2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Nejen Švihlíková to má s Kuberou popletené

Princip fungování médií (včetně těch veřejnoprávních) a práce novinářů se ve čtvrtek v plné nahotě ukázal v pořadu Michaely Jílkové Máte slovo (ČT1, 22. 11. 2012). Novináři chtějí konflikt za každou cenu, a když se nekoná, poštívají zúčastněné, aby se do sebe pustili.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 27.11.2012 22:13

Švihlíková

je 1/10 000 000. Kdyby pracovala a platila daně, byla by občankou.

Momentálně je "médii našlehanou budoucností národa českého". Už jen svatozář a vzhůru do brusele!

J. Boleslav 27.11.2012 17:03

Jestli je Švihlíková ekonomka

a intelektuálka, jsem já čínský bůh srandy.

J. Urban 27.11.2012 14:08

Ona ta hra na levici a "pravici" v českém

pojetí je notně připitomělá. Naši "pravičáci" vědí o pravici akorát tak to, že se s ní vytírá (_._). Protože lži, zlodějny a vraždy byly vždy tradičně atributy levice - bez ohledu na její rétorická cvičení. "Ne podle květů, ale podle plodů poznáte je..." - stojí už v bibli. Plody jsou zatím takové, jak o nich píšete v závěru článku, autore - miliony okradených. Střední vrtsvu - oporu demokracie úspěšně vybíjíte jak vy, tak socdem, co nevybijete, tomu musíte aspoň vykrást kapsy. Když Kubera v Teplicích vykrádá lidem kapsy míň, je pro mnohé pitomce hned komunista :-/ A ještě se nestydíte napsat, že takováto "demokracie" se vám líbí. Tak proč vlastně tak vehementně §erete do vlastního odéestapáckého hnízda?

J. Boleslav 27.11.2012 17:07

Re: Ona ta hra na levici a "pravici" v českém

Dělení na pravici a levici u nás platí stejně jako všude ve světě. Naposledy se jasně projevilo po posledních krajských volbách. Nevidí to nebo nechtějí to vidět pouze titéž lidé, kteří kdysi přišli s debilním heslem "Nejsme jako oni", na které jsme jim skočili, případně jejich užiteční idioti.

P. Maleček 27.11.2012 8:04

Kubera - špatně maskovaný komouš

Jen na úvod. Pane Štěpánku díky za vaše, byť nepřímé konstatování, že vám současná "demokracie" vyhovuje. Pak se není co divit tomu, že obdivujete a oslavujete Kuberu. Ano schopný a úspěšný politik. To v případě, že politikou míníte schopnost udržet se ve funkcích pomocí populismu, lží a intrik a ne jako službu občanům.

To co na něm vychvalujete je jen jeho populistická skořápka. Kubera své kecy o úsporném státu mohl za léta svého senátorování zhmotnit do řady legislativních návrhů. Nepodal jediný. Natož aby něco takového cíleně podporoval. Prosadil jediné, chodníkový zákon, kterým firmám přihrál v součtu miliardy za uklízení sněhu z chodníků. Že by tohle jako kovaný ODSák udělal zdarma? Zvlášť když v Teplicích podporuje monopol komunálního gigantu Marius Pedersen a dopravu předal dalšímu gigantu Veolii, kterému jde ne ruku ve své funkci vedení SVS, dalšího gigantu, tentokrát vodárenský.

Jako senátor má ještě jeden zásek. Přikryl uplácení a manipulaci voleb v Krupce, 14. tisícovém městě v jeho senátním obvodu, kde se proslavil i obhajobou fabriky, které své okolí zamořila fenol formaldehydovou mlhou, zahuštěnou skelnými vlákny. Samozřejmě je to další gigant Knauf, který podporoval ty, v jejichž prospěch se krupské volby uplácely. Holt Kubera, jako správný ODsák, konkurenční prostředí nemusí, stejně jako demokratické, nezmanipulované volby.

A co jeho slavné Teplice. Ano finančně nezadlužené, ale s obrovským vnitřním dluhem na infrastruktuře, cca 10x přesahující to, co má Kubera v kase města - viz web: proteplice.cz. S odpady a dopravou pro důchodce ( jen přes 70 let) zdarma. Ale to z kapes občanů a firem vytahované přes nafouklou daň z nemovitosti- tzv. Kuberova finta - zní to líp než lež. Právě pro její zamaskování proklíná přebujelou státní byrokracii, kterou však zneužívá k tomu co jako primátor neumí, nebo populisticky nechce dělat.

Ano jako bavič je Kubera dokonalý. Ale jako správce majetku, by ho každý soukromník vyhnal bičem. Prostě komouš jak vymalovaný.

V. Váňa 27.11.2012 9:51

Re: Kubera - špatně maskovaný komouš

Vážený pane Malečku!

Proklikl jsem Váš odkaz, protože o hospodaření v Tepliích celkem mnoho nevím. A hned první článek mě velmi zaujal: týká se odmítnutí zastupitelstva přijmout do vlastnictví pozemky s veřejnou zelení. Ve stručnosti tam autor lamentuje nad rozhodnutím zastupitelstva, protože bylo špatné, jelikož je povinností obce o zeleň pečovat, a kdyby ne, tak by převzaté pozemky mohla obec prodat sama v dražbě, čímž by získala značné prostředky.

Z uvedeného si má čtenář udělat obraz, jak Kuber (všimněte si, už ne zastupitelstvo!) špatně hospodaří.

Pokud se nemýlím, tak údržba zeleně dost stojí, a je na vlastníkovi, aby ji udržoval, a to i když jde o vlastnictví fyzické osoby a jde o zeleň veřejnou. No, a veřejná dražba majetku, který je na obec bezúplatně převeden, zpravidla (nevidím žádný důvod, proč by to tak nemělo být právě v tomto případě) není, alespoň po nějaký čas, dovolena. (Pokud ve smlouvě přímo není dokonce předkupní právo státu). Podle mého názoru tedy zastupitelstvo rozhodlo velmi hospodárně a racionálně.

Ostatní články jsem nečetl, nemám ani tolik času, ani tolik chuti. Řekl bych ovšem, že o objektivitě tohoto webu lze pravděpodobně úspěšně pochybovat. Spíš bych řekl, že je Kubera nepohodlný právě tím, že předvádí, jak je možné, aby obec měla co nejmenší majetek, byla téměř dobrým hospodářem a navíc neprudila lidi - daňové poplatníky.

J. Salek 27.11.2012 10:29

kydani hnoje?

Pana Kuberu neznam, ale nechapu kydani hnoje na jeho hlavu. Vase argumenty jsou liche.

Chodnikovy zakon ma logiku, nebot prestava majitele nemovitosti nutit do spravy ciziho majetku.Pokud je chodnik obecni at se o nej staraji. Me napriklad soupli na chodnik pred nasim domem kontejnery na recyklaci. Ne ze bych mel neco proti recyklaci, ale kazdou chvili kontejner shori. Navic tam je i zastavka a s tim spojene vajgly a hluk. Nechapu proc bych mel chodnik uklizet z povinnosti (ikdyz to obcas udelam dobrovolne). Kdyby byl chodnik muj tak vykopnu kontejnery i zastavku a bude klid. 

Nechapu ja podporuje vodarenske a komunalni giganty, ale klicove je aby mesto dostalo  dobrou cenu. Vzheledem k tomu ze mesto ma vyrovnany rozpocet tak asi hospodari dobre. Nebo snad mate dukazy o korupci?

O korupci v krupce by to taky chtelo nejake dukazy a co se tyce fabriky vypoustejici jedy, tak je to vazne obvineni. Nejaka havarie se muze stat, ale jsou za ne mastny pokuty. Mistni by urcite prosadili zavreni takovy fabriky a tezko je nejaky politik muze umlcet. Podrobnosti neznam ale zase jsou podezrele. Fabrika ktera poskozuje svoje okoli proste v soucasne dobe nemuze prezit. Tudiz to s tim znecistenim asi nebude tak vazne.

Dan z nemovitosti povazuju za nejspravedlivejsi dan. Bohati jednotlivci a firmy proste plati a chudsi obcane nejsou tolik dotceni.Dluh na infrastrukture? Zadluzeni by bylo mnohem horsi pri soucasnem rozkradani na stavebnich zakazkach. Mesto proste muze delat jen projekty na ktere jsou penize. Timto nechci obhajovat Kuberu, protoze ho neznam a z Teplic nejsem, ale jen mi vase kydani hnoje prijde trapne. Budto mate poradne argumenty nebo mlcte. 

J. Boleslav 27.11.2012 17:10

Re: kydani hnoje?

Chodníkový zákon se mně taky líbí. Povinnost údržby obecních chodníků u nás zavedl kdysi jistý Adolf, neblahé paměti.

B. Rybák 28.11.2012 20:53

Re: Kubera - špatně maskovaný komouš

Díky za upřímné doznání, že Vám současná demokracie nevyhovuje. Nic víc jste nemusel psát, protože to jsou jenom kecy člověka, kterému nevyhovuje demokracie. Jistě jste se se svou partou pokoušel teplickým občanům vysvětlit, jaký je ten Kubera špatný hospodář. Neskočili Vám na to, že. Tak to nezkoušejte na nás.

P.S.Pokud někde mají nějakou infrastrukturu na dluh budou tepličanům brzy závidět, pokud už jim nezávidí teď(udělat něco na dluh umí každý blbec).

V. Linhart 27.11.2012 7:40

Nebreč!

Géniové bývají obvykle nepochopeni. Ale senátor Kubera, vážený pane autore, to není. Ten je jenom příkladem toho, kam to bytostný demagog s talentem pro říkání věcí, co lidi chtějí slyšet ( a to bez toho, že by jeho slova měly kromě aplausu jediný vliv na směřování ODS) dokáže v systému vlády korupčních stran dotáhnout. Sám to říkáte, delegáti se jeho příspěvkům smějí, souhlasí s nimi, ale pak hlasují jinak. Jak nazvat osůbku, sloužící k pobavení jinak než šašek? Ten šašek, z jehož fórů až mrazí...

I. Schlägel 27.11.2012 7:44

Re: Nebreč!

Na Vaše brilantní příspěvky se těším každé ráno. Je vidět, že jste si s tím dal dneska opravdu práci.

P. Lenc 27.11.2012 8:34

Re: Nebreč!

Ano, ti dva pánové to "brilantně" vysvětlili.Je zajímavé, jak někteří lidé dokáží udělat s bílé černou.

D. Polanský 27.11.2012 7:08

Kubera je jediný pravičák v zemi

To říkám jako levičák.

J. Stejskal 27.11.2012 1:33

Hlaví město Solnohrad je Solnohrad.

Aneb jak lehké je něco zkroutit. Jen pro lepší pochopení. Já jsem dialog u té paní Jílkové viděl. V tomto okamžiku se hluboce mýlíte, protože jste s ekonomkou Švihlíkovou zajedno. (Což pro vás muí být strašné.) Ona to totiž mínila jako vy a nebylo v tom nic pejorativního. Říkala, že si levice myslí, že jen ona má nárok na sociálno. Blbý, co?

Co se týče těch odborářů, to je zase častuška. Oni vykřikovali, že takhle si "demokracii" nepředstavovali. Vy jo? Než budu označen za komunistu, odboráře a sociálně-bolševickho demagoga chci upozornit, že jsem pravicový volič a nikdy jsem nebyl v žádné organizaci, kde si členové tykají. Jenom nesnáším kecy.

P. Lenc 27.11.2012 8:48

Re: Hlaví město Solnohrad je Solnohrad.

Vážený pane Stejskale, buďte tak laskavý a popište svou představu demokracie.Víte, demokracie na celém světě, pokud to demokracie je, tak vždy spočívá na spoustě "keců".Říká se tomu pluralita.Je to slabost všech demokracií a potom záleží pouze na občanech, jestli se nechají touto slabostí znechutit.Pokud ano, tak dochází k tomu, co zažila polovina Evropy v minulém století.Bohužel, za přispění našich čackých novinářů se představa demokracie spoustě lidí mění právě v cosi naprosto abstraktního.Pokud jste vymyslel lepší systém, sem s ním.