27.4.2024 | Svátek má Jaroslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Nechme pana Kuberu na pokoji

Na základě výroků pozůstalých po předsedovi Senátu Jaroslavu Kuberovi rozvinula média, mezi nimi zejména veřejnoprávní ČT, příběh o dopisu čínské ambasády, který způsobil Kuberovo úmrtí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
D. Stirsky 23.5.2020 6:33

Je to zmatené. Autor nemá rád ty, co kritizují Čínu a vlastně jim dává tak trochu zapravdu. Ano, nechme p. Kuberu na pokoji. Leč sám Bartoň tak nečiní! Mimochodem! Můj názor je, že na jeho úmrtí se hodně podílelo to, co hájil. Kouření v hospodách resp. cigarety! Vím, o čem mluvím. Moje mamka na CA plic zemřela. Celková nálož: 250 tis. kusů cigaret za život bylo ve zprávě. Zkoušeli i operaci. A pan doktor řekl zhruba toto: "Víte, kdyby nekouřila, tak by operace při stejné diagnóze byla úspěšná. Ale když i další orgány byly díky jejímu celoživotnímu kouření oslebené. Tak proto jsme to zase zašili."

V. Patrik 23.5.2020 6:06

Je rozdíl mezi vyhrůžkou typu "jestli nám zdaníte to, tak my vám zase recipročně zdaníme tamto" a vyhrůžkou "jestli nás vaši politici nebudou poslouchat, tak vám zdaníme tamto".

Falešná analogie, relativizace(Američani "to" dělají taky), napadání novinářů, co kritizují čínský nátlak na Kuberu, to všechno je kouřová clona, která má zamlžit podstatu problému - Čína diktuje naším politikům a z našich podniků si dělá rukojmí. Co vede pravicového pana Bartoně takto usilovně vylepšovat obraz komunistické Číny, je záhadou.

P. Victorin 23.5.2020 5:59

Pan autor si do značné míry protiřečí, avšak nejen to! Nejdříve apeluje na druhé, aby zesnulého předsedu senátu Kuberu nechali pietně na pokoji a přitom o něm sám bezuzdně žvaní. Ve svém žvanění pak, kromě již zmíněné prvé nejapnosti, pak dochází k absurdnímu závěru, že naše vzájemné vztahy s USA a Čínou jsou údajně prakticky stejné.

Shrnutí: Autor by si měl nejprve srovnat racionálně v hlavě, o čem hodlá psát...

F. Žůrek 23.5.2020 3:50

Pane Bartoni, nejde ani tak o politiku, ale o LIDSKÉ CHOVÁNÍ.

LIDÉ dokáží být také příšený DOBYTEK.

(Mezi slušnými lidmi se dříve říkalo: "O zesnulých jen slušně mluvme." Proč asi?)

Kdo sleduje politiku, tak brzy zjistí, že to nejhorší jsou média: Noviny a novináři, internet a sociální sítě, televize a informátoři, atd. atd... (Ti, kteří se k politice vyjadřují, tak to bývá občas až příšerné...)

P. Hatina 23.5.2020 1:55

Mimochodem, co se dá snadno vygooglit, pan Kubera vloni plánoval navštívit během té cesty jak Tchaj-wan tak i Čínu. Což mohlo mít nějaký hlubší význam.

Zatímco to co z toho nyní vychází je natrucpodnik, typu "my to těm Číňanům ukážeme", což nemá význam vůbec

P. Staronový 23.5.2020 0:53

" Právě z úcty k zesnulému by média i politici měli ubrat plyn."

Také se tomu říká "stáhnout ocas".

Dost častý jev u našich politiků, čest vyjímkám, jako byl Kubera.