19.3.2024 | Svátek má Josef


Diskuse k článku

POLITIKA: Nové dálnice nebudou ani do voleb

Proniknout do tajů výstavby dopravní infrastruktury v Česku je nad možnosti běžného smrtelníka. Sledovat průběh investic šlo už jen podle jednoho praktického měřítka, a tím byla politika.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 23.6.2021 14:15

No jo, dřív se kvaltovalo a stavby se otvíraly k vhodným výročím, dnes holt k volbám ... ono všeliké kvaltování toliko pro hovada dobré jest, aby se nám nevlnily dálnice ...

Ovšem dřív aspoň do všeho neházeli vidle zelení magoři a vyděrači ...

V. Petr 23.6.2021 10:55

Základní podmínkou dokončení dálniční sítě je pověšení zelených na větrníky a zavedení volitelnosti soudců!

P. Neubauer 23.6.2021 8:11

No nevím, D1 se opravovala 1 km za rok celých 25 let, třikrát předraženě. Až posledních cca 5 let opravy nabraly rychlost. A jezdím tam často - na dálnici se opravdu pracuje i v sobotu večer. Za Hřebíčka nemyslitelné sci-fi. A opravují se úseky 15-20 km najednou. Toto lze opravdu připsat k úspěchům této vlády. Že se nestříhají pásky je nepodstatné..... Dálnice na Vídeň co končí v Pohořelicích je důsledek eko kampaně, kdy ještě dnes je zpochybňována trasa! Zeptejte se u Dětí Země.

R. Langer 23.6.2021 14:03

https://www.lidovky.cz/byznys/proc-v-cesku-praskaji-dalnice-krome-te-za-olomouci-ma-problemy-i-nova-d1.A210623_000810_ln_ekonomika_lros

M. Ih 23.6.2021 23:04

Ano, příteli, mohu-li Vás tak oslovit. Já se přiznám, že při své reakci na samotný článek jsem na naše 'green-warriors' s naprosto Greténsky brčálovými myšlenkami nějak nevzpomněl. Asi jsem se nechal v té chvíli unést zlobou nad hloupostí autora, ale máte stoprocentní pravdu.

Nejsou to jen ty Pohořelice, ale i tisíc let trvající kauza paní Havránkové (prodala jim to svoje pole, aby tihle kazisvěti ho rozcupovali na desítky parcel po pár čtverečních metrech, aby se státní úředníci nemohli s tolika majiteli domluvit!!!). Totéž se opakovalo v bleděmodrém s opakovanými žalobami na trase D11 u Smiřic a Jaroměře. Taky radši nechali umírat plno lidí na trase státní silnice 8 z Ústí nad Labem do Lovosic, než by se smířili s dostavbou dálnice D8. Další naši občané by mohli výčet doplňovat do nekonečna. Každý den, měsíc či rok milionové a miliardové škody na nás všech, jen kvůli jejich bezohlednosti. Dokud bude stát trpět takové nepravosti, a možnosti protestů řádně neomezí, např. vysokými kaucemi při podání žaloby, bude v této zemi zle. A když už ti zelení mužíčci nejsou v parlamentu, tak jejich myšlenky převzali korzáři. Taky bacha na ně, Pán Bůh nás všechny opatruj.

A to se přiznám, jsem starej dědek, a příroda mě drží jen tak tak nad vodou. A moc ji miluji. Ale jak se říká "vocamcaď až pocamcaď", hodnoťme všechno spravedlivě.

T. Kohout 23.6.2021 4:54

A brzdí výstavbu "babiš", ekoteroristé, soudy, veřejné mínění, zelení, či kdo? Velice snadný a krátký úsek Brno-Vídeň nebude snad nikdy. Přičemž ti lidé, co za to mohou, by se mohli jmenovat kus po kuse, týden po týdnu.

P. Milan 23.6.2021 7:55

Všechno tohle, možná i pár dalších věcí.

M. Ih 23.6.2021 2:32

Obvyklá kvalita u tohoto pana 'sepisovatele'. Nic moc. A ty nářky, že něco nebude hotové před volbami. Jako by na tom záleželo, kdo chce, ten vidí a posoudí sám. No to už je to, jak ty socialistické závazky, věnované x-tému výročí VŘSR nebo osvobození ČSR slavnou sovětskou armádou? Ale že už konečně z Prahy do Brna nepovede fantastická valcha všech valch, to jaksi do těch svých 59 kilometrů započítat opoměl. Asi schválně.

Trochu průhledná finta, pane Holube.

L. Polehla 23.6.2021 6:21

;-) R^

P. Milan 23.6.2021 7:57

Fascinuje mne obliba pana Holuba na ČRo Plus. Skoro každý den.

Patří mezi tamní "respektované" komentátory, tedy ty, kteří by z fleku mohli psát do Respektu.

:-(

P. Neubauer 23.6.2021 8:12

R^R^R^