1.7.2024 | Svátek má Jaroslava


Diskuse k článku

POLITIKA: Nové strany u nás...

Jak známo letošní předvolební krajina v České republice vykazuje nový fenomén: větší počet politických subjektů, které nemají vybudovanou stranickou základnu, ani nemají jasný volební program. Mezi tato hnutí či strany lze počítat Ano 2011 Andreje Babiše, Hlavu vzhůru Jany Bobošíkové a Úsvit přímé demokracie Tomia Okamury a do jisté míry Stranu práv občanů - ZEMANOVCE.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Písařík 17.10.2013 14:53

Ohraná gramofonová deska.,

"Dáme zemi do pořádku", to slibuje každý uchazeč. Od revoluce uplynula drahná doba a jak vidno " poměry se konsolidují směrem k nule". Obě hlavní strany už příležitost dát zemi do pořádku měly - a průserů přibylo. Proč tedy nedat možnost někomu dalšímu? Heslo: Stát se neřídí jako firma bylo opakováno nesčetněkrát, ale zatím jsem neviděl žádný řádný argument, proč. Pokud by byl stát v pořádku jako Babišovy firmy, mně by to stačilo. Byl by to mnohem lepší stav, než je nyní. Nasrknutost voličů roste, je to vidět i z podpory ANO. Napsal jsem svůj názor, stejně jako pan Hvížďala svůj.

J. Schwarz 17.10.2013 17:44

Re: Ohraná gramofonová deska.,

Stát má sice jiné zadání než firma / firma má vydělat peníze, stát má za vybrané peníze poskytnout služby, kvalitně a efektivně /, ale způsoby výběru kompetentních osob do řídících funkcí a principy  jejich odměňování by se příliš lišit nemusely.

Ś. Svobodová 17.10.2013 11:36

Co podobného jsme zažili s Véčkaři?

V naší zemičce mám pocit, že 100x opakovaná lež se stane pravdou. Fakt je, že Véčka neměli ve sněmovně problém, dokud se Bárta s naivním nadšením nevrhnul na nedotknutelné pole ŘSD. Pak byla jeho stranička bravurně a odborně zlikvidována. Tak co je na tom podobného?

A. Reček 17.10.2013 6:45

Jiná země jiný mrav

Počkejme na výsledek voleb u nás a uvidíme. U nás je však rozdíl v tom, že Babiš i Okamura zde žijí a nepřišli jako političtí dobyvatelé až z Kanady.  A tento rozdíl je dost významný a na toto asi Stronach nepomyslel.

V. Vaclavik 17.10.2013 14:06

Re: Jiná země jiný mrav

Mozna kdyby tito nasi dva panove byli ryzi Cesi. Na to asi nepomysleli...