22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

POLITIKA: Nechceme ani jednoho Japonce

Předseda strany Svoboda a přímá demokracie pan Tomio Okamura se vyjádřil v médiích, že je proti tomu, abychom přijali byť jen jednoho z občanů Afghánistánu, kteří pomáhali našim vojákům v jejich zahraniční misi

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Petr 24.8.2021 11:00

R^R^R^

J. Vlček 24.8.2021 10:57

Třeba jako dělat tlumočníky a průvodce po Praze, pro četné turistické zájezdy Afghánců do Česka? ;-D

H. Rybnická 24.8.2021 10:57

Ale jen proto že nejsme schopn ilidské zdroje zužitkovat. Není to na nich, je to na nás.

H. Rybnická 24.8.2021 10:56

Dle statistik Spolkové vlády pracuje 69 procent (příchozí 2015), ostatní jsou ještě v integračních procesech kterí jak každý ví potřebují svůj čas a v průběhu kterých se pracovat nesmí. Ti opravdoví ulejváci jsou kojenci, ti nepracují vůbec. To je opravdu strašné. Hrůza.

V. Petr 24.8.2021 10:54

Merkelová zničila Němce daleko více, než Hitler. I po válce byli Němci celkem normální, dnes je to tlupa nebezpečných šílenců!

V. Petr 24.8.2021 10:52

Autor lže, jako kdzž tiskne.Tato země není založena na pomoci komukoliv, natož na multikulturalismu, ideálem jejího vzniku byl národní monokulturní stát!

Pár desítek tlumočníků můžeme přijmout ALE nikoho dalšího!

J. Vlček 24.8.2021 10:51

Živočichu, zkomolený Koníčku, takových jako jste vy a vám podobní, včetně pana Vodvářky, vás je tady škoda.

Vy byste se, coby ideologové, uplatnili úplně někde jinde. Bohužel ale sám nevím kde. Rv ;-D

H. Rybnická 24.8.2021 10:50

Ti němečtí antifašisté se ovšem zdrželi jen krátce, CR pro ně byla jaksi jen tranzitní zemí do Anglie nebo i jiných zemí. existenčně jim pomáhali místní němečtí sociální demokraté, které jsme po válce vyhnali.

J. Ptáček 24.8.2021 10:47

Ve 20. letech minulého století jsme přijali spoustu sovětských emigrantů před běsněním komunistů. Po válce jich ruští komunisti stejně část internovali a zabili, část u nás zůstala.

Ve 30. letech jsme přijali spoustu německých antifašistů. Ty po válce Němci prohlásili za zrádce, ale aspoň je nezabili.

Po válce jsme přijali kolem 15.000 řeckých, většinou levicových emigrantů. Někteří se po desítkách let vrátili, jiní u nás zůstali.

Před pádem komunizmu jsme přijali spoustu Vietnamců, většinou zůstali a integrovali se, část odešla.

Po pádu komunizmu jsme přijali spoustu Ukrajinců, část zůstala, většina odešla.

Při balkánské válce jsme přijali spoustu občanů bývalé válčící Jugoslávie. Většinou odešli.

Bát se stovek muslimských afgánských emigrantů je k smíchu. Desetitisíce těchto emigrantů představuje pro nás SMRTELNÉ NEBEZPEČÍ.

Jeden Japonec zatížený lumpárnami v jeho bývalém Úsvitu představuje pro mě obrovské nebezpečí, pro jeho obdivovatele je to nový ÚSVIT. Nový život.

A teď Babo raď!

J. Krásenský 24.8.2021 10:43

Pan J. Strmiska a mnozí další si neuvědomují, že xenofobie patří k základním pudům živočišné říše a jejich boj proti xenofobii a dalším už vede k omezování svobod a práv člověka i občana, k rozvratu právního řádu omezením presumpce neviny, zavedením retroaktivity zákonů a jejich nepromlčitelnosti stíhání ideo-zločinů (slova, myšlenky i pocity), což znamená nástup totalitního státu ne nepodobného marxistickým diktaturám. Toho jsme už dnes svědky.

O. Karen 24.8.2021 10:42

Rasista je Vodvářka. Má nějaký problém s Japonci.

F. De Winter 24.8.2021 10:41

Tak rasizmus tu už dávno máme, nemyslíte? Co jiného je oficiální ideologie EU multikulturalismus, než do hezkých keců zabalený protibělošský rasizmus? A co takhle třeba kritická rasová teorie?

Ještě k té oblíbené xenofobii. Za prvé, Islám dobře známe a máme s ním bohaté zkušenosti. A za druhé, Islám není rasa, ale sekta. I když veliká. To jen tak na okraj.

O. Karen 24.8.2021 10:40

Já jsem si zase jistý, že užitek z přišedších afghánských "tlumočníků" nebude žádný. V nejlepším případě zmizí do Německa. Jo a Okamura je poloviční Čech zcela narozený v Česku, takže on je tu doma a má právo mluvit do uspořádání věcí.

J. Strmiska 24.8.2021 10:30

Zdejší oponenti pana Vodvářky si zřejmě neuvědomují, že xenofobie (strach a odpor k neznámému, cizímu) se může postupem času změnit v rasismus. Z nedávné historie známe co rasismus obnáší.

Někteří politici využívají xenofobie k ovládání společnosti a odvádění pozornosti od jiných problémů. Hitler a spol dokázali touto politikou ovládnout a zničit i tak kulturní národ jako jsou Němci.

J. Sedlář 24.8.2021 10:27

Uveďte se do reality a pak se vraťte zpět sem něco napsat. https://www.youtube.com/watch?v=gQq3u1nGFzA&t=1509s nebo https://www.reflex.cz/clanek/prostor-x/108741/pelikan-afghanistanu-nerozumime-je-to-uplne-jinak-tlumocniky-bych-tam-nechal-vetsina-zen-vic-prav-nechce.html

F. De Winter 24.8.2021 10:11

Afghánské tlumočníky a ani jiné uprchlíky z této země nepřijímat !

Nic jim nedlužíme !

Naše vojáky poslali do Afghánistánu proti vůli většiny našich lidí podobní hlupáci jako je Vodvářka, aby tam dělali fíkový list americké intervenci a okupaci, která se měla tvářit jako akce mezinárodního společenství. Takže tam neměli co pohledávat. To za prvé.

Mimochodem ten atentát 11. září spáchali saudové, to jsou ale kamarádi, tak musel dostat přes hubu někdo jiný.

Za druhé. Ti lidé vědomě a většinou ze zištných důvodů spolupracovali s cizí okupační mocí. Nemůžu si pomoct, ale mně jich tak nějak není líto.

A hlavě za třetí. Islám je neslučitelný s naším způsobem života, svobodou a demokracií, tak jak je chápeme my. Navíc, tito lidé jsou u nás nepoužitelní i pracovně, takže bychom je museli do smrti živit. A to nepřeji nám, ani jim. A kecy, že potřebujeme přistěhovalce, si strčte do brusele. Přistěhovalců máme dost a mnohem použitelnějších a přizpůsobivějších.

Volím SPD ![>-]

J. John 24.8.2021 10:00

Vodvářkův standardně hloupý, demagogický blábol.

500 000 afghánských mladíků v plné síle již několik let relaxuje na náklady daňových poplatníků v EU. Kdyby se tito "uprchlíci" zapojili do boje proti zlu, kvůli kterému prý utíkali do Evropy, tak by byl Talibán dávno poražen.

Vodvářka předstírá, že nechápe rozdíl mezi afghánským "uprchlíkem" a uprchlíkem z nacistické 3.Říše nebo Protektorátu Böhmen und Mähren. Tak mu tyto rozdíly stručně vysvětlím. Uprchlík z Protektoratu se zapojil do protinacistického odboje (viz čsl. letci v Británii nebo vojáci v SSSR). Afghánský uprchlík nechá v nebezpečí svou rodinu, vezme si iPhone a nejlepší oblečení a sám "uprchne" do EU, kde je o něj postaráno a pracovat ani nesmí. Proto se věnuje např. distribuci drog a kriminalitě.

Uprchlíci z Protektorátu si brali celé rodiny (pokud mohli) a prchali do kulturně shodných oblastí. Afghánci prý prchají před zlem, které si v podobě svých vzorců chování, nekompatibilních s evropskými, přinášejí s sebou. Jak to dopadá, si p. Vodvářka může přečíst třeba zde:

https://www.focus.de/kultur/gesellschaft/entwicklung-seit-2016-straftaten-durch-zuwanderer-bka-bericht-listet-knapp-2000-toetungsdelikte-seit-2016-auf_id_13441205.html

nebo zde

https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/neue-schock-zahlen-des-bka-jeden-tag-zwei-gruppen-vergewaltigungen-77243610.bild.html

J. Hajský 24.8.2021 9:41

Souhlas

J. Hajský 24.8.2021 9:39

Kolik z toho více jak milionu migrantů z roku 2016 už pracuje a kolik je jich stále na podpoře?

Apropos: Těch 400000 potřebných jsou jistě pendleři a jiní pracovníci z východní Evropy, na rozdíl od muslimů, afričanů, Afgánců plně kompatibilní s německou kulturou a životním stylem.

F. Navrátil 24.8.2021 9:31

Autor tvrdí, že naše země je založená na ideálech pomoci těm, kteří ji potřebují. Domnívám se, že naše země je založena na vůli občanů a právě oni musí rozhodnout, zda chtějí či nechtějí islámské imigranty. Nelze počítat, po zkušenostech z Rakouska či Německa, že by se islámští imigranti integrovali a asimilovali. Naopak mají tendenci vytvářet izolované komunity, které neuznávají evropské civilizační hodnoty. Takže jsou dvě možnosti. Že se vyplacení "tlumočníci" a jejich klanové rodiny přesunou ke svým komunitám v zahraničí nebo založí takové komunity u nás. Rakouský premiér Kurz rozhodl nebrat afghánské uprchlíky právě proto, že Rakousko má s tímto etnikem ty nejhorší zkušenosti. Ostatně z řady západních měst k nám přicházejí zprávy o vzájemných válkách arabských, afghánských, čečenských a kosovskoalbánských mafiích. A pan Vodvářka patrně doufá, že i my budeme více bruselští.

P. Milan 24.8.2021 9:27

Jsou i jiné práce.

M. Salaquarda 24.8.2021 9:23

Kolik afgánských tlumočníků připadá na jednoho českého vojáka?

M. Šejna 24.8.2021 9:15

Afghánci pracovali pro naši armádu a je naší morální povinnosti jim pomoci emigrovat před Talibanem.

Problém je, co s nimi bude dál u nás v Česku. Oni určitě nebudou makat s krumpáčem na stavbě jako Ukrajinci, nebo sedět za pokladnou v supermarketu jako Ukrajinky. Nebudou tu podnikat jako Vietnamci nebo Rusové.

Na druhou stranu pokud těch spoluracujicich Afghanců včetně rodin bude okolo stovky, tak se v naší populaci bez problému rozpustí.

J. Jaroš 24.8.2021 9:15

Inu je otázkou, zda jsme přijímali i SA nacisty po noci dlouhých nožů? Pokud jde o jde o odhodlání vládních vojáků k boji. Je obecně známo jak destruktivně působí na morálku útěk sousedních jednotek z linie. Případně i keci o tom jak dlouho jsou schopni obrany tedy bez naděje na vítězství.

J. Ganaur 24.8.2021 9:14

To jste hrábnul do sršního hnízda.Tady je to samej SPDácek!:-(

Š. Hašek 24.8.2021 9:04

Začněte psát německy. Nebo bruselsky.

Š. Hašek 24.8.2021 9:02

Je vidět, že jste v Německu nebyla!!!

A netušíte rozdíl, mezi nadáváním na ty přivandrovalce a houfem německých ovcí, rozuměj německých ovčanů, kteří budou do posledního dechu hajlovat na náměstích. Dokud je zas někdo neroznese na kopytech, jako v roce 1945.

Mluvil jsem asi s dvaceti spoluobčany, jeden každý potřebuje asi tři afghánské dělňasy, zejména tlumočníky. Vyhodí potom Ukrajince, Vietnamce, Slováky, Litevce, Poláky, ...... na ně nejni totiž spoleh. Vůbec. A Slovákovi taky vůbec třeba nerozumíte. Ani slovo!

Doučte se pátý pád jazyka českého.

Š. Hašek 24.8.2021 8:55

Možno i takto.

Š. Hašek 24.8.2021 8:55

Už máte pro ně cimérku?

Dejte si bacha! Budete překvapena jejich pracovitostí, možná Vám převrátějí domácnost jako dva buldozery.

Jste počítačový program. A děláte si z nás "ostatně vynikající" srandu. Chtěl jsem napsat legraci.

H. Rybnická 24.8.2021 8:51

Nehovořím o Vás pane Šejna, hovořím o Německu. Tam se afghánský tlumočník uplatní, jako miliony jiných emigrantů v průběhu 20. a 21. století.