2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Nedotknutelní

Na zlé nejlépe nemyslet, abychom je nepřivolali, mysleli si politici. Nicméně "pro jistotu" se vláda připojila k mezinárodnímu vydírání Ukrajiny hrozbou zhoršení vztahů s Evropskou unií, bude-li její trestní stíhání pokračovat. Dobrá předsevzetí vlád potírat korupci a kriminalitu "bílých límečků" vyjadřovala hesla typu "akce čisté ruce" nebo "padni, komu padni".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Martin 21.6.2012 10:01

Jemelíku opět jsi nezklamal.

Jemelíku už nám asi začínáš blbnout.Napsat takhle dlouhý článek jenom proto že si můžeš  kopnout do Pospíšila je fobie nejhrubšího kalibru. Vždyť by stačilo napsat "nesnáším Pospíšila".

I. Malypetr 21.6.2012 10:12

Re: Jemelíku opět jsi nezklamal.

Také nejsem přítelem dlouhých článků.Ale tak jako je zřejmé z mého projevu že já osobně Pospíšila nemusím a napíšu to rovnou,pan Jemelík doufá že je tu někdo koho zajímá proč ho nemá rád a uvádí důvody.Takhle to vidím já.

J. Boleslav 21.6.2012 14:15

Re: Jemelíku opět jsi nezklamal.

Už je to ale hodně obehraná píseň, tahle jeho Pospíšilofobie. Škodí si tím ale sám, možná že v jeho článcích něco racionálního je. Přiznám se ale, že jak v nich najdu v poslední době slovo Pospíši, tak je nečtu. Tedy v podstatě nikdy.

K. Loucký 21.6.2012 9:44

Pohrdání veřejným míněním??

"Předkladatelé zákona ovšem jdou za svým bez ohledu na vědomí, že je proti nim veřejné mínění. Tím ovšem pohrdají, což například dokázal Marek Benda v pořadu "Máte slovo" dne 7. června 2012 výrokem, že právo a spravedlnost jsou důležitější než veřejné mínění."

Co je veřejné mínění? Například, nejen na církevní restituce, ale i na mnoho jiných věcí mám opačný názor, než můj soused (což nám nijak nebrání spolu dobře vycházet). Takže ať "zákonodárce" rozhodne, jak rozhodne, bude vždy pohrdat buď mým, nebo sousedovým míněním. Pro větší skupiny, kterým se pak může říkat "veřejné", to platí úplně stejně. Nevšiml jsem si, že by 100 % národa mělo na cokoli shodný názor.

A dále, pan Jemelík si opravdu myslí, že veřejné mínění (ať už jakkoli definované v té reálné míchanici všelijakých názorů a postojů, s nimiž navíc umí zamávat kdejaký obratný manipulátor) je důležitější než hledání práva a spravedlnosti (byť taky pořádně obtížný pojem)? Pak nechápu, proč se ve svých jinak velmi kvalitních příspěvcích vůbec zabývá soudnictvím.

I. Malypetr 21.6.2012 10:03

Re: Pohrdání veřejným míněním??

Protože justice je největší problém této země.Tam to všechno končí.Upřednostním,dogmatické trvání na dikci zákona,před nečekaně různorodým výkladem práva.Tady všichni řeší policii,zástupce ale proč?Všechno rozhoduje soudce a to je ten malér.A pan Pospíšil tiše proplouvá a proplouvá...

M. Starý 21.6.2012 8:36

Nehraj si s těmi sirkami, Petříčku...

Nečasova vláda si dala do vínku boj s korupcí. Sice minimálně pánové Nečas a Kalousek museli vědět, jaký co vše se může vyvalit, kdyby náhodou někdo vzal ten jejich boj vážně, ale bylo to dobré předvolební téma, tak tak rychle zahodit nešlo. A ona ho vzala vážně Police a Státní zastupitelství, a po té co v rámci boje proti korupci už nemusí "hlásit" velké kauzy na nejvyšší místa, aby se stačila zamést.

Co mě těší, že na státním zastupitelství nejsou žádní za čerstva trhaní hlupáci. Nejprve předhodili kauzu Rath - krajského gumernátora se 7 miliony v krabici s vínem. Vláda se chytla, jako jeden muž a žena nenáviděného Ratha s chutí ke stíhání vydali.

Teď na udičce Policie uvízla paní Parkanová, škody jsou o dva řády vyšší, a politici pochopili, že vypustili Džina z lahve. Došlo jim, že včera to byl Rath, dneska Parkanová, zítra to může být Kalousek, Vondra...

Asi si nikdo z nás neumíme představit to zděšení, jaké musí být ve vedení ČSSD, ODS, TOP... jak se hledají páky jak Džina opět dostat pod kontrolu a zatlačit ho zpět do láhve.

Nevěřím, že této vládě šlo o skutečný boj s korupcí (stejně tak jako o něj "šlo" předchozím vládám) a ani se nerozhodla spáchat sebevraždu v přímém přenosu, ale možná vstoupí do historie jako vláda, za níž se začala (jí navzdory) stíhat korupce v ČR.

P. Pavlovský 21.6.2012 3:38

Pořadí, v jakém policie dává "na tapetu"

jednotlivé z korupce podezřelé kauzy je její interní věc. Začít se jí v tom hrabat a kritizovat, proč teď právě to a ne ono, je de facto politickým zasahováním do její práce.

Nechme, prosím, policii nezaujatě konat., koná, jako od Listopadu nikdy. A panu Kubicemu a panu Pospíšilovi, prosím, odpusťte, že se tak děje právě za nich, přestože je do omrzení (na NP) tolik nemáte rád.

P. Pavlovský 21.6.2012 3:32

Pořadí, v jakém policie dává "na tapetu"

P. Lenc 21.6.2012 8:34

Re: Pořadí, v jakém policie dává "na tapetu"

Problém u pana Jemelíka je ne to, že nemá tyto pány rád,ale přímo patologická nenávist.A to je na zamyšlení.