26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Něco málo o státních vyznamenáních

Přestože jsem se utvrzoval v tom, že nebudu komentovat články související s letošním udílením státních vyznamenání, nakonec jsem změnil názor. Dospěl jsem totiž k zjištění, že jistá část spoluobčanů potřebuje osvětu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
K. Salajka 5.11.2019 7:05

Ve skutečnosti je to zbabělost, když se prezident bojí lidí, kteří odejdou z ceremoniálu podobně jako se bojí veřejně vystoupit k 17. listopadu nebo k sovětské okupaci. Masaryk by to asi neudělal . Konkurenci, která by ho porazila Miloš nemá, protože se zbrojaři zatím nerozhodli kam napřou svoje Spojené síly. Přijetím funkce se zavázal vstupovat do konfliktů, ne se jim vyhýbat. Miloš Zeman razantní politiku nahrazuje uměle vyvolanými konflikty naplněnými nevraživostí Pokud zmiňujete staré zásluhy /ty nepopírám/ -ty je nutno osvěžit novými činy (Juvenalis). Na funkci viditelně nemá kondici, což není dané věkem ale životosprávou -

J. Svarda 5.11.2019 6:26

Představy opozičních politikú, že slavnostní večer využijí k provokativním odchodům, jako paní Němcová atd.se nepodařily naplnit. Prezident Miloš Zeman tedy preventivně nevyznamenal ty, co se těšili jak se předvedou. Totéž možná nesprávně, ale účinně , [>-]!R^nepozval ty co chtějí prezentovat své žabomyší vojny ve formě žalob na Zemana a svým osobitým způsobem je tedy nepozval. Výroky pana Špačka proti Zemanovi jsou tradiční a tedy i ta reakce je očekávaná. Ústavní činitelé asi pozváni byli a tedy ti nenávistní účastníci,co předem hlásili o co jim jde, tedy se nemusí předvádět na Slavnostním předávání řádů.