24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

POLITIKA: Nenadávejte na neziskovky, nadávejte na sebe

Neziskovky byl pojem velmi diskutovaný, nebo spíše zatracovaný, především v předvolení rétorice politiků, ale i veřejnosti. Je po volbách a neziskovky už netáhnou. Nikdo o nich nemluví, nikdo o nich nepíše, nebo jen výjimečně.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Michal 11.12.2017 8:04

To je tahle Helena Sasová?

http://anno-cr.cz/asociace-nno-cr/lide/ing-helena-sasova/

P. Dvořák 11.12.2017 2:54

Za nás, tedy za voliče, schováme všechny prašivé politiky?

Demagogie první třídy. "A máme takové politiky, jaké jsme si zvolili. Takže, nenadávejte na neziskovky, nadávejte na sebe!"

Za neziskovky může volič stejně tak, jako může za prodej Škodovky nebo OKD. Volič tedy může např. za obecné (církevní) restituce nebo za solární podvod tisíciletí? Měl někdo z politiků nebo politických stran toto v programu? Občan je okraden, zírá poprvé. A podruhé zírá, když se doví, že to je právě ta demokracie, kterou chtěl a volil.

Jeden z mála politiků, který se snaží splnit to, co sliboval, je Donald Trump a podívejte se, co se kolem něho děje. Jestli jsou jeho kroky správné, bychom dnes vůbec neměli hodnotit.

V. Kotas 11.12.2017 7:15

Re: Za nás, tedy za voliče, schováme

A jsme u té odvolatelnosti politiků, hmotné odpovědnosti,které prosazuje Okamura. Takhle si politici po zvolení dělají co chtějí, protože nad nimi " nevisí bič ".

J. Schwarz 11.12.2017 9:45

Re: Za nás, tedy za voliče, schováme

Přesně tak! Dneska si politik, když je zvolen, může 4 roky dělat prakticky co chce, podepisovat závazky v záležitostech o nichž se před volbami vůbec nemluvilo nebo i rozhodovat opačně než sliboval a - nic. Závazky platí, přičemž politika odvolat nelze. Přitom je snadné politika uplatit penězi ze zahraničí tak, aby hlasoval a rozhodoval proti zájmům vlastní země. Třeba jistý pan Soros v tom má velikou praxi...

A. Nový 11.12.2017 12:22

Re: Za nás, tedy za voliče, schováme

Jak byste si to odvolání politiků představoval? Jeden by chtěl odvolat zeleného, jiný červeného, další puntíkovaného...

J. Schwarz 11.12.2017 13:09

Re: Za nás, tedy za voliče, schováme

Snadno. Politika by odvolávali příznivci strany, která ho navrhla. Pokud by s jeho výkony byli straníci spokojeni, neodvolali by ho.

M. Prokop 11.12.2017 13:43

Re: Za nás, tedy za voliče, schováme

Odvolatelnost politiků je jedna z největších pitomostí na světě a okolí. Není divu, že kolem toho preluduje PiTomio.

P. Vaňura 11.12.2017 9:53

Volič MŮŽE za solární podvod tisíciletí tím, že zvolil

do parlamentu ZELENÉ! To celé sice odhlasovaly ČSSD + KSČM!! + KDU-ČSL + US-DEU (včetně Kalouska a Schwarzenberga) PROTI hlasům ODS!!! ale to, že se s tím později nic neudělalo bylo způsobeno tím, že Topolánek byl odkázán na podporu zelených. Teprve, když zelení z parlamentu vypadli, projevila se (Kalouskem sabotovaná) snaha zamezit dalším škodám!

http://neviditelnypes.lidovky.cz/politika-kdo-nam-zdrazil-elektrinu-due-/p_politika.aspx?c=A101003_121803_p_politika_wag

M. Mikulec 11.12.2017 11:04

Re: Za nás, tedy za voliče, schováme všechny prašivé politiky?

Přesně, pane Dvořáku. Já už hodnotím události podle toho, jak se vzteká Evropská unie. :-))V tom případě je to krok správným směrem. Trumpa okopávali, ještě nebyl prezidentem. Jejich miláček Hussein Obama, Merkeloví kámoš, skončil na smetišti dějin, a doufám, že se k němu žádný žurnalista nepřiblíží, aby okomentoval současnost. Trump po něm zametá ten chlív a ještě to potrvá.

P. Maleček 11.12.2017 1:07

Jde hlavně o politické neziskovky.

Tedy ty co mají za cíl manipulovat s veřejností v prospěch aktuálního lickoprávního třeštění, z kterého jak sláma z bot čouhá touha po totalitním vládnutí samozřejmě nemožná bez zaříznutí či aspoň řádném orubání té otravné demokracie.

Nevím o nikom kdo by měl něco proti neziskovkám pečující o staroušky, hendikepované jedince či o památky nebo přírodu, což by stejně musel dělat stát.

Ale i zde je třeba mít se na pozoru. Před tím aby většina dotací nezmizela na platy šéfů či přemrštěné ceny nákupů materiálů či subdodavtelsky vykonávaných činností z valné části pak končící v šéfofovských kapsách. I takové hydry jsou ne že ne.

P. Vaňura 11.12.2017 9:59

Re: Jde hlavně o politické neziskovky.

Máte pravdu, přesně tak to je!

P. Portwyn 11.12.2017 11:09

Re: Jde hlavně o politické neziskovky.

No ale s těmi zbytečnými výzvami "na vzdělávání" má paní autorka pravdu. Řada těch programů má problém sehnat frekventanty, protože to buď moc nikoho nezajímá, nebo je to v nevhodném čase - např. u nás ve školství v době, kdy se učí a přijde zima, je potřeba suplovat za nemocné kolegyně (nebo za OČR), nemůžeme poslat děti domů s tím, že jedeme na kurz.