26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: O čem bude volební kampaň?

Letošní volební kampaň se zatím ještě plně nerozběhla a není jasné, co bude dominantním tématem, které rozhodne volby. V předchozích volbách spolu soupeřili v zásadě ti, kteří chtěli odmítnout Topolánkův styl politiky a podle svých slov zachránit Česko před "řeckou cestou" na straně jedné a ti, kteří chtěli změnit nastartovanou ekonomickou restriktivní linii na straně druhé.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Kohout 4.9.2013 16:35

ODS

ODS zatím hlavně straší "levicí" či přímo "komunisty". To asi nebude stačit. Když vidím toho Kubu, jak neví, co říct, kromě formulek, snad bych mu ze soucitu dal i 1 českou korunu, tak uboze působí.

L. Novák 4.9.2013 22:53

Re: ODS

Zato komunisti (i v ČSSD) toho vždycky nakecají až až. Mlčí, až když se svými nesmysly zbankrotují.

A. Reček 4.9.2013 15:51

No nevím jak Babišovo ANO se svou řepkou dopadne

KDU-ČSL se do nich tvrdě už pustila. Dala v předvolební kampani do svého znaku slunečnici! Náhradu řepkového oleje slunečnicovým lze skutečně brzy očekávat.

J. Václavíková 4.9.2013 21:16

Re: No nevím jak Babišovo ANO se svou řepkou dopadne

Při smažení sotva.

J. Vlk 4.9.2013 14:04

Nechápu

k čemu nějaká kampaň. Prožitých posledních 23 let je pro většinu občanů snad nejpřesvědčující kampaní. Volba nejspíš proběhne obdobně jako  prezidentská - bude zvoleno alespoň menší zlo. Jen si neumím představit co bude "šťastný" vítěz s vyhraným vykradeným a nesplatitelně zadluženým krámem dělat.

R. Langer 4.9.2013 15:00

Re: Nechápu

A které to prosím je, to "menší" zlo?

J. Vlk 4.9.2013 15:39

Re: Nechápu

Kdokoliv kromě ODS a TOP 09.

L. Novák 4.9.2013 14:01

Rozhodování: Kdo prosadil bilionový tunel OZE a kdo proti němu bojoval

je pro mě jako voliče jasné. Jde o velké peníze a ne o hádání o ideologických prkotinách.

Takže KSČ+ČSSD s lidovci a zaniklou US-DEU jsou jasně mimo mé volební preference. ;-)

J. Václavíková 4.9.2013 21:19

Re: Rozhodování: Kdo prosadil bilionový tunel OZE a kdo proti němu bojoval

Tuhle pitomost se tu pořád snažíte vsugerovat sobě, nebo nám?

L. Novák 4.9.2013 22:55

Re: Rozhodování: Kdo prosadil bilionový tunel OZE a kdo proti němu bojoval

Rohatým socialistkám je to třeba opakovat každých 5 minut a ještě je navíc švihnout prutem po zadku. ;-)

J. Václavíková 4.9.2013 23:02

Re: Rozhodování: Kdo prosadil bilionový tunel OZE a kdo proti němu bojoval

Co praktikujete doma, to sem netahejte!

L. Novák 4.9.2013 23:06

Re: Rozhodování: Kdo prosadil bilionový tunel OZE a kdo proti němu bojoval

Já doma hlavně nepraktikuju blbost podle vašeho vzoru.

J. Blažek 4.9.2013 9:54

Na co kampaň?

Kalousek v Hájkově rozhovoru: Zase nám to zbaští! Budou slintat z knížete

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/monitor/Kalousek-v-Hajkove-rozhovoru-Zase-nam-to-zbasti-Budou-slintat-z-knizete-284157

P. Čech 4.9.2013 9:31

O čem bude a je současná volební kampaň?

 O střetu dvou zásadních přístupů k problematice  fungování, lépe řečeno nefungování, současného politického systému. Systému, daného programy téměř všech kandidujících politických stran a na straně druhé programy politických hnutí. Ztímco programy politických stran jsou s malými rozdíly tvořeny  garantováním současného nefungujícího systému, který občané nechtějí, programy politických hnutí obsahují zásadní změny volebního systému, odpovědnosti poslanců vůči občanům, zavedení institutu referenda či všeobčanského hlasování, zrušení středověkých výsad poslanců a pod. Je totiž již nejvyšší čas pro změnu. Změnu zásadní, ubírající se k nastolení skutečné zastupitelské demokracie podle švýcarského modelu. Modelu efektivně fungujícího ku prospěchu tamních občanů.

J. Mrázek 4.9.2013 6:41

ANO řepce a řepkovým dotacím?

No,nepodceňujme lid. Každý ví, co je řepkový olej zač a kdo mu ho vnucuje na úkor olivového, slunečnicového a sádla s máslem.  Vyčerpaná pole pro ppzdější jiné potřebné obilí, otrávená sfetovaná zvěřt z řepkových lánů a dotace panu Babišovi do jeho továrny na řepkový olejíček extra s všudypřítomnou vlezlou reklamou na tu parodii na olej, to odradí dost logicky myslících lidí. Kdo takhle lže o "kvalitě" svého výrobku, ten nemůže být důvěryhodný a navíc v aktivní politice. Bobo má sice prořízlou pusinku, ale každý od ní čeká ústup puberty a ten stále není. Tak si vyberte. Svobodní vypadají nejlíp a logicky, ale je jich pár a jsou příliš inteligentní a tudíž se rozhádají kvůli prkotinám a dobrý základ upadne v zapomnění. Navíc mají nulovou reklamu. Tak zbyde ukázněná část voličstva a ta to rozhodne. Na druhou stranu, socialisté s maoisty vládnou v Unii, takže výsledek voleb  zas až tak emoce v okolí nevzbudí. Merkelová dál bude mít svou fabriku s třetinově placenými smějícími se bestiemi...

A. Bocek 4.9.2013 7:46

Re: ANO řepce a řepkovým dotacím?

Svobodní vypadají nejlépe ! Opravdu věříte ostatním stranám, že jim jde o voliče a né o koryta!

P. Čech 4.9.2013 10:17

Re: ANO řepce a řepkovým dotacím?

Zapomínáte na Úsvit přímé demokracie. Zde nemluvím o panu Okamurovi, ale o programu politického hnutí, jehož autorem je pan Pavel Kohout. Jasným a zcela srozumitelným programem, který přesto, že má jen 10 bodů, hovoří za vše a o všem. Programem, s  kterým se může ztotožnit, podle mého názoru, naprostá většina občanů.  Jen kdyby ráčili si tento program přečíst a následně jít volit. O tom to je.

V. Vaclavik 4.9.2013 14:17

Re: ANO řepce a řepkovým dotacím?

Ten nazev Usvit je tak vychodoasijsky, az to boli. A pak ze ten pan se sikmyma ocima je jinak Cech.  Houby Cech, Cesky Japonec to je.

A kdyz lidi skakaji i na neho, asi jim neni pomoci. Jeste vic nez ten druhy podnikatel smrdi na dalku.

J. Vlk 4.9.2013 15:53

Re: ANO řepce a řepkovým dotacím?

Ano, hezký program (a ne jen jejich). Církev nemusí mít koalici a přesto její desatero je také pouze kus papíru ! :-)

P. Čech 4.9.2013 16:18

Re: ANO řepce a řepkovým dotacím?

Nejsem vůbec nábožensky založený, nejsem však ani atheista. Spíše inklinuji k agnosticismu.  Jakákoliv církevní dogmata jsou mi zcela cizí. Každopádně ovšem musím uznat, že desatero je nejdokonalejším zákoníkem, jaký byl kdy sepsán. Jde jen o to jej dodržovat. Co tím myslíte " ne jejich"? Na to, aby někdo měl něco v programu, nemusí to ausgerechnet vymyslet on. Stačí že má tyto jisté cíle a myšlenky v programu a že se hotoví tento program plnit. Nikoliv jej po volbách zahodit při handlování nějakých koalic.

J. Jurax 4.9.2013 2:04

O čem bude volební kampaň?

Jako vždy - o oblbování voličů, nehorázném lhaní, kbelících špíny a boji o moc a koryta.

P. Čech 4.9.2013 10:21

Re: O čem bude volební kampaň?

A to vše podle čl. 5 ústavy a volebního systému podle zásad poměrného zastoupení, rovněž podle ústavy a volebních zákonů. Už víte, co je třeba změnit? Ústavu a volební zákony především. Kdo  či co to má ve svých programech? Nikoliv politické strany, ale politická hnutí. Jsou jen dvě.

P. Pavlovský 4.9.2013 0:44

Téma voleb je přece jasné: pro Zemana nebo proti

Rozporuplné postavení ČSSD plyne především z toho, že není jasné nakolik je to SPOZ II. (IMHO z 90%.) Ne všichni doleva orientovaní voliči jsou zaslepeni Zemanem, ale koho mají volit, to netuším, snad SZ nebo Lidovce.

Ke konstatování, že  potenciál Kalouse (a knžete) se vyčerpal chybí jediný argument. Naopak, i bilboardy SPOZ svědčí o tom, že Kalousův protizemanovský potenciál je velice silný.

Důležití budou voličové, kteří se zklamali v ODS. Pokud zůstanou doma nebo zavolí ANO, máme na malér zaděláno.

J. Jurax 4.9.2013 2:10

Re: Téma voleb je přece jasné: pro Zemana nebo proti

Skepticky soudím, že na malér máme zaděláno v každém možném případě.

Volíme totiž partaje a jejich kandidátky a volební systém je poměrný, zaručující za dané konstelace dostatečný počet hlasů a tudíž stabilní vládu toliko KSČSSD - pokud se socani konečně přestanou stydět za své rudé bratry. Jenže tenhle případ by byl malér největší. A jinak můžeme čekat vratkou, navzájem se okopávající koalici s pár podvraťáky typu kdysi zelených a po nich veverek. Dnes je ovšem takových rychlokvašek na výběr víc ...

P. Pavlovský 4.9.2013 5:12

Re: Téma voleb je přece jasné: pro Zemana nebo proti

Upřímně řečeno, vláda zemanovců (napříč stranami) se mi jeví jako ještě horší alternativa, než vůči Zemanovi suverénní  vláda koalice ČSSD+KSČM.

J. Jurax 4.9.2013 18:46

Re: Téma voleb je přece jasné: pro Zemana nebo proti

Upřímně řečeno opravdu nejsem sto posoudit, která z Vámi uvedených možností je horší - obě jsou z mého pohledu děsivé ...

P. Pavlovský 4.9.2013 21:36

Re: Téma voleb je přece jasné: pro Zemana nebo proti

Zemanovci smrdí Lukoilem!

J. Vyhnalík 4.9.2013 6:48

Re: Téma voleb je přece jasné: pro Zemana nebo proti

Jste přehnaně optimistický, obávám se, že takto jednoznačně to vidí pouze menšina voličů.

Mimochodem Bělobrádek ohlásil možnou těsnou spolupráci se SPOZ. SPOZ spolklo Dobešovo Hnutí pro sport. TV redaktoři včetně Moravce a Drtinové jsou k představitelům SPOZ a lidem Rusnokovy vlády nadstandardně vstřícní.

Nechci být špatným prorokem, ale novináři mají čich na to, kdo bude vítězem.

L. Novák 4.9.2013 10:38

Re: Téma voleb je přece jasné: pro Zemana nebo proti

Otázkou je, jestli "mají čich" a nebo aktivně přispívají k tomu, aby SPOZ měla nadstandardní péči "nezávislé veřejnoprávní ČT". :-P

J. Boleslav 4.9.2013 13:04

Re: Téma voleb je přece jasné: pro Zemana nebo proti

Taky mně připadá, že dříve převážně  P&L veřejnoprávní media začínají v zájmu zachování vlastní kůže čím dál tím víc lézt do zadku ovarovcům.