11.5.2024 | Svátek má Svatava


Diskuse k článku

POLITIKA: Nejhorší ministr odchází s řádem

Pokud se ministrem vlády, tj. nejvyšším politikem resortu, stane člověk, který na politiku z vysoka kašle, může skončit s virtuálním řádem poté, co vládu neskutečně poškodil.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Rajninec 31.10.2020 8:02

Task na vine je Babiš , za ten bezprecedentná pokles výberu daní , pokles HDP , za zatváranie fabrík lebo nemajú súčiastky od dadavateľov z domova a zo sveta , nemajú odbyt , lebo ich výrobky svet nekupuje z podobného dôvodu . Zabudol som niečo za čo Babiša upálime na hranici ?

P. Moravčík 31.10.2020 9:59

Myslíte si, že ten zásek by sa za Fialu and comp. nekonal? Vy musíte byť naozaj veľmi a strašne naivný človek. Nemali by ste to huliť!

M. Šurgot 31.10.2020 5:48

K Prymulovi doplnim - kdyz pan Madar koncem srpna tvrdil, ze nastane vyrazne zhorseny stav a bude nutne od 1.zari nasadit rousky ( coz se bohuzel vyplnilo az tak, jak nikdo necekal ) a nasledne byla tehdy jeho predpoved “shozena ze stolu”, Prymula nerekl ani popel...

Az kdyz pan Madar praskl dvermi, nasledne ministr Vojtech rezignoval, Prymula se stal ministrem a epidemie se rozjela na plne obratky, zacal Prymula mluvit o opatrenich.

Udajny nejvetsi odbornik, nyni i dekorovany nejvyssim statnim vyznamenanim, neudelal nic v dobe, kdy se dalo mnoho z toho, co se nyni deje, s nejvetsi pravdepodobnosti omezit.... tolik k Prymulovi.

A jeste poznamka k nejhorsimu ministru zdravotnictvi, kterym ma byt podle autora Tomas Julinek..... prekvapilo mne, ze autor neposadil na trun nejhorsiho ministra zdravotnictvi Davida Ratha. Rath sice nevymyslel poplatky, ale stal se z neho sprosty zlodej, ktery planovite a neskutecne drze kradl jako straka....

V. Heidlerová 31.10.2020 7:05

Jé, za ministra Julínka byl ve zdravotnictví pořádek, tehdy to šlapalo, mám dlouholetou zkušenost!!! Ty poplatky bych dnes moc ráda zaplatila, kdybych měla jako vysokověký senior záruku, že se o mne zdravotník postará alespoň standardně a ne přes PC nebo mobil!!! Na éru p.Julínka vzpomínám velmi kladně!!!V

J. Tulejová 31.10.2020 8:10

Jé, vy máte tříletou zkušenost? ;-D;-D;-D

J. Frankl 31.10.2020 8:28

Poplatky byly zavedeny proto,aby lidi nechodili k doktorovi s "blbou" třískou a nezatěžovali banalitama systém.Bohužel Ráth a spol.polepil před krajskými volbami spustil kampaň jak se budou před ordinacemi válet mrtvoly lidí kteři nebudou mít na doktora!Bohužel voliči mu to spolkli i s navijákem.A přitom jako pozdější ministr zavedl limity na operace v nemocnicích.

V. Heidlerová 31.10.2020 12:28

R^V

L. Novák 31.10.2020 5:22

V Babišově vládě jsou zjevní neschopní či všehoschopní pitomci, stačí se podívat na MŽP Brabce nebo MF a další...

Prymula je odborně nezpochybnitený a byl doslova odstřelen. Ale to tak už bývá, že neschopní toho schopného dřív nebo později vyženou, aby jejich neschopnost nebyla ve srovnání tak viditelná...

V. Heidlerová 31.10.2020 7:10

Ovšem i na této vládní poušti vykvetl nejschopnější SAMODRUHÝ květ ministra Havlíčka. Háááááá věřím, že by zastal i Trojjediný post, kdyby si to zdravotnictví přibral k svým dvěma funkcím. V tom jsme ovšem originální v celém světě!!! Jsme skvělí, vyjímeční, svět se může od nás učit, čau lidi, vlastně drazí spoluobčané!!!;-D;-D;-D

T. Kohout 31.10.2020 4:26

Pan Bartoň, zdá se, ztrácí soudnost. Není to tak dávno, co jsem s ním většinově souhlasil, nyní s ním začínám většinově nesouhlasit. Je otázka, zda se změnil on, nebo já?

L. Novák 31.10.2020 5:16

Přesně. Zestárnul a zblbnul... :-P

D. Rajninec 31.10.2020 7:57

Pochopil , že tu platí heslo - Čím horšie , tým lepšie ! A že dnes pri tom ludia kapú ako muchy je koho chyba ? Prymulová , alebo tých na Farmárskych trhoch ?

J. Tulejová 31.10.2020 7:59

Přesně tak to cítím. Pan Bartoň přechází na druhou stranu.

M. Hartmann 31.10.2020 4:15

Dovolil bych si konstatovat: Pan Bartoň se dal do pohybu, přesouvá se do nového záložního postavení. Asi cítí teplejší a výživnější vítr odněkud. Nestával dříve v řadě profisekerníků. Ale ovšem, jen jeho volba!

M. Šejna 31.10.2020 1:18

Prymula byl podle hlupáka Bartoně tak mizernej ministr, že nový ministr nejen Prymovy zákazy nezrušil, ale dokonce jejich platnost ještě prodloužil.

;-D

M. Hartmann 31.10.2020 4:17

Vážený pane, přineste si index, píši Vám eminens!

J. Hruška 31.10.2020 8:29

Šejno, "vrána k vráně sedá, rovný rovného si hledá"!

J. Hruška 31.10.2020 8:37

Plukovník Prymula (odmýtl) splnit rozkaz (zákaz). Za to je v boji (s coronavirem) trest (se/za) střelením. Čau.

K. Nový 31.10.2020 0:22

S článkem nesouhlasím.

1) Prymula epidemii evidentně rozumí a ví, co má dělat, aby epidemii zvládl ze zdravotního hlediska. Je úkolem ostatních ministrů přinášet řešení z jejich pohledu. Blatný zatím jako expert na epidemii nevypadá.

2) Odchod Prymuli je primárně zaviněn Babišem - buď se Prymuli chtěl přímo zbavit a poslal Faltýnka, aby Prymulu nalákal na Vyšehrad, nebo neudržel nervy na uzdě a podlehl novinářům a opozici. Správný premiér by je všechny poslal k šípku, Prymulovi by vynadal a jelo by se dál. Výměna ministra zdravotnictví, který ví která bije, během epidemie je pouze ztráta času.

T. Kohout 31.10.2020 4:28

Vidím to podobně.

J. Kulheim 31.10.2020 8:41

Prymula si neuvědomil, že se je jedná o virus, který si vysloužil pojmenování pandemický, protože se šířil, šíří a ještě nějaký čas bude šířit nekontrolovatelně po celém světě.

K. Nový 31.10.2020 22:11

Nešíří se všude.

Mrkněne na čísla na Novém Zélandu, Australii, Taiwanu nebo Číně

L. Novák 1.11.2020 12:10

Šíří se všude, jen rychlost je různá podle data zavlečení a přijatých opatření (s ohledem na místní podmínky a rozdílnosti v cestování mezi sídly). V Číně jsem dnes viděl fanoušky na tribunách fotbalového stadionu i s rouškami (na bradě, aby mohli křičet), ale lidé z doprovodného personálu obou týmů roušky měli nasazené....

P. Hatina 31.10.2020 9:45

Dovolil bych si pár postřehů.

1) Prymula epidemii evidentně nerozumí a neví. To že se mají (měla) dělat nějaká drastická omezení to už dneska ví každej amatér, neb si to přečet no novinách.

Ale úlohou toho experta by mělo stanovit správně kdy, která a na jak dlouho. A v tom Prymula beznadějně plave. Už když si uvědomíte, že do funkce nastoupil už koncem září, ale ta hlavní tvrdá opatření navrhl až někdy po pár týdnech (a to ještě se slibem, že školy otevře počátkem listopadu) ho beznadějně diskredituje.

2) Můžeme sice uvažovat o tom, že Faltýnek Prymulu vylákal na Vyšehrad,ovšem ta zásadní chyba Prymuly je v tom, že se dal tak krásně vylákat. Tohle by se právě odborníkovi stát nemělo.

No a i s tou výměnou ministra to Babišovi snad výjde. Protože - připomínám, že ta zásadní chyba se udělala už na začátku (v tom září, počátkem října). A až pak se zavedla ta tvrdá opatření, a bude trvat měsíc, ne-li déle, než zapůsobí. Nic víc se už dělat nedá. A k tomu už Babiš "tvrdaka" Prymulu nepotřebuje, k tomu mu stačí nováček Blatný, který jen bude usmívat a dodávat lidem důvěru..

K. Nový 31.10.2020 22:16

1) Prymula ty opatření prosadil, což nebylo nic snadného. A pokud mu to trvalo pár dní, vůbec se nedivím - převzít funkci ministra není tak jednoduché ani za normální situace.

2) Nechal se vylákat od předsedy klubu největší vládní strany. O tom, že je tam nějaká restaurace ani nemusel vědět. Nejspíš ho pozvali do kapituly.

Z Blatného zatím nic rozumného nevylezlo. Akorát potvrdil Prymulovy nařízení.

P. Hatina 1.11.2020 1:59

1) Zkuste zapátrat v paměti a zjistíte že to byl právě Prymula kdo počátkem října sliboval že k takovým tvrdým omezením nedojde. Ani on sám to tehdy nepožadoval. Tudíž, nikoliv jak sám tvrdíte mu snad trvalo - 3 týdny ,"tak dlouho, než je prosadil", ale naopak, až když on se rozhodl, vláda mu to, prakticky okamžitě schválila. A aby bylo jasné - ono "v pravý čas", nebylo když už začala vyskakovat ta vysoká čísla, to už totiž bylo, z hlediska epidemiologie tak 10 dní pozdě.

2) Jak myslíte, pozvali ho do kapituly a skončili v hospodě. A co dál? I laik ministr mohl řict "pánové, v tomhle nejedu, tady to je nezákonné". Ale odborník by je měl seřvat jako malé kluky a hned prásknout dveřma.

3) Naprosto správné, víc se od Blatného ani nepožaduje, než potvrdit na začátku ta omezení od Prymuly a víc se v tom nehrabat.

Z. Lapil 1.11.2020 14:32

Jen mluvnická poznámka, protože tady už to není překlep: Prymula je sice rodu mužského životného, ale skloňuje se podle vzoru předseda. Takže odchod PrymulY, zbavit se chtěl PrymulY.

Děkuji.

S. Kalužík 31.10.2020 0:10

S vámi je pčímo potěšení nesouhlasit a že se toho najde! Uvedu jen dvě poznámky - "Člověk, který současnou vládu stáhl do politického bahna," nu, vláda je v tom bahně pořád říkalo se jak mnichovská dohoda, od samého počátku. A vaše téze o ministru Julínkovi je na tom stejně! Řekl bych, že to s vámi jde s kopce, ale nebylo by to přesné, jste nejen pod kopcem, ale hluboko v bahně!