4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Chris Kelvin 5.11.2007 9:53

Re: Třetí největší?

Myslím, že češtinářsky je to správně, jinak byste musel použít nějaký opis typu třetí strana v pořadí velikosti či tak nějak. Horší je to, že fakticky toto tvrzení správné není. ODS má sice nejvíce poslaneckých mandátů. ale největší strana (pokud se něco nezměnilo) je stále ještě KSČ(M). Protože má největší počet aktivních členů. A mám obavy, že jich nějak neubývá......

Klička 5.11.2007 10:30

Re: Re: Třetí největší?

Částečně máte pravdu, je však nutno se ptát, proč tomu tak je. Největší počet občanů v porovnání s počtem těch, kteří volí určitou stranu je těch, kteří nevolí stranu žádnou. Je to pouze důsledek arogance moci, kterou ve vysoké míře předvádějí všechny strany, zastoupené v parlamentu.Tyto mají dosti velkou jistotu, že budou vždy zvoleny, což není nic jiného, než výsledek špatného volebního zákona a voleb podle poměrného zastoupení. Při většinovém systému a přímých volbách by se toto stát nemohlo. Ptám se: Kdy už na to konečně občané přijdou a budou požadovat skutečnou demokracii (v překladu "vládu lidu") a odsoudí "zastupitelskou demokracii", což je v podstatě vláda t.zv "elit", která s přispěním špatného volebního zákona má jistotu vlády donekonečna.Podotýkám, že pod pojmem "vláda lidu" si nepředstavuji vládu komunistů, kteří pojem vláda lidu pouze zneužili proti tomuto lidu.

Kylchap 5.11.2007 8:35

S Klausem bude

větší legrace! Už nebude ODS k ničemu potřebovat a zcela jistě bude zesměšńovat "prázdného a falešného". To by si Švejnar nikdy nedovolil.

Takže při počítání hlasů je třeba počítat s tím, že Topolánek se svojí konkubínou Klausovi hlasy nikdy, ale opravdu nikdy nedají.

huhu 5.11.2007 9:10

Re: S Klausem bude

vy jste vědma ? 8-o Klaus má oproti jiným výhodu, že je férový a ví se, co se může od něho čekat. Dohody přesně dodržuje.

jirka.s. 5.11.2007 9:14

Re: Re:

Kylchap a vědma ? Prosím Vás !!! To jsou jenom opilecké představy, z nichž se ještě neprobral ze včerejší oslavy Karla! ;-D

Kylchap 5.11.2007 9:24

Re: Re: Re:

Největší popletové jsou Jirka Č, Jirka P a jirka.s!!!

jirka.s. 5.11.2007 11:48

Re: Re: Re: Re:

Jirku Pouzara znám, máš kliku, že on to tady asi číst nebude! Mně jsi jenom pro srandu, on by to vzal nejspíše vážně a pak bys mohl dopadnou třeba i jako nějaký McNamara z Detroitu!

Kylchap 5.11.2007 13:29

Re: Re: Re: Re: Re:

Bobánku, to moc velkým IQ neoplýváš když ti nedocvaklo kdo je Jirka P.

jirka.s. 5.11.2007 17:21

Re: Když já u paroubka slyším jenom na Bufa

Jo, jo ! Podle sebe soudím tebe!

Bufo

Kylchap 5.11.2007 9:23

Re: Re: S Klausem bude

Švejnar není férový. Jak to víte Vy supervědmo?

huhu 5.11.2007 9:40

Re: Re: Re: S Klausem bude

člověk který "s komunisty nemluví" a přitom kouká jak vlézt falmerovi mezi půlky....

xyz 5.11.2007 8:26

Bursík a Zelení jasně řekli, že nepodpoří kandidáta, kterého budou podporovat komunisté

Už si na tento slib nepamatují? Mají výjimečně slabou paměť. A to se diví, že si Čunek nepamatuje, co dělal v pátek před deseti lety v sedm hodin večer.

horduch 5.11.2007 9:10

Re: Bursík a Zelení jasně řekli, že nepodpoří kandidáta, kterého budou podporovat komunisté

a to je to největší svinstvo naši politické scény,krátká paměťRv

kudla 5.11.2007 7:26

To ukazuje na jedno.

Pokud někoho nenávidí,  farizejskost čecháčka se ihned projeví. Jak jeden z nich prohlásil: "Spojíme se třeba i s Marťany!" A potom dejte takovým kreaturám důvěru! Fuj! A o našich pisálkách je lépe pomlčet. Je to samý komunista a svazák!

Rpuť 5.11.2007 6:57

Povinné tanečky patřící k místnímu volebnímu folkloru.

Pan Švejnar je kandidátem veskrze výhodným, neb ho nikdo nezná a tudíž na něj nelze nic vytáhnout. A protože pan Švejnar se také nevyzná, bude snadno s ním manipulovat.

V případě jeho zvolení pak stát hladce prohraje spor s ČSOB, tato "ušetří" 30 miliard a do správných kapes ukápne ta správná částka.

Jen my, jako stát, spláčem nad vejdělkem(Y)

Ladislav N. 5.11.2007 7:05

Re: Povinné tanečky patřící k místnímu volebnímu folkloru.

A "vy" jste stát - a nebo Haasova partnerka? ;-)

kudla 5.11.2007 7:31

Re: Re: Povinné tanečky patřící k místnímu volebnímu folkloru.

Snad bychom měli být. Nejsme přece ve středověké Francii! Tam  král Ludvík XIV prohlásil, že stát jsme my, jako on.:-D

Rpuť 5.11.2007 7:33

Re: Re: Povinné tanečky patřící k místnímu volebnímu folkloru.

Já jsem normální daňový poplatník, stejně jako VY. Takže to budeme my dva a mnoho dalších v tomto státě, kteří to zaplatí, respektive už zaplatili, ale zpátky to nedostaneme.

Ladislav N. 5.11.2007 7:35

Re: Re: Re: Povinné tanečky patřící k místnímu volebnímu folkloru.

Zaplatí co? Klausovy chyby už jsme zaplatili. ;-)

kudla 5.11.2007 7:41

Re: Re: Re: Re: Povinné tanečky patřící k místnímu volebnímu folkloru.

A kdo bude platit ty čsszďáckjé? Pan Švejnar to naznačil. Částečně my a většinu příští geberace! Bože! Jak může být někdo tak natvrdlý!

Petr 5.11.2007 7:54

Re: Re: Povinné tanečky patřící k místnímu volebnímu folkloru.

Ta Vaše adorace pana Švejnara je ještě větší než adorace velkého Ala zelenými farníky.

Rpuť 5.11.2007 8:49

Re: Re: Re: Povinné tanečky patřící k místnímu volebnímu folkloru.

Vy neumíte číst?

I-Worm 5.11.2007 9:30

Re: Re: Re: Re: Povinné tanečky patřící k místnímu volebnímu folkloru.

číst jest věc jedna, pochopit čtené věc druhá. Prosím, nezaměňovat!

huhu 5.11.2007 9:07

Re: Povinné tanečky patřící k místnímu volebnímu folkloru.

to že šibalům kryje záda v čsob je málo ? 8-o

Rpuť 5.11.2007 9:11

Re: Re: Povinné tanečky patřící k místnímu volebnímu folkloru.

No, když může ještě něco kápnout......;-P

Ladislav N. 5.11.2007 4:33

Re: "...Nedá se totiž vyloučit, že jej (komunisté) podpoří a že pro něho bude v prezidentské volbě hlasovat celý klub KSČM."...

A jak tomu bylo při volbě Václava Klause? S odzbrojující úpřimností o ní hovoří poslankyně KSČM Levá v článku Lidových novin: Vadí i to, že žije v USA

... Mezi Švejnarem a Klausem nerozlišuje třeba poslankyně Ivana Levá. „Nevím jak rozhodne výkonný výbor. Minule by mne také nenapadlo, že máme volit Václava Klause... Kdyby to bylo na mě, nedala bych hlas ani jednomu. Budu se ale snažit podřídit se většinovému názoru. Nemohu ovšem dopředu říci, že to dokážu. Snažit se ale budu,“ říká s trochu nuceným se smíchem Levá. ...

;-P

zíralek 5.11.2007 1:59

To je zase keců o ničem,

že by strach o tatíka. Profesoru Švejnarovi je to putna, ví že komunisté jsou parlamentní strana. Nezná naše přebarvené komunistobijce a docela bych řekl že jsou mu putna. No, on ten tatík šel žádat o podporu taky;-P

Ladislav N. 5.11.2007 1:48

..."považuji za neskutečně trapný postoj ODS, prezentovaný Nečasem dnes v TV, kde ani nepřipustil možnost nějakého představení se Švejnara na půdě klubu ODS"...

viz: bigl IP: 212.24.150.xxx Datum: 05.11.2007 00:30

Nečas: Švejnarova kandidatura na prezidenta je střetem zájmů 

Když jsem včera (v neděli) ráno pod úvodníkem NP na téma Švejnarova kandidatura napsal: Na tohle jsem před chvilkou myslel a říkal jsem si, že na každého Klausova protikandidáta nejspíš vytáhne někdo z "pravověrných klausovců" něco podobného, jako tahali (nejenom) rudí na Čunka a další. A už je to tady... , netušil jsem, že předpověď se vyplní oficiálně ještě týž den ústy Petra Nečase a dalších "poskoků", kteří začnou  nesmysly o "střetu zájmů" a další nehoráznosti  vytrubovat do světa... Rv

zalozak 5.11.2007 6:39

Re: ..."považuji za neskutečně trapný postoj ODS, prezentovaný Nečasem dnes v TV, kde ani nepřipustil možnost nějakého představení se Švejnara na půdě klubu ODS"...

a vcem konkretne?   Neni snad Svejnar clenem spravni rady CSOB ?   Neni jeho zajem (dokonce zakona primo povinost) jednat v nejlepsim zajmu vlastniku spolecnosti ?? Je CSOB ve sporu s CR nebo ne? kdy spor prohraje hrozi ji docela krute vysoka pokuta ktera ovlivni vynosy a tim i odmeny akcionarum ... Muze tedy snad by Svejnar z hlediska sve povinosti k akcionarum a CSOB nestrana osoba co by predstavitel statu ?!!!??

Nebo on snad odstoupil?

Krucinal, vy jste jeden z typickych prikladu cloveka ktery je schopen se spolcit s kazdym jen aby se nasel nekdo proti Klausovi. Vzdyt o tom Svejnarovi z hlediska jeho postoju, nazoru , pristupu ci historie NIC nevite!! Vzdyt vubec neni znamo NIC z hlediska jeho vystupovani na politicke scene.  On temer ani v CR nezije... coz znamena ze je rade problemu vzdalen.

Necas ma naprostou pravdu ...a je trapne ze jsou ruzni Paroubkove (a jini) ochotni podporit cloveka ktery je temer  cistym predstavitelem "stretu zajmu" a zastoupen financni Lobby!

Ladislav N. 5.11.2007 7:03

Re: Re: ..."považuji za neskutečně trapný postoj ODS, prezentovaný Nečasem dnes v TV, kde ani nepřipustil možnost nějakého představení se Švejnara na půdě klubu ODS"...

Dokážete vysvětlit, jak může prezident ovlivňovat vztahy soukromé firmy ke státu či arbitrážní spor ČSOB vs. ČR (pokud zrovna nemá ve zvyku trávit dovolenou např. v soukromém sídle majitele firmy, jako před časem Václav Klaus u podnikatele Kovarčíka, který dokonce za "povolení přístupu" ke Klausovi (tehdy byl předsedou posl. sněmovny parlamentu) chtěl vybírat tučné "vstupné"? Klausův klientelismus je z minulosti znám velmi dobře.