28.6.2024 | Svátek má Lubomír


Diskuse k článku

POLITIKA: Nejvyšší veřejný zájem

Je stále více oblastí, ve kterých se vládnoucí elita zaštiťuje tzv. veřejným zájmem, když potřebuje utáhnout šrouby, falešně obhájit svou existenci a dát vydělat těm, kteří je financují. Zprivatizovali veřejný zájem pro sebe.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Šimek 11.11.2015 10:33

Re: Vadí vám ochrana zdraví lidí, šetření a nové technologie :o)

Pochopil jsem vše, dokonce s většinou souhlasím, ale dávám na vědomí, že argumentace je dost blbá :o)

Z. Švrček 11.11.2015 10:15

Naprostý souhlas pane Matějko

a když se touto potikou podíváme do naší krátké svobodné historie, nutno konstatovat, že ukrádání svobody se maximálně urychlilo se vstupem do EU ruko v ruce se všemi regulacemi, byrokracií a dotacemi. Drtivá většina všech peněz, vvybíraných na daních a dále přerozdělovaných státem i EU by nejlépe posloužila, kdyby se vůbec od lidí nevybrala.

K. Křivan 11.11.2015 9:52

Re: Velice se obávám,

že Evropa potřebuje tisíc Breiviků. Jinak přijde buď občanská válka nebo vláda islámu.

J. Kulheim 11.11.2015 9:42

Souhlasím téměř se vším, co pan Matějka napsal.

"Že i z daní chudých lidí, kteří mají co dělat, aby každý měsíc přežili z výplaty, jsou placeny náklady školy dětí lidí bohatých?"

Socialistický stát řeší problémy , které sám „stát“zapříčinil. K tomu potřebuje ukrást lidem tolik peněz, aby byli na dobrodiní státu závislí. Používá k tomu daně a různé poplatky, pomocí kterých seberou lidem kolem 80% příjmů. Jenom na dani z příjmu a zdravotním a sociálním je to 45% + daně další, zejména spotřební + poplatky. Bruselští šíbři ovládají Evropu pomocí systému dotací, které mohou dát, ale nemusí. On se nějaký důvod vždycky najde.

Školství, zdravotnictví, důchodový, sociální systém a jejich financování, jsou problémy, které je nutné řešit. Současná vláda v tomto směru nedělá nic. Pouze zrušila to co posadila vláda vedená P. Nečasem. Na zrušení má právo, ale bylo by dobré pokud by navrhla něco jiného, pokud možno lepšího.

Školství je „zdarma“. Zdarma samozřejmě není nic. Všechno někdo musí zaplatit. V současnosti je vzdělání investice. Příjmy lidí v některých oborech jsou několikanásobně vyšší než průměr a pod průměrnou mzdu má cca 60% pracovníků. Co má takový člověk z toho, že např. právník vystuduje za jeho peníze a potom ho při dědickém řízení oškube jak housátko. Nebo proč by měl platit vzdělání lidem, kteří odejdou za lepším do zahraničí nebo zahraničním studentům? Stát by se měl postarat o slušnou úroveň základního školství a ostatní nechat na jednotlivcích. Pro nadané studenty se slabším sociálním zázemím, vytvořit podmínky, aby mohli studovat.

M. Prokop 11.11.2015 9:29

Re: Vadí vám ochrana zdraví lidí, šetření a nové technologie :o)

To jste jen (zase) něco nepochopil.

J. Šimek 11.11.2015 9:09

Vadí vám ochrana zdraví lidí, šetření a nové technologie :o)

Š. Hašek 11.11.2015 8:44

"Nemáte pravdu panu Matějko".

Volebními slovy jest dnes zřejmě veřejný zájem (tou levou částí voličů , co chodí k volbám) definován jako "všichni se mají mít dobře". A má to poskytnout vláda zadarmo. A už se o tom ani nepolemizuje, prostě "rozvoj moderní společnosti". Dokonce se má mít dobře i celá Afrika. Podle brusele.

Možná jen malinko přehnané, ale "sociálno" se posunulo tam, že o tom ani Uljanov nesnil. Neplést si to s tím, že komandující Sobotka má vyšší gáži.

J. Myslivec 11.11.2015 8:07

Re: Veřejný zájem

Oprava : zcestný!!!

J. Myslivec 11.11.2015 8:06

Veřejný zájem

Už sám pojem veřejný zájem je z čestný. Neumím si představit jeho definici!

Je to zájem všech, nebo většiny? Jak velké většiny? 51%, nebo až75% atd.

Tento pojem by se vůbec neměl používat!!!