4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Neviditelný Senát

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Plocek 19.10.2010 12:49

Neviditelný Senát

Velmi nerad poukazuji nyní na jednu věc, protože vždy vařím ve své kuchyni co mě chutná bez ohledu na souseda. Tentokrát musím . Francouzi nechtěji pracovat do 62 roků!! a tak jsou ulice plné, není benzin a další.

V Česku se dělá lidem na hlavu a ti drží. Všichni víme, že v malé České republice s pravomocemi, které má, je senát vyloženě úschovna pro neúspěšné politky (viz. p. Pithart) a podobní a přesto lidé mimo hospody drží ústa, místo aby 100.000 lidí před senátem požadovalo okamžitě zrušení a bez náhrady.   V malé vesničce s 80 voliči!!!,   a dalších městech se zmanipulují volby a všichni lidé mlčí. Na co čekají? Asi na Blanické rytíře

Kdy se lidé konečně schopí a řeknou dost. Řeknou dost v ulicích.  Ne rozbíjením, ale razatním postojem.  Potom nebude přes Velemin jezdit denně x tisíc kamionů, protože někdo z Brna nechce dálnici v severních Čechách. Přitom je to tak jednoduché. Celá vesnice s okolím zasedne silnici a důsledně projeví svůj názor. Tj. nenechá se ukolíbat sliby politiků, že napraví, ale dokud vládní činitelé ne slíbí, ale dohodnou a zajistí pokračování práce, tak ze silnice neslezou. A stejně jako Francouzi, vydrží za svým názorem i několik dní. V tu chvíli by se okamžitě začalo stavět , což platí i pro politiku.

Z. Rychlý 18.10.2010 22:04

Drahá a zbytečná hračka.

No jestli je senát důležitý jednou za 5 let při volbě prezidenta, pak je to hodně drahá a zbytečná věc. Mimochodem - původně měl být senát sborem osobností - přeměnil se však ve sbor "trafikantů" a hraje druhou partajní ligu, osobností je tam jako šafránu.

Zrušit bez náhrady, prezidenta losovat.

Každý prezident (vylosovaný) bude stejně za chvíli mít 60-70 % obliby. Takovou oblibu měl Husák, Novotný a má i V.Klaus, kterého před prezidentskou funkcí 60-70- svorně nenávidělo. Zajímavá proměna národa.

J. Dobrý 18.10.2010 9:56

nezajem o senat

Mizerna ucast ve druhem kole je zpusobena necim jinym. Lide o senat nestoji.

Ucast v prvnim kole je posilena tim, ze lide prisdou volit do zastupitelsta a tak tam tu obalku hodi.

Dukazem budiz mista kde se nekonaly volby do zastupitelstva, jen do senatu. Napriklad tady http://volby.cz/pls/senat/se2111?xjazyk=CZ&xdatum=20101015&xobvod=28&xobec=535389 ucast mene nez 25%