6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Normalizujeme

Doktor Husák se už vrátit nemůže. Zato normalizace je zase tady. Zastavit ji nejspíš nedokážeme, můžeme ji ale přežít: a bylo by dobré být připraveni, až skončí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Frauknecht 26.5.2014 8:54

Co to píšete za nesmysl?

Fízlovskej stát tady už byl. Co je komu do toho kolik kdo komu platí? A že se kradou státní, tedy naše!, prachy? Tak je státu nedávejme!!! Funkcí státu není podnikání (a ani to neumí, jak ukázala historie i současnost :-))!!! A račte si povšimnout, že mezi soukromými subjekty NELZE korumpovat :-))).

A že jste dál nečetl je pouze Vaše škoda :-).

P. Čulík 26.5.2014 10:28

Re: Co to píšete za nesmysl?

Finančnímu úřadu do toho je hodně. Je to jeho práce. Asi máte hodně zmatenou představu o funkci finančního úřadu a státu jako takového.

A soukromé subjekty umí podvádět, neplatit daně a stát je tu od toho, aby tomu zabránil důslednou kontrolou.

S těmi svými názory byste mohl zavést komunismus, tam se s penězi nepočítá a tudíž se nemusí faktury kontrolovat.

Nebo zrušit policii, protože když nikdo zločin nezjistí, tak on se vlastně nestal:-)

P. Vítek 26.5.2014 11:30

Re: Co to píšete za nesmysl?

Vubec nechapete svet p Frauknechta.Stari je svina.Vy mate snad zacpu jeste z komunismu.Chtelo by to poradnej klystyr

P. Čulík 26.5.2014 12:06

Re: Co to píšete za nesmysl?

Jste v pořádku? Hlava nebolí? Co moč?

P. Vítek 26.5.2014 13:38

Re: Co to píšete za nesmysl?

Muzete mi prosim vysvetlit,proc bych mel platit vyssi dan z prijmu,kdyz vic vydelam?(to myslim dokonce dan bez progrese!)To je trest za pracovitost nebo za talent?

Ja chci sve prebytky venovat komu JA chci a ne komu vy mi urcite.Napriklad komunistovi odmitam venovat prachy na peci v DD.To by si smradi zeme dobre rozmysleli,jestli kolaborovat,predbihat a provokovat 40 let slusne lidi!Neschopni by nemeli napr tolik deti,kdyby se nespolehali na stat.Rodice by se uplne jinak chovali ke svym detem a naopak....na cokoliv se podivate,stat podelal.Prectete si napr Friedmana-s odstupem hodnoti zasahy statu a dokazuje,ze kazdy takovy "napad"uredniku skoncil pravym OPAKEM zamysleneho.Nechci to podporovat a nechci se odstehovat

K. Frauknecht 26.5.2014 13:01

Píšete lépe než čtete, škoda :-).

Komunismus - rozsáhlý státně-úřednický moloch, živený občany, sešněrovaný regulacemi, dotacemi a státními "kontrolory" tady téměř máme. Že nebudou peníze byla jen syfilitická vize nějakého utopisty :-).

Představu o FÚ mám celkem jasnou (barák plnej arogantních a neodvolatelných úřednic :-))) a chápu, že daně jsou nezbytným zlem. "Rád" odvedu část svého výdělku na nezbytné a potřebné výdaje státu (obrana, prokuratura apod.), ale proč mám financovat polovinou své mzdy např. ČD, gendrové neziskovky, armády úředníků obhajujících svoji nepostradatelnost dalšími regulacemi...... Na "důslednou kontrolu" státu se.u, to už tady bylo a znám to!

Čest práci!

P. Čulík 26.5.2014 13:17

Re: Píšete lépe než čtete, škoda :-).

Lepší špatný FÚ než žádný a lepší např. naše nikoli dokonalá policie než žádná. A elektronická evidence faktur je rozhodně lepší než prohrabávání se štosy papírů nebo vůbec žádná kontrola.

Takže nechápu, proč někomu vadí elektronické zpracování dat, které do toho vnese pořádek a urychlí zpracování. O nějakém financování drah můj příspěvek nebyl, vzhledem k tomu, že "Na "důslednou kontrolu" státu se.u", tak asi moc nechápete funkci FÚ.

K. Frauknecht 26.5.2014 13:43

No a vo tom to je :-)!

A navíc fšecko se fším souvisí :-)).

Ona "důsledná kontrola", tedy elektronická evidence faktur je PODLE MÉHO obyčejné fízlování! FÚ má spravovat výběr daní a ne buzerovat a fízlovat.

Je logické, že čím vyšší státní výdaje (např. financování ČD), tím vyšší daně (nepochybně zvýšení přijde!). Více plátců šidí, tím se snižuje celkový výběr a následuje zvyšování státní represe. Mechanizmus prostý a ve světě známý.

Pro dnešek končím, hezký den :-).

P. Čulík 26.5.2014 15:08

Re: No a vo tom to je :-)!

Jak chcete "spravovat daně" bez jejich dokumentace? Co máte proti kontrole daňového přiznání, kde faktury hrají hlavní roli? Už jste proboha někdy vyplnil nějaké daňové přiznání a napsal nebo přijal fakturu?!?

P. Vítek 26.5.2014 14:11

Re: Píšete lépe než čtete, škoda :-).

Kdyby byla rovna dan nebo se uplne zrusila dan z prijmu,tak by odpadlo i to papirovani.Tisice financu by se mohlo jit past a jejich platy by nahradily vypadek(danovych poradcu by mi bylo ovsem lito)

M. Vondráček 26.5.2014 9:15

Re: Co to je za nesmysl?

To , že jste to nepochopil, nemusí znamenat, že to je nesmysl :-)

P. Čulík 26.5.2014 10:29

Re: Co to je za nesmysl?

A vy jste pochopil, proč není nutné mít kontrolu nad tím, kdo co vyfakturoval a za co? Rozveďte prosím svoji myšlenku...

P. Vítek 26.5.2014 11:39

Re: Co to je za nesmysl?

To je naprosto moje vec,s kym delam obchody.Odmitnout dat naprosto nekompetentnim a neodpovednym lidem(statnim urednikum) nejake penize,je temer moralni povinnost!Ty hovada za nase penize rozestvavaji narody kvuli zbrojarum,udelaji zakony,aby nase penize sly fotobaronum,podporuji lzivou televizi,manipuluji kurzy....vratte se do hrobu nebo si financujte ty vase infantilni napady sami!

P. Čulík 26.5.2014 12:10

Re: Co to je za nesmysl?

Aha. Už jsem vás pochopil. Hlavně, že se vám ulevilo. No naštěstí tu je ještě většina lidí normálních, mimo vás:-)

P. Hlosta 26.5.2014 8:01

Na nové generace tento stát zvysoka ....

To s těmi dětmi a rvačku o ně mně vzalo. Protože ač jsem od počátku dělal vše pro správný rozvoj jejich osobnosti, jsou dnes ve společnosti, která na právě tohle nebere ohled. Děti, to je snad to poslední v tomto státě.

Od podpory státu neuceleným rodinám, kdy ucelené jsou defakto diskriminované, přes mizivou státní pomoc při opatrování dětí pracujících rodičů jeslemi a školkami, velmi nevýraznou finanční pomoc v zaopatření školních pomůcek sociálně slabým, špatnou podporu studentům ze sociálně slabé vrstvy, přes znehodnocení učňovského školství až po mizernou podporu státu při přechodu ze škol do zaměstnání, které by dalo aspoň základní praxi.

A to je jen slabý výčet toho, kde stát na své pokračující generace zvysoka s.. kašle!

D. Polanský 26.5.2014 8:23

Re: Na nové generace tento stát zvysoka ....

S něčím nesouhlasím, ale se znehodnocením učňovského školství určitě souhlasím. Holt vládnou nám "inteligenti".

J. Jurax 26.5.2014 23:53

Re: Na nové generace tento stát zvysoka ....

Nikoliv. V tomto punktu blbci.

T. Pansky 26.5.2014 0:52

Obavam se, ze autor ma v mnohem pravdu. Ale co dal?

Jak jiz jsem se snazil ukazat mnohokrat, v Cesku chybi silna intelektualni skupina vytvarejici pluralitni prostredi s cilem hledani novych nametu a reseni.  Neco podobneho pan ex p. Klaus naprosto popiral a daval hlavni duraz na statni struktury.  Pan soucasny p. Zeman chrli dalsi bonmoty a propiji svuj cas prezidentstvi.  .... Prave proto vitam autora clanku s jeho nazory.  Muze se mylit, ale take nemusi.  Stoji to za debatu.  Jde o nasi budoucnost.  top0625top@live.com

P. Lenc 26.5.2014 7:54

Re: Obavam se, ze autor ma v mnohem pravdu. Ale co dal?

Já bych si všímal zmíňky o rozkladu parlamentní demokracie.To opravdu nastalo režírovaným pádem Nečase a jeho vlády právě za pomoci médií.To, že se podařilo eliminovat ODS za potlesku především socialistů, ale také TOPky by bylo úsměvné, pokud by tyto strany nebyly na řadě, což si někteří bystřejší činitelé těchto stran začínají uvědomovat.Vítězství Babiše na vlně mediální protistranické štvanice muselo zákonitě přijít a důsledky samozřejmně přijdou.Útok na parlamentní demokracii zatím vítězí v prvním kole na body, co bude dál nám ukáží příští volby.

I. Lyčka 26.5.2014 8:02

Re: Obavam se, ze autor ma v mnohem pravdu. Ale co dal?

Obávám se, že silnou intelektuální skupnnu bychom u nás našli, ale tato skupina "pravdoláskařů" je naprosto odtržená od reálného života, žije v zajetí svých představ a snaží se tyto představy prosazovat do normálního života. Čímž nechci říci, že bych nechtěl, aby u nás pravda a láska zvítězila, ale obávám se, že jejich a moje představy se značně odlišují.

P. Vítek 26.5.2014 8:38

Re: Obavam se, ze autor ma v mnohem pravdu. Ale co dal?

Pravdolaskari jsou odtrzeni od praktickeho zivota predevsim tim,ze ziji ze statnich penez.

D. Polanský 26.5.2014 8:24

Re: Obavam se, ze autor ma v mnohem pravdu. Ale co dal?

Náměty ani řešení nepotřebujeme, stačí méně krást.

J. Skála 26.5.2014 11:40

Re: Obavam se, ze autor ma v mnohem pravdu. Ale co dal?

To je výborná rada. Komu je určena?

P. Vítek 26.5.2014 8:52

Re: Obavam se, ze autor ma v mnohem pravdu. Ale co dal?

Na co intelektualni skupina!?Vsechno uz je davno "vymysleno"...obycejna priroda-kapitalismus-normalni fungovani vseho-na haj.zlu tece voda a je papir.....a vizionare k lopate

J. Jurax 26.5.2014 23:58

Re: Obavam se, ze autor ma v mnohem pravdu. Ale co dal?

Ještě zdaleka není vše vymyšleno - například mimo jiného neumíme léčit rýmu :-)

A k lopatě leda tak vizionáře pfilozófického, politologického etc. typu, vizionářů technických a přírodovědných jest si hluboce vážit! Bez takových vizionářů minulých staletí by Vám ani ta voda na hajzlu netekla ...