28.4.2024 | Svátek má Vlastislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Reček 15.4.2011 20:49

Nejlepší výměnou politiků budou nové volby.

A hned se pozná, které strany samy složením nových kandidátních listin chtějí přispět k výměně.  Pokud ty dinosaury opět nacpou na volitelná místa, dají signál o neochotě něco změnit.  Kalousek a jeho věrní věděli, že lidovci je už nedají na kandidátky, tak zavčas si přichystali TOP 09 a podobně tak mohou se k výměně postavit i v jiných stranách.  Ovšem musíme si ještě chvíli počkat až to politické vládní ovoce dozraje.

J. Ptáček 15.4.2011 16:24

Kdyby Tomio vstoupil do politiky

Kdyby Tomio vstoupil do politiky, třeba jako ministr, okamžitě by byl obviněn (asi MF Dnes), že privatizuje dané ministerstvo ve prospěch cestovních kanceláří - takže Tomio, bacha, tam už je vše obsazené! A jestli by noví politici nekradli? Samozřejmě by nekradli, pokud by se jim to nevyplácelo, kdyby jim např. hrozily trest, jaký dnes dostal chorvatský gen. Gotovina v Haagu. Jinak samozřejmě krást budou.

P. Skřivan 15.4.2011 15:53

Problém je,

že politici nekradou jen ze sportu nebo aby si přilepšili. To kradení je objektivní nutností pro dosažení volebního výsledku, protože na kampaň je potřeba velká spousta peněz. Jednotlivec si pak zajištěným objemem prostředků pro stranu zajišťuje právo na určitou funkci. Myslet si, že do tohoto systému přijdou nějací noví a čistí lidé je asi stejné, jakože může fungovat komunismus. Zjevně nemůže. Zvláště po v pravdě úžasném úspěchu pana K. v posledních volbách ... .

F. Janíček 15.4.2011 15:38

Pane Okamura

Vy mne téměř vždy potěšíte svými názory a pohledy, svou víceméně analýzou politické situace. Jste optimista, když říkáte, že v našem paramentu jsou čistí lidé, schopní pracovat pro ideály. Byl bych rád, kdyby tomu tak bylo. Ale jak se zbavíme Kalousků, Tluchořů, Šloufů, Dalíků a všech jim podobných ?

o. pospíšil 15.4.2011 15:12

Klobouk dolů.

Hluboce smekám před analyzou pana Okamury.Jako jeden z mála pojmenoval věci pravými jmény.Mnohem víc se ale stydím za reklamu,kterou nám udělal VK.Z počáteční prkotiny se stává problém-hlavně v zahraničí.Tento kousek svědčí o morálce pana presidenta víc,než balík jeho spisů.

P. Fiala 15.4.2011 11:05

Není čas zaměnit národní moci za unijní?

Postsocialismus a postkomunismus je zde stále přítomen, viz práce pana Kalouska k odstranění strany KDU-ČSL a teď i zbytku ODS a hlavně VV, která se snaží napravovat (jenže má podporu jen desetiny obyvatelstva, což o postsocialismu a postkomunismu vypovídá). Já osobně předpokládám, že většina "západních států" EU provozuje "demokracii" mnohem lépe nežli ČR, která je mimochodem členem, ale dle chování a jednání spíše mne utvrzuje, že je jedním z trojských koňů zanechaných zde ruskými komunisty.

B. Rybák 15.4.2011 14:23

Re: Není čas zaměnit národní moci za unijní?

Pan Werich by patrně na Vaši adresu řekl: Je tak blbej, nebo je za to placenej? Já si myslím, že o blbost u Vás nejde, že jde o něco mnohem horšího.

PS. Dokonce i ten postkomunismus tu máme hlavně proto, že nám (s ohledem na vlastní chráněné bolševiky) nedovolili se s těmi našimi bolševiky vypořádat. Tamní darebáci pak s těmi našimi bolševiky rychle s našli společnou EU-řeč.

M. Prokop 15.4.2011 10:27

"Nejmenší zlo je vyměnit současné politiky"

Jo, ale za koho?

J. Kilian 15.4.2011 10:54

Re: "Nejmenší zlo je vyměnit současné politiky"

za ty samé, jen někteří před volbami změní sttranu - cožpak se to neděje dvacet let ?

M. Košťál 15.4.2011 10:09

bohužel,

veškeré úvahy o tom, co "by se mělo udělat" jsou na draka, protože ti, kdo je předestírají, vycházejí z toho, že se politikové (kteří jako jediní mohou jejich představy naplnit) řídí zájmem společnosti. jenže oni se řídí především zájmem svým. a momentálně není v zájmu šéfů koaličních stran vyvolat předčasné volby, protože dokud je šance že by nějak mohli pokračovat ve funkcích, byli by na hlavu padlí, kdyby se jich vzdali. volič je trouba a když tuhle krizi překonáme, za rok už o ní nebude vědět.  kromě toho po extrémně dlouhé kampani před minulými volbami jsou všechny strany plajte, takže předčasné volby nejsou ani v zájmu čssd. jen komunisti by si asi dali říct... 

S. Ševeček 15.4.2011 9:37

Chcete mě?

"Nejmenší zlo je vyměnit současné politiky" ... ZA MNĚ !

                                                                                                      Tomio Okamura

F. Eliáš 15.4.2011 9:34

Nikdo nepochybuje,

že politici a novináři jsou nastrčené loutky, které pomáhají místním zbohatlíkům udržet funkční penězovody, kterými se dostávají peníze z kapes daňových poplatníků do jejich kapes. Jediné řešení vidím v nastolení monarchie.

M. Prokop 15.4.2011 10:28

Re: Nikdo nepochybuje,

Ta je až na velmi řídké vyjímky velmi výkoná v tom vyprázdňování kapes.

K. Janyška 15.4.2011 9:00

Okamura, Okamura, takové cypoviny tady hlásají různí věrozvěstové už 20 let ! Dzp.

J. Kilian 15.4.2011 10:55

Re: Okamura, Okamura, takové cypoviny tady hlásají různí věrozvěstové už 20 let ! Dzp.

a furt marně

V. Kusý 15.4.2011 8:54

Pane Okamuro, opravdu jste přesvědčen

že se v tomto státě dá nalézt slušný politik? Já ne!

J. Kilian 15.4.2011 10:55

Re: Pane Okamuro, opravdu jste přesvědčen

baže dá, ale ten se na politiku nedá

M. Berka 15.4.2011 8:45

Měnit není za koho...

To je ten problém. Dostali jsme se do stavu kdy je to naprosto jedno. Co nastane v okamžiku, kdy lidé ztratí víru ve své představitele? V politiku? Ve spravedlnost?

Anarchie. A jak se říká: Anarchie je matka pořádku...

B. Šourek 15.4.2011 10:04

Re: Měnit není za koho...

Ovšem přechod od anarchie k pořádku bude hodně bolavý.

Národu naštěstí dochází, že je cosi špatného v tomto politickém systému...

P. Čulík 15.4.2011 8:37

Nápad rozpustit a vypustit je sqelý, má to jeden háček,

lid si neomylně zvolí ještě větši blby. Jestli budou dobře mést nevím, ale krást se naučí rychle, to je ti naši velkokapitalisti zasvětí raz-dva. Já jsem naivně volil Topku, v domnění, že ta šedá eminence v pozadí už má dost a teď už bude myslet i na nás plebs. No to jsem byl ale vůl.

D. Streit 15.4.2011 8:36

Mám podobný názor

http://streit.blog.idnes.cz/c/187022/Je-to-cirkus-ale-Barty-a-hlavne-Dobese-bude-skoda.html

Souhlasím i s novými lidmi. Na překážku tomu, aby se do parlamentu dostaly i nové neušpiněné strany, je 5% uzavírací klausule:

http://streit.blog.idnes.cz/c/185956/Osekat-prebujely-stat-jediny-lek-na-kmotry-i-Barty.html

A vůbec mi nevadí, když vláda není silná:

http://streit.blog.idnes.cz/c/186405/Silny-musi-byt-obcan-ne-stat.html

E. Vašátko 15.4.2011 6:48

To je sice všechno moc hezké, ale

na nové volby žádná stávající strana nemá peníze ani lidi. A kromě toho - ti, kdo chodili poctivě k volbám v naději, že se něco po volbách změní už teď k volbám nepůjdou (mohu soudit nejenom podle sebe, ale podle svého okolí) a tak bude výsledek voleb tristní. Jinak řečeno - nové volby nic nevyřeší, jedině zvýší zadluženost a tím i snahu nakrást po volbách co nejvíc nejenom pro sebe, ale i pro svoji stranu.

Až si tohle chlapci přes neděli promyslí, v pondělí se dohodnou. Je jim v parlamentu dobře, peníze jdou a nakonec pochopí, že je lepší vrabec v hrsti než holub někde v oblacích. Takže ještě pár srdceryvných vzdechů a divadélko, jak je jim to všechno proti mysli a bude to v kufru.

Čistí a poctiví lidi v politice (až na čestné vyjímky typu pana knížete, kterého hluboce obdivuji, že s tou svoločí vydrží, ovšem ten se tím jen na stará kolena baví) dlouho nevydrží, již staří Římané věděli, že moc korumpuje. Přečtěte si Mňačka, tam je to podrobně popsáno v modernější podobě.

P. Skřivan 15.4.2011 2:04

"Odborně" se tomuto,

říká "výkřik do tmy", protože jaksi vyměnit poltiky jde těžko. Současně věc není tak jednoduchá, jakože volič je hloupý, protože celé to je založeno na tom, že mohu volit jen toho, kdo je mi nabídnut. ... a nabídnut mi je jen ten, kdo je schopen se přihlásit a sestavit alespoň smysluplnou představu o tom, co po svém zvolení bude dělat. Je dobré sledovat, kdo alespoň toto málo je schopen udělat. To ještě nemluvíme o dostatečném kádru lidí a o dostatku financí na reklamu, aby volební výsledek nebyl pod 5 nebo dokonce 3 procenta a měl vůbec smysl.

Mimochodem lidí, kteří jsou zde při penězích a neúčastní se kolotoče státních zakázek tu je kolik ? ... takže asi tak.

M. Stuchlik 15.4.2011 0:59

Vyměnit politiky ano, ale ne za KSČSSD nebo melouny

Jenže volič v tomto státě je vůl a proto bude dál volit užvaněné pitomce co mu naslibují všechno zdarma a bez práce

P. Brodský 15.4.2011 3:17

ČSSD je propojeno především s ODS

Komunisté sice taky, svou ideovou blízkostí ke Klausovi, ale jejich hlavní úloha je být strašákem pro pamětníky z minulého století.

J. Kanioková 15.4.2011 9:02

Komunisté spojení ideovou blízkostí ke Klausovi?

Jinak všichni zdrávi?