6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Vaclav Baloun 13.3.2008 22:31

Kanadu již můžete vynechat

Quebecký separatismus se přežil a stále více kanaďanů je z této   myšlenky viditelně unavena.

Ubývá i franko separatistů.

 

Miloš Štěpař 13.3.2008 20:39

Co to?

Soudě dle nadpisu bych usoudil, že má tento článek pojednávat o vztahu České republiky k Severoatlantické alianci... není tomu tak. Nevidím žádné souvislé sdělení, snad jen slepenec žbleptů.

J.G. Pašek 13.3.2008 19:13

Známe naše vímvšechnonejlípovšem Papenheimské . . .

Když ČR vstupovala do NATO, vláda ČR podepsala, že bude dávat mizivé minimum 2,2% HND na ČR armádu.

Zanedlouho ČR bědovala, že "to je moc" a musí to snížit na 2%, i když dosud dávala kolem 1,7% a nikdy nedala více než 1,9% . . . . . . Na konci r.2006 prezident Klaus oznámil NATO, že ČR je "maličká chudičká zemička" a musí snížit výdaje na 1,3%  . . . psssst . . .v ČR 1,3% se zaokrouhluje na 1% . . . .  když to 1,3% skutečně dáte, takto bude na vejplaty, ubytování, stravu a nájem 7 Gripenů, které ČR potřebuje jako díru do hlavy.

Proč se ČR cpala do NATO? když nedokáže platit co podepsala? Mudrlanti, velké oči, huby, kudy chodíte bušit se do hrudi, hrát divadlo, na to jste experti a machři jak málokdo, ale když máte platit muziku, tak se vykrucujete a hrajete si vypočítavě na chudé příbuzné. Co odkrojíte ČR armádě to prošustrujete a projíte . . . .  

Komunisti veřejně přiznávali r.1988, že ČSSR dává 8% HND na ČSSR armádu a to byl žold 75 Kčs. Ve skutečnosti to bylo přes 10% nepočítaje v to dary zbraní a vojenské pomoci kdejakému anti-NATO, anti-USA blbovi . . . . tož tak.

Woe#terim 13.3.2008 18:19

NATO je hodnotovo inde

NATO je predovšetkým Americká organizácia. To, že je to združením mnohých štátov a že do jej čela sa často postavia ľudia z Európy je len kamufláž. Treba ešte dodať, že sú to ľudia z Európy, ktorý uznávajú ten správny americko-vodcovský princíp v menšine i ľudia, ktorí nemajú žiadny názor a teda sú absolútne ovládaní americkým establišmentom – neprotivia sa mu. A zúčastňujú sa amerických pochybných vojen i vyslovene vojnových zločinov.

To, že napríklad väčšina štátov uznala Kosovo nasvedčuje do akej miery sú „vodcovia“ týchto krajín zaviazaní Americke (aj za cenu porušovania mnohých medzinárodných zmlúv).

Na čele tejto agresívno-štátyobviňujúcej organizácie (NATO) stáli v posledných rokoch len vojnoví zločinci ako SOLANA, ROBERTSON, SHäFFER (ktorý napríklad schválil útok na pravoslávny monastier v Bosne).

NATO je hodnotovo inde. Hrá sa na odporcu komunistov, fašistov, či islamistov, ale je to len pokračovanie Britskej politiky 19. storočia o podporovaní vybratých krajín (národov, štátov, kultúrnych entít) ako napríklad Turci proti balkánskym Slovanom, Maďarov a Nemcov proti Slovanom, Poliakov proti Rusom – stojí teda na politických myšlienkach Marxa a Engelsa, ktorí tiež podporovali vyšie uvedené národy (modrovyznačené) a nenávideli iné (vyznačené červenou). Toto pokračovanie Britskej politiky Palmerstona, či Disraeliho o zvýhodňovaní niektorých národov je doplnené o americký globalizmus a snahu kontrolovať (a umerňovať) čo najviac národov.

Keďže je NATO hodnotovo inde, prečo jeho členmi sú aj tie štáty a entity, ktorým sa škodí (Slovania-Nepoliaci)? Žeby to bola slepá viera, že NATO sa raz konečne začne správať rozumne? Či naopak viera, že s mocnejším a bohatším (tak sa prezentuje NATO) bude vždy lepšie – a to na „večné časy“?

Jura Jurax 13.3.2008 16:58

Probůh

co je to za nesouvislý žvást motající vše dohromady? Nepatří autor do nějakého socanského think_tanku?:-D;-(

Miloš Štěpař 13.3.2008 20:26

Re: Probůh

Socanský think thank? To je nějaký oxymoron, ne?! ;-D

PetrH 13.3.2008 22:26

Re: Probůh

Pan autor je študovanej poblitolog, frekventně publikující v Blicích listech. Ještě ke všemu tu poblitologii i učí bezbranné studenty...

PetrK 13.3.2008 16:30

Zase jeden žvanil,

který se chce zviditelnit a přitom mu unikají souvislosti. Mimochodem - kam jste schoval partajní legitimaci?

ranní vláha 15.3.2008 20:34

Re: Zase jeden žvanil,

Myslíte ze školky, nedovtipo?

xtl 13.3.2008 10:21

Několik poznámek

Autor ve svém příspěvku opomněl zmínit několik významných okolností. NATO nebylo, alespoň z počátku, protipólem Varšavské smlouvy, protože ta byla ustavena daleko později, až po vstupu Spolkové republiky Německo do NATO. Zatímco do EU Česká republika vstoupila na základě referenda, členem NATO se stala pouhým souhlasem parlamentu za vlády ČSSD, přestože ta na referendum o vstupu do NATO (viz tehdejší volební program ČSSD) podvodně nalákala voliče. Humanitární bombardování Jugoslávie nebylo pouze agresí ve smyslu definice přijaté OSN, ale odporovalo i textu samotné Severoatlantické smlouvy.

Šnek 13.3.2008 9:59

Tohle snad nemáme zapotřebí.

za zrušení NATO plédoval...

Kde vyrůstal, ten hňup?

Saul 13.3.2008 9:53

Soudruhu Kopecký,

pokud se bude situace vyvíjet tak , jak se (alespoň podle zveřejňovaných výsledků průzkumů) zdá, již brzy se splní Vaše rudo-oranžové sny a nebudete mít důvody ke stížnostem. Ponechávám stranou skutečnost, že pokud k tomu skutečně v plné míře dojde, nebude dovoleno nějaké stížnosti vyslovit, i kdybyste k nim důvody nakrásně měl.

Pavel 13.3.2008 9:03

Ble ble ble

Pane ani jsem si nevšiml jak se jmenujete, jsou to od vás levicové, socansko-komoušské žvásty. Velmi snaživé, velmi hloupé a naprosro mimo realitu. Kdo vás za podobné quasi analýzy -paralýzy platí, je nad slunce jasnější. Oranžovo-rudý hnus.

petr 13.3.2008 8:56

další blb

pane autore článku..."Páté přes deváté."  Nebýt zásahu USA v bývalé Jugoslávii, tak se válka rozšíříla bůhvíkam a koncentrační tábory, které tam vznikaly jak houby po dešti, by se staly evropskou normou!!!  Pan autor je další, který by měl odejít na Sibiř, sbírat kosti obětí komunistického Sovětského svazu a podle klasika, "by tu už 450 let nemusel vůbec být!"  Už nic nikam proboha nepište. Dělejte něco užitečného pro své okolí, sbírejte kamínky, nebo pivní tácky, nebo si doplňte vzdělání. Ale už nic nepište! Děkuji.

bukovsky 13.3.2008 9:34

Re: další blb

nebýt plánů USA dle hesla "A konečně soudím, že Kartádo musí být zničené" a aktívní ingerence Německa už v 80. létech, celý vývoj v Jugoslávií by byl jiný. Opomíjením faktů a motívů se vaš příspěvek stává propagandistickým žvástem. Ale von byl takhle myšlen zřejmě od počátku.

Jura Jurax 13.3.2008 16:59

Re: Re: další blb

Jiný možná. Ale jestli lepší ... :-/

Ladislav 13.3.2008 10:48

Re: další blb

Sovetsky svaz se prestehoval do USA.

miláno 13.3.2008 7:42

NATO

 Pane Kopecký obavy pana Topolánka z případné vlády lidí jako jste vy to je socialistů a komunistů jsou zcela na místě. Zářným příkladem případného směřování vývoje u nás jsou cesty vašeho předsedy Paroubka do zahraničí na pozvání komunistické strany Činy či socialistické strany Sirie. Víte já už jsem diktaturu zažil a proto svobodní lidé jako já mají z tohoto počinu p. Paroubka velké obavy. O vašich protiamerických a protiradarových postojích ani nemluvím, patříte zřejmě k té skupině obyvatestva, která musí být od rána do večera masírována tím svinstvem komunistické nebo islámské ideologie. Já ale nechci nosit flekatý ručník na hlavě nebo rudou hvězdu na klopě mě se líbí ty bílé s těmi pruhy my dva si neporozumíme. Už vím , že číst vaše články je zbytečná ztráta času.

PROKOP BUBEN 13.3.2008 8:30

Re: NATO

kLaus i jako neúspěšný ekonom a toho času trapný klimatolog a bohužel i prezident, může snad propagovat spolupráci s Ruskem a jinými, ovšem na solidním základě a ne lézt Putinovi a diktátorům ve Střední Asii - NĚKAM ......Především v součinosti z jeho působením v ústavu založeném na popud vedení SSSR je jeho počínání diskutabilní......

Malý Aston 13.3.2008 8:35

Re: NATO

Naprosto s Vámi souhlasím.Je jen malinkatý problém v tom,že rozhodující země Evropské Unie mezi které počtem obyvatel ani ekonomicky ani vojensky nepatříme jsou ovládány podobnými politickými stranami jako je naše ČSSD+KSČM. Oni si říkají jinak ale myšlenky mají stejné.Pokud ještě NATO funguje a má politické a vojenské opodstatnění,mělo by jako celek podpořit žádost USA o postavení radaru,případně i o instalaci raket u nás nebo kdekoliv jinde. Pokud Evropská Unie je jako celek proti radaru,má jako člen NATO právo prosadit jednotně záporné stanovisko.Politická reprezentace EÚ se nemůže tvářit že je pro a současně i proti.Takže ne Česká republika ale celá EÚ musí jasně prohlásit. Amíci my Vás v Evropě nechceme,my Vás nepotřebujeme,my Vás nemáme rádi a svou bezpečnost si zajistíme svými radary,svými raketami a svými vojáčky.Z jakých důvodů to Evropská Unie nedělá mi není jasné a já osobně se domnívám,že jako celek pošilhává po ruském radaru a po ruských raketách.:-D

Jura Jurax 13.3.2008 17:00

Re: Re: NATO

R^R^R^

bukovsky 13.3.2008 9:38

Pravdou je, že podle vás

patříme zřejmě k té skupině obyvatestva, která musí být od rána do večera masírována tím svinstvem panamerické militantní strašící ideologie. neboť lépe se vládne pomocí strachu.

jirka.s. 13.3.2008 11:40

Re: Pravdou je, že podle vás

O tom strachu přece, ty bolšáne, víš své, viď? (Y)

Jura Jurax 13.3.2008 17:02

Re: Pravdou je, že podle vás

patříte asi k jiné skupině obyvatelstva než já a nakonec než rozumní lidé - antiamerikanismus je sice in, ale taky je neomylným rozpoznávacím znakem hlupce ... :-D

Jan 13.3.2008 5:04

Dekujte v Cesku socanum, jmenovite Zemanovi a Spidlovi,

ze vas dovedli do NATO (Zeman) a do Evropske unie (Spidla). S Putinofilem Klausem-Rekem byste dosli nekam zpatky na Vychod mezi jeho kamose Putina, Lukasenka a Turkmenbasiho a kdyby zaviselo na Topolankovi, tak je z Ceska jedna ze stredoamerickych republik, v podstate americky protektorat.

Nez mne tady nejaky kaspar obvini z antiamerikanismu - v Americe jsem pravdepodobne stravil vice casu, nez vetsina zdejsich modrokomunistickych diskutujicich dohromady, mam ji svym zpusobem rad.

franta 13.3.2008 2:43

Éra mečiarismu značně poškodila pověst Bratislavy v Bruselu

A jak se zdá éra topolankismu značně poškodí pověst Prahy a to nejen v Bruselu a v Moskvě, ale už i ve Washingtonu (viz jeho dnešní další buranský útok na vládu USA)

ctenar 13.3.2008 9:21

Re: Éra mečiarismu značně poškodila pověst Bratislavy v Bruselu

Povazujete za buranstvi ze rekl ze se nechce nechat kritizovat od nekoho kdo muci zajatce, popira Zenevske konvence i mezinarodni soudni dvur ?

Mi to nepripada jako buranstvi ale to ze nechce byt rektalnim alpinistou USA. Coz se o spouste prispevatelu tady neda rict. Asi jim bylo teplo v p..... u Rusu kdysi tak si ted nasli p..... novou kde je taky teploucko.

Boer 13.3.2008 1:21

Politika NATO a C.R.

Pane Kopecky, ve Vasem clanku ironisujete potrebu ustaveni NATO v dobe Studene valky, bylo by zajimave zjistit, jak jste stary, kolik tedy pamatujete z tech casu, kdy CSSR melo skoro tolik lidi ve zbrani, jako dnesni cele NATO, kdy nas politici ( a politruci) stale strasili atomovymi zbranemi imperialistu a revansistu.  V necem s Vami, ovsem musim souhlasit a to, ze v case konfliktu v Jugoslavii, bylo  NATO zneuzito Clintonovou administrativou, protoze NATO bylo ustaveno jako obranne spolecenstvi clenu a Jugoslavie (prestoze komunisticka) se zadneho clena NATO ani nedotkla !  Ovsem, to bylo zavineno spatnym svedomim presidenta Clintona, ktery v dobe Vietnamu byl vice-mene "draftdodger" a misto aby slouzil jako mnoho mladych Americanu, oficielne studoval v Anglii, ale vetsinou se potuloval po komunisticke Evrope. V dobe konfliktu v Jugoslavii, kdy obe  (ci vsechny) strany si pocinaly balkansky surove, rozhodl (na radu Ms.Albright) ztrestat pouze Srby, i kdyz bylo mozne reseni poslat pouze (male) commando na Milosovice a mohlo byt "po ptakach" ! Dnes, jako dusledek, je USA (nechte) i garantorem nezavislost Kosova a tak nechtene vhani Srby do spojenectvi s (neobolsevickym) Ruskem ackoliv tem nejde o Srby, pouze o pripadny precendens v pripade Cecenska.

Ceska republika ma v NATO garantora bezpeci a v USA  zaruku spojence, ktereho kdyby nebylo, cele NATO by bylo "pro srandu kralikum" !        Boer 

Saul 13.3.2008 9:44

Re: Politika NATO a C.R.

Pokud jde o působení NATO v bývalé Jugoslavii, myslím, pane Boere, že úspěšně potvrzujete stálou platnost rčení "po válce každý frajtr generálem".