20.6.2024 | Svátek má Květa


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Pete Brich 30.7.2009 10:48

Zelení se už dávno zabývají jen vybíráním výpalného, nikoliv přírodou. Tu využívají jen jako klacek.

Viz např. obchvat Plzně, tunel pod Středohořím, atd.

PB

cb 30.7.2009 11:36

Re: SZ

Jen si spocitejte, kolik vody spotrebuje takovy les.

R 30.7.2009 11:52

Re: SZ

Tadyhle v těch konkrétních věcech máte pravdu. Ale podívejte se na naše zelené. Jak se dostali do vlády a ke korytům, vykašlali se na tyhlety věci a začali starat jen o to, aby jejich koryta nevyschla, aby jejich spřátelené firmy zabývající se zelenou energií se dostaly k lizu. Na nějakou skutečnou ochranu prostředí zvysoka kašlali. Až přirozeně na výjimky fundamentálních nesmiřitelných zelených, kteří ovšem svou nesmiřitelností a neschopností domluvy nakonec dosáhli pravého opaku než je ochrana prostředí přijímaná většinou společnosti.

Vůbec po těchto zkušenostech se stranou zelených se tady nabízí otázka, jestli strana založená čistě a jen na principu ochrany životního prostředí dokáže v klasickém prostředí politiky odolat a i po zapojení do politiky státu chránit životní prostředí a přijímat nejnovější  vědecké poznatky. Podle mně ne, podle mně je pro ochranu životního prostředí nejlepší,když strana specializovaná na ochranu životního prostředí nevznikne a když ochrana životního prostředí bude jako téma rozděleno mezi ostatní politické strany.

MilanR 30.7.2009 21:55

Re: SZ

Máte pravdu. Starost o životní prostředí má být součástí rozumného hospodaření a ne nezodpovědným a nehospodárným plýtváním zdrojů (větrníky, fotovoltaika, biopaliva, ochrana klimatu praktikovaná poletováním po konferencích a do Antarktidy).

Ludva 30.7.2009 13:37

Re: SZ

Myslíte, že filtry na komíny, odsíření uhelných elektráren, čističky odpadních vod, katalyzátory aut zajistili zelení ? Byla to prostě nutnost. Uznávám, že dost udělali pro velryby a další živočichy. Naopak škody, které vznikly jejich nesmyslným odporem k jaderným elektrárnám jsou nevyčíslitelné. A podstatně tak přispěli ke klimatickým změnám.

libero 30.7.2009 15:49

Re: SZ

To hřiště tam nebylo, než to za bolševíka zarostlo?

Benno 30.7.2009 17:28

Re: SZ

Domníváte se, že strana zelených něčemu z těch Vámi vylíčených hrůz zabrání? Máte nějaký důkaz toho, že zelení již někde zabránili stavbě gofového hřiště a znemožnili tak plýtvání vodou?

Karla 30.7.2009 19:55

Re: SZ

Nezadržuje trávník vodu v krajině? Ona se pak "přírodně" profiltruje a naplní sudně? Golfové hřiště bez autíček je ještě fajn. Les je, pravda, taky fajn. Louka s kravkama také.Horší je to s tisíci m2 asfaltových a betonových parkovišť , hotely a vietnamskými stánky, sítí dálnic, úložištěm jakéhokoli odpadu, kromě hnoje, v té krajině.

MilanR 30.7.2009 21:57

Re: SZ

A vůbec nejhorší je to s lidmi. Oni ty supermarkety, tržiště, parkoviště využívají. Okamžitě zavřít a poslat na převýchovu!

REX 30.7.2009 9:28

Souhlas

Ŕozumná zélená strana  patří do každého parlamentu. V pana Bursíka jsem vkládal jisté naděje, že se mu podaří Zelené u nás etablovat. Nepodařilo. A nese na tom i svou vinu. Zamilovaný pár složený z hlavních protagonistů byl jenom jednou z chyb. Takže lidé jako já budou hledat dál. A skončí pro tentokrát u TOP 99, i když jistě ne kvůli Kalouskovi.

Pete Brich 30.7.2009 10:51

TOP 09 - staré dívenky pod novou duchnou. Nový vývěsní štít už začíná odprýskávat a zjevuje se na něm nesmrtelná Pravda a Láska.

PB

402 30.7.2009 11:33

Re: TOP 09 - staré dívenky pod novou duchnou. Nový vývěsní štít už začíná odprýskávat a zjevuje se na něm nesmrtelná Pravda a Láska.

Jde z nich strach, co?

Pete Brich 30.7.2009 13:04

Re: TOP 09 - staré dívenky pod novou duchnou. Nový vývěsní štít už začíná odprýskávat a zjevuje se na něm nesmrtelná Pravda a Láska.

Strach? Neustále recyklovaný vtip už nevzbuzuje ani úsměv. Spíš pocit trapnosti.

PB

čtenář 30.7.2009 9:17

Bědování p. Bursíka

je marné. Havel dává svůj "polibek smrti" kdysi nadějným straničkám jen jednou. V posledním kole ho dostala SZ, teď jsou na řadě TOP09.

PETR 30.7.2009 9:09

ORLÍK, na ORLÍKU

když už, ne na ORLÍCE.  Jinak - právě o tomhle, o práci pro stát a ne pro partaj mluví Ústava ČR, když říká, že poslanec se má řídit svým svědomím. Ne názory partajních sekretariátů a ne zvlášť chytrých předsedů.   Mimochodem - není pan Schwarzenberg i vévoda ?  A to i dokonce Krumlovský ?

honzak 30.7.2009 9:49

Re: ORLÍK, na ORLÍKU

neráčil jste pochopit parafrázi jakési staročeštiny....

bach 30.7.2009 10:03

Re: ORLÍK, na ORLÍKU

Na hradu i na hradě,obojí je správně.

R 30.7.2009 8:33

zelení a myslet ?

Autor článku chce, aby zelení mysleli. To teda chce moc.

Jinak  "je málo na rejdišti světa idejí tak hluboce konzervativních, jakou je politicky vyjádřená ekologie. Konzervativec je ten, kdo se obává rozvoje a nejraději by zakonzervoval současný stav, ne-li se vrátil až někam do babičkovských časů, kdy nebylo globalizace, aut, jaderných elektráren, pesticidů, genové techniky, průmyslovných emisí ani jiných vynálezů samotného ďábla, nýbrž život plynul v harmonii a souladu s přírodou, ať to už znamená cokoliv."

Hluboký souhlas s tímto citátem autora.R^R^

honzak 30.7.2009 7:50

ekologismus

je pokračováním socialismu jinými prostředky. Chvála bohu, že jsou melouni tam, kde jsou. Nechť tam ráčí co nejdéle strvat!

Ludva 30.7.2009 8:12

Re: ekologismus

Ale finta je to výborná - prodávat počasí, které možná nastane za desítky let. No, nekupte to.:-D

honzak 30.7.2009 8:36

Re: ekologismus

když jsou zákazníci, tak proč ne. Ale mě szere, že mi ty svoje šmejdy vnucují a platím je v ceně energie (elektřina, benzín).

Kecal. 30.7.2009 9:57

Re: ekologismus

R^

Otakar 30.7.2009 7:17

Je pozdě autore.

Co mohli zelení podělat to podělali. Pro mne je to strana , která v české politice nemá místo, je to konglomerát úchylných sektářů, kteří nadělali ČR obrovské škody. Zbrždění jaderné energetiky, překážení stavbám ve veřejném zájmu, prodej emisních povolenek do ciziny, nechali se vydržovat penězi ze zahraničí (v čím zájmu?). Je nejvyžší čas nechat jejich 2,5 leté působení ve vládě  prověřit PČR. Takže dík to už stačilo.

MKříž 30.7.2009 4:47

Pane Frýbort, každý ví, že zelení

se dostali do parlamentu díky ztlučení Czechteku dílem Paroubka, který projel ČSSD následné volby a nevraživost k policii stoupla i ve prospěch paní Jacques, též ztlučené měsíc před volbami!!!!

Zelení se tehdy kasali, jak za jejich přítomnosti se už nikdy nic takového .... v policejním státě ...  nestane, že jen oni jsou garantem SLUŠNÉ lidové politiky a zástupci lidu na svém místě. Rv

kája 30.7.2009 1:14

Ach jo

Tak třebas RNDr. Miroslav Patrik, ten je zadarmo drahý a stál už svými kauzami , které brání různým stavbám (dálnice do Hradce apod.), daňové poplatniky miliardy. A má z toho upřímnou radost - viz jeho článek v Literárních novinách z 2. června 2009, kde právě o Hradci mimo jiné píše:"Ministerstvu se opět nevyplatila arogance vůči účastníkům stavebních

řízení, ...," komentuje situaci Miroslav Patrik

z Dětí Země, které s ministerstvem nyní vedou šest soudních sporů o

stavební povolení pro dálnici D8." -www.detizeme.cz

Jiřik 30.7.2009 9:08

Re: Ach jo

Víš, kdyby státní úředníci dodržovali předpisy, postupy a lhůty, a nědělali hloupé a zbytečné (a občas i úmyslné) chyby, tak by to bylo jiné. Čili Patrik a spol. má pravdu, když poukazuje na chyby úředníků a využívá je proti nim.

honzak 30.7.2009 9:51

Re: Ach jo

ale howno, příteli! patrik a jemu podobní jsou JEN VYDĚRAČI! Nic jiného. Státní úředníci jsou takoví jací jsou - mimo jiné stlačeni do mantinelů zákonů a jejich prováděcích vyhlášek, které vymyslela parta "geniálních" strejců a tetek ve Sněmovní ulici.

Prodávají se u vás stále balené koblihy?

Lojza Kohos 30.7.2009 14:44

Re: Ach jo....

....kdyby se to obracelo jen proti pitomosti úředníků, nic proti tomu. Ale proč si berou jako rukojmí, které musí snášet odklady způsobené těmi "zelenými obstrukcemi" i obyvatelstvo všech těch Velemínů, Bořislaví a dalších obcí, kudy se valí kamiony po staré silnici I/8? Či si ti zelení mužíci opravdu myslí, že kamiony šplhající na dvojku na Paška Pole nebo sjíždějící se zařazenou stejnou dvojkou a pálícími se brzdami přes Bořislav k Teplicím jsou pro to chráněné České středohoří menší zlo, než hladký průjezd po dálnici se dvěma tunely pod nejcennějšími partiemi hor? To si může myslet jen blázen.

Dadacos 30.7.2009 0:48

"ominózních"

Jat domněnkou nutkavou sděluji, že výraz "ominózních" v kontextu výše uvedeném nikoli zcela vhodně použit jest.

Petr Vileta, balík z Plzně :-) 30.7.2009 3:09

Re: "ominózních"

A proc jako?

ominózní >> osudný, zlověstný, neblahý ABZ.cz