1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Diskuse k článku

POLITIKA: O co jde Zemanovi v bitvě o Livii Klausovou

Ve sporu o jmenování do funkce velvyslankyně na Slovensku paní Livii Klausovou mezi prezidentem Milošem Zemanem a ministrem zahraničí Karlem Schwarzenbergem nejde vůbec o ženu bývalého prezidenta, ani zřejmě o možný obchod mezi oběma pány: dobrá, Klausovou nejmenuji, ale vy pustíte do Ruska komunistického kosmonauta Remka.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Bok 16.4.2013 14:46

No jo

kdyby Klaus poslední rok neprováděl ty pitomosti, nebyl by s Livií asi takový problém. Dnes to není nejlepší nápad. A Remek, to je skvělý nápad. On tam opravdu může něco pro nás udělat. Dokonce i Karel s ním nemá problém. Vondra, tam si myslím že problém Zeman nemá. Proti minulosti se značně zklidnil, i když v otázce Palestiny si nedovedu představit, že by vystupoval diplomaticky. No a pro vzájemný obchod s Izraelem určitě udělá hodně, i když jako jeho předchůdci zejména pro náš import. S tím ani Zeman problém nemá.Nakonec i za komoušů tady byly pomeranče Jaffa :-))

No a kdo je silnější? Blbá otázka. Ale tlak na to, aby velvyslanec byl zejména zástupce obchodních zájmů, stoupá. A to je jen dobře, i když škoda promarněných příležitostí z minula. Podívejte se třeba na velvyslance USA Eisena. Ten lobuje úplně nezakrytě a zdá se mi že až za hranicí. Taktéž ostatní. Sakra, nechceme to pochopit?

V. Němec 16.4.2013 14:02

Telepeté

Autor patří k té početné skupině novinářů telepatů, kteří znají pohnutky jiných lépe než oni samy .Mám takový sen že novináři začnou psát o skutečnostech a věštění a telepatii přenechají varietním umělcům.A to se tento pán vydává za odborníka na novinářskou etiku. Můj příspěvek se netýká pouze tohoto článku ale obecně tohoto nešvaru

A. Hrbek 16.4.2013 14:00

Zákonný postup je jasný:

Vedoucího zastupitelského úřadu České republiky v hodnosti mimořádného a zplnomocněného velvyslance u hlavy přijímajícího státu jmenuje prezident České republiky v souladu s čl. 63 Ústavy České republiky. Osobu velvyslance doporučuje prezidentu republiky vláda ČR na základě návrhu Ministerstva zahraničních věcí ČR. Příslušné usnesení vlády schvaluje prezident republiky svým podpisem a postupuje je předsedovi vlády ke kontrasignaci.

a žádný Kmoníček, ani "Ten kdo neumí vyměnit žárovku", ho nemůže měnit.

I kdyby paní Klausová byla nakonec jmenována velvyslankyní, má pan Schwarzenberg právo svou podřízenou povolat na několik měsíců na konzultace do Prahy.

Nejde o místo velvyslance na Slovensku. "Ten kdo neumí vyměnit žárovku" se snaží za každou cenu rozbít současnou vládu a každá záminka i každý prostředek jsou mu dobré.

J. Podivný 16.4.2013 11:46

Karel říkal ve zprávách, že je to demitující

Nevíte někdo co to je ?

http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/10498629597-zpravy-v-10/213411010000416/ - čas 8 minuta

J. Vyhnalík 16.4.2013 18:43

Re: Karel říkal ve zprávách, že je to demitující

Demotivující.

M. Prokop 16.4.2013 10:12

"místo důležitějšího prezidenta van Rompuye,"

To je ten pán, co přepojuje telefony ze světa důležitým politikům jako Merkelová, Hollande, Cameron, Nečas, Draghi ...... ?

V. Venc 16.4.2013 10:58

Re: "místo důležitějšího...," ad Prokop

Pane Prokope, nemyslím si, že kdokoliv z diskutérů má dostatek znalosti o tom, kolik telefonátů van Rompuy přepíná a co vlastně důležitého v EU dělá.

Každopádně se Vám Váš vtip moc nepovedl. Spíše evokuje otázku: Kdože je to ten pan Prokop?

Van Rompuy je bývalý premiér belgické vlády, kromě rodné vlámštiny hovoří rovněž francouzsky a anglicky. Napsal několik knih o ekonomii a politice a píše básně ve stylu japonského haiku

Musím ještě dodat, že rozhodně nepatřím mezi eurohujery!

J. Václavíková 16.4.2013 13:45

Re: "místo důležitějšího...," ad Prokop

Děkuji za věcnou reakci.

M. Prokop 16.4.2013 22:12

Re: "místo důležitějšího...," ad Prokop

A rozhodně ani mezi lidi se smyslem pro humor.

O VanRompuyovi se dá zjistit ještě i pár dalších podrobností, ale to jste se zřejmě nenamáhal. Možná přece jenom trochu hujerství.

J. Ptáček 16.4.2013 9:10

Jen jestli bývalý kosmonaut

Jen jestli bývalý kosmonaut Remek bude mít o post velvyslance v Rusku zájem ! Přišel by o lukrativní místo poslance EU a rovněž i o pozdější tučnou výsluhu. A ČSSD mu nominaci nemůže dát stranickým příkazem, neboť není členem jejich partaje!

V. Kain 16.4.2013 9:35

Re: Jen jestli bývalý kosmonaut

Zaorálek ministrem zahraničí? Nic horšího by nás už potkat nemohlo.To by bylo ještě horší než všude usínající žbrbla.Nevím o ničem pozitivním co vykonal pro naši zem Schwarzenberg.

M. Prokop 16.4.2013 10:13

Re: Jen jestli bývalý kosmonaut

Zato je známo hodně negativních počinů Za orálka.

J. Marešová 16.4.2013 11:31

Re: Jen jestli bývalý kosmonaut

Pokud vím, ve sněmovně o Zaorálkovi řikají Cvach ministerstva zahraničí. Před časem se novináři v PS dotazovali poslanců na jejich jazykovou vybavenosti- pan Zaorálek přiznal, že umí rusky a pasivně anglicky. Nedávno se ptali v TV Australana, učícího zde anglicky, jak kdo z našich politiků ovládá angličtinu, řekl, že nejlépe mluví Topolánek, Fischer a Nečas. Na dotaz, jak mluví prezident, řekl, že hodně, ale typickou pražskou angličtinou. Přítel angličan, řekl, že mluví jako "masa bob".

P. Zeman 16.4.2013 13:38

Re: Jen jestli bývalý kosmonaut

- Massa Bob. Hezký příměr. Vzpoměl jsem si na knihy svého mládí :-).

E. Sevrát 16.4.2013 17:29

Re: Jen jestli bývalý kosmonaut

Výkon pana Fischera v angličtině mohl každý posoudit v předvolebním duelu,kdy na něj promluvil novinář u USA pan Best.Miloš na rozdíl od něj byl schopen komunikovat z partesu i když žádná sláva to nebyla.Topolánek mluvil ve stejném stylu jako Zeman,Nečas a Havel.Tedy školskou angličtinou tj. massa Bob.Mimochodem, kdo opravdu zná angličtinu ví,že zrovna Australan není nositelem pravé oxfordské  angličtiny.To platí i pro Američany,jejich "angličtina" nemá s tímto krásným jazykem příliš společného

J. Vyhnalík 16.4.2013 18:36

Re: Jen jestli bývalý kosmonaut

Každému, kdo je v emočně vypjaté situaci, jakou ta debata nesporně byla, chvíli trvá, než se mentálně "přepne" do jiného jazyka. Best Fischera překvapil, zatímco Zeman se mohl celou dobu, kdy mluvil Fischer připravovat.

Fischerova angličtina byla o dvě třídy lepší, nakonec v Londýně pracoval a žil. Zeman mluví Czenglish, ale mluví. Řekne co chce. Nejhorší byl Havel také jeho hodnocení Best zdvořile přeskočil.

E. Sevrát 16.4.2013 8:43

Karel by už měl konečně pochopit,

že volby prohrál KO,že už dnes je prakticky politická mrtvola a že jeho jméno budu za pár let zapomenuto stejně jako tomu bylo u předchozích MZ.Miloš má své místo v historii ovšem již zcela jisté.Je zcela logické,že president (jakýkoliv) chce mluvit do jmenování velvyslanců,protože vlády se střídají v různém gardu a čase,ale velvyslanec většinou zůstává.Presidentovo funkční období se také různě překrývá s vládami a tak, až Karel skončí (v lepším případě na konci funkčního období vlády) tak Miloš s těmi velvyslanci bude žít a pracovat ještě minimálně cca 3 roky.Velvyslanec ČR není velvyslancem té které vlády,ale je velvyslancem ČR a je tedy logické,že president má taktéž nezadatalné právo výběru.Také proto musí jmenování velvyslance podepsat a vláda či parlament ho nemohou přehlasovat jako v jiných případech,ale ani donutit k podpisu za nečinnost.

V. Venc 16.4.2013 10:36

Re: Karel by už měl konečně pochopit,

Ad Sevrát

Velmi dobrý komentář!

E. Sevrát 16.4.2013 11:04

Re: Karel by už měl konečně pochopit,

Díky !

J. Marešová 16.4.2013 11:35

Re: Karel by už měl konečně pochopit,

Pane Sevráte, přečtěte si Ústavu ČR, velvyslance navrhuje MZ vládě, ta návrh předkládá prezidentovi. Nicméně návrh se nikde nezveřejňuje do té doby, než je  schváleno i zemí, kde bude vevyslanec úřadovat. Jinak je to předčasné - co když jim prezidentem  veřejně jmenovaná osoba nebude vyhovovat?

E. Sevrát 16.4.2013 17:15

Re: Karel by už měl konečně pochopit,

Jistě s ústavou máte pravdu,ale ani ta neřeší každý detail,takže platí to co jsem napsal,pokud president tento návrh neschválí tak prostě velvyslanec nebude jmenován a přes to vlak nejede.Pravda je,že návrh na velvyslance se předem nezveřejňuje,pokud vím z tisku tak přání M.Z. na paní L.K. zveřejnil předem K.Sch.,lépe řečeno nějáký jeho pohůnek.

Ovšem vrchnolné číslo je váš názor,že velvyslanec ČR by měl vyhovovat i státu v kterém bude velvyslancovat. Velvyslanec je zástupcem ČR ne Ruska,USA,EU,Izraele atd. takže je pouze na ČR koho si určí.To co píšete,že by měl zcela cizímu státu vyhovovat je v stylu ČSSR či Protektorátu Čechy a Morava.

P. Zeman 16.4.2013 13:39

Re: Karel by už měl konečně pochopit,

Takové KO to zase nebylo, zejména když voličská síla je založena na takových, jako vy :-D.

E. Sevrát 16.4.2013 17:19

Re: Karel by už měl konečně pochopit,

Gratuluji ! Je dobré že jste nic nezapoměl ze svého kádrováckého mládí.Pokud Vám rozdíl hlasů cca 10 % nepřipadá KO,tak se podívejte na podobné presidentské volby v USA,Francii apod. a jejich procentní rozdíl.

K. Filek 16.4.2013 18:36

Re: Karel by už měl konečně pochopit,

President má právo které mu dává ústava a nic víc i když byl volen přímo.Tak o co jde,že Zeman chce víc pravomoci než mu ze zákona přísluší.

J. Švarda 16.4.2013 5:41

Kmoníček má pravdu

Pan Hvížďala je velkorysý, hlavně když chce podpořit Karla Schwarzenberga. Jeho tvrzení, že dvamiliony voličů je totéž jako skoro dvaapůl, to je podivný výpočet a pan Hvížďala, ješzě před rokem v podstatě objektivní žurnalista, je teď knížecí kůň. Holt se nelíbil Fischer, tak tam je Zeman. Co se týká pomoci podnikatelům v zahraničí, to je nejslabší parketa knížete. Toho spíš zajímají všechny jiné záležitosti a podnikatele on, pokud se to netýká jeho podnikání, totálně přehlížel. 

J. Šimek 16.4.2013 6:59

Re: Kmoníček má pravdu

MZ-2 717 405, KS-2 241 171 hlasů.

Jakých skoro dvaapůl ? Vy vyvozujete soudy "odhadem" a je Vám to fuk. Přitom správná čísla jsou na internetu k nalezení za pár sekund.

Vaše laxnost je varující a Vače příspěvky tím pádem velice nedůvěryhodné.

V. Váňa 16.4.2013 11:00

Re: Kmoníček má pravdu

Vážený pane Šimku,

máte samozřejmě pravdu, ale ten rozdíl půl milionu, o který v komentáři jde, je stejný.

Obsah sdělení se netýkal absolutních čísel, nýbrž jejich rozdílu.

Domnívám se, že důvěryhodnost přispěvatele se tím nijak nemanifestovala.

J. Šimek 16.4.2013 13:42

Re: Kmoníček má pravdu

Tak si to přečtěte znovu. Přispěvatel operuje právě absolutními čísly. Takže na svém tvrzení o jeho laxnosti a nedůvěryhodnosti trvám a speciálně při ověřitelnosti těch čísel v řádu sekund.

O. Uživatel 16.4.2013 7:23

Uživatel požádal o vymazání
I. Schlägel 16.4.2013 7:34

Re: Kmoníček má pravdu

Pan Hvížďala dle mého názoru soudí, že pan Schwarzenberg se svými cca 2,2 mil. hlasů voličů rovněž disponuje vyšší oblíbeností než kdejaká politická strana v Česku. V tomto ohledu je jistě rovněž těžká váha, i když v porovnání s panem Zemanem mu nějaké to kilčo chybí :-)