5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Nesmyslný krok premiéra

Ať si to kdo chce hodnotí jakkoli, jedno je naprosto jasné: Věrohodnost české politiky dostala nesmyslným odvoláním ministra zemědělství Ivana Fuksy další z četných políčků, a úplně zbytečně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pandula 7.10.2011 8:51

Hospodaření s lesy

http://pokornyjiri.blog.idnes.cz/c/213812/Jak-se-hospodari-v-nasich-lesich.html

D. Nowodny 5.10.2011 21:00

NEČAS

jenom na čas !

M. Prokop 5.10.2011 21:49

Re: NEČAS

Co potom, ozubená pleš s Falmerem?

K. Loucký 5.10.2011 15:45

Sama středočeská ODS ukázala, jak to je

Nejen, že si má každý šéf právo vybrat "své lidi". V případě premiéra nejlépe s předběžnou konzultací s koaličními partnery, případně s vedením své strany (zdůrazňuji: celé strany).

Skutečnosti, že se s protestem nejsilněji ozvala "středočeská ODS", se skoro nedá uvěřit. Prostě bez ostychu a bez jakýchkoli skrupulí dali najevo, že jde o vnitrostranickou šachovou partii, ve které Nečas tentokrát vzal soupeři důležitou figuru (neb  v rezortu, kde jde o slušné peníze). A reakce médií, která to prostě vzala za hotovou věc, ukazuje, jak hluboko jsme klesli v akceptování praktik současné české politiky.

Argumenty pana Havla míří úplně jinam a úplně vedle - jiným výběrem faktů z věcných výsledků ministra by mohl dospět třeba i k právě opačnému závěru. To zde ale není relevantní.

J. Kadeřábek 5.10.2011 15:14

Není snad právem každého šéfa si vybrat

své podřízené? On má odpovědnost ne ti novinářští kecálci.

M. Matoušek 5.10.2011 14:04

I když připustím

že dosavadní ministr nebyl to pravé ořechové,nahradit jej ještě horším spolustraníkem je naprosto mimo mísu.Ale co jiného čekat od Nečase.....

M. Matoušek 5.10.2011 13:51

Konec protikorupční vlády.

Bendl má na svém hrbu prodej nemocnic středočeského kraje,jak se říká,za babku,neboli symbolickou cenu.Čili se dá předpokládat korupce.Co tenhle člověk asi napáchá za škody v zemědělství,kam patří i lesy?Ne,za této situace nikdy nemohu volit odesáky,zase to zavání zlodějnou.

K. Janyška 5.10.2011 12:54

Doufám, že ministrem zemědělství bude elektrikář Martin Říman. Elektrikáři jsou dobří, mají natrénováno v abstrakci, tedy v politice... Dzp.:

J. Urban 5.10.2011 13:17

Re: Doufám, že ministrem zemědělství bude elektrikář Martin Říman. Elektrikáři jsou dobří, mají natrénováno v abstrakci, tedy v politice... Dzp.:

hm, on říman zná SŘLI, že ho tak preferujete??

K. Janyška 5.10.2011 13:25

Re: Doufám, že ministrem zemědělství bude elektrikář Martin Říman. Elektrikáři jsou dobří, mají natrénováno v abstrakci, tedy v politice... Dzp.:

Ano, zná... Dzp.

J. Urban 5.10.2011 12:45

Jde o další vlaštovku (vzpomeňte např. na Vlastíka Tlustíka), kdy se

odéestapo začíná požírat samo mezi sebou. Nic lepšího si ČR nemohla přát - jen houšť a větší kapky.

M. Varadinková 5.10.2011 11:03

Je výsostným právem premiéra

sestavit si svůj tým dle svého uvážení a kdykoliv vyměnit ministra dle svého uvážení. Žádní tchořové ani Tluchořové, tedy kmotři kolaborující s pravdoláskou, s tím nic nenadělají, ti mohou nanejvýš na chvíli zasmrdět. Je typické, že pravdolásková média, která jinak nenechají na ODS nit suchou, najednou chválí ministra, který ovšem doteď byl spíš neznámou nulou. A užiteční idioti jim na to naskakují, jako vždy.

Z. Bureš 5.10.2011 11:18

Re: Je výsostným právem premiéra

Máte obrovskou pravdu . . . . . . ale Petr Havel a Aston dneska pěkně "zasmrděli" - jen co je pravda !!!

M. Trhlík 5.10.2011 18:41

Re: Je výsostným právem premiéra

A neužiteční idioti obhajují vše co stojí za zmínku.Zajímavé je,že zemědělci byli s panem Fuksou spokojeni a předseda vlády ne.Ale předseda vlády má nárok vše podřídit stranické disciplině a je mu jedno co kolaboranti upečou s pravdoláskaři. Jen si myslím,že podle Vás jedna "nula" odešla a druhá přišla.Vzpomeńte si na úspěšného Gandaloviče.

M. Varadinková 5.10.2011 21:44

Re: Je výsostným právem premiéra

Zemědělci byli spokojeni? A s kolika z nich jste mluvil? Nebo jste to jen slyšel/četl v médiích? Pravdolásková média, jako vždycky, hrají svoji hru s cílem poškodit co nejvic ODS. A Topolánek - Tluchoř - Fuksa jsou ničitelé ODS ve službách pravdolásky, o tom není pochyb. To, že se Fuksy zastal právě Tluchoř, který už předtím zkoušel rozložit vládu s Kočí, mluví přece samo za sebe.

O jaké stranické disciplíně to plácáte? Premiér, ať straník nebo nestraník, má přece právo (ba i povinnost) vybrat takové lidi, kterým sám důvěřuje.

M. Procházka 5.10.2011 9:50

Nesmyslné kecy

Proč mu pořád do toho někdo něco kecá,kritizuje a polemizuje.On je předseda vlády a měl by vědět o co se jedná a jsem přesvědčen že to ví.Vždy se ozývá nějaký chytrolín,který ještě nedorostl do rozumu a chce vzbudit dojem,že jen on má předpoklady,přitom je to jen žvanil z hospody 5.kategorie.

I. Kudrnová 5.10.2011 9:23

Nesmyslný krok premiéra

Ne, nemáte pravdu. To nejdůležitější, co měl mnistr zemědělství jako pravicový politik ODS dělat je konečně dokončení restitucí půdy  o svobodu v  podnikání. Vyřešit rozpory mezi vlastníky a nájemci půdy. Toto je nejdůležitější pro nás, pro český stát. To co dělal v socialistické evropské unii  to byla  jeho nadstavba. Byl ministr zemědělství  České republiky. A jestli se ho zastává pan Tluchoř, tak to  je už hotový.

J. Urban 5.10.2011 13:18

Re: Nesmyslný krok premiéra

Asi tak to vidím taky.

K. Janyška 5.10.2011 7:20

Premier musí mít ve vládě ty, kterým věří, zvláště jsou-li z jeho politické strany... Dzp.

A. Fritscher 5.10.2011 7:23

Prdel vody....

Nečas jen nemůže mít ve vládě lidi schopnější jak on, kterých se bojí ................ normální, běžný syndrom "slabocha ve funkci" :o))

V. Václav 5.10.2011 9:09

Re: Prdel vody....

 PAne, naprosto s vámi souhlasím

V. Václav 5.10.2011 9:08

Re: Premier musí mít ve vládě ty, kterým věří, zvláště jsou-li z jeho politické strany... Dzp.

PAne JAnyško, opět jste mne nezklamal. Očekával jsem váš názor, progtože jste vzorek škůdců tohoto národa, stejě jako Nečas a jeho parta. Nahradit pana Fuksu, který jako jeden z mála, provedl v  této pochabné skvadře, která si říká vláda, něco s,ysluplného, Bendlem, který má ještě nedořešené aféry, za které by v normálním funkčním státě dávno seděl (viz na příkald privatizace nemocnic ve Středočeském kraji a jejich další osud, ), to je vskutku rozhodnutí, hodné státníka. Nechte si už ty vašemoudrosti pro pobavení pacientů v psychiaptrické léčebně.

K. Janyška 5.10.2011 12:55

Re: Premier musí mít ve vládě ty, kterým věří, zvláště jsou-li z jeho politické strany... Dzp.

Václave Václave, Vy mi radost neděláte. Ničemu nerozumíte... Dzp.

M. Matoušek 5.10.2011 13:54

Re: Premier musí mít ve vládě ty, kterým věří, zvláště jsou-li z jeho politické strany... Dzp.

Janyško,ani Vy mě radost neděláte.......

J. Láníček 5.10.2011 7:01

Tady nemůže překvapit už nic

U této vlády zvítězí nad zdravým rozumem cokoliv !

Z. Bureš 5.10.2011 7:11

Re: Tady nemůže překvapit už nic

Jsem spokojený, že se Nečasovo rozhodnutí nelíbí bolševikům Vašeho kalibru !!!

Je to pro Nečasovo rozhodnutí . . . to nejlepší vysvědčení !!!

E. Došlík 5.10.2011 9:24

Re: Tady nemůže překvapit už nic

Bureši jsi opravdu Nečasův kripl . . .

Z. Bureš 5.10.2011 11:02

Re: Dnes má V. Havel narozeniny . . . . .

. . . tak Rudej pse Došlíku - už aby jste vyrazil . . . . líbat mu "pérdelku" za to, že ještě žijete . . . . a můžete tu na NP blít ty své rudé zvratky !!!

V normální revoluci . . . . by takový bolševický Šmejd, jako jste Vy . . . . . . cca do 5-ti minut od vyhlášení revoluce . . . . . visel za koule na nejbližším, rezavém kandelábru !!!

E. Došlík 5.10.2011 12:51

Re: Dnes má V. Havel narozeniny . . . . .

Bureši, ať vidí všichni co jsi za blba, v tvé lebce není nic jiného než takové kidy, které hlásáš, že tě ještě zem nosí, dojde na tebe, neboj sám sobě hodíš modrou mašličku . . .

Z. Bureš 5.10.2011 13:56

Re: Je dokázáno . . . . .

. . . . . že voliči a příznivci soc-bolševické Lůzy . . . . . že se rekrutují pouze a jen z Debilů ! Ani bolševik Došlík není výjimkou : Již v druhé třídě obecné školy se učí, že ve slabikách HY - CHY - KY - RY - DY - TY - NY . . . . . že se píše TVRDÉ  ypsilon . . . . . .

Takže KYDY . . . . soudruhu "Rudé Vemeno" . . . . KYDY - je vždy s tvrdým . . . . . . . Mám já to vůbec zapotřebí - učit komunistické Voly . . . . . českému jazyku ?????

P.S. : A NETYKAT - ty časy, kdy jste oslovoval slušné lidi sprostou nadávkou "čest práci, soudruhu" . . . . . tak ty časy jsou, soudruhu Došlíku, NENÁVRATNĚ v pérdeli !!!