26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
ocelin 2.4.2008 13:04

autor má problém s aritmetikou :

Devatenáct let ve srovnání s šedesáti lety třeba v sousedním Německu a staletími v Anglii a Francii je velice málo

To má na mysli Cromwella a Jakobíny ? 

Marie 2.4.2008 13:01

Něco dělat a ne pořád kritizovat

Spolu s většinou národa jsem nadávala na všechno a na všechny. Potom mi došlo, že budu-li v nějaké straně, mohu politiku více ovlivňovat. Vstoupila jsem do té, co se mi zdála nejméně zkorumpovaná KDU ČSL. Před presidentskou volbou jsem napsala voličům KDU a poprosila je velice slušně, aby volili Švejnara. Vím, že to bylo většinové přání i všech lidovců na všech úrovních a výsledek? Většinový zájem je nezajímal. Jsem zvědava, jak se zachovají v otázce Kosova, domnívám se, že by vládní koalici neměli podrážet.  Stačí ten malér s panem Čunkem, ale myslím si, že pan Čunek je jen neobratný ve svých vyjádřeních a proto nepůsobí věrohodně. Bylo by opravdu spravedlivé, aby se očekávaný audit dělal u celé politické representace. Jak chcete mít demokracii, když se komunisté rozlezli do všech sfér naší společnosti, těch 20 roků to ještě potrvá. Ale to, že mohu takto otevřeně napsat sůj názor je malý  příslib do budoucna.

Fafa 2.4.2008 13:34

Marie:

volitele prezidenta maji za ukol volit podle SVEHO svedomi, nikoliv podle vetsinoveho nazoru clenu sve politicke strany. Navic, Vy jste dokonce napsala: "Vetsinovy ZAJEM je nezajimal".  Proc si myslite, ze volba pana Svejnara by byla ve vetsinovem zajmu kohokoliv, at uz clenu KDU nebo obcanu?  

J.Bubla 2.4.2008 14:06

Re: Marie:

Podle sebe a podle svého svědomí ať si volí až budou v parlamentu sami za sebe. To by asi ale ve volbách neuspěli. Pokud jsou tam za nějakou stranu mají povinnost volit tak, jak se strana, nejlépe demokraticky, rozhodne.

korsika.korsika 2.4.2008 14:43

Re: Re: Marie:

Vážený pane Bublo, on si pan Fafa to představuje tak, že strana za poslance zaplatí celou volební kampaň, ( sály. televizní šoty, bilbordy, letáky, fotografie atd ), bude to jistě stát pár melounů a potom poslanec bude hlasovat podle toho jak on bude chtít a když se mu ta jeho strana, která ho do parlamentu dostala nebude líbit, tak se samozřejmě nevzdá poslaneckého mandátu, aby se na jeho místo mohl dostat někdo další z kandidátky, nýbrž ze strany vystoupí a poslanecký mandát, který získal vlastně kvůli straně, si nechá a přestoupí třeba k opozici. Viz pan Melčák,  Pohanka atd., kteří by se sami do parlamentu nikdy nedostali.

Abdéřan 2.4.2008 15:13

Re: Re: Re: Marie:

Bingo, souhlas s Vaším hodnocením, přesně tak si to naše parlamentní vrchnost představuje!

Koloděj 2.4.2008 14:57

Re: Re: Marie:

Bublo, máme ZASTUPITESKOU demokracie, nikdy nebudete moci splnit přáni všech, třeba i v jedné straně. Nevím jak paní přišla, že se jedná o většinový názor KDUČsl, mám jiné signály, ale nevylučuji, že místně může jít o většinový názor. KDU  dala straně doporučení koho, bez diktátu, znamená tedy, že neměli jednotný názor. Sám za sebe by byli jen nezávisli. Parlament senát je výslednici voleb a s tím se nedá nic dělat. Příště Ti nespokojení nedejte hlasy těm , kteří nesplnili Vaše přáni.

Klička 2.4.2008 16:53

Re: Re: Marie:

Pane Bublo, zásadně se mýlíte, Přečtěte si prosím Ústavu České republiky, zejména čl.23, odst.3, čl.26 a čl.27, odst.1.Pokud chcete být demokratem Vy a stát demokratickým, pak musíte ctít nejvyšší demokratický zákon země a to je ústavu. Pakliže ji ctít nechcete, jak z Vašeho příspěvku jednoznačně vyplývá, pak nediskutujte o demokracii, ale o diktatuře politických stran

Marie 2.4.2008 18:11

Ppro Fafa

No, myslím si, že jedině členové mohou rozhodovat o tom, pro co poslanec zvedne ruku, kvůli tomu jsem vstoupila do strany. V naší KDU-ČSL tomu tak bylo, posílali jsme dokonce něco jako členské referendum . V jednom  z rozhovorů v Lidových novinách pan Čunek přiznal, že to byla velká část KDU, co chtěla pana Švejnara proto volil tak, jak volil. Abych byla spravedlivá, pan Severa, Kasal, Svoboda C. mi odepsali nic neříkající e-mail. Ostatní se vůbec neobtěžovali.

Magor Milda , Mgr. etc. 2.4.2008 13:55

Re: Něco dělat a ne pořád kritizovat

Dovolil jsem si napsat panu Kalouskovi e-mail, kde jsem vyjádřil názor, že V. Klause nelze do nekonečna volit a dovolil jsem si uvést důvody, proč. Pokud někomu píši, je to vždy slušné a odpovídá to dobrému stylu. Asi bylo těch majlů moc, nedostal jsem ani odpověď, jak jsem zvyklý, třeba bavorský Dr. Stoiber mi poslal jednou docela osobní dopis na můj návrh poslaný e-mailem. Na to mají politikové sekretariáty, aby alespoň odpověděli, třeba jenom že to berou na vědomí a jednou (na sv. Dyndy) se tím budou zabývat. Všechno jiné stojí voliče.

Anglická demokracie, jak stojí shora, je určitě starší, než ta německá, má však dost odlišný systém. Jak ta anglická, tak ta francouzská demokracie byly demokraciemi koloniálními, čímž se od té původní české- Masarykovy dost odlišují. Němci za republiky žádné kolonie neměli, tenhle zkrat přišel až s Rakušákem Hitlerem. Obnovená demokracie to také neměla lehké, ale čas ji upevnil. 1964 bylo Německo v podobném stavu, jako dnes Česko, také si třeba ministr Strauss tenkrát dovolil, nechat zavřít šéfredaktora Spiegelu, což jej ale stálo ministerské křeslo. Později se ten Franz Strauss , uměleckým jménem Franz Josef, omezoval na nadávky obtížným mouchám (Schmeissfliegen).

PROKOP BUBEN 2.4.2008 14:44

Re: Něco dělat a ne pořád kritizovat

Přilišná skromnost v tom smyslu, že jste vděčná napsat svůj názor, není opravdu, ale opravdu na místě po téměř dvaceti letech od Listopadu......

Jura Jurax 2.4.2008 12:47

že základ kapitalismu stál vždy – již od středověku – hlavně v Anglii a Holandsku - na stolici nezávislého soudce.

Hm, to by ale ten soudce nesměl být nezávislý hlavně na právu a spravedlnosti jak u nás často je.

Jura Jurax 2.4.2008 12:44

Do tohoto minima by měla patřit loajalita k EU, na jejíchž rozhodnutích se podílíme

8-o8-o8-o

tomcat 2.4.2008 13:42

Re: Do tohoto minima by měla patřit loajalita k EU, na jejíchž rozhodnutích se podílíme

what is wrong? Smlouva o Evopském společenství ji obsahuje, stali jsem se smluvní stranou. Tvrdé právo to zná, proč by nešlo uvažovat o tom v oblasti mravní a politické?

Jura Jurax 2.4.2008 12:43

Hm

Jakmile se takhle zřetelně výkon politiky degraduje jen na obchod, nikdo si jí už, ani kdyby chtěl, nemůže vážit.

No a co by se změnilo, kdyby se to tutlalo, Protože vymýtit podobné taktiky nelze - kdo má moc, užívá ji primárně ke svému užitku. Lidi nejsou andělé a politici tuplem ne. A politika je o moci a penězích - pro politiky.

tomcat 2.4.2008 13:45

Re: Hm

lidé nejsou zároveň ani úplnými egoisty, nutno nám žíti ve splečnosti jiných. Z toho usuzuji, že bychom na své politiky měli být nároční a trestat je (formou veřejného mínění či jinou), za jejich "nepravosti", Charakter politiky je značnou měrou určován deformací, již se nám dostávalo za čtyřicetileté vlády "krasne" strany

gerontusinza 2.4.2008 12:22

Pane Hvížďalo, proč používáte slovo "nám"......

vy skutečně nevidíte, že to co je předváděno politikáři,  nemá s demokracií ale vůbec nic společného a je to jen ubohý diktát duševně nemocných a a mocí opilých blbců ve všech stranách a na všech úrovních......  Od komunálních až po státní úrovně..... Vy nevydite že to není o ničem jiném než získat výhody na úkor všech (nikoli jen druhého)........   i kdyby to mělo být grátis jen parkovací místo pro nerezidenta v místě zaměstnaného Viz úřady  a jejich parkovací plochy.....:-/ Lituji vážně jste tak zpozdilý, že si myslíte že zde je demokracie, když jeden druh idiotů bojuje proti idiotovi jiného vyznání a zároveň tyto strany kašlou na názor občana a jsou chopni zavléci tuto zemi do stejného svinstva jako se to podařilo Háchovi.... a ten byl v horší situaci než současný vládní duševní póv......:-/

gerontusinza 2.4.2008 12:23

omluva za chyby.... to ne já, to klábosnice....Re: Pane Hvížďalo, proč používáte slovo "nám"......

;-P

... 2.4.2008 11:48

Pane Hvizdalo,

Vy jeden moralisto, pripomente, proc Vas vykopli na hodinu z postu sefredaktora magazinu TYDEN. Ze Vy jste chtel tehdy oblafnout vlastnika a pripravit ho o noviny ...

... 2.4.2008 11:50

Re: Pane Hvizdalo,

Karel Hvížďala (* 16. srpna 1941 v Praze) je český novinář, dramatik a spisovatel. V 60. letech psal také básně.

V Praze vyrůstal, maturoval a studoval strojní fakultu na ČVUT (1963). Později politické vědy v Moskvě (196768) a němčinu a německou literaturu v SRN (1978 a 9).

http://cs.wikipedia.org/wiki/Karel_Hv%C3%AD%C5%BE%C4%8Fala

vaca 2.4.2008 11:22

nas vzor neni Svycarsko

nas vzor neni Svycarsko, jak mnozi mysleli, ze by mohli byt, ale Izrael, nedemokraticky stat, kde je u moci zkorumpovana klika, napadne podobne te, co je u nas u moci. Ta potlacuje nejenom prava Palestincu, ale i prava Zidu jine provenience nezli to opravdove. Zide z Ruska a arabsti Zide maji v Izrael nulova prava a pokud se pokouseji je dosahnout, tak jsou jim delany takove obstrukce, ze se jeden divi.

malstoka 2.4.2008 11:19

Kde je soudnost

Všechno by bylo jinak a v pořádku, kdyby mésiáš české politiky Švejnar se stal prezidentem. Pane hvížďala, přestaňte si hrát na nezávislého novináře.

PRASI DENT 2.4.2008 12:39

Re: Kde je soudnost

Každý soudný jedinec musí doznat, že dění v našem Absurdistánu, převyšuje, jakousi i velmi měkkou normu.....Co se také dát očekávat od systému stavěném na komunistickém hnojišti na kterém se promenují kohouti s bolševickými moresy.....

Parobrouk Pytlík 2.4.2008 11:00

Hvížďalu děsí poslanec, cestující zadarmo metrem a lidovecké tance kolem Kosova

Paroubkova cesta do Sýrie, kam se jel učit vyrábět bomby a rakety a do Ruska, kde byl podat hlášení svému řídícímu důstojníkovi (§91, vlastizrada) naopak nechává Hvížďalu klidným. Ach jo. Stále mi zní v uších výrok Franty Pitory: Copak kapitán Minařík, ale až se vrátí plukovník Hvížďala...!

I-Worm 2.4.2008 11:52

Pokud bude ty bomby vyrábět Paroubek

tak to jsem taky úplně klidný...

Abdéřan 2.4.2008 15:16

Re: Pokud bude ty bomby vyrábět Paroubek

:-D:-D:-D!

mk 2.4.2008 23:18

Re: Pokud bude ty bomby vyrábět Paroubek

R^R^R^R^;-D;-D;-D

Hariet 2.4.2008 10:49

Pane Hvížďalo...

Pane Hvížďalo, jen v jedné věci s Vámi nemohu souhlasit  - a to s tím pozůstatkem "totalitního" myšlení - u politiků.  Připadá mi to, jako když se katolická církev neustále odvolává na "dědiční hřích" a podobné nesmysly. Devatenáct let  je dlouhá doba, je to  čtvrtina lidského věku a to už by se mělo nějak kladněji projevit... Neomlouvejte proto politiky, podle mne je to povětšině nenajedená bezcharakterní cháska, kterou nezajímají potřeby občanů, ale sledují hlavně svůj vlastní prospěch. Denodenně se o tom přesvědčujeme... Bohužel. Rv;-(

andy 2.4.2008 11:16

Re: Pane Hvížďalo...

HARIET sdílím tvůj názor a připojuji se k toběR^

Abdéřan 2.4.2008 15:18

Re: Pane Hvížďalo...

R^!