26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Názorová bipolarita je past na svobodu

Kdo nejde s námi, jde proti nám. Tohle staré bolševické heslo dostalo v současnosti opět křídla. Nevolíš Drahoše? Pak dozajista uctíváš Zemana. Nepodporuješ Fialu? Jsi Babišova kobliha.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Vondráček 3.5.2022 21:23

Na neviditelného psa moc nekouám,tohle na mě vyskočilo náhodou. Musím autora pochválitR^větší pravdu o naší společnosti jsem nikde nečetl,ono to také asi bude nemožné,že by tohle náš mainstream někdy otiskl.

V. Suchodol 16.4.2022 23:08

Naprosto skvely a vystizny clanek. Ano,....tak to presne je. Zapad se dostal do tak hlubokeho moralniho marasmu, ze se obavam, ze z neho jiz neni uniku. Zapadni politici se evolucne promenili z demokratu v docela obycejne fasisty. Soukmenovec Justin Trudeau zde v Kanade je toho zivym a neokecatelnym dukazem.

A. Šír 14.4.2022 21:28

O svobodě slova a "cenzuře": https://www.forum24.cz/dusan-sramek-objevil-ze-fialova-vlada-zavadi-cenzuru-jeho-svobodu-lhat-mu-pritom-nikdo-nevzal/

Z článku by se dala citovat řada odstavců. Možná jeden nejvýstižnější: "Kdyby jejich postoj převládl, pak kýženým efektem jejich „obrany svobody“ bude oslabení České republiky i celého západního společenství. Proto koneckonců Churchill zatrhl hitlerovskou propagandu v Británii na začátku války." Lež je lež, a putinovská propaganda je putinovská propaganda. Svět JE černobílý - na jedné straně lež, na druhé pravda. (Jojo, Trump zavedl pojem "alternativní pravda" - namísto "lež".) Štěpánkova "past na svobodu" je past na lživou, vlastizrádnou propagandu.

L. Zídek 14.4.2022 23:00

Já za války v Anglii nemohl být, ale slyšel jsem historiky tvrdit že Churchil nechal ty Hitlerovi pindy v éteru....

L. Zídek 14.4.2022 23:00

Já za války v Anglii nemohl být, ale slyšel jsem historiky tvrdit že Churchil nechal ty Hitlerovi pindy v éteru....

A. Šír 14.4.2022 20:52

Petr Štěpánek jaksi nepostřehl, že jsme ve válce. TOTIŽ PARDÓN!!! vlastně v zájmu onoho barevného, nikoliv černobílého, vidění světa máme správně používat nikoliv slovo "válka", ale to správné označení "zvláštní vojenská (mírová...) operace". Troufám si tvrdit, že už jen tímto je dostatečně objasněno, že lež je lež, nikoliv názor. Jsme ve válce. Pokud někdo tvrdí něco jiného, tak je to skutečně kremlobot, putinofil, atd. atd., a zaslouží být umlčen, jako osoba pro tento stát, pro demokracii, pro celý svět vrcholně nebezpečná. Pane Štěpánku. Stejně jako vrah Putin.

D. Novák 14.4.2022 21:24

Pane Šíre, mám pro vás vynikající zprávu. My, myšleno Čr není ve válečném stavu, neboli ve válce a ti, co vám to říkají sprostě lžou.

J. Farda 14.4.2022 21:43

Máte ouplně pravdu , ani pan Šír, ani Vy nebo já nejsme ve válce - a není v ní ani V.rah V.rahovič Pútin a jeho osvoboditělskaja ármija, která vraždí zas*ané chocholy, kteří je nepřišli vítat s kyticemi, nebo dokonce stavěli kontrolní checkpointy - však si to baby a děti ve sklepích těch mužkejch chocholů řádně po bolševicku tvrdě odskákaly - nebo odskákali, pokud dáte jako lidumil přednost dětem! Baby vošukat a pak i se spraty vystřílet, tu vzpurnou chocholskou chátru, vožďa Pútina i ogoň na ně! Ovšem jak plně pravdivě říkáte, vo žádnou válku tady nejde, to jen Púinovi molodci čistí Západem pomýlenou Ukrajinu vod banderonacinarkogenedrowokebflmpsvz ... ééé a vod čeho eště?? Nejspíš, ruskoflní V. Nováku, vod neruskofilních ukrochocholů! Rv

P. Dvořák 15.4.2022 1:16

Znal jsem jednoho, žvanil bez smyslu jak Farda.

J. Farda 14.4.2022 21:25

Pan Štěpánek jest, pane Šíre, skalním, ergo zaťatý Klausovec, čímž jest řečeno, obávám se, vše ... ratia, kromě Klausoratia, od něj nečekejte ničehož ... :-/

P.S. Znáte ́sím onu normalizační anekdotu o tré druhú komunistů - skalních, dřevních a vodních ... ;-)

P. Hlobil 15.4.2022 7:54

bud lzete a nebo toho moc nevite... v CR zadna valka neni a CR ani nikomu valku nevyhlasila a ani ji valka vyhlasena nebyla... takze tento vas prispevek je jednoznacna dezinformace a to by tedy bylo mozne klasifikovat jako trestny cin a zavrit vas na peknych par let do chladku... co vy na to?

D. Stirsky 14.4.2022 20:50

Jenže Štěpánek cudně opomněl, že je to i naopak. Havlojedi, sluníčkáři, vítači, neomarxisté, dobroserové, pravdoláskaři..., NGOismus, covidismus, humenrightismus, homosexualismus, maláčismus, genderismus, alarmismus, havlismus...

P. Han 14.4.2022 21:02

Co je s nimi? Nemají právo se vyjadřovat?

Z. Pícha 14.4.2022 16:29

Štěpánek a jeho vzpomínka na českou tv. Jako vždy. Chudáček ukřivděnej bojovník za svobodu slova.

V. Pavelka 14.4.2022 17:12

Neodklánějte Pícha ! Názorné je Jing a Jang .. nebo, pravda a Lež , je stejně důležitá jako stolice !

K. Filip 14.4.2022 17:32

Výborný článek Pícho, nebo máte nějaké protiargumenty?

P. Kotyza 14.4.2022 13:26

Před nedávnem jsem z nedostatku jiné činnosti vyposlechl na ČRo2 rozhovor s jakousi pipinou z FSV UK. Doslova tam prohlásila, že slovo dezinformace pochází z ruského "dězinformácia". Kdybych to neslyšel na vlastní uši, neuvěřím. Takže:

1. buď je tak neskonale hloupá, čemuž se nějak zdráhám uvěřit

2. je to umný (a podlý) příspěvek k černobílému vidění světa

O. Musil 14.4.2022 13:36

Stejně jako všechny vynálezy mají i všechna slova ruský původ. Je to tedy možné. Z ruštiny se to pak dostalo do latiny ;-)

P. Kotyza 14.4.2022 14:04

Jo aha, tak to se tedy omlouvám za zpozdilost;-D

K. Filip 14.4.2022 16:24

Spíše ad.l

P. Dvořák 14.4.2022 19:11

Tak si zkuste najít toto slůvko v česko ruském slovníku.

дезинформа́ция

V solidní češtině bývala předpona pro negaci "des", viz desinfekce. Ale podle ruského vzoru piš jak slyšíš se z toho stalo "dez" , inu newspeak.

Hlavně že tam je "Z" :-P

P. Kotyza 15.4.2022 10:27

Vím, že ruské slovo existuje. S tím "z" máte také pravdu. Ale řekl bych, že původ je v anglickém "disinformation".

O. Musil 14.4.2022 13:13

Ona vždycky bude nekonečná debata, jestli je svoboda slova cosi svatého a absolutního, nebo může být nějak regulována. U Klausova kaplana se píše, že k nám přišlo přes 100.000 ukrajinských cikánů, z nichž řada trpí u nás již vymýcenými chorobami. Je to ještě svoboda slova?

Byla svoboda slova za protektorátu verbálně podporovat nácky? A bylo poválečné odsouzení takových kolaborantů nezákonné, protože jen projevovali svojí svobodu slova?

Nevím, podle mě, ať si každý blábolí, co chce, aspoň si na něj můžu udělat lépe názor. A on bezpochyby naopak i na mě...

J. Hejduk 14.4.2022 12:39

Souhlasim s clankem. Cernobile videni sveta maji hlavne deti.

Nebo se kazdy rozhoduje jen na zaklade jedne informace? Mam kamarada, se kterym kamaradi stale, ackoliv ma nekdy zcela protichudne nazory. Tak si to obcas spolu ve vsi slusnosti diskutujeme.

Ale, kdyz mu nekdo zakaze web, tak rekne - mel jsem pravdu. Kdybych ji nemel, nemeli by duvod to zakazovat.

At si ty weby bezi, proc to zakazovat. Ale tady misto vysvetlovani nastalo zakazovani a osocovani a nalepkovani.

A. Koukolík 14.4.2022 12:22

Z uvedeného vyplývá, že je normální propagovat fašismus, popírat holocaust, gulagy, tvrdit, že vKLDR je demokracie a další a další? Pane Štěpánku, to je anarchie, nikoliv svoboda slova a projevu. Chápu, že je nutné, bránit svobodu slova i svobodu názoru, ale evidentní lži pomluvy výmysly by neměly mít v demokracii místo. A nechoďte na mně s tím blábolem, jako že kdo určí co je a co není pravda. Pouze hromada primitivů a darebáků využívá dnešní explozi informací všeho druhu k vlastním,u zviditelnění. A ještě k tomu černá a bílá. S tím celkem souhlasím. Ale jako ze všeho i tady existuje vyjímka. Napadení Ukrajiny, je pouze a jenom černé.

J. Jurax 14.4.2022 12:28

Napadení nesporně ano.

A to, co mu na Ukrajině předcházelo bylo zajisté pouze a jenom bílé, není-liž pravda?

V. Kuhaj 14.4.2022 12:42

No jistě. Pogromy na Rusy v pohraničí dělali sami Rusové, a na Ukrajince, chudáky, to sváděli. Takový Majdan je klasický příklad. Jak to říct, aby mě nezavřeli...zkusím to takhle: kdyby si Ukrajinci zvolili místo komika politika, tedy člověka s alespoň elementární schopností politické předvídavosti, možná by dnes byli určitých strastí ušetřeni...

A. Šír 14.4.2022 20:54

Zatímco my jsme si místo politika zvolili komika... jenž s politickou předvídavostí lezl Putinovi až do tlustého střeva.

J. Brei 14.4.2022 12:59

Ne, pane Koukolíku, normální to není. Jde jen o to, bránit se takovým názorům zákonným způsobem. To se žel, v případě zákazu zablokovaných webů nestalo.

V. Pavelka 14.4.2022 17:34

V USA , mají dodatek k ústavě ! Že nic z toho co plácáš není trestné !