátky. To vysvětlení je jednoduché, ovšem zcela v duchu oněch spíchnutých reforem. Vláda rozkázala, takže se i z úřadů narychlo vyházela spousta lidí...Ovšem a bohužel, ta práce úřadů se nijak nezefektivnila, právních předpisů neubylo leč přibylo, takže té (možná zbytečné, leč státem nařízené) úřednické práce bylo tolik, že jí nestíhali...Takže si celkem pochopitelně ty lidi hned potom nabrali zpátky..

J. Kulheim 30.8.2020 13:55

Já bych se tomu zasmál také, ale nějak mi to nejde.

1/ Pokud by komunisté, jako pan Babiš starší, nesebrali majetek, ze zemědělců neudělali nádeníky, vězně a mrtvoly, tak by panu Babišovi mladšímu zůstali oči pro pláč. Neměl by co privatizovat..

2/ Tito dobráci zatím nevzali do ruky ani tu jehlu. Pro řešení důchodového systém, systému financování a organizace zdravotní péče neudělali nic. Zrovna tak jako řešení vzdělávacího systému a sociální péči.

3/ To co zatím udělali není k ničemu. Berou lidem peníze a přerozdělují je. Toť vše. To dovede každý hlupák. Jednomu peníze sebrat a někomu je dát a přitom si přemístit na svůj účet nějakou miliardu. Určitě byste to zvládl také.