1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Pašek 8.3.2010 22:38

ČR je NATO člen a spojene, jenom když svítí sluníčko . . .

neprší, nic to nestojí, něco z toho kápne a Moskvas přikývne . . .

J. Láníček 8.3.2010 19:34

Dneska se to tady hemží samými válečníky !

Když jste tak žhaví do válčení, gerojové, co kdybyste utvořili jednotku dobrovolců a po vzoru našich legií v Rusku po 1. světové válce pro změnu protáhli vítězně celým Blízkým východem až po Indii. Mohli byste pro našeho velkého bratra třeba zajistit a ohlídat strategické surovinové zdroje. Sice budete válčit bez mandátu OSN a na základě smyšlených až přímo vylhaných argumentů, používat budete zakázanou americkou munici s ochuzeným uranem, ale co byste pro světový mír neudělali. Ten mír se prostě musí vybojovat i kdyby neměl zůstat kámen na kameni - nebo též permanentním bojem za trvalý světový mír  alias polidšťování bojem. Za dobrou věc byste bojovali, chrabří chlapci, vzhůru k nesmrtelnosti a za novou kolonizaci světa. Ale jak říká jistý klasik: "Taková nesmrtelnost je na hovno aneb Už ani ta Budoucnost není, co bývala !"

S. Rehulka 9.3.2010 9:27

Re: Dneska se to tady hemží samými válečníky !

 Ty bolševíčku inžinýrskej, já už si svoje odválčil ve zpravodajském 3. odboji v ČSSR a potom  (před 25 roky) v South West Africe, proti SWAPO a Kubáncům.  Na ty "muslemíny" už jsem starej, ale můj zet i dcera sloužili v RAAF za 1. i 2. války v Gulfu.  Ted se chystá do vojenské akademie ADF v Canberra, můj vnuk.  Tak nevím, o čem hovoříš !   Doufám, že sis všiml, že už Ti nevykám, protože takovými narudlými "štátskriply" pohrdám.

A. Hrbek 8.3.2010 19:27

Pan Matějka mluví o něčem, o čem toho moc neví.

1.Tajemník NATO nás nepožádal o dalších 55 lidí, ale 51 lidí. Protože požadoval především humanitní pomoc (nemocnice), měli bychom mu vyhovět.

2.Z žádného dokumentu NATO nevyplývá, že máme povinnost zúčastnit se afgánské mise. Povinnost zasáhnout máme pouze tehdy, je-li některý stát NATO napaden na území severoatlantické aliance a to v souladu s našimi možnostmi (článek 5 Smlouvy). Takže jde pouze o dobrovolný akt solidarity.

M. Černík 8.3.2010 19:00

Ten , kdo okupuje cizí stát a krade při tom jeho ropu

za průběžného lhaní každým slovem před i po okupaci, to není subjekt , který nutno brát na vědomí a plácat dokonce něco o závazcích k němu.

Jak se nám USA budou revanšovat za to, že jejich prezident podepsal se zrůdou Stalinem JALTSKÉ  DOHODY PŘED KONCEM  2.SV,. VÁLKY  a tím Československo na lopatě strčili do tlamy bolševického berijovského Ruska na 6O LET  ? 

A bláboly o NATU - to je chcíplá kobyla , česko je nyní dobré , aby ze své prázdné státní pokladny kupovalo výzbroj pro žoldáky válek pod fanglí USA a ještě dodávat kanonenfutr do zinkových piksel.Soudruch Havel řekl po hadráku :  zrušit Varavskou smlouvu a NATO. Proč jeho genyjální vize 1989 zůstala nenaplněna???

E. Kůrka 8.3.2010 18:33

Naprostý

souhlas s autorem článku .Paroubkovi nejde o nic jiného než o voliče a nejsnadněji loví mezi hlupáky, kteří (jak doufá) mu pomohou vyhrát volby.

Z. Holub 8.3.2010 17:20

Nehas co tě nepálí.

 Nejlepší je sedět za pecí a čekat, až nás někdo zachrání. Že se do války nikomu moc nechce, je pochopitelné, ale od vedoucích politiků by se měl požadovat odpovědnější přístup a ne jen laciné gesto směrem k voličům.

V. Skalová 8.3.2010 15:07

Nějaké členské závazky Jirku Pandurka nezajímají

Počká, až nás vyhodí, a pak celou republiku bez mrknutí oka prodá někomu jinému. Hlupáci budou jen zírat...

L. Kubeš 8.3.2010 16:08

Re: Nějaké členské závazky Jirku Pandurka nezajímají

Naprostý souhlas!

J. Mrázek 8.3.2010 13:48

Parou z toho rychle vykrasobruslí,jako Škromach z 15 000 důchodů..

Nebojte, na pětníku, podle průzkumu, bez svědomí a nejspíš i bez vědomí špatnosti.A uražen nechápajícím okolím. Někdo už se tak narodí .

S. Rehulka 8.3.2010 11:48

skandální, ale očekávané....

 Chamberlain  ?   Quisling  ?  anebo jenom Švejk  !  Každopádně je to Socan, od kterého nemůžete nic lepšího čekat.  A ti debatéři , kteří s ním souhlasí ?  Stejná svoloč !  - Říkáme si  "soudruzi a zdravíme se čest práci" ! - ČSSD i KSČM, jsou stále členy  Socialistické Internacionály, i když se tím na veřejnosti moc nechlubí. A že "Pravdoláska" sliboval že Č.R. bude neutrální ?  Ten toho sliboval (kdekomu) víc !  A že "Prognostik" nahrává panu Paroubkovi, také nepřekvapuje. Do Varšavského Paktu, jste Češi (a Slováci) musili.  Do NATO jste vstoupili dobrovolně, ale s vychytralostí, -  "ted jsme v bezpečí, nikdo si na nás netroufne !" - ale to "bezpečí" musí být zasloužené !  Proti NATO a proti Američanům se vede v Č.R. vychytralá, bolševická sabotáž, aby země opět spadla pod vliv Ruska. (viz  radar !)  Je třeba, aby občané ukázali ve volbách, že si pamatují historii a že nejsou "mužici" !

P. Šleder 8.3.2010 12:16

Re: skandální, ale očekávané....

Promiňte, ale vy asi nebudete skutečný? Nějaký umělý virus z dílny CIA?

M. Prokop 8.3.2010 15:22

Re: skandální, ale očekávané....

Co vy, dílna KGB?

P. Šleder 8.3.2010 18:01

Re: skandální, ale očekávané....

To byl dost křečovitý pokus. Musíte se zlepšit.

P. Šleder 8.3.2010 10:09

Autor pan Matějka

je nejspíše velký válečník a rád se ohání frázemi, jako "naše závazky" a podobnými nesmysly. Nějak mu přitom uniká pár věcí. Ne všechny země NATO nadšeně posílají své vojáky do Afghanistánu. To za prvé. Za druhé by mě zajímalo, kde jinde si mohu přečíst ty údajné "závazky", než v propagandistických brožurách? Mezinárodní smlouvy to jistě nebudou.

M. Pavlíček 8.3.2010 10:16

Re: Autor pan Matějka

Autor zřejmě myslí to, že když nás spojenec požádá o pomoc, tak neodmítneme. Nebo je na to potřeba speciální smlouva?

P. Šleder 8.3.2010 10:25

Re: Autor pan Matějka

Ano. Myslím si, že na to je třeba smlouva. Proklamace pro obecenstvo nestačí.

J. Láníček 8.3.2010 10:02

Slýchané, uvěřitelné, též skandální !

Když jsme tak velcí kamarádi těch USA, demokratické principy se ctít musí, jinak by v tom byl chaos, každý by si to mohl vysvětlovat všelijak. A dohlížet na to musí ten největší demokrat  a každému se měří stejným metrem, to je snad nad slunce jasné ! Pro ilustraci těm méně chápavým - Kosovo a Bosna versus Srbové - jasná genocida - viníci musí být spravedlivě potrestáni (nejlépe před nějakým tribunálem, který se ale na mě nevztahuje). Další jasný případ - Saddám a Kurdové (ale pozor - iráčtí Kurdové, ti v Turecku jsou jiná sorta - to jsou naopak teroristi) - takže též jasná genocida - následuje zasloužený trest pro Saddáma. A teď případ pro ty ještě hloupější a nechápavější. Během 1. světové války Turci povraždili až 1,5 milionu Arménů. Zahraniční výbor Sněmovny reprezentantů Kongresu USA posuzuje otázku, zda toto bylo genocidou, aby byla odhlasována příslušná rezoluce. Turci sice uznávají, že byl usmrcen velký počet Arménů, ale nešlo o genocidu, ale o oběti občanské války a nepokojů. V Jugoslávii a Iráku byly nejspíš oběti pokojné ! Už v roce 2007 byly sněmovním výborem tehdejší události označeny za genocidu, Bílý dům s Bushem ale silným lobbingem  hlasování ve Sněmovně znemožnil. USA se prý obávaly, že by jim Turecko - spojenec v NATO na protest znemožnil používat leteckou základnu pro akce v Iráku. Takže když  jsem si s tím dal takovou práci, doufám, že je to aspoň s tou genocidou  jasné už i těm nejhloupějším ! A snad i  těm zaníceným obdivovatelům našeho transatlantického velkého bratra !

M. Prokop 8.3.2010 15:23

Re: Slýchané, uvěřitelné, též skandální !

Jaroušku Goebbelsíčku, ty vaše pindy už tu nemá kdo číst.

J. Láníček 8.3.2010 15:50

Fakt dobré argumenty !

Toto je zas počteníčko přímo pro fajnšmekry ! Chtělo by to jen trochu víc rozvést.

M. Šejna 8.3.2010 9:32

Nejen Paroubek, ale i Klaus

Prezident Klaus se dnes setká s premiérem Fischerem a ministrem obrany Bartákem. Cílem schůzky je podle Klause zahájit diskusi změnách v armádě. Klaus se netají názorem, že armáda by se měla zaměřit na obranu vlasti. Prezident už loni na podzim řekl, že česká armáda má být primárně určena k obraně vlasti. Zahraniční mise mají být jen doplňkem. Není podle něj dobře, že v armádě převládá pocit, že je budována jako expediční sbor.

Takže opravdu neslýchané. Nejen Paroubek, ale i Klaus je vlastizrádce.

:-))

R. Sedláček 8.3.2010 9:50

Re: Nejen Paroubek, ale i Klaus

Možná jste to pochopil správně vy, ale já Klausovy výroky pochopil v kontextu s nákupy zbytečné vojenské techniky za nadsazené ceny a v nevyužitelném množství, které se obhajují jejich potřebou pro vojenské mise, ale pro hlavní účel armády, tedy obranu vlasti, jsou nepotřebné. Volby

K. Berka 8.3.2010 9:14

Jsme jen mouřeníni !

USA napadly Afghanistan před devíti lety, 2WW trvala 6 let. My tam děláme USA jen mouřeníny, aby oni mohly říci, my v Afgh. nebojujeme sami, je zde "koalice". Tam nikdo nevyhraje, o to se pokoušelo mnoho států předtím. Já osobně jsem proti angažování se našich žoldnéřů, v této oblasti.

M. Šejna 8.3.2010 9:14

Nejen Paroubek, ale i Klaus

Prezident Klaus se dnes setká s premiérem Fischerem a ministrem obrany Bartákem. Cílem schůzky je podle Klause zahájit diskusi změnách v armádě. Klaus se netají názorem, že armáda by se měla zaměřit na obranu vlasti. Prezident už loni na podzim řekl, že česká armáda má být primárně určena k obraně vlasti. Zahraniční mise mají být jen doplňkem. Není podle něj dobře, že v armádě převládá pocit, že je budována jako expediční sbor.

Takže opravdu neslýchané. Nejen Paroubek, ale i Klaus je vlastizrádce.

:-))

E. Dadák 8.3.2010 8:25

Vlastizrada !

To jsem zvědav, zda se někdo odváží podat žalobu na socialisty a jejich šéfa za vlastizradu ! A vedení NATO bych doporučil, vyloučení ČR za neplnění závazků v rámci aliance.

J. Blažek 8.3.2010 8:55

Re: Vlastizrada !

Vyloučení z NATO? No to by bylo neštěstí? Vždyť Rakousko a Švýcarsko tam také nejsou a děje se něco?

E. Dadák 8.3.2010 9:03

Re: Vlastizrada !

Pane komouši, tyto státy jsou neutrální, pokud víte co to je ! A my jsme vstoupily dobrovolně, takže musíme plnit závazky. Čest práci

J. Blažek 8.3.2010 9:23

Re: Vlastizrada !

Kontrolní otázky:

1) Myslíte si, že nadávka do "komouše" je argument?

2) Víte, že Václav Havel sliboval v převratných dnech 1989 a 1990, že naše republika nikdy do žádného vojenského paktu nevstoupí?

3) Existuje nějaký rozumný důvod (kromě velmocenské politiky USA), proč by ČR nemohla být také neutrální?

4) Víte, že o tom, zda ČR vstoupí či nevstoupí do NATO, nesměli v referendu rozhodnout občané této republiky? Tak jaképak, že jsme vstoupili dobrovolně?

J. Láníček 8.3.2010 10:10

Re: Vlastizrada !

A pane Dadáku, kdy se chystáte na nějakou válečnou misi, že bychom vám přišli zamávat ! Ale zaplaťte si to ze svého, my už toho platíme tak dost. A já osobně přispívám navíc (v rámci svých možností snad až moc) na všelijaké charity, manželka zas na zvířecí útulky. Takže my už toho máme dost  i bez misí!

L. Kubeš 8.3.2010 16:06

Re: Vlastizrada !

A co takhle pane inženýre poslat pro jistotu pár kaček i Bin Ládinovi, co kdyby to náhodou vyhrál. Jistota je jistota. Na Čechy je ostatně vždycky spoleh, stačí se rozhlédnout po příspěvcích, my se vzdáme ještě dřív než něco začne. A tak co třeba pro jistotu operace očních víček trochu do šikmosti, když je těch Číňanů tolik....