30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Normalizátor

Pojďme si zopakovat, v čem spočívala normalizace. V moskevském protokolu v roce 1968 bylo vyjádřeno „odhodlání dosáhnout normalizace poměrů“, neboli jinak řečeno že „bude líp“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 27.1.2015 0:36

Souhlasím s obsahem článku!

Shrnul bych to tak, že tam kde se STÁT stane BOHEM nemohou existovat občanské svobody (projevu, shromažďování, bádání a především podnikání) a neexistuje tam tedy ani svobodný trh ani politická demokracie!

Zatím lidstvo poznalo tři takové státní "teokracie". "Rudou" (marxisticko-leninský socialismus), "Hnědou" (nacionálně socialistický socialismus, eventuálně korporativistický socialismus - fašismus) a "Zelenou" (genocidní "zelený" socialismus Pol-Potův).

V dnešní době už je západ téměř zcela ovládnut neosocialistickým "zeleným" (nad)státním náboženstvím a jeho politicko-korektní inkvizicí. V EU se to projevuje všemu dominující ekonomickou, politickou i masmediální válkou, jejímž cílem je úplné ekonomické a politické podrobení států EU jejímu (německo-francouzskému) "jádru".

To, pochopitelně zcela zdeformovalo i naši politickou scénu, která je po řadě v zahraničí zorganizovaných pučů (počínaje tím "Sarajevským"... a konče pučem skupiny státních zástupců vedoucím m.j. k protiústavnímu sestřelení Nečasovy vlády (vyřazení poslední diktátu politické korektnosti vzdorující vládní strany v EU) a k téměř úplnému ovládnutí naší politiky EU-hujery! Ti jsou rozštěpeni na vzájemně se nenávidějící, o získání "pašalíků bruselských" závodících frakcí a pochopitelně i na "Bruselem" prokádrované spolehlivé oligarchy jakým je např. Babiš (alias Bureš, či Bakala...)

Naše česká politika je rozdrcena a prakticky už téměř neexistuje (pokud někteří naši politici jsou ve své EU-hujerské vlastizrádnosti poněkud vlažní, převálcuji je brzy skutečné "politické hyeny" (např. pan Dienstbier_mladší). Na tom se bohužel nic podstatného nezmění, dokud v EU zelená politická korektnost neztratí svou konkurenceschopnost vůči nekorektnímu světu natolik, že neudrží životní úroveň ani v "jádru EU" a mezi EU-elitami pak dojde k boji jehož bychom mohli využít pro náš stát. Na to musíme být přinejmenším teoreticky a morálně připraveni. Musíme maximálně využít dosavadní svobody na internetu i svobody voleb!

K. Vyšata 26.1.2015 21:15

Od převratu jsme prožívali euforii

očekávání, že když padl ten systém hraní si na vládu jedné, té jediné správné strany, budeme žít v konkurenčním prostředí názorů a ideologií. Že si budou politické strany konkurovat v nabídce a realizaci činů směřující k blahobytu občanů. Dlouho jsme žili sen o nové době, kde právo a spravedlnost bude pro všechny stejné, kde bude každý ze zvolených zastupitelů napínat své síly a schopnosti v prospěch občanů. Autor celkem podrobně vypsal na jakých základech takový systém stojí, takový souhrn pouček. Kam jsme se dostali nemá cenu popisovat. Takže udiv a rozhořčení nad Babišem je jen pokrytecké lhaní nad rozlitým mlékem, každá příčina má následek. A Babiš je ten následek, následek neschopnosti a zapouzdřenosti politických stran prokazující impotenci v chápání vývoje.

V. Čermák 26.1.2015 17:40

Opět velmi snaživá Agitka na téma antiBabiš,

Vypadá to ale, že ty Kulaky nemají rádi ani v jiných státech EU.

V. Horák 26.1.2015 18:00

Re: Opět velmi snaživá Agitka na téma antiBabiš,

Žádná agitka.Velice přesný popis burešizace státu.

V. Čermák 26.1.2015 18:15

Re: Opět velmi snaživá Agitka na téma antiBabiš,

No říkejte si tomu jak chcete, stejně nakonec rozhodnou volby. A ještě předtím skutky.

B. Rybák 26.1.2015 21:14

Re: Opět velmi snaživá Agitka na téma antiBabiš,

Skutečně rozhodnou prolhanými masmédii (EU-hujerskými, Bakalovskými i "Burešovskými" obelhaní voliči. "Burešovy" skutky na nás dopadnou až dlouho po volbách (budou je platit naše děti). Prosperující a většině svých občanů prospěšný stát totiž opravdu nelze řídit jako firmu a už vůbec to nemůže realizovat politický a masmediální oligarcha který je na státních dotacích závislým multimiliardářem!

Nikdo v této zemi nezbohatl během posledního roku tak jako pan Babiš. Své politické postavení zneužívá k expanzi svých firem do všech dosažitelných směrů (i do potravinářství, zdravotnictví, energetiky...

V. Čermák 26.1.2015 21:58

Re: Opět velmi snaživá Agitka na téma antiBabiš,

Źe by závist? Ale ta se přece vždycky vyčítala nepřejícím sockomoušům. A s prolhaností médií s vámi souhlasím, ale pokud je mi známo, lžou a manipulují hlavně ve jménu PaL, v současnosti zasoupenou Elitářskou TOPkou.

D. Nováků 26.1.2015 16:39

Od voleb

Od voleb už uběhla taková doba a já neustále nepochopil ten úspěch ANO. Kde vzali ty voliče? Cožpak VeVerky a jejich Bárta nestačil? To se lidé nepoučili? Nebo tomu pomohli volbám předcházející Nečasovi a Topolánkovi manýry? Nebo prostě lidem stačí, když někdo polepí svým ksichtem celou republiku, v televizi plácne pár vět, které nemají vůbec žádnou informační hodnotu, plané sliby, pečené holuby přímo do huby bez námahy, jako předkrm kobliha. Opravdu to stále nedokážu pochopit.

V. Horák 26.1.2015 16:59

Re: Od voleb

Kde?Já jich pár znám a jsou to všichni bývalí voliči ODS.Jeden je z nich je můj příbuzný.Jsou Burešem zcela omámení,že je to křivák nechtějí slyšet,prostě podle hesla"udavač nám vadí,jen když je chudý a blbý".

V. Čermák 26.1.2015 17:44

Re: Od voleb

No možná jsou to podnikatelé, kteří by rádi konečně podnikali ve férovém prostředí. Vy osobně asi mezi ně nepatříte, peníze Vám jistě chodí jinak, tak preferujete ideologickou Čistotu Elitáře.

V. Horák 26.1.2015 17:57

Re: Od voleb

A to čisté prostředí zajistí čistí burešové,ištvánové,šlachtové a mynářové.Prostě to zařídí.

V. Čermák 26.1.2015 18:12

Re: Od voleb

No minulá vláda to rozhodně neudělala, i když svoji šanci měla, no tak teď má svoji šanci zase tato vláda. Doufejme, že nezklame jako ta minulá. No a Babiš je klíčová osobnost, stejně jako v minulosti Kalousek, který ovšem zklamal na celé čáře. Teď už mu nezbývá než tlachat a tlachat.

B. Rybák 26.1.2015 20:30

Re: Od voleb

Máte opravdu velkou smůlu na špatné známé a dokonce je máte i v rodině. Normálním lidem totiž STB/KGBáctví vadí a obzvláště těm, kteří vstoupili do ODS!!!

B. Rybák 26.1.2015 20:53

Re: Od voleb

Vysvětlit to lze pouze trvalým masmediálním vymýváním mozků, které začalo zběsilými prolhanými útoky na prezidenta V. Klause a nahradilo naše skutečné politické problémy "bojem s korupcí" a to na pozadí puče části státních zástupců, kterým byla nezákonně "sestřelena" Nečasova vláda a zpochybněny všechny naše politické korektnosti byť jen okrajově (Zemanovci v ČSSD) vzdorující diktátu politické korektnosti.

Většina lidí nemá čas na to, aby se v dnešní nesmírně (v celé EU) komplikované politické situaci orientovala!

J. Hejna 26.1.2015 23:27

Re: Od voleb

A přitom je to tak prosté:

ČSSD nevolitelná, ODS nevolitelná, KDU nevolitelná,

Zelení nevolitelní,

Svobodní málo viditelní,

zbylo tedy ANO.

J. Schwarz 26.1.2015 15:49

No, já chápu

stát jako firmu úplně jinak. V komunismu sice stát "byl jako firma", ale zároveň jako jediná firma. Teď je tu firem  hafo s stát je jen jednou z nich, která produkuje specifické zboží a služby. Na co se má zaměřit a kdo bude "ředitelem" - o tom rozhodují akcionáři ve volbách. Ředitel by se pak měl snažit - jako v jiné firmě - o co nejlepší efektivitu vynaložených prostředků. Jediné, v čem se stát od jiné firmy liší je skutečnost,  že nemůžete "akcie" prodat, dokonce se jich nemůžete ani vzdát zdarma pokud se domníváte že jejich vlastnictví vám přináší ješdině škodu a nevýhody.

P. Čech 26.1.2015 16:48

Re: No, já chápu

Kdo je tím ředitelem, o kterém zde mluvíte? Prezident? Ten není žádným ředitelem, protože nemá téměř žádné pravomoci a bez pravomocí, jak známo, nelze nic řídit.  Premiér? O tom zase nerozhodují voliči (akcionáři)  ve volbách ale podle ústavy prezident (čl.62, odst.a ústavy). Na co se má zaměřit, o tom sice rozhodují voliči ve volbách, ale je jim to houby platné. Po každých volbách (protože volební systém podle poměrného zastoupení není schopen vygenerovat vůli skutečné většiny) jsou handlovány koalice systémem něco za něco a jejich program je vždy na hony vzdálen tomu, proč byly jednotlivé subjekty voleny. Akcionáři ve volbách tedy nerozhodují o ničem a to zejména proto, že nemají možnost koalice volit a ani jejich programy. Tyto jsou jim nadiktovány politickými stranami, které ovládají moc zákonodárnou. Tak to je.

B. Rybák 26.1.2015 21:30

Re: No, já chápu

V těch politických stranách nejsou "marťané", ale naši občané, kterých je ale cca desetkrát méně než by bylo potřeba k jejich správné funkci sebeopravující funkci. Jejich vina, že je tomu tak, to určitě není. V zrcadle uvidíte jednoho z přečetného zástupu vinníků (v jejich čele byl i V. Havel)!

P. Čech 27.1.2015 19:18

Re: No, já chápu

Podíváme-li se na to Vašima očima, potom pan Václav Havel byl zástupcem oněch 90% lidí ve státě.

V. Horák 26.1.2015 15:32

Za normalizaci-burešizaci

jsou odpovědní hlavně bývalí voliči ODS,kteří ve své šílené naivitě dali hlasy Burešovi."Vždyť on je přece podnikatel" !Tihle blázni nečtou programy,nesledují žvanění burešovců v parlamentu a pořád netuší,že si zvolili své katy.Budou to totiž HLAVNĚ oni,na koho budou chodit udání od "obyčejných lidí" na berňák a pak budou před úředníky celí zpocení dokládat,"že si na ten barák nenakradli".Za blbost se platí.

K. Luboš 26.1.2015 15:02

Na druhou stranu musím uznat,...

...že jakási „atmosféra strachu“ může naší společnosti jenom prospět. U nás se totiž nikdo nikoho nebojí, prostě typicky český bordel!

A proč by kdokoliv a kdykoliv měl mít problém s doložením původu majetku? A jak by vůbec někdo mohl „nedoložit“ miliony nebo miliardy, když se účetnictví vede na koruny?

R. Langer 26.1.2015 15:31

Re: Na druhou stranu musím uznat,...

Jenom počkejte, až vám začnou lustrovat barák za 3 melouny po prarodičích, kdo ví, kde na něho nakradli. Nebo si jako myslíte, že zrovna vás se to netýká? Máte to v účetnictví? :-P

V. Horák 26.1.2015 15:34

Re: Na druhou stranu musím uznat,...

Bureš říkal,že prý to bude "až" od 5 mil.,takže majitelé zemljanek jsou v klidu.

E. Erat 26.1.2015 15:57

Re: Na druhou stranu musím uznat,...

To je sociální problém,pro vás jsou zřejmě tři mega velká částka.V Praze si za ně nekoupíte byt tři plus jedna na okraji Prahy.

J. Slanina 26.1.2015 17:45

Re: Na druhou stranu musím uznat,...

Holt tobě, soudruhu, furt to bolševické bububu chybí, viď?

E. Erat 26.1.2015 14:56

Stačí se podívat na některé americké či

britské filmy, nebo seriály a v nich je vidět,jak moc se tam lidé bojí berňáku.Takže vytvořit atmosféru strachu je zcela v pořádku.Je to prevence,slabší jedinci si dvakrát rozmyslí okrádat stát.A o to jde především.A plácaniny o tom,že si nikdo neschovává účty jsou sice hezké,ale tady se nejedná o účty za pračku nebo ledničku.Jedná se převážně o nemovitosti, a ty se dají ocenit i zcela bez účtů zpetně. A je to zcela jednoduché,od roku 1990 jsi vydělal x miliónů ,tvoje průměrná roční režie byla x set tisíc korun, a jak tedy můžeš mít barák za 30 mega.Jednoduché a snadno zapamovatelné.A pak nastane to co říkal pan Srb,tatínek spořil celý život do krabice od bot, a tu schovával pod postelí.Nebo Grossův strejda Vik.Pan Babiš (nevolil jsem ho) má zcela v tomto pravdu.I Al-Capone skončil na daních.Je třeba v tom marasmu začít něco dělat.Jirka P. vždy patřil v ODS k těm hloupějším,nebyl schopen se ani naučit řádně řídit, a jeho časté dopravní nehody byly předmětem veselých skazek na schůzích ODS-dle mého přítele,který s ním byl v jednom klubu.

V. Horák 26.1.2015 15:36

Re: Stačí se podívat na některé americké či

Člověče,co to plácáte o 30 mega?

E. Erat 26.1.2015 15:46

Re: Stačí se podívat na některé americké či

Nechápete příklad,tak jo deset,dvacet mega,to je vyhovující ? Princip je stejný,kolik jsem řádně vydělal a zdanil na takový barák mám.

V. Horák 26.1.2015 15:58

Re: Stačí se podívat na některé americké či

Ne deset ale pět je podezřelých,říkal s.Bureš.To znamená skoro každý barák a skoro každý byt v Praze.Profízlovaný stát toť Burešův cíl.A komu se to líbí,ten ukazuje,co je zač-uprděný závistivý čecháček,který se nemůže dočkat,až se začne "znárodňovat".

E. Erat 26.1.2015 16:11

Re: Stačí se podívat na některé americké či

A proč to tedy funguje v USA,VB,Švýcarsku,Rakousku atd.Jsou tam také estébáci ? Nikdo nechce nic znárodňovat, pokud to bylo získáno légálně, a dotyčný řádně odvedl daně a ostatní náležitosti.Pokud ne,je znárodnění či pokuta zcela v pořádku.Nejsme na Ukrajině.Zřejmě jste potrefená husa,něco máte a bojíte se,že vám přijdou na to,že jste řádně neplatil daně,okrádal stát a své spoluobčany.Já mám RD,950 m2 pozemku,krytý bazén s protiproudem a ostatními vychytávkami,dvojgaráž-samostatnou v Praze 10 a klidně zítra doložím všechny účty,příjmy atd.Vetšina uprděných,závistivých čecháčků jsou zlodějíčci, pořádnou ránu se bojí udělat,ale přikrádat si to jim jde.Čeho se bojíte pane Horáku ?