1.6.2024 | Svátek má Laura


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Tarasnicetvojestará 7.4.2006 16:34

Re: Re: zatím už jsme většinou v pekle

tady muže pomoci pouze osvícený diktátor, nebo monarcha a sám! 300ksindlů v parlamentu se v životě na ničem nemůže domluvit s vyjímkou svých platů.

Aleš 7.4.2006 10:24

Re: zatím už jsme většinou v pekle

ale obávám se , že tak jednoduché to není, že  se stále vymlouvat na soialistický chlév také nejde.
Souhlasím s Vámi, že je to otázka odpovědnosti politiků, jejich kutivovanosti. Bez politických stran to nepůjde a pokud oni  na tom nemají zájem-  a to je myslím evidentní , tak se to bude řešit, až když to bude opravdu velký průser
 
 
Sch.glosátor 7.4.2006 8:40

Má slova....

muf 7.4.2006 8:19

Je to úrovní velké části politiků obecně !

Nějaký slavný italský sociolog napsal, že politik má pocházet z dobré rodiny a být obklopen slušnými přáteli, má mít charizma a hlavně - má být vzdělaný, pokud možno tak ne pouze jednosměrně.
Kolik znáte takových našich politiků - akademiků ve sněmovně nebo v Senátu ????
Většina si jich s nástupem funkce profesionálního politika polepšila nejen finančně (to by nebylo to nejhorší) ale hlavně co se týče postavení ve společnosti. A to je špatně - myslím, že nejdříve by měl člověk prokázat své "civilní" kvality a teprve potom se hrnout dělat zákony.
 
Aleš 7.4.2006 7:13

problém je systémový

 a spočívá v malé vážnosti práva jako takového, jinak by pokora k právu ze strany ministerstve a poslanců jim neumo'žnovala takové výlevy lidové tvořivosti.
Vzpomeňte na snahu Dr. Bureše omezit lidovou tvořivost poslanců a kontrolu zákonů z hlediska jejich právní čistoty a úspěchu jakých dosáhl.
Pokud nebude změněn systém umožňující změny zákonů ve 3. čtení v parlamentu , poslanci sami někdy  neví co schválí, senát se stane skutečnou pojistkou a  ne druhou politickou komorou, jako  je v posledních letech a bude se hledat systém , který   ještě jinými prvky zamezí vznik zmetků , bude šance, zatím je to rok od roku horší!! A zajímavé je , že to nikomu z politických stran příliš nevadí.
68 7.4.2006 2:43

Šak Viléme, kdo říká že se nechce řídit předpisy? Nikdo, podle mě.

A nemám na mysli nějaké jednoduché, krátké předpisy a v malém množství! Ne, myslím naopak spousty komplikovaných, dlouhých předpisů, které nemohou nikoho obtěžovat, naopak blažit a hlavně, řídit nás tak, abychom neustále konali dobro. Snad nikdo vážně nepopírá, že toto je pravým ůčelem úředních předpisů? Nebo víte o někom? A jestli ano, možná jen kecá?
Vilém 7.4.2006 0:28

Naprosté nepochopení právní regulace

Není pravda, že NORMY musí něco škrtit. Představa, že dobro pochází z lidí, kteří se ničím nemusí řídit, a stát prostě jen obtěžuje nějakými předpisy, patří k rezavým řečnickým figurám pravicových bloudů už řadu let. Pokud ale někdo někdy měl tu čest pracovat např. v hypermarketu a číst ty DIKTÁTORSKÉ ŽVÁSTY, kterým říkají pokyny, nikdy neuvěří blábolení o svobodě přinesené např. zrušením zákoníku práce. Odkud odejde stát, tam vtrhnou soukromí despotové. Neregulovaní, svobodně zhovadilí.
huhu 7.4.2006 0:42

Re: Naprosté nepochopení právní regulace

ze státu lze emigrovat dosti těžko. Z hypermarketu mnohem snáze...
Jenda 7.4.2006 1:01

Re: Naprosté nepochopení právní regulace

mate pravdu, noprmy nemusi skrtit. Ovsem to by musely byt smysluplne, dobre napsane a nesmela by byt  tuna novych a dve pozmenenych kazdeho pul roku.
Pert1 7.4.2006 9:07

Re: Naprosté nepochopení právní regulace

Víléme, Viléme, nechcete pracovat u mé firmy? Odbory jsem zakázal, Zákoník práce zrušil.
Taraszátaras 7.4.2006 9:09

Re: Re: Naprosté nepochopení právní regulace

A oblékáte tepláky?
janoryna 7.4.2006 10:14

Re: Naprosté nepochopení právní regulace

dyť všichnivolají po nové legislativě. všechno přece vyřeší přijatá vyhláška jako na př. mobilování při řízení auta ! a nová vyhláška znamená nového úředníka !
Jojin 7.4.2006 10:53

Re: Naprosté nepochopení právní regulace

Milé huhu,ten hypermarket je jen příklad.Pokud nejste"rentiér či majitel realit"jak se kdysi říkalo lidem kteří nemuseli být zaměstnáni,tak chodíte do práce za účelem výdělku a z toho jste živo.Pokud se domníváte že co do různých metodik,pokynů či směrnic jsou zamořeny jen hypermarkety a ostatní ani neví co to je tak jste naivno(nebo naivní).
jakovy 7.4.2006 11:36

Ať žije Vilém Re: Naprosté nepochopení právní regulace

Neregulovaný, svobodně zhovadilý recesista.

Pokud by to ovšem myslel vážně, čemuž nevěřím, protože stylistiku zase nemá tak špatnou, pak by to musel být vůl jak prase a prase jak čuně.

pavel 7.4.2006 12:00

Re: Ať žije Vilém Re: Naprosté nepochopení právní regulace