4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Skalová 7.3.2010 11:45

Re: zeleni bez korupce

Ach jo, sněte dál. Bohužel, dnes tu stranu ovládají mocní obchodníci s "hrozící" globální katastrofou. A mají pro nás řešení, které jim pořádně zaplatíme... :-/

V. Linhart 6.3.2010 18:13

Nevolte špínu!

Nejvíce mě na nadcházejících volbách děsí ta kvanta modré nebo oranžové špíny,která se na mě jako na občana vyvalí po odchodu Fišerovy vlády na politický vejminek.Tak slušného chlapa už v čele státu jen tak mít nebudeme.A taky mi v článku chybí pohádka o Kačence Biomase a hodném Martinovi,kteří to mysleli tak dobře...

R. John 6.3.2010 14:55

Re: Volme nové lidi

To není špatné, zajíc na majoránu a nudle k tomu, ale domácí, alespoň šestivaječné.

R. John 6.3.2010 14:53

Re: To je blbost

Cóó ?... my v liháči klikáme jak o život.

R. John 6.3.2010 14:51

Re: Mám to jasné.

Nejsem Radek, ani ten český protifeťák svazák kandidát na poslance, ani ten Maďarský komouš.

M. Bomar 6.3.2010 14:24

Re: zeleni bez korupce

jsou prijatelni pro vsechny vrstvy obcanu. co chteji? dobre zivotni prostredi, vzdelani, toleranci, uctu k prirode a k cloveku, nove technologie ziskavani energie. nevypocitavam jejich program, presto je pro mne jasne, ze tato strana je cista a opravdova ( protoze mlada!), a ze bude tvorit koalice pouze za urcitych podminek, priznivych pro positivni rozvoj ceske republiky a jejich obcanu. mne nejde o "klimatickou katastrofu": chci pouze, aby lide meli cisty vzduch k dychani (vodu uz jakz takz maji), aby jejich potraviny neposkozovaly zdravi. radeji nepokracuji, nebot jsem realista.

J. Heincl 6.3.2010 13:39

Re: Volme nové lidi

Myslíte, že je lepší volit profláklé darebáky než zajíce v pytli?

H. Míčková 6.3.2010 12:10

Re: Volme nové lidi

já volit zajíce v pytli nebudu tudle nudle

H. Míčková 6.3.2010 12:09

Re: Mám to jasné.

hele Radku,ty by jsi měl volit VV nemyslíš?

R. Sedláček 6.3.2010 11:04

Re: To je blbost

Souhlasím. Dnes třeba neobvykle posílili zelení. asi to mají rozkazem. Já jsem to vyhlásil z toho důvodu, že poslední zveřejněný výzkum preferencí byl z minulého týdne a ČSSD s 33% porazila ODS o 10%. Prostě jde o to, kdo stránky navštěvuje ( vlastně kam průzkum umístíme) Já jsem dal odkaz i do levicových tiskovin a je volně přístupný pod anketou, ale je pravda, že tyto stránky levice příliš nenavštěvuje.

R. John 6.3.2010 10:55

Mám to jasné.

Já volím Jyrku Roka sportovce a Falmra humanistu. To je jediná koalice pro štěstí lidu.

V. Dostál 6.3.2010 10:28

Volme nové lidi

Autor píše správně. Když budeme volit ty, kteří už "vesla" byli či jsou, budeme vždycky volit lidi ochotné udělat cokoliv (!), aby mohli vládnout a pobírat tučné prebendy a navíc úplatky od jim známých lobistů.Vytvoří tedy jajkoukoli koalici, např. pomocí opoziční smlouvy (pochopitelně s jiným názvem). Prostě, naši současní a minulí "představitelé" jsou svou mocí už dostatečně zkorumpovaní. Přitom v předvolební kampani samozřejmě budou "mazat med kolem našich úst", jedni takový, jiní makový. Ti i oni se po úspěšném zvolení budou chovat podle zásady "sliby se slibují, blázni se radují."

Je jedna možnost: volme nějakou straničku s kandidáty, kteří se nám  jeví aspoň trochu jako "správní". V příštích volbách zase jinou takovou straničku. Prostě, vždycky ty, kteří dosud "u vesla" nebyli a nejsou tedy mocí zkorumpovaní. Je to řešení snad rozumné, jenže pravděpodobně nereálné - protože malý český člověk "chce mít svou jistotu", ať je sebepitomější (ta jistota!).

H. Míčková 6.3.2010 9:53

to je fakt blbej článek

koalice vzniknou až na základě volebního výsledku..kalkulace ano ,dnes je jasné ,že ODS a TOP 09 je koalice ,kdyby tak vstupovala do voleb mohla by zvítězit.Naopak ČSSD s KSČM by ztrácela..

J. Heincl 6.3.2010 8:50

Re: To je blbost

Také jsem názoru, že ten článek je úplná blbost. Já se o politiku zajímám velice a přesto nedokážu odhadnout, jak bude povolební koalice vládnout. I když by se dalo říct, že to bude vždy paskvil, ovšem neznámo jakým směrem. Dívám se denně na Vaše volby na nečisto. Je to zajímavé i když bohužel asi nereprezentativní. Určitá skupina voličů buď nechodí na internet, nebo chodí na jiné stránky.

R. Sedláček 6.3.2010 6:39

To je blbost

První nesmysl je ten, že v hospodách se probírají volby. Neprobírají (jen zřídka) je to klišé. Ať si autor skočí do pořádný hospody. Další nesmysl je volit koalice. Tedy něco co neexistuje a vytváří se až podle výsledků voleb. A neméně úsměvné je chtít na voličích, z nichž 30% volí za pivo a párek, aby už dopředu vypočítvali možné varianty povolebního uspřádání. Pojďte si radši zkusit ty volby nanečisto: Volby

T. Pansky 6.3.2010 0:50

Autor tohoto clanku zrejme zije na jine planete. Rika:

"Velká koalice tedy slibuje mírný pokrok v mezích stávajících zákonů."  Zda se, ze mnoho lidi stale nechape, ze velka koalice nam vladne prave tady a prave ted.  Dochazi k mirnemu pokroku?  Ale kdeze, obe strany se blokuji, kde mohou, a navic ma CSSD, nebot z kom-isty a zelenou drobotinou jsou schopni v Poslanecke snemovne protlacit temer cokoliv.  ...  Dale nam autor (jako treba pan Dolezal tady Psu) podsouva, ze v pluralitnim politickem systemu existuje pouze levice a pravice (CSSD a ODS), jako dva tvurci politicke smery.  Ostatni jsou pouze populiste.  Tohle je smutne a zaroven alarmujici.  Nevim, zda autor neni schopen videt vice barev, nez cernou a bilou, nebo tady kope za jeden ze zminenych dvou taboru, nebo oboje.  Diky velmi spatne koncipovane ceske ustave (nevyvazenost mezi Poslaneckou snemovnou a Senatem, velmi omezena moznost obcanu se primo podilet na rizeni statu) dochazi k vlade stranickych sekretariatu - ticha koalice ODS a CSSD (napriklad v boji proti korupci a podobne).  Dokud nezacneme nazyvat veci pravymi jmeny, nikam se nedostaneme.  top0625top@hotmail.com