26.5.2024 | Svátek má Filip


Diskuse k článku

POLITIKA: Naši furianti

Vídeňským vyjádřením o záměru obejít se při jmenování paní Livie Klausové velvyslankyní v Bratislavě bez tvrdohlavého ministra zahraničí se pan prezident zcela zbytečně chytil do vlastní pasti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 28.4.2013 18:27

Klíče má paní Livie?

V nevyhnutelném zápase prezidenta Zemana s "pravdoláskařskou" mocí v našem státě, k němuž si pan prezident vybral strategicky (ústavně) pro něho výhodné pole zahraniční politiky je paní Livie pouhou záminkou k vyprovokování pana "knížete" k nearistokratickému ztrapňování a nakonec k nějakému kompromisu, který bude úspěchem prezidenta. Podobný význam má očividně i návrh na jmenování pana Remka, který dokonce o tuto funkci ani nestojí. Paní Livie by po své "moudré" rezignaci byla pochopitelně nahrazena někým, kdo by byl pro "knížete" ještě nepřijatelnější. Politické body u sil, které by tato jmenování "potěšila" už prezident získal svou "snahou". Je to opravdu silný hráč.

H. Míčková 26.4.2013 20:48

skvělý článek

přesně tak, Zeman je podle mě člověk s pokřiveným charakterem ,kritizuje klientelistické vztahy v politice,ale k návrhu na jmenování

Livie Klausové velvyslankyní přistoupil hned  poté, co ho

exprezident  Klaus a celá rodina výrazně podpořili v přímé volbě?

Nevyvolává to podezření, že jde ze strany Zemana státu o

protislužbu?

R. Hroza 26.4.2013 19:32

.. a vítězem bude V. Klaus

No a?

V čem vidí pan Jemelík porblém? Aby se vítšzem stal ten jeho "kúň"? A proč? Konečně někdo rozvlnil ten zatuchlý rybník. P. Jemelíkovi to evidentně vadí. Raději náš osvědčený smrádek.

R. Brzák 26.4.2013 15:11

Opět velmi přesný pan autor, kéž by se

R. Brzák 26.4.2013 15:12

Re: Opět velmi přesný pan autor, kéž by se

paní Klausová inspirovala...

K. Pavlas 26.4.2013 9:29

Jsem přesvědčen,

že morálním vítězem prezident V.Klaus dávno je. Nejen v této situaci. A paní Livie se zachová s noblesou sobě vlastní. Kéž by její morální "rozměr" mělo více lidí v Česku.

B. Rybák 28.4.2013 18:29

Re: Jsem přesvědčen,

Přesně tak.

M. Malovec 26.4.2013 8:52

Je škoda,

že pan president Klaus ve svém druhém období ztratil soudnost a nadhled. Kdyby se to nestalo, nemuselo se na jeho kladné hodnocení čekat sto let, ale ocenilo by ho nezanedbatelné množství soudných občanů již dnes a zítra. Bohužel se to stalo a k jeho škodě bude po pár generací ten lotr, který udělil amnestii ad. K jeho pohrdání veřejností přispěla i nemalou mírou jeho povedená rodinka před i po volbách. Morální rozměr paní Lívii a synáčkovi prostě chybí.

K. Kužel 26.4.2013 10:02

Re: Je škoda,

I kdyby Václav Klaus ke konci svého druhého období udělal cokoli, našlo by se velmi nezanedbatelné množství občanů, kteří by na něj plivali a ostouzeli jej.

B. Rybák 28.4.2013 17:02

Re: Je škoda,

Soudní občané si V.K. nesmírně váží a nemají pocit, že by někdy ztratil soudnost a nadhled. Soudní občané nikdy nezapomenou na to, jak pouhou amnestií své nepřátele vyprovokoval k takové ztrátě soudnosti, že odhalili svou EU-vlastizradu, k tomu, že "naše" masmédia znovu odhalila svůj politický hyenismus a obrátil pozornost na nebezpečnou aroganci nespravedlivých, zpolitizovaných "havlovských" postkomunistických soudů. Ti nesoudní občané přece žádný trvalý vliv na dějiny nemají. Je jenom smutné, že se nechají oblbnout i v morálním hodnocení nějaké "rodinky". Ale to není nic nového.

V. Kraus 26.4.2013 8:01

Také si myslím

že paní Livie by měla prezidentu Zemanovi poděkovat s tím, že s ohledem na vzniklý konflikt se rozhodla se již neucházet se o funkci velvyslankyně na Slovensku. Obávám se ale, že paní Livie to neudělá. Jednak se rodina Klausových řídí heslem "co je doma, to se počítá" a pak tento spor docela vyhovuje jejímu manželvi Václavu Klausovi.

L. Harvánek 26.4.2013 3:32

Naši furianti ...

Nevím,možná patřím mezi povahy poněkud slaboduché,ale jaksi mi nebere rozum,že prezident Miloš Zeman vzešlý z přímé volby má mandát silnější,než kdyby byl zvolen v parlamentu.Brát výsledky voleb druhého kola za důkaz jeho oblíbenosti mi připadá jako pustá demagogie.Sám jsem Zemana v druhém kole volit jen jako volbu menšího zla.A výsledky kola prvního,kdy získal necelou čtvrtinu hlasů hovoří o něčem jiném.Za prakticky stejný výsledek v parlamentních volbách nedostala vítězná ČSSD ani možnost sestavit vládu.Takže ono je to všechno úplně jinak a laskavě to vezměte na vědomí.A Zemanovi přistřihněte křidélka dřív,než bude pozdě.Jinak si zaděláme na nepříjemné problémy.Nebo je lepší lézt někomu do míst k tomu neurčených jen proto,že je to mediálně zajímavější?

K. Frauknecht 26.4.2013 7:34

Re: Naši furianti ...

Jo.

Zase nemusim nic dělat - "voddřel" jste to za mě :-))).

R. Brzák 26.4.2013 15:11

Re: Naši furianti ...

Pane Havránek,

takže Vy si zvolíte pro sebe menší zlo - Miloše Zemana - a někdo druhý ("přistřihněte") má za Vás žehlit Váš prů()er? Nemohu než vrtět hlavou...

P. Novák 26.4.2013 18:52

Re: Naši furianti ...

Souhlasím s Vámi.Také nechápu, čím se liší "váhová kategorie"  Klause od "váhové kategorie"  Zemana.Pravomoci mají stejné."Slabý" president může dělat stejné potíže, jako "silný" .Tak o co jde?

P. Janáček 26.4.2013 1:12

prezident nepřichází o nic

on tu bude déle než ministr zahraničí. A ten bude mít omezené možnosti odměňovat kamarádíčky z potápějící se lodi stolky v diplomacii. Což je také pro naši zemi jen dobře.

V. Kolman 26.4.2013 1:46

Re: prezident nepřichází o nic

Kde berete pane Janáčku jistotu, že: "on tu bude déle než ministr zahraničí."???

P.S. - Nepřeji panu presidentovi nic špatného, ale vzhledem k nevypočitatelnosti lidského osudu (a jeho oblibě cigaret a etylalkoholu) bych se na vašem místě vyvaroval takovýchto kategorických prohlášení.

P. Janáček 26.4.2013 10:58

Re: prezident nepřichází o nic

Možná díky tomu, že druhý se také chlubí láskou k etylalkoholu (chlastám, všechno a nejraděj pivo) a dýmá jak titanik. Takže tady se to nuluje a pak už je jen věk a statistická pravděpodobnost.

P. Pavlovský 26.4.2013 0:45

Pohled na tři vysoké představitele státu, zaklesnuté do sebe ... je smutný?

 Nevím, není-li to vrozenou škodolibostí, ale mé pocity jsou opačné:

1. Vím, že M. Z. není v právu a dělá mi radost, že se důkladně vykoupe ve vlastním kališti, navíc i s paní Livií, která si v předvolební kampani nechutně zadala na jeho straně.

2. TOPka už IMHO nemá od amnestie v této vládě co pohledávat, takže čím dřív z ní odejde, tím lépe!

Pokud jde o Alexandra Vondru: kolik let musí člověk dělat vyslance, než je z něj kariérní diplomat?