4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Nedůstojný inaugurační projev Miloše Zemana

Inaugurace hlavy České republiky je unikátní, v dějinách země vždy neopakovatelný a výjimečný okamžik.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Heidlerová 12.3.2018 8:30

Re: Dobrý žert

I mezi podporovateli panují různé názory, proto nevěřím na jednotu žádné partaje ani hnutí. Důležité je, že podpoří v pravý okamžik - a pak zase najdou něco jiného. Každý si může udělat obrázek sám, co jsou to za charaktery.

V. Heidlerová 12.3.2018 8:28

Re: Je to dobrá příležitost.

To je typicky české, vlastně spíše čecháčkovské.

V. Heidlerová 12.3.2018 8:27

Re: Pro některé

Vyrovnáme se s Bakalou - a zůstane nám na krku Babiš, estébák a rozmnožovač majetku nečestným způsobem. Takže je potřeba začat od nejvyšších pater, tady jde o souboj kapitálů! Hááááááá

V. Heidlerová 12.3.2018 8:26

Re: Svatá prostoto!

Podle výroků samotného MZ jen vůl nemění své názory, takže nemůžete požadovat po ostatních, aby byli konsistentní.

V. Heidlerová 12.3.2018 8:24

Re: Kolik ještě bude takových, kteří budou

Bohužel už jako loutka vypadá, vodiče ideologické má na východě, kam se učí jezdit, fyzicky ho vodí bodygardi. To, co mu přejete, bude moc potřebovat, protože mu to valem ubývá. Takže nepoužívejte příměrů, které vzbudí nanejvýš trpký úsměv nebo základ pro vtip.

V. Heidlerová 12.3.2018 8:21

Re: Velmi dobré zhodnocení

Milá paní, i Vy opakujete jen klišé, která slyším od Zemanových voličů. Nemáte pravdu, že bych bez rozmyslu kritizovala hlavu státu, ale sleduju vývoj, čtu si jeho články, srovnávám a také diskutuji s jeho voliči, leč bohužel - a to ani od Vás - se mi nedostalo zdůvodnění, proč ho volí. Lépe řečeno - stručně mi bylo odpovězeno, ty důvody jsem ve svém příspěvku uvedla - "tolik toho pro stát udělal", "je to náš člověk", "je jako my" atd., ale smysluplné odpovědi jsem se nedočkala. Proč mne osočujete, že kolem sebe nenávistně kopu, vždyť jsem se vyjadřovala slušně, a příměr s bábovičkou uvádějí zastánci Zemana jak na zaseknutém gramofonu, k tomu kavárna, žumpa, hnůj, havloidi, odpad, špíny - to jsme ve Vašich očích a konkretních příspěvcích my, kteří se Zemanem nesouhlasíme. Zatímco já jsem byla schopna uvést důvody, proč mne MZ zklamal, Vy odpovídáte jak zaseklý gramofon. Na Vaše dotazy, zda jsem se informovala u Zemanových voličů, odpovídám ano, ano - jenže odpověď žádná, spíš jen výpady, že mám jiný názor. A tu závěrečnou větu jsem slyšela už snad 100x, ačkoli já se snažím být slušná, a vycházím z toho, co vidím a slyším a co si vyhledávám a jak shromažďuji důkazy. Vy jste si nikdy nevšimla, kolikrát Zeman lhal, urazil - neomluvil se, ignoroval rozhodnutí nezávislého soudu a hlavně - jakými se obklopil lidmi? Víte, co je bamberské jednání, opoziční smlouva,co vše zmastila vláda MZ, když byl premiérem??? V diskusi přece není třeba napadání a urážek, jsme lidé a můžeme spolu mluvit. Tak Vás, jako zastánkyni MZ, prosím, abyste mi vysvětlila, proč jste se rozhodla MZ podpořit? Děkuju. Na bábovičky zapomeňte, mně je 81 let, od dob písečku a báboviček bohužel uplynulo už moc času. Já ale byla dítě veselé a ne lakomé, kvůli bábovičkám jsem nikdy nezuřila!!! Hááááá

V. Halašta 12.3.2018 8:11

Přesně tak

Věděli, co je zač a jak se chová a chovat bude a stejně mu to tam hodili a ještě hlasitě za něj agitovali, teď by měli držet pec.

V. Halašta 12.3.2018 8:09

Dobrý žert

Zástupce IVK nejsou Zemanovi odpůci ale významní podporovatelé !!!

V. Kotas 12.3.2018 7:57

Kolik ještě bude takových, kteří budou

vykládat, jak by to dělali, kdyby to uměli. M. Zeman nikdy nebude loutkou, kterou lze vodit na šňůrkách, nebo ho uplatit penězi. A to je dobře, proto mu přejme hodně zdraví a sil psychických i fyzických.

M. Hatlák 12.3.2018 7:49

Je to smutné.

Ale to co jste popsal, mě utvrzuje v myšlence, že z hradu se stal nejdražší hospic na světě.

M. Smidova 12.3.2018 7:45

A bude hůř, mnohem mnohem hůř

M. Smidova 12.3.2018 7:44

A bude hůř, mnohem mnohem hůř. ale neviňme z toho panazemana

I. Babková 12.3.2018 7:36

Re: Velmi dobré zhodnocení

Vážená paní, ať už by Zeman v tom proslovu řekl cokoli, kritice svých odpůrců by neušel. Nechápu, jak můžete takto paušálně hodnotit Zemanovy voliče. Znáte někoho konkrétně? Ptala jste se někoho z nich, proč se rozhodl ho podpořit? Vy jen kolem sebe nenávistně kopete, jako to dělají malé děti, když jim někdo rozšlápne bábovičku.

Š. Šafránek 12.3.2018 7:20

Svatá prostoto!

A co si myslitelé i IVK mysleli, když Zemana jako jeden muž podporovali v kampani? Jejich náhlé "prozření" mě v tomto kontexu vytáčí víc, než kdyby nyní mlčeli nebo Milošovo chování obhajovali.. Zůstali by alespoň konzistentní.

P. Zinga 12.3.2018 7:16

Pro některé

je opravdu pravda nedůstojná. A nebezpečná.

Když se nevyrovnáme s "Bakaly", nemá smysl kecat o budoucnosti.

J. Holíček 12.3.2018 7:09

Je to dobrá příležitost.

Bude se o tom hodně psát. A dlouho. Pivo ale nezlevní.

V. Heidlerová 12.3.2018 6:48

Velmi dobré zhodnocení

Marně dumám nad tím, co to jsou za lidé, kteří se bez přemýšlení staví za staronového presidenta. Ano, mají spoustu společných věcí, špatnou výchovou počínaje, přes zjednodušené myšlení, neznalost různých situací, jimž je třeba přizpůsobit vystoupení a projev, přes potěšení z vulgarity, neúctu ke vzdělanosti, neschopnost vidět dál atd.atd., až po zlobu a nenávist, kterou MZ zaplavil tuto zemi. Všichni presidenti měli své odpůrce, ale aby se takto vzedmula vlna odporu proti jednomu neotesanci a hrubiánovi, to ještě zde nebylo zaznamenáno. Bohužel - vrána k vráně sedá - tito lidé dnes triumfují, ačkoli si mohou dobře spočítat, že ve volbách bylo více lidí, kteří žádali změnu, než voličů, kteří dali svůj hlas příznivcům MZ. S údivem zaznamenávám reakce typu "ten jim to dal", "to je náš člověk", "je jako my", "tolik pro naši zemi vykonal" - ale odpověď, co vlastně pozitivního vzešlo z MZ, nenacházím. Čekala jsem, že se MZ zamyslí nad postavením a úlohou ČR ve středu Evropy, že s pokorou a vděkem přijme své mimořádné postavení v roce 100. výročí vzniku naší samostatnosti, že poděkuje zakladatelům státu a předkům, kteří pro to mnohé obětovali, že poděkuje občanům, kteří i přes jeho chybné kroky udržují stav státu v poměrně dobré kondici, protože ne to on sám, ale i jeho odpůrci pracují pro tuto zemi a možná jí škodí méně, než proklamuje tento výborný rétor, svého času též bavič, nyní smutná figura vytahovaná mezi lid v kleci, neschopná řídit vojenskou přehlídku a nyní již využívající svůj poslední dar výřečnosti k mstivému vyřizování účtů. Přitom stojí na hranici odchodu do věčnosti, což by každého z nás mělo vést k zamyšlení se nad sebou, k pokoře k zákonům života a přírody, a ne bušení se chabou rukou v prsa, že tu bude do 90 let! Byla to velmi hořká chvíle, člověk nevěděl, zda plakat či smát se - a o budoucnosti své vlasti se nedozvěděl zhola nic. Proto považuju MZ za velmi špatného representanta našeho státu, ale věřím, že čím kdo zachází, tím i schází.

J. Koubek 12.3.2018 6:09

Správně

Plně se s panem presidentem souhlasím a fandím mu.

J. Koubek 12.3.2018 6:07

Můj názor

Myslím, že pan Zeman jim to řekl správně a po právu. Já jsem si to myslel už dávno. Naprosto mu fandím.

T. Pansky 12.3.2018 0:30

My jsme si tohoto cloveka zvolili za prezidenta. Co to ...

... rika o nas??? Kdo vlastne jsme a co chceme?