20.5.2024 | Svátek má Zbyšek


Diskuse k článku

POLITIKA: Nový úřad

Tytam jsou časy, kdy rebelové z Věcí veřejných získali příslib předsedy vlády na rušení některých ministerstev výměnou za stažení hrozby demise "véčkařských" ministrů, jež by znamenala pád vlády a zánik koalice. Sliby se rozplynuly jako dým.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 10.8.2012 17:51

Líčíte diskutovanou problematiku zbytečně černě.

Kdybyste o ní chtěl skutečně objektivně referovat, zjistil byste, že k redukci státní byrokracie v reálu skutečně dochází. Je realizována dvěma cestami. Jednak je již pár let po sobě redukována částka na platy úředníků a tím dochází i k redukci počtu. Loni byl takto počet zaměstnanců ve státní správě snížen o 14 000 a tím na platech ušetřeny 4 000 000 000. Kromě toho dochází k auditu zabezpečovaných služeb jednotlivými úřady, aby mohly být odstraněny jejich redundance a zrušeny nadbytečné činnosti. Toto má na starosti místopředsedkyně vlády p. Peake. Takže bych prosil o trochu objektivity a ne o pouhé plivání na byrokracii, které si samozřejmě většina lidí s chutí přečte.

J. Vintr 10.8.2012 9:44

Jedním z důvodů bujení byrokracie

je neměřitelnost zbytečné práce. Když bude u normální práce zbytečně moc lidí, tak je to vidět na první pohled. Zatímco hov..no může se stejným efektem dělat jeden člověk nebo tisíc lidí.

J. Rechnovský 10.8.2012 8:51

Jak na ouředníky?

Stačí jen to co je naprosto obvyklé v jakékoli normální firmě v horších časech. Nejprve vydefinovat jaké služby musí ouřad bezpodmínečně poskytovat. Následně mu dát každý rok o 5% méně peněz a dělat to tak 5 let. Při neplnění podmínek vrchní ouředníky nemilosrdně vyhazovat. Naopak plnění "nad plán" královsky odměňovat procentem z úspor.

Jenže tohle není nic jiného, než skutečná reforma státní správy. Tedy něco, na co matláci jako Nečas nemají odvahu ani schopnosti. Gauneři jako Kalousek se pak spojí třeba z Belzebubem aby jakýkoli náznak zadupali do země.

P. Kolář 10.8.2012 6:55

Pane Jemelík,

Tam,kde se ve světě používá rozum,tam se nás používá jiný termín-politická vůle,kompromis atd.Typickým znakem Nečasovy vlády je nedůslednost.Ve vládě máme tři spolky a každý z nich si dělá co chce a Nečas jim to dovolí,protože od nich chce mít pokoj.Sem tam jim řekne akorát tytyty a oni se tomu jen zasmějí.Vždycky jsem se zasmál,když se blahé paměti Radek John zaklínal plněním volebního programu VV,který by sám o sobě stačil ke spáse celého světa a možná i okolního vesmíru.Paní Peake je velice skromná,když chce jenom nový úřad.Vsaďte se,že by dostala i hodinky s vodotryskem,kdyby je chtěla.A tak je to z jedné strany Kalousek a spol a z druhé strany Peake.Všimněte si,že ti si po krku nejdou.A uprostřed trčí jako ohlodaná kost ODS,která pomalu spěje až k nevolitelnosti.