24.5.2024 | Svátek má Jana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
zalozak 5.11.2007 7:32

Re: Re: Vzdyt o tom Svejnarovi z hlediska jeho postoju, nazoru , pristupu ci historie NIC nevite!!

Ja myslel ze tady byla rec o dlouhodobe profilovanych nazorech a postojich ne o libivych vetach recenych v dobe kandidatury pred novinari.  

kudla 5.11.2007 7:31

Re: Re: Povinné tanečky patřící k místnímu volebnímu folkloru.

Snad bychom měli být. Nejsme přece ve středověké Francii! Tam  král Ludvík XIV prohlásil, že stát jsme my, jako on.:-D

zalozak 5.11.2007 7:29

Re: Re: Re: ..."považuji za neskutečně trapný postoj ODS, prezentovaný Nečasem dnes v TV, kde ani nepřipustil možnost nějakého představení se Švejnara na půdě klubu ODS"...

Myslim ze si sam najdete rozsah prezidentskych pravomoci jako odpoved. I kdyby nikdy oficialne zadnou pravomoc v tomto smeru nepouzil, porad bude mit velmi silny vliv na zakulisni jednani. Secteno a podrzeno...   tohle by opravdu byl naprosto exemplarni stret zajmu.

Ale zpet k tematu... fajn nelibi se vam Klaus (mnohym dalsim take ne).

PROC?? Ale vybrat cloveka o ktere opravdu nikdo nic nevi co se tyce politickych nazoru, kontaktu, postoju, atd... Prezident ma celou radu pravomoci - a i docela nebezpecnych i kdyz se v dobach "pohodovych" nezdaji prilis silne. Jak silne mohou byt predvedl nazorne minuly prezident svouji "nepolitickou politikou" (cti udelate to co si ja a mi kamosi dohodneme)

Co vite o tem cloveku? NIC

Ladislav N. 5.11.2007 7:27

Re: Vzdyt o tom Svejnarovi z hlediska jeho postoju, nazoru , pristupu ci historie NIC nevite!!

Jan Švejnar: Žijeme na úkor příštích generací (Lidovky.cz 12. května 2006)

... LN: Dá se říci, které skupiny obyvatelstva na vládách ČSSD vydělaly a které naopak prodělaly?

Švejnar: Hlavně je důležité říct, že tím, že nedošlo k reformám, tak nynější obyvatelstvo žije na úkoru budoucích generací. Ty budou muset splácet dluhy, které se nahromadily teď, protože reformy neproběhly. Vydělali zřejmě lidé, co nějakým způsobem participovali na tempu růstu ekonomiky, či mají zaměstnání, ale zřejmě i ti, co žili ze sociálních dávek, které jsou velice štědré. Samozřejmě podnikatelé, kteří neustále chtěli zlepšení podnikatelského prostředí nebo podniky, které požadovaly zákon o úpadku, ti na tom byli hůř. Vědci, učitelé, zdravotníci či lékaři, to jsou skupiny, které by na tom měly být lépe a měly by být i lépe honorovány. ...

kudla 5.11.2007 7:26

To ukazuje na jedno.

Pokud někoho nenávidí,  farizejskost čecháčka se ihned projeví. Jak jeden z nich prohlásil: "Spojíme se třeba i s Marťany!" A potom dejte takovým kreaturám důvěru! Fuj! A o našich pisálkách je lépe pomlčet. Je to samý komunista a svazák!

Ladislav N. 5.11.2007 7:05

Re: Povinné tanečky patřící k místnímu volebnímu folkloru.

A "vy" jste stát - a nebo Haasova partnerka? ;-)

Ladislav N. 5.11.2007 7:03

Re: Re: ..."považuji za neskutečně trapný postoj ODS, prezentovaný Nečasem dnes v TV, kde ani nepřipustil možnost nějakého představení se Švejnara na půdě klubu ODS"...

Dokážete vysvětlit, jak může prezident ovlivňovat vztahy soukromé firmy ke státu či arbitrážní spor ČSOB vs. ČR (pokud zrovna nemá ve zvyku trávit dovolenou např. v soukromém sídle majitele firmy, jako před časem Václav Klaus u podnikatele Kovarčíka, který dokonce za "povolení přístupu" ke Klausovi (tehdy byl předsedou posl. sněmovny parlamentu) chtěl vybírat tučné "vstupné"? Klausův klientelismus je z minulosti znám velmi dobře.

Rpuť 5.11.2007 6:57

Povinné tanečky patřící k místnímu volebnímu folkloru.

Pan Švejnar je kandidátem veskrze výhodným, neb ho nikdo nezná a tudíž na něj nelze nic vytáhnout. A protože pan Švejnar se také nevyzná, bude snadno s ním manipulovat.

V případě jeho zvolení pak stát hladce prohraje spor s ČSOB, tato "ušetří" 30 miliard a do správných kapes ukápne ta správná částka.

Jen my, jako stát, spláčem nad vejdělkem(Y)

zalozak 5.11.2007 6:39

Re: ..."považuji za neskutečně trapný postoj ODS, prezentovaný Nečasem dnes v TV, kde ani nepřipustil možnost nějakého představení se Švejnara na půdě klubu ODS"...

a vcem konkretne?   Neni snad Svejnar clenem spravni rady CSOB ?   Neni jeho zajem (dokonce zakona primo povinost) jednat v nejlepsim zajmu vlastniku spolecnosti ?? Je CSOB ve sporu s CR nebo ne? kdy spor prohraje hrozi ji docela krute vysoka pokuta ktera ovlivni vynosy a tim i odmeny akcionarum ... Muze tedy snad by Svejnar z hlediska sve povinosti k akcionarum a CSOB nestrana osoba co by predstavitel statu ?!!!??

Nebo on snad odstoupil?

Krucinal, vy jste jeden z typickych prikladu cloveka ktery je schopen se spolcit s kazdym jen aby se nasel nekdo proti Klausovi. Vzdyt o tom Svejnarovi z hlediska jeho postoju, nazoru , pristupu ci historie NIC nevite!! Vzdyt vubec neni znamo NIC z hlediska jeho vystupovani na politicke scene.  On temer ani v CR nezije... coz znamena ze je rade problemu vzdalen.

Necas ma naprostou pravdu ...a je trapne ze jsou ruzni Paroubkove (a jini) ochotni podporit cloveka ktery je temer  cistym predstavitelem "stretu zajmu" a zastoupen financni Lobby!

Ladislav N. 5.11.2007 4:33

Re: "...Nedá se totiž vyloučit, že jej (komunisté) podpoří a že pro něho bude v prezidentské volbě hlasovat celý klub KSČM."...

A jak tomu bylo při volbě Václava Klause? S odzbrojující úpřimností o ní hovoří poslankyně KSČM Levá v článku Lidových novin: Vadí i to, že žije v USA

... Mezi Švejnarem a Klausem nerozlišuje třeba poslankyně Ivana Levá. „Nevím jak rozhodne výkonný výbor. Minule by mne také nenapadlo, že máme volit Václava Klause... Kdyby to bylo na mě, nedala bych hlas ani jednomu. Budu se ale snažit podřídit se většinovému názoru. Nemohu ovšem dopředu říci, že to dokážu. Snažit se ale budu,“ říká s trochu nuceným se smíchem Levá. ...

;-P

zíralek 5.11.2007 1:59

To je zase keců o ničem,

že by strach o tatíka. Profesoru Švejnarovi je to putna, ví že komunisté jsou parlamentní strana. Nezná naše přebarvené komunistobijce a docela bych řekl že jsou mu putna. No, on ten tatík šel žádat o podporu taky;-P

Ladislav N. 5.11.2007 1:50

Re: Trochu chyba v počtech?

Snad si nemyslíte, že Klausův poradce a obdivovatel Haas bude propagovat Švejnara? ;-D

Ladislav N. 5.11.2007 1:48

..."považuji za neskutečně trapný postoj ODS, prezentovaný Nečasem dnes v TV, kde ani nepřipustil možnost nějakého představení se Švejnara na půdě klubu ODS"...

viz: bigl IP: 212.24.150.xxx Datum: 05.11.2007 00:30

Nečas: Švejnarova kandidatura na prezidenta je střetem zájmů 

Když jsem včera (v neděli) ráno pod úvodníkem NP na téma Švejnarova kandidatura napsal: Na tohle jsem před chvilkou myslel a říkal jsem si, že na každého Klausova protikandidáta nejspíš vytáhne někdo z "pravověrných klausovců" něco podobného, jako tahali (nejenom) rudí na Čunka a další. A už je to tady... , netušil jsem, že předpověď se vyplní oficiálně ještě týž den ústy Petra Nečase a dalších "poskoků", kteří začnou  nesmysly o "střetu zájmů" a další nehoráznosti  vytrubovat do světa... Rv

Apea 5.11.2007 1:45

Trochu chyba v počtech?

Švejnar nepotřebuje podporu celého klubu KSČM. Ryze teoreticky by se v prvním kole obešel bez komunistických hlasů vůbec - pod podmínkou podpory KDU.  Anebo jinak - jeden z obou kandidátů bude potřebovat podporu KSČM, ať již v prvním či třetím kole. A aby to nebylo tak jednoduché, bez KDU by Klausovi nestačilo ani to, že by se komunisté zdrželi. PanuHaas buďto neumí počítat anebo mu  vadí Švejnar a rád by Klause. Ale to jde říct rovnou, bez těch farizajských keců.

Ladislav N. 5.11.2007 1:23

Re: tak jak jest to vlastně s tou kandidaturou ??

Švejnar: Kandidaturu zvážím do konce příštího týdne

marie 5.11.2007 0:54

tak jak jest to vlastně s tou kandidaturou ??

pan Paroubek  oznámil, něco v tom smyslu, že  ČSSD bude „pravděpodobně“ podporovat v prezidentské volbě profesora Švejnara jako svého kandidáta -  ovšem, až poté jestli prý pan profesor získá podporu „ostatních parlamentních stran“? . - takže, jak je to vlastně s tou kandidaturou, je pan profesor Švejnar navrhován jako prezidentský kandidát ČSSD - či nikoliv, - či musí nejprve "oběhnout" strany a zjistit si -  jakou má u nich šanci ?nebo jak je to vlastně ?

Jiří Chýla 5.11.2007 0:36

Tolik zbytečných slov

a mudrování na adresu našeho tisku a přímo dojemná starost pana poradce o Jana Švejnara. Buďte klidný, pane Haasi, on ví, do čeho jde a proč to dělá. Ale na Hradě a podhradí se zjevně začíná šířit nervozita, co kdyby mu ti komouši hlas opravdu dali.

franta 5.11.2007 0:23

Tak si jenom s úsměvem představuji

jak by asi šmoulové řvali, kdyby Švejnar vyhrál a pozval předsedu komunistů do Lán. Ale třeba ho tam po svém zvolení pozve i Klaus aby mu ukázal medaili od Putina. U nás je možné všechno. 

pozorovatel123 5.11.2007 0:14

no jo

Ale je přece jasné, že mometální česká žurnalistika je značně nalevo, tak proč by měla kopat do jakékoliv spolupráce KSČSSD ?