29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Gandalf 9.12.2009 12:33

Re: Miloši trefné...

Optimisto!

PetrK 9.12.2009 12:11

Škoda, že ten muslim toho PAPALÁŠE

nezamordoval.

Karel 22 9.12.2009 11:37

Nikoliv - je to o oranžovém princi zakletém do kůže 20ti letého hrocha.

lucinapes 9.12.2009 11:33

Re: no, že autor nemá rád paroubka

bodejť, kdyby nás někdo osvobozoval od ruské okupace, taky by se to leckomu nelíbilo, kšeft je kšeft, ať je to opium nebo ruská nafta v Mladé.

Karel 22 9.12.2009 11:33

...a ztrácel by preference u 30ti korunových oranžád. Takže bude papalášem až do smrti.

Tomas B. 9.12.2009 11:29

Re: Inu pane Čermáku co takhle ze života návštěvníka čecháčka v New YOrku

Mohl bych tady vyprávět historku, jak jsme s kamarádem coby 15ti letí smradi kupovali ve Spálené před Tuzexem bony a jak nám chlápek šikovně podstrčil 10 bonů a hromadu nastříhanejch papírků - a naše tisícovka - tedy dvě pětistovky s frontou na maso - byly fuč. A nový džíny byly tím pádem taky fuč. Naivní a blbí. Takže svoboda je dobrá třeba k tomu, že nemusím kšeftovat s nějakou sviní v plísňový bundě, abych si mohl koupit Lewisky - mají je v každým obchodním centru.

lucinapes 9.12.2009 11:29

Re: Vojenská pomoc ??!!

Dík, j. :-DR^R^

lucinapes 9.12.2009 11:28

Re: Škoda skutečných novinářů je jen poskrovnu, snad jen Horáček(ironie)

depak, náš Pupek malé holčičky nekope, ty on má rád, jako malou Ďuričkovou. Když povyrostla, tak už jí mohli zavřít tatínka, to už byla velká.

lucinapes 9.12.2009 11:24

Re: A to zase tvrdím já -

já myslela, že je Pupek Jyrka, ne Vladimír, ale třeba je tio pseudonym. Hele, zkuste vymyslet něco sám, ne jen obrátit znamínko, to je trochu ubohé i na zdejší diskuse. Poraďte se s kamarády, jak se tu diskutuje, třeba M.Zima nebo Bizon vám poradí rádi, když se s mini rozdělíte o plat z Liháku.

lucinapes 9.12.2009 11:19

Re: TO PODSTATNÉ

to by to naši Švejci v tom Afganistánu vytrhli! A generál, co by je tam nasadil, by patrně rovnou šel do obvyklého ruského generálského dřevěného důchodu, pokud by ho nezastřelili exemplárně za vlastizradu na fleku.. Zato dost Čechů budovalo ropovod a plynovod, což jim šlo líp než Sovětům to válčení. Vývoz demokracie ovšem s nuceným přijímáním bolševismu nelze srovnávat, viděl jste někdy, že by Amíci vlítli s tanky ke svým spojencům a okupovali je 21 let?

Tomas B. 9.12.2009 11:17

Re: Miloši trefné...

Máte recht. Zdravit s úsměvem - tím naštvete spoustu lidí. Taky když na otázku: "Jak se máš?" odpovíte: "Fakt dobře, nic mi nechybí!" A vůbec nejvíc lidí naštvete, když je to ještě ke všemu pravda.;-)

gerontusinza 9.12.2009 11:12

Nikoli......Re: Inu pane Čermáku co takhle ze života návštěvníka čecháčka v New YOrku

doslova přepsáno ze zážitků mého přítele, při jeho cestě na celosvětovou konferenci zástupců leteckých dispečerů konané  v NY ....  léta 87-88 ;-P

lucinapes 9.12.2009 11:11

Re: NĚCO PR ODLEHČENÍ

von Talmance zahybá s ňákou mladicí? povídejte!!!  Jinak - jestli jste si nevšim, talmanka jako by jeho starý z voka vypadla, což se o pí Papalášové a její předchůdkyni říct nedá, ono taky srovnávat bolševickou babu s profesionálkou je trochu nefér.

lucinapes 9.12.2009 11:08

Re: Miloši trefné...

ale u voleb se zase budeme divit, kolik má Pupek přívrženců, samí neúspěšní, zakomplexovaní a plní nenávisti k těm, co si čistí boty a zdraví se s úsměvem...

Tomas B. 9.12.2009 11:06

Re: Ještě podstatnější

Promiňte, ale já nevidím že prohráváme. Spíš naopak. Zejména země blízkého východu, ale vůbec celý třetí svět se celkem bouřlivě proměňuje. A nejsou to tradice nebo islám, nebo jiné náboženství, kdo vítězí. Je to globální kultura - naše kultura, tedy euroamerická civilizace, chcete-li. Globální sny o rodinném domku s garáží pro dvě auta už dorazily díky satelitní televizi i do nejzapadlejších koutů světa. A miliony lidí se vydaly na pochod ne s cílem zvěstovat nám svoje náboženství, ale mít náš životní standard, který jim země ze kterých přicházejí, nedokáží nabídnout. Jde tady o globální soutěž různě rozvinutých regionů planety ve které například Holanďané asi tak o světelný rok vítězí nad Iránci - ačkoli druzí mají pro globální soutěž podstatně vhodnější podmínky než první. ONI jsou v krizi. Přicházejí džíny, CocaCola, ledničky a satelitní antény a s nimi otázky a kritické myšlení. Kdo jsem, kdo jsme, co chceme, proč, proč, proč? A tak podobně. Já bych tedy ještě flintu do žita neházel.

pra 9.12.2009 11:06

Paroubek je papaláš

Když se Paroubek nemá rád, že se o něm říká, že je papaláš tak se tak nemá chovat. Ale pak by to zase nebyl Paroubek. 

lucinapes 9.12.2009 11:06

Re: Inu pane Čermáku co takhle ze života návštěvníka čecháčka v New YOrku

;-D;-D

lucinapes 9.12.2009 11:05

spojenci

moc nám jde nadávat na spojence, kteří nás prodali v Mnichově, ale plnit spojenecké závazky sami moc nechceme. Bohužel, kus Paroubka a jeho voliče je ve (skoro) každém z nás, i když se to špatně přiznává. Proto se ani nepokoušíme potrestat komunisty, protože - co kdyby se to nějak svezlo (jako ostatně skoro všechno) i na nás. Zato tam, kde je jasné, že to nejsme MY, tam jsme nekompromisní bojovníci a tepatelé zlořádů, počínaje Habsburky přes Mnichov, židy, cikány až po majitele psů. Ale toho, kdo po svém čoklovi neuklidí, napomeneme jen obecně rozhořčeným dopisem do (Halo)novin, případně ho anonymně práskneme na ouřad.

Karel 9.12.2009 10:51

Re: NĚCO PR ODLEHČENÍ

To je vo Topolovi?

MLOK 9.12.2009 10:48

Re: Miloši trefné...

Tak krásně se to čte milý kacíři:-)

j 9.12.2009 10:44

Re: Inu pane Čermáku co takhle ze života návštěvníka čecháčka v New YOrku

ty zas kecáš

gerontusinza 9.12.2009 10:39

Inu pane Čermáku co takhle ze života návštěvníka čecháčka v New YOrku

;-D Ta nána co jela se mnou se začala  v taxíku hrabat v peněžence a srovnávat si peníze, při čemž vytáhla stodolarovku..... reakce taxikáže byla dost spontání, zajel do černošské čtvrti a po zastavení nám sdělil, že buď mu těch 100 doláčů dáme nebo nás tady vykopne a ať si  děláme  co chceme( a blondýna mezi černými na ulici...už se začínali stahovat)..... inu dostal ty prachy. Při stížnosti na policii se jí vysmáli, že je to huba proti hubě a že má mít kreditku..... Ještě štěstí, že ten taxikář nepředpokládal, že blbost  té nány je natolik velká, že v té peněžence má těch stodolarovek ještě devět..... Krajani se naší prostoduchosti nestačili divit...... co naděláme že? Teď již nás naše zákony 20let "vychovávají" a už i zde raději chodím ozbrojen...... výhoda ? ani ne tlačí to v kapse..... ale samozřejmě  je lepší bejt zavřenej než zmrzačenej nebo dokonce mrtvej ....... není nad "svobodu"......a je dobré tomuto tak ještě říkat? Hezký den

kacir 9.12.2009 10:31

Miloši trefné...

Snad tenhle balík z RaJe brzy skončí ve vysoké politice a odebéře se někam do chléva zapomnění... :-D

chouan 9.12.2009 10:31

Re: NĚCO PR ODLEHČENÍ

Škoda, že jen epigram a ne epitaf. Aje jinak: skvost! ;-D

Ludva 9.12.2009 10:30

Re: Ještě podstatnější

Mám dojem, že je to právě naopak. Ty války vyhnaly desítky tisíc uprchlíků většinou do Evropy. Iráčané a Afghánci jsou jedni z nejčastějších žadatelů o asyl. Jinak s vámi souhlasím - buď my nebo oni. Prohráváme na celé čáře. Humanita nemůže nic vyhrát.

MLOK 9.12.2009 10:28

NĚCO PR ODLEHČENÍ

Když tu čtu chválu i hanu na adrasu pana ingenieura-papaláše, vzpomněl jsem si na epigram kladenského pana Fouska:

Fusekle mu zašívala, vařila mu žrádýlko, když ho chytla druhá míza, pálilo ho bidýlko.

Nechal ženu ustaranou, našel mladoku slečinku, erotické šeptal verše, v restauraci při vínku.

Po půlroce milování, s prostopášnou mladicí, dědek tempo nevydržel, padl sražen mrtvicí.:-)

Karel 22 9.12.2009 10:12

Ještě podstatnější

1. Válka proti musulmanským hordám se samozřejmě vojensky vyhrát nedá.

2. Pokud se jim ale nebudou sypat bomby na hlavu, rozlezou se po celém světě. O žádný vývoz demokracie tam vůbec nejde. Pokud to NATO a USA ukončí, budou nám muslimské hordy tady dovážet své středověké naboženství. Stejně to už dělají.

3. Heslo BUĎ MY NEBO ONI razí sami muslimové - kdo není musulman, je NEvěřící pes a jeho život nemá cenu. Stejná měřítka uplatňují mezi sebou - výbuchy v mešitách, na tržištích plných civilistů při střetech šíté - sunité to dokazují. Ty bomby tam nedávají amíci.

4. S muslimy je to jako s lidskou blbostí - nelze nad ní vyhrát, ale musí se proti ní bojovat.

Tomas B. 9.12.2009 10:08

Re: TO PODSTATNÉ

To podstatné je slovo "POŽÁDAT". Moskva nikdy nikoho o nic nežádala. Rusové (sověti) vždy jen nařizovali. Kdyby nařídili Husákovi poslat vojáky do Afghánistánu, poslal by je. Nenařídili - celkem správně usoudili, že by jim nemotivovaní a nevycvičení oficíři z ČSSR byli na prd. Američané žádají - o podporu, o posily o umístění základny. Vždy žádají. A to je právě ten problém. Když vyhovíme - je problém, když odmítneme - je problém. Paroubek a lidé jeho ražení by se nejraději zavděčili všem - potřásat si packou s Obamou ale taky dělat dobré kšefty v Sýrii a Iráku. Mít rád soudruhy muslimy i soudruhy američany. Mít rád celý svět! Politika všech azimutů, které nakonec bůh ví proč vždycky vedou do Moskvy.

chouan 9.12.2009 10:00

Re: Paroubek je ventil pro frustrace, neúspěšné životy, závist

To ke samozřejmě neveselé. Mnohem horší je počet těch spoluobčanů, které tím oslovil.

AKIBUA 9.12.2009 9:55

TO PODSTATNÉ

To podstatné co autor sděluje je to, že vede agitaci proti Paroubkovi na každém kroku. Závazky v NATO jsou problém i v jiných zemích, kde se čas od času pochybuje o možnostech vyhrát některou z válek, které vedou USA ve světě. Nicméně závazky se mají plnit a proto je jasné, že do Afgánistánu svůj kontingent posílíme. Hlasitě pronesenou úvahu na téma, jaké jsou záruky, že Obamova strategie může uspět a ukončit vleklý konflikt pokládám za legitimní. Nerad bych žil v zemi, kde USA požádá a nebude se diskutovat, protože dostanou všechno. Pamatuji doby, kdy každá žádost z Moskvy byla splněna jednomyslně. O vojáky však nikdy Moskva nikdy nežádala a v afgánistánu tekla krev výhradně vojáků SSSR. Konflikt v Avganistánu prostě nebyl konfliktem Vašavské smlouvy, ale mocenskou záležitostí Moskvy, která se k němu rozhodla sama. Nemají náhodou USA také pár konfliktů ke kterým se při vývozu demokracie rozhodli jaksi sami?