16.6.2024 | Svátek má Zbyněk


Diskuse k článku

POLITIKA: O duchu plebejském...

Ó, bývaly to časy, dokud ještě v zemích českých vládl takový ten obyčejný, demokratický dualismus! Jedna skupina partají, říkajících si – ne že by byly – pravicové, druhá skupina – ne že by opravdu byly – levicových, tu vynese voličská přízeň do křesel vládních jedny, kdežto druzí skončí v opozičních lavicích.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Rychlý 22.8.2013 6:26

Re: Zase pěkný článek,

Máte pravdu jen částečně. Většina státního dluhu je vůči ČNB, které stát SLÍBIL, že vydaný dluhopis (zákonem, přijatým sněmovnou) splatí tehdy a tehdy. A na splacení si třeba vezme novou půjčku. Jako každá jiná domácnost, které se nedaří vymotat z dluhů. Většinu veřejnosti tyhle transakce nezajímají, ONI přece dluhy neudělali, jen volili poslance.

Stát splácí ČNB pouze úroky (dluh neutále roste po celou dobu existence ČR), které činí tuším víc než 70, nebo dokonce 90 miliard.

J. Mrázek 22.8.2013 6:18

Je snadné zblbnout Frýborta...

Ta třetina a čtvrtina platu za stejnou německou práci je realita. Z Hannoveru by se mohlo ozvat (namísto kritiky) sebekritické hodnocení vlastních trojnásobných platů a požadavek nápravy. Leč opak je pravdou . Takže "poněkud" pokrytecký pláč na cizím hrobě nabízí zamyšlení nad morálním profilem autora, když jeho klapky na očích, vedoucí ho dle Kááárla "jediným správným směrem", nejen jsou dobrovolné, ale ještě přikrášlené hujerstvím. Stejně, jako hujersky naši zákonoškůdci aplikují nařízení Unie a přidávají další a další přílepky k už takhle zmršeným nápadům....čímž netvrdeím, že je TADY vše růžové !!!! Kromě Prague Pride, samozřejmě....

J. Schwarz 22.8.2013 6:12

Re: Zase pěkný článek,

kdybysme si dlužili navzájem, joj, to by byla snadná cesta ven - dluhy bychom pokrátili a bylo by po ptákách! Ale ony státy většinou dluží penzijním fondům, tedy důchodcům. Seškrtání dluhů by neznamenalo nic jiného než ty důchodce okrást, zrubnout jim důchody na minimum. Pokud chce sociální stát vyplácet nehorázné sumy nefachčenkům, podporovat postižené, zvyšovat minimální mzdu, platit mládeži studia obskurních oborů a bůhvíco ještě sotva tak může činit na účet důchodců. těch je a bude vždycky víc než nezaměstnatelných, kterým se nikdo dávky snižovat nechystá a tak něco takového ztuha projde ve volbách.

Z. Rychlý 22.8.2013 5:48

Zase pěkný článek,

který stojí za přečtení. Jen mě napadlo, že autor vidí krach dluhové unie příliš brzy. Jestliže zadlužování budoucnosti funguje, pak kde je okamžik toho krachu ? Za pět, či deset let ? Taky se může stát, že si navzájem dluhy odpustíme a jedeme dál ! Zadlužování budoucnosti je jako točit se ve víru Maelstromu, sice se točíme a černá díra se přibližuje, ale jak vidím, sousedi se točí s námi, a když přijmu za střed soustavy naši lodičku, pak vlastně stojíme a to jen okolí se zuřivě točí, ale my přece stojíme jako skála.

Co bude, až bude ? Deset let je pro politika daleko, předaleko za horizontem. A když navíc vytváření ničím nekrytých peněz fraktálním bankovním systémem na různé zbytnosti, peněz podložených jen a jen dluhem a slibem splacení, je tak snadné, bezpracné a pohodlné !

M. Zavala 22.8.2013 3:42

stavky budou, ano, ale spise ve Francii, Spanelsku a Italii

Recko take bude stavkovat, Cesi si na toto moc nepotrpi. A dusledni Nemci budou dusledne zachranovat Recko  a pak jine staty, jsou totiz tak dusledni ze i kdyz vidi ze neco nefunguje, dovedou vse do konce. I neslavneho. Recko potrebuje zachranu po treti, a bude ji potrebovat treba padesatkrat, uvidime jak dlouho to bude moct nemecky danovy poplatnik calovat. Ale na euru i tam kde to rozhodne nefunguje se bude dusledne trvat. Az do uplneho zniceni, neni nad duslednost. A jine hovadiny, Nemecko si zakazalo atomove elektrarny a oni si je opravdu zavrou, jsou dusledni. To rozhnodne jeste prispeje k blahobytu Evropy. Takze cesti politici jsou dnes skoro na evropske urovni, hura!!

K. Pavlik 22.8.2013 1:48

Pekne napsano ale

Pekne napsano ale je zvlastni ze autor ani neuvazuje o tom ze Cesko bude resit financni problemy neresenim - inflaci. Inflace vse vyresi sama a bez problemu a premysleni.

J. Vozábalová 22.8.2013 0:42

Jako vždy pane Frýborte, paráda!

Vaše články poukazují na bohatost jazyka a k tomu se druží hluboký obsah - to však není hlavním důvodem mé reakce. Tím je plebejství páně Zemana. Troufám si tvrdit, že většina jeho voličů je sportovními fanoušky - tedy těmi, kteří fandí u obrazovky v hospodských kolektivech u piva, o jejich kvalitách joko výkonných sportovců by se ale dalo s úspěchem pochybovat.

Jenže právě oni si pochvalují, že "president je jako my" a "to je ten pravý, rozumí obyčejným lidem" nebo tak něco podobného.  Kéž by si někdy uvědomili, že současný president je totéž, jako sportovní reprezentant vykazující kvality průměrného českého sportovního fanouška  - já uznávám, že ve volbách vyhrál, ale nazývat jej svým presidentem opravdu nemohu - to je nad mé síly.