19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Národní úsvit?

Změna „postokamurovského“ Úsvitu spočívající v novém názvu Úsvit – Národní koalice, novém logu s hlavou lva v národních barvách i novém předsedovi, válečném veteránovi z Afghánistánu Miroslavu Lidinském.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Ráž 16.8.2015 16:13

Jen další jalovy proslov

Nevim jak vy, ale já už mám po krk kavárenských intelektuálních debat na téma migrantů. Na případnou otázku, jaké řešení bych navrhoval sám, odpovídám, že žádné nemám a ani ho hledat nebudu. Na to si platime vládu a desetitisíce úředníků,u nás i v Bruselu, aby nějaké efektivní řešení našli. Jen říkám, že to řešení, které navrhují a realizují v současnosti je špatné a jestli nemaji jiné, meli bychom volat po jejich odchodu nebo nás migtanti zadusí!

V. Kusý 13.8.2015 19:19

Oni ti imigranti vidí, kdo nad nimi drží

ochrannou ruku.Jsou to politici, kteří ve všem vidí ohýnek, na kterém si přihřejí polívčičku.Takže naděje, že konečně některému z nich zakroutí krkem je mizivá, ačkoliv by to byl jediný moment, který by snad mohl vést ke změně postojů, těch, kdo rozhodují o budoucnosti.Je smutné, že musím napsat něco takového, ale bohužel to tak vidím.

J. Vlček 13.8.2015 15:26

Pane Mlejnku,..

...vy snad vidíte někoho, kdo přichází s nějakým řešením imigrantské krize? Nebo vy sám máte nějaký nápad? Doposud všichni naši politici přešlapují a mudrují, ale ve skutečnosti nedělají nic a spoléhají se snad, ze řešení vzejde z hlav vedení EU. Že se těžko dočkají je nabíledni. A vy se pak divite, že se o slovo hlásí někdo, kdo na rozdíl od ostatních o tom něco ví a má k tomu co říct?

Nedivte se lidem, že si radši poslechnou názor člověka zásvěceného, než poslouchat bláboly politiků a různých komentátorů, o povinnosti být solidární.

J. Dvořák 13.8.2015 13:26

Re: Mlejnek jenom mele!

Oprava: pašeráckých lodí!

J. Dvořák 13.8.2015 13:25

Mlejnek jenom mele!

Ta vyslaná pátá kolona čili předvoj islámské invaze do Evropy by se měla zastavit všemi prostředky, včetně potápění pašeŕckých lodí!!!

K. Vyšata 13.8.2015 11:33

Odhaduji, že nebude trvat ani rok

a nasytí se schopnost a ochota zemí kam míří imigranti absorbovat vlnu imigrantů. Ale vlna se nezastaví a postupně zaplaví i nás. V době, kdy se budou blížit volby a nové formace s protiimigračním zaměřením budou slavit úspěšný nástup. Radikalizace celé Evropy bude rychlá a zničující. Můžeme také očekávat eskalaci na Ukrajině, která se nebude chtít smířit s neochotou států zaměstnaných problémy s imigranty. Nečeká nás nic dobrého, EU vedou politické špičky neschopné, nebo neochotné řešit aktuální situaci a demokracie je na řešení dost pomalý systém. A různí Mlejnkové budou do posledního okamžiku žvatlat o solidaritě.

L. David 13.8.2015 9:38

Jak to Mlejnku víte, když píšete:

"Vždyť migranti přece prchají především před důsledky působení různých

radikálních skupin v jejich domovských zemích, jde nikoliv o extremisty,

ale často o jejich oběti."

Je-li tomu tak, proč se při ucházení o pomoc před pronásledováním nechovají pokorně? Proč jako divá zvěř ničí, co jim přijde pod ruku? Proč si stávkami vymáhají tři teplá jídla denně, atd. atd., muselo by se toho napsat ještě mnoho.

A propo: Kolik imigrantů jste už u sebe doma Mlejnku ubytoval, abyste je šatil a živil?

P. Lenc 13.8.2015 8:08

Re: Nový předseda starého úsvitu

Problém již nastal a nejen u nás.Psal jsem o tom nedávno.Díky "korektní" pštrosí politice evropských politiků se může lehce stát, že se k moci dostanou strany a hnutí, které budou mít k demokracii tak daleko, jako mají komunisté.Přílivem imigrantů bude zákonitě sílit volání občanů po politice tvrdé ruky.A tento extrém je možná mnohem blíž, než si myslíme.Ono stačí, aby v Německu, Anglii nebo Francii došlo k zničujícím atentátům, což je vysoce pravděpodobné, a dosavadní politický systém se začne pěkně rychle hroutit.A pak nás nečeká opravdu nic hezkého.

Z. Švrček 13.8.2015 7:52

Nový předseda starého úsvitu

je člověk, který má s islámem své zkušenosti. Povětšinou špatné. Předpokládám tudíž, že zaujme tvrdý postoj k dnešní Eurounijní sebevraždě a má tak se svojí stranou o politický úspěch postaráno, pokud to na druhé straně nevyváží nějakou tragickou chybou okamurovského ražení. Nejsou pro mne zatím příliš čitelní, ani příliš sympatičtí, ale rád si vyčkám.

P. Maleček 13.8.2015 7:35

Socialisté - kolaboranti s islámem

Autor v kontextu se EU socialisty píše: "Vždyť migranti přece prchají především před důsledky působení různých radikálních skupin v jejich domovských zemích, jde nikoliv o extremisty, ale často o jejich oběti".

Stačí se podívat na mezi prý imigranty převahu zdatných, dobře živených a oblečených mužů v ideálním vojenském věku. Takže i slepý vidí, že jde spíš o členy či najaté spolupracovníky než oběti radikálně islámských skupin, dnes tak či onak ovládajících významnou část Blízkého východu a severní Afriky.

Ti se tím samozřejmě nebudou chlubit a spolu s jistým % žen a dětí jen hrají roli prý obětí radikálních islamistů. Leccos naznačuje i cíl jejich expanze - Británie a Německo. Francii a multikulturalismem zpitomělé severské státy již mají v hrsti a tak směřují tam, kde Evropě zasadí největší ránu. Zbytek Evropy, Česko nevyjímaje, se po rozvrácení těchto dvou států už k jejich nohám sesype sám.

Zbývá poslední naděje. Od moci odstavit evropské socialistické partaje a tím i Brusel, kteří v islámských nájezdnících, podle nich lživě imigrantech vidí své, sociálními dávkami snadno uplatitelné voliče. Ve své zaslepené touze co nejdéle vládnout, jsou socialisté schopní nechat Evropu zaplavit islámem. Však se z historie ví, že islámští vládcové jsou ke kolaborantům, kteří jim otevřou cestu k ovládnutí nových území vděční. A tak socané věří, že nemají co ztratit, věří že funkce díky islámu vstřícné kolaboraci získají i v islámské Evropě.

Proto nelze než uvítat angažovanost občanů, kteří na vlastní kůži poznali co je to islám. Ano stanou se terčem zuřivých socanských pomluv, však jsou pro mocichtivé socany (třeba i pod islámským státem) obrovským nebezpečím. Nezbývá než jim z čirého pudu sebezáchovy pomoci. Protože bez nich nás socani ve své zaslepené mocichtivosti zatáhnou do islámského pekla!

T. Czernin 13.8.2015 3:56

Pan Mlejnek

se vydal na dlouhou pouť, aby se pokusil zahlédnout okraj krajní pravice. Tak šťastnou cestu, Pepíku...