29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

POLITIKA: Návrat starých časů

I tak by se s nadsázkou dalo hovořit o událostech z posledních několika dnů. Amnestie zabrání v mnoha případech navrácení výnosů z trestné činnosti poškozeným, do funkce zástupce ombudsmana, tedy veřejného ochránce práv, je navržena bývalá nejvyšší státní zástupkyně, která svým chováním v této funkci s největší pravděpodobností právě práva porušovala, a odvolací senát Městského soudu v Praze rozhodl, že členové StB, kteří unesli a zbili disidenta, nebudou potrestáni.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Němec 9.1.2013 13:08

Prosba

 

Prosba

Chtěl bych požádat zde se pohybující o shovívavost z mým pravopisem jsem dysgrafik dysortografik a je pro mne opravdu těžké se těchto chyb vyvarovat věřte že se opravdu snažím

J. Vyhnalík 9.1.2013 14:44

Re: Prosba

Já jsem na tom podobně, když spěchám, tak se mi prosakují do slov písmena z následujícího textu. Doporučuji prohlížeč Chrome, ten má vestavěnou českou kontrolu pravopisu a na většinu chyb upozorní.

V. Němec 9.1.2013 14:51

Re: Prosba

Děkuji tak že asi oba víme své

V. Váňa 9.1.2013 16:40

Re: Prosba

Vážený pane Němci, že si z toho vůbec děláte hlavu!!

Celá řada přispěvatelů píše příšerně. Někdy proto, že mají obdobnou vadu, někdy proto, že neumějí, často i proto, že jen spěchají. A překlep - ten se vloudí určitě každému.

Kdo není b...ec, ten se k tomu ani nevyjádří.

V. Němec 9.1.2013 13:07

Klaus

temná figura pro rozložení státu a přípravy na diktaturu.

P. Schuh 9.1.2013 12:29

Výkřik

Nesouhlasím s amnestií ala Klaus !

To je asi tak jediné co se dá v tomto totalitním státě dělat - Nesouhlasit. Platné jak mrtvému zimník....

P. Pavlovský 9.1.2013 8:35

UŽ ZASE KŮL V PLOTĚ

Václav Klaus se dostal do bezprecedentní situace, která je s tzv. Sarajevem nesrovnatelná. Tentokrát proti němu primérně nevystoupili žádní politici, ale CELÁ VEŘEJNOST.

Ocitl se v izolaci, obklopen pouze svou skvadrou deprivantů jako jsou poslanec Blažek, „plzeňský právník“ Benda, z ČNR pozitivně vylustrovaný Jakl, „nejlepší polistopadový ministr školství“ Dobeš,šílený fundamentalista Petr Hájek, fašista a antisemit Bátora, intrikán Weigl, megaloman Knížák, podržtaška Bém, provařená Vesecká...

Navíc je tu nebezpečný KONFLIKT ZÁJMŮ: V kauze První družstevní záložny byla v dozorčí radě Livie Klausová. Další, který se v této kauze v roce 1997 angažoval byl V. Kočárník.

Od Klause se tentokrát odvrátili téměř všichni, většina politiků napříč spektrem, včetně těch z ODS (i její presidentský kandidát), většina médií, většina populace.

Skupina senátorů chystá žalobu. Lze předpokládat, že soud bude muset řešit otázku, zda český president má právo vyhlásit jakoukoli amnestii, tedy i takovou, která by porušovala Listinu práv. Bude to zřejmě otázka sémantické analýzy a právní interpretace samotného pojmu AMNESTIE.

J. Brunner 9.1.2013 16:00

Re: UŽ ZASE KŮL V PLOTĚ

I ty Brute?

P. Pavlovský 9.1.2013 22:55

Re: UŽ ZASE KŮL V PLOTĚ

Ač pravičák, nikdy jsem nebyl Klausovec, nikdy jsem nevolil ODS!

Dnes už se jí přímo štítím!

V. Němec 9.1.2013 3:33

Nesklamal

Autor předvádí jak vypadá vítěství pravdy nad lží atd. Místo ověřených skutečností předkládá jako pravdu to co kdosi kdesi řekl tady jedna paní povídala a tento pán je v novinářských kruzích považován za odborníka na etiku. Na koho se bude vstahovat ta část pro dlouhé projednávání přitom teprve budou soudy rozhodovat

J. Kratochvíl 9.1.2013 10:18

Re: Nesklamal

Máte právo nesouhlasit s argumenty pana Hvížďaly, ale pořád jsou tyto argumenty věrohodnější než vaše nadávání a osobní urážky nebo argumenty a obhajoba amnestie Klause a jeho poskoků. Klaus je odepsaný již dávno, soudní lidé vědí co je to zač,dělá ostudu a škodu celému státu a všem občanům, celých 23let a většina občanů si to již také uvědomuje, Klaus, vy a další vám podobní to nemůžete tuto skutečnost vydýchat, tak tady kolem sebe kopete a urážíte.

Š. Šafránek 9.1.2013 11:30

Re: Nesklamal

Ani vy jste neSklamal s vítěStvím pravdy nad lží a vStahováním...:-))

V. Němec 9.1.2013 12:08

Re: Nesklamal

Nu ani vy jste nezklamal když vám dojdou věcné námitky hledáte chyby v textu. Ano jsem dysgrafik a lidé jako vy mě dělali že života peklo hlavně učitelé ale dnes jsem došel k tomu že si říkám že člověk který se dokáže vysmívat třeba brýlatemu nestojí za to abych zalezl do postele a přestal psát jak tomu bylo dříve koktaví také kvůli případnému výsměchu nepřestane mluvit

Š. Šafránek 9.1.2013 12:44

Re: Nesklamal

Tak to se omlouvám.

Š. Šafránek 9.1.2013 12:54

Re: Nesklamal

Tak to se omlouvám, mylně jsem se domníval, že dysgrafie se týká grafiky, nikoli gramatiky.

J. Kanioková 9.1.2013 2:38

Pane Hvížďalo, jen neověřená fakta? Nebo rovnou lži?

Vaše neobjektivita je naprosto zarážející !

Např. - "Amnestie zabrání v mnoha případech navrácení výnosů z trestné činnosti poškozeným" = LEŽ

Takže Havlova amnestie 23 360 i s násilníky, plus amnestie 3x !.....Klausova asi kolem 7000 bez násilníků....a jen 1x... ! A ty dlouho se táhnoucí kauzy - většinou by už stejně odsouzení nebyli, protože když je justice a policie nedokázala dostat k rozsudku za 8 let, těžko by si po těch létech našli nová fakta. A na odškodnění postižení nárok neztrácejí ! A třeba milosti - Havel - 1948 = průměrně 150 ročně.........Klaus - 387 prům. 43 ročně !

Většina si neuvědomuje, že pokud někdo SKUTEČNĚ UKRADL miliardy, tak mu hrozí trest NAD 10 let ! Tudíž se na něj amnestie nevztahuje..

Pravdoláskařská manipulace - Orwell...Velký bratr

J. Václavíková 9.1.2013 3:16

Re: Pane Hvížďalo, jen neověřená fakta? Nebo rovnou lži?

Lžinenávistná demagogie- Lenin....užiteční idioti

Než začnete psát hovadiny, tak si něco zjistěte.

http://byznys.lidovky.cz/chvalovsky-pitr-i-h-system-amnestie-ocisti-i-miliardove-podvody-p8x-/statni-pokladna.asp?c=A130102_203434_statni-pokladna_sm

Započítejte kromě propuštěných i ty, u kterých zastavil stíhání. Ostatně toto zastavení stíhání je neuvěřitelná lumpárna a jen zaslepenci Vašeho ražení v tom dokážou vidět něco jiného.

V. Váňa 9.1.2013 11:17

Re: Pane Hvížďalo, jen neověřená fakta? Nebo rovnou lži?

Vážená paní Václavíková!

Zastavení stíhání se týká jen několika kauz, které ze všech tvoří zlomek procenta amnestovaných případů (několik setin) a které se táhnou více než 8 let. Zbytek se týká výhradně pravomocných rozsudků.

Havlova amnestie, s níž ovšem vyjadřuji rovněž naprostý souhlas, se týkal 23 tisíc vězňů, tato se týká necelých 7 tisíc vězňů. Ta další číslovka je možná správná, možná ne, protože to ještě nikdo nemůže vědět, protože v nich soudy dosud nerozhodly. Týká se podmínečných trestů nebo podmínečně propuštěných.

Co je na těchto faktech lžinenávistná demagogie, prosím?

J. Václavíková 9.1.2013 12:06

Re: Pane Hvížďalo, jen neověřená fakta? Nebo rovnou lži?

Demagogie je tvrzení, že tato amnestie nepoškodila oběti trestných činů. Množství amnestovaných bych já vůbec neporovnávala, to je v tomto případě druhotné a pouze to odvádí pozornost od jádra problému, a totiž že si Klaus s občany nepěkně pohrál a pošlapal jejich přání, aby v našich končinách konečně začalo platit právo i pro ty největší gaunery. Proti amnestii pro drobné delikty nemám vůbec nic.

Havlova amnestie byla dána historickými souvislostmi, přechodem ze zločinného komunistického režimu k demokracii (jak jsme doufali) a měla pomoci lidem, na které režim používal pro jejich nepohodlnost různé paragrafy, aby zakryl pravý stav věci před mezinárodními institucemi. Proto není srovnatelná s běžnými amnestiemi v demokratickém světě.

V. Váňa 9.1.2013 12:52

Re: Pane Hvížďalo, jen neověřená fakta? Nebo rovnou lži?

Vážená paní Václavíková, musím Vám bohužel oponovat i v tom poškození obětí trestných činů.

Jen v menšině případů obsahuje rozsudek v trestní věci zároveň výrok o náhradě škody. Až do pravomocného rozhodnutí toto není jasné ani jisté, a to ani v případě, že obžalovaný je odsouzen. To jen advokáti teď halasí, protože jim ujde nějaký ten výdělek. A za další 2 až 3 roky, kdy by je trestní řízení odkázalo na občansko-právní řízení, by byli ve stejném postavení jako dnes, jen s další časovou prodlevou.

I po amnestii mohou oběti trestných činů uplatnit svůj nárok u civilních soudů. Neříkám, že je to šikovnější, to určitě ne, ale věřte mi, že přiznání náhrady už v trestním řízení je opravdu výjimečné. Děje se tak jen v případě, že se nemusí provádět specielní důkazní řízení. Například: směnečný podvod - škoda je dána částkou uvedenou na směnce. Ale žádný úrok, žádná další újma. Tím se trestní soudy nezabývají.

A teď proč toto ustanovení amnestie podporuji: představte si, že obvinění nebo obžalovaní čekají na proces více než osm let. V případě Rázlové už Evropský soud pro lidská práva rozhodl o jejím odškodnění za průtahy v řízení. A přesto její kauza nebyla ukončena. Ukončila jej až amnestie. Proč bychom měli jako daňový poplatníci doplácet neustále na vesměs slušně placené orgány činné v trestním řízení za to, že nic nedělají?

V jednom případě Starky nenašly orgány činné v trestním řízení za 10 let (bez tří měsíců) jediný přímý důkaz, zatímco v tom druhém byl již pravomocně zcela zproštěn obžaloby. Jak dlouho je tedy třeba nechat orgánům, aby hledaly důkazy? Dvacet let, třicet? Nevím, zda je vinen, ale vím, že takto nelze zacházet s lidmi, o kterých ani nevíme, zda zločinci jsou. Jak myslíte, že se žije lidem, kteří vice než osm let nevědí, zda je někdy v budoucnu odsoudí, či nikoli? A to se Vám zdá spravedlivé? Nejsou náhodou i tito lidé obětmi naší nefunkční justice?

V. Němec 9.1.2013 3:35

Re: Pane Hvížďalo, jen neověřená fakta? Nebo rovnou lži?

Dobře jste to napsala

M. Krátký 9.1.2013 1:17

Potrefená husa nejvíc kejhá.

Jsou to právě české soudy a státní zastupitelství, prolezlé skrznaskrz komunisty, které jsou příčinou veškerého marasmu v právním vědomí národa a jeho soustavné ( až cílené ) devastace. Soudci ( JUDr.Brožovou počínaje i konče ) a státní zástupci jsou skálopevně přesvědčeni o svých právech řešit kauzy do nekonečna - na doživotí bez možnosti jejich odvolání.

V. Váňa 9.1.2013 11:18

Re: Potrefená husa nejvíc kejhá.

Děkuji. V.

J. Brunner 9.1.2013 1:17

Slova, slova, slova

Nemá cenu je komentovat. Prostě se jen přidáváte k honu na prezidenta, to je celé.

J. Vyhnalík 9.1.2013 0:50

Jablka a hrušky, aneb když se fakta nehodí, tak si je překroutíme

Na základě amnestie vyhlášené Václavem Klausem bylo propuštěno přibližně 5800 lidí, na základě první amnestie Václava Havla přibližně 23000. Těch 23000 lidí, kterých se amnestie může dotknout jsou převážně lidé, kterým budou odpuštěny nevazební tresty, tedy hlavně podmínečné tresty a tresty veřejně prospěšných prací.

Proč se však zabývat fakty, vždyť tak jak to podává autor to vyzní mnohem úderněji. Amnestie je obecně nepopulární a já tomu rozumím a do značné míry s tím souhlasím. Ovšem slušnost je uvádět fakta taková jaká jsou a nepřekrucovat tak, jak se nám hodí.

Jestli s něčím na amnestii souhlasím, tak to je zastavení těch roky táhnoucích se kauz. Odpovědnost za ně nesou hlavně soudci, kteří je dopustili.

J. Vyhnalík 9.1.2013 1:23

Re: Jablka a hrušky, aneb když se fakta nehodí, tak si je překroutíme

Omlouvám se za překlep. Druhá věta měla začínat: Těch 32000 lidí, kterých se amnestie může dotknout

M. Martin 9.1.2013 10:39

Re: Jablka a hrušky, aneb když se fakta nehodí, tak si je překroutíme

Zde je možno si obě amnestie porovnat.

HISTORIE: Destrukce spravedlnosti?