22.5.2024 | Svátek má Emil


Diskuse k článku

POLITIKA: Národní zájmy jako maska

Zaposlechneme-li se soustředěněji do projevů našeho prezidenta či ministrů a poslanců, nemůžeme přehlédnout častou frekvenci slovního spojení „národní zájem“. A není tomu tak dávno, kdy i premiér Andrej Babiš.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Brzák 10.2.2021 9:05

politik stejně tak může všelicos ukrýt za "evropské zájmy", případně za "evropské hodnoty"...

protože je to politik - tedy osoba toužící po moci (ať už jsou její záměry sebeúctyhodnější) a moc, kterou má a postupně ji získává, jej korumpuje.

P. Dvořák 10.2.2021 8:05

V domě klidně žije několik desítek rodin a každá hájí své rodinné zájmy, aniž by na sebe nevražily nebo spolu válčily. Sousedé si půjčují cibuli nebo z bývalé kočárkárny udělají místnost na ping-pong. U vchodu stojí kýbl s posypovou solí a kdo jde první, hodí pár kelímků na zmrzlý chodník. Jistě, někdo prudí, ale blb se vždycky najde.

Ale hlavně!!!!!! jim žádný samozvaný domovník neříká, jaké mají nosit boty, že vánoční cukroví bude bez vanilky a na koho z vedlejšího vchodu vyhlásí sankce.

P. Lenc 10.2.2021 7:22

R^;-(R^

E. Tkadlec 10.2.2021 7:04

Podobným příkladem by mohl být Macron, kvůli kterému málem zhavarovala pobrexitová dohoda EU s UK, neboť lovení ryb v britských vodách je ve francouzském zájmu.