1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Nejsem si jist …

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
otakar - svedsko 27.11.2006 23:12

skoda

 je potesenim vas cist, mily pane novaku! jaka intelektualita! jaka forma! ta uz sama o sobe si na sebe postve mnoheho, napada me. nemohu se bohuzel k jadrum vasich ironii vyjadrit, a podstatne je vzdy, jak mi date jiste za pravdu, pravda v tvrzenem. slehy jsou ovsem, jak jsem jiz s radosti uznal, elegantnim potesenim. pokud jste na takove urovni i ve svem dzobu, tak i tezsi nemoc by mohla, vami lecena, mit urcitou ulevu. jedne kritice ovsemi v mem  potlesku neujdete. proc jen takova brilantne politicky orientovana osobnost nesestoupi z te veze ze slonoviny a nejde sama do areny (pokud ovsem v ni nejste)?                                                     skoda pro demokracii!!! neboje to je jen nasledek, jak to casto u adekvatnich lidi byva, onoho predsevzeti nevybocit z te "snesitelne lehkosti byti" ?

Kobylka Lajda 27.11.2006 22:49

To je ale chaos myšlenek!

Autorův článek je maškarádou, karnevalem, hepeningem myšlenek(?), že k tomu mohu napsat jenom NO COMMENT. Lidově řečeno autora chytil mozkový průjem!8-o8-o8-o

PetrN 27.11.2006 20:18

Ach jo, další blábol

Ach jo, další blábol! Není jich tu v posledn době příliš?;-€

penzista 27.11.2006 19:19

Článek dokonale potvrzuje, že

vysokoškolský diplom a jemu odpobvídající titul není dokladem o ničem jiném než o ukončení vysokoškolského studia v tomto případě medicínského. Ani o kvalitách jeho nositele ve vystudovaném oboru nic nehovoří. Takže suma sumárum i lecterý nositel titulu MUDr. může být pěkný trouba.

KK 27.11.2006 19:18

podiv

Je až s podivem, jaký může být lékař blbec.

vládík 27.11.2006 18:11

To je snůška nesmyslů

Budu psát jen o jednom. Integrovaní cikáni (tehdy byli nazýváni česky) zde (alespoň v Praze) žili a bez problémů s námi "spolužili". Ve škole s námi, s rodiči v práci, v ulici. Nevím, kde se sebrali "ti noví". Jistě neočekáváme, že je vyhubíme. Očekáváme, že se k nim budeme (my, samospráva, "stát") chovat stejně, jako ke všem ze skupiny sociálně slabých. To, že jsou cikáni více vidět neznamená, že jsou nejpočetnější částí této skupiny.  Až si toto uvědomí politici, žurnalisté i pisálci, až odhodí své rasistické brýle - pak teprve začne cesta ven ze sociální bídy (bez ohledu na rasu, pohlaví, orientaci, ...).

Tomas Holek 27.11.2006 17:08

autor clanku rozumu moc nepobral

Nabubrely blb, jako vetsina ceskych lekaru Rv

gerontusinza 27.11.2006 16:28

Autor je možná lékař, ale to byl Mengele taky.

Pane doktore, mám z vašeho příspěvku kopřivku. Mimochodem, ode dneška se budu každého lékaře ptát na jeho jméno a případné publikace. Možná jste dobrý lékař ale o tom trochu pochybuji. Dobrý lékař je většinou i dobrý člověk To vy, jak vyplývá z vašeho napsaného pamfletu, nejste. S bohem :-/

Kobylka Lajda 27.11.2006 22:50

Re: Autor je možná lékař, ale to byl Mengele taky.

Jé, poprvé jsme se shodli! Jak to oslavíme?;-D;-D;-D;-D

Kotas 27.11.2006 15:51

Nejsem si jist ...

Vyborny postreh a velice dobre zpracovany. Obavam se jen, ze hodne obcanu teto zeme na to nema, aby pochopilo ... Diky a jen tak dal.

Tomas Holek 27.11.2006 17:09

Re: Nejsem si jist ...

;-D;-D;-D

p_m 27.11.2006 17:17

Re: Nejsem si jist ...

Souhlas. Krásně napsáno, ale pár novějších příspěvků ukazuje, že ne všichni jsou s to pochopit pointy:-/

Kobylka Lajda 27.11.2006 22:52

Re: Re: Nejsem si jist ...

Já jsem tupoň!;-D;-D;-D

Ignacy M. 27.11.2006 13:11

Vážený pane doktore,

rád jsem četl Vaše příspěvky ve Zdravotnických novinách. Nejsem si bohužel jist, jestli tak budu činit i nadále. Nějak jsem k tomu ztratil chuť.  

jostix 27.11.2006 13:06

týýý jo !!!

sqěle napsaný !  klobouk dolů, pane.

nejen můj, hlavně profes.novinářů ( těch "vší na kadeřích literatury " ) a tzv. polititologů&politických komentátorů ( těch hospodských mudrců ).

nevím, která je vaše specializace, ale diagnostik  jste excelentní. navíc jste mě pobavil, a to je dobrá práce. díky.

oakman 27.11.2006 10:13

Čunek, hlavní náčelník katolického KKK na Moravě

Vážení, to že 95% přispěvatelů do nějakého pořadu jsou zk. rasisté, ještě neznamená, že mají pravdu. To je ten bolševismus ve vás, pánové... Když se kolektivně usneseme, že je vše v pořádku, tak to platí. To jsme tu zažili za komančů, dnes to zažíváme od socana. Přemýšlím o paralele - napadá mne, že bychom mohli osunout nezaměstnané bílé moravce za Karpaty - kdo nehledá práci a žije z podpory, do roka do trannsportu!! Taky bychom mohli exportovat všechny 4%, třeba na západ (shnilý!!). Jo a abych nezapomněl, tu menšinu klekavých, co porád žmoulí růženec, tu vyvezeme do Vatikánu. Po takové očistě národa od pomýlených a parazitů bychom mohli požádat Berlín, aby nás uznal jako árijský herrenfolk. Pak už jen zbývá naučit se neeemeckyyy.... Je vidět, že s příchodem kaprála z Hitlerjugend na Svatý stolec dostali katolíci nový impuls..

jerry 27.11.2006 10:21

Re: Čunek, hlavní náčelník katolického KKK na Moravě

A máte za sousedy nepřizpůsobivé cikány? Pokud ano, obdivuju Vás, jste nesmírně tolerantní člověk!;-D

Pamětník 27.11.2006 17:33

Re: Čunek, hlavní náčelník katolického KKK na Moravě

Kdo to je MY?

(...mohli bychom odsunout...)

Karel 27.11.2006 8:54

Všeho moc škodí..

Pan doktor Novák má tendenci vyjadřovat se i k otázkám, jimž vůbec nerozumí. Jeho estétsko-moralistní soudy byly ještě jakž takž snesitelné, pokud vycházejí ve Zdravotnických novinách a týkají se rezortu. Jinak je to naprostý mimoň a není divu, že se s ním na pracovišti rozloučili. Tentokráte se věnuje i romské otázce (ve Vsetíně pravděpodobně v životě nebyl) a jeho soudy připomínají úsměvnou historku, kdy tehdejší prezident Havel přijel Mercedesem s kolonou ochranky a žurnalistů se pohoršovat na plotem v Matiční ulici, aby se poté co pronesl několik hlubokých úvah vrátil do příjemného soukromí vily na Ořechovce.

Quin 27.11.2006 8:49

Pane autore,

pokládáte snad za lůzu oněch 95% hlasujících, kteří ve včerejších Událostech souhlasili, že Čunkovo řešení nebylo rasistické? Jestliže jste lékař, zajeďte do Vsetína, navštivte polikliniku a zkuste najít jediného sympatizanta pro svoje kázání u zdejších zdravotníků. Jinak Vaše řeč zůstane jen povzneseným žvaněním od psacího stolu. 

Posledních 60 let se situace Romů řeší ( a nadále bude řešit) pozitivní diskriminací, jde jen o to, jaký přístup zvolit. Ten Čunkův evidentně zdejším pseudointelektuálům nevoní, ale sami se nikdy na nic efektivního nezmohou.

ok 27.11.2006 8:56

Re: Pane autore,

Zapominate na to , ze Cunek nevyresil VUBEC NIC. On jen presunul problem na Jesenicko. A co vy, zijete na Jesenicku? Tam praci nenajdou ani mistni rodaci, natoz pak pristehovalci a jeste k tomu Romove, a jeste k tomu socialne slabi a nevzdelani.

Cunek pro ne mel udelat jedine: najit jim moznost pracovat. Zajistil tem vystehovanym nejakou praci do zacatku? Nezlysel jsem o tom. Kdo myslite, ze je zamestna? Kdyz jsou to Romove a nikoho tam neznaji - a nikdo nezna je?

RRudla 27.11.2006 9:13

Re: Re: Pane autore,

Pan Čunek,kdyby jim sehnal práci,tak by jim musel ještě hýbat rukama a to je vysilující.

janoryna 27.11.2006 9:19

Re: Re: Pane autore, na jesenicko jeloz těch

přestěhovaných100 rodin celých 7. je pravda, že tohle dělat nemusel (cynik by řekl neměl). oni totiž dostali ze svých bytů kvůli neplacení výpověď. takže jim měl věci vyhodit na ulici a starejte se přesně tak, jak se to stává v podobných případech gádžům ! za gádže se ochránci lidských práv, pánové pithart a havel samozřejmě nepostaví.

Quin 27.11.2006 10:18

Re: Re: Pane autore,

1. Vztah k práci: Z těch, kteří byli přestěhováni na Poschlou a do jiných obcí, nepracuje již léta nikdo, všichni byli na podpoře. Některé přemluvili k veřejným pracem, ale úspěch byl nevalný. Své podpory neztratí ani na Jesenicku, problém je, že se z nich dá vyžít stejně tak dobře, jako s prům.  mzdou, a nic je nenutí pracovat. To ale žádný starosta nevyřeší,  musí se do zákona dostat stimul k práci i u dlouhodobě nezaměstnaných a podmínit tím výplatu dávek. Souhlasím, že přesun na Jesenicko je kontroverzní, Vsetíňan s Jeseničanem v tom shody nedojdou.

2. Vztah k majetku:  Dostali buď byty , na které už dle práva neměli nárok a kde je nájemní smlouva podmíněna pořádkem, nebo možnost si koupit nemovitost. Tady stimul, aby si majetku začali vážit a neničili jej, je. Až dosud přidělené byty vybydlovali a okolí trpělo.

Jinak- ve Vsetíně je většina Romů, kteří bydlí v nájemných bytech, platí nájem, udržují pořádek a soužití s okolím je dobré. Tady šlo skutečně o nepřízpůsobivou menšinu.

ailurus 27.11.2006 15:17

ok: jsi zavrzenihodny rasista (Re: Re: Pane autore,)

"natoz pak ... Romove, a jeste socialne blbi a nevzdelani"?

NO A CO? To je prave to. Je to, ze je nekdo nevzdelany asocial, ma nebo jeho chyba?

"Kdo myslite, ze je zamestna? Kdyz jsou to Romove..."?

PROC by mel nekdo za kazdou cenu zamestnavat Romy, kdyz, jak pises, tam nenajdou praci ani rodaci? Proc by mel nekdo umele vytvaret praci - nekomu, kdo pracovat nechce? Protoze kdo chce, pracovat muze. Nezvante opak: dokud je na ulici pred barakem jediny vajgl, neexistuje u nas nezamestnanost - jen bandy lenochu a nefachcenku. (Rekl jsem "ciganu"? Nerekl!)

KARTA 27.11.2006 15:37

Re: Re: Pane autore,

RADIT DOVEDE KAŽDÝ-Udělejte něco konkretního - naušte Romy pracovat - pracovnéch míst je u nás více než romů. Také máte možnost za ně platit nájemné, nebo si je vzít do bytu. Vymýšlet krásná neuskutečnitelná řešsní, to není problém. Pro Romy musí platit stejné zákony jako pro většinovou  společnost! Je na nich jak se dokáží přispůsobit, Ti cose nedokáží slušně chovat mají prostě smůlu. Jestli mají deset dětí je věc rodičů a ne společnosti. Pokud já nebudu platit nájemné - tak mě dnes bez náhrady

vystěhují a ještě příjde exekutor.  Zákony snad platí pro všechny srejně!

o´hafra 27.11.2006 15:38

Re: Re: Pane autore,

Pokud vím, tak nepřenesl problém na Jesenicko, docela velký kus si ho nechal ve Vsetíně. Nechápu ovšem, proč by se tímto problémem nemohl zabývat tak skvělý stylista, jako je pan doktor. Ten příměr s volbami jako vypuštěným rybníkem nás tady  rozesmál tak, že mlátíme hlavou do klávesnice. Jen houšť, a ať pan doktor co nejvíc píše.

JW 27.11.2006 1:09

Další chytrák

Další chytrák, který ví, že to, co Čunek udělal s Romy a ostatními neplatiči nájmu ve Vsetíně, je spatné. O tom už byla popsána hora papíru. Kdy konečně  někdo z těch chytrých, kritiků přijde s nápadem, jako to dělat dobře? Tedy s účinným nápadem, ne s knížecími radami, kterých rozdávají spoustu!

jerry 27.11.2006 7:49

Re: Další chytrák

Čtu zdravotnické noviny, autora znám.Jeho problémem je, že necítí potřebu se vyjadřovat jen k věcem ,kterým rozumí -tj. zdravotnictví : s Emmerovou,Pohankou a Rathem to vystihl dobře, ale také k věcem, kterým nerozumí-tj. k Čunkovi a Vsetínu.Přitom je neurolog a chtěl bych ho vidět, jak by se mu pracovalo na vsetínské poliklinice v sousedství cikánského baráku. Typická pražská přezíravost.

Ivanhoe 27.11.2006 10:13

Re: Re: Další chytrák

... a ještě bych dodal, že nadčeleď lidoopi není Hominidae, ale Hominoidea; Hominidae je čeleď (v překladu "člověkovití" - překlad se ovšem nepoužívá), spolu s čeledí Pongidae do této nadčeledi řazená... ale to jen velmi drobným písmem na okraj...;-)