16.5.2024 | Svátek má Přemysl


Diskuse k článku

POLITIKA: Nenávist jako pramen práva

Teorie práva říká, že pramenem práva jsou po materiální stránce nepsané skutečnosti, které nutí společnost a stát k úpravě vztahů mezi lidmi. Těmi jsou typicky společenské a hospodářské poměry, též historické okolnosti anebo dokonce nahodilé skutečnosti typu přírodních a jiných katastrof a jevů.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Boublíková 21.1.2017 5:11

strašné kecy :-)

Stát neumí hospodařit, stát shání penize kde se dá, víc bych v tom neviděla:-)

A vedle všelijakých práv a svobod holt máme všichni i nejake povinnosti, k nimž patří i povinnost platit daně.

Dá se debatovat o jejich účelu, výši, technice vybírání atd. atd, ale tyhle ukrivdene emoce a pseudopsychologii bych do toho fakt netahala.

J. Vozábalová 21.1.2017 0:47

Re: 2017 je pokračování

Všechnopárty jsem neviděla, ale vysvětlení se mi jeví zcela prosté. Lidé zvolení do parlamentu museli být nějakou partají umístěni na volitelné místo příslušné kandidátky. No a samozřejmě si přejí být na obdobném místě i v dalších volbách. A tak si jednoduše zdravý rozum (kterého zajisté nepozbyli) odloží pro soukromé použití a řeční či hlasují podle stranické disciplíny - čest nemnohým výjimkám.

D. Bokr 21.1.2017 0:18

2017 je pokračování

A celé to pokračuje v roce 2017 dalším zákonem, z nějž čiší nenávist a to protikuřáckým zákonem. Přestože v celé zemi se hromadně množí nekuřácké podniky jako houby po dešti, tak se přijme tento další paskvil našich zákonodárných dobroserů.

V dnešní Šípově Všechnopárty řekl šéf stomatologické komory jednu neskutečnou pravdu: "nechápu, jak lidé, kteří v životě leccos dokázali, mají vzdělání atd. po vstupu do parlamentu totálně zblbnou"