14.5.2024 | Svátek má Bonifác


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Rudolf 12.10.2007 2:24

Re: Takže z kecu dvou babek jste vydedukoval,

Kdybyste si, zírálku, přečetl v článku nabízené odkazy, tak byste zjistil, že Vaše reakce je právě na úrovni těch zmiňovaných babek.

Usilovat o ovládnutí druhé strany sporu se nikde nepovažuje za "čistou" obchodní praktiku, i když to mnohdy přináší skvělé výsledky (samozřejmě pro ovládajícího).

huhu 12.10.2007 9:15

Re: Takže z kecu dvou babek jste vydedukoval,

to "nezávislý" není zrovna originál od nějakých babek....tohle slovo "nezávislost" a mnoho dalších třeba "slušnost, pravda, láska" tady profanuje řadu let úplně jiná skupina lidí..

hibernator 12.10.2007 1:52

informace je zaimava, ale presnost by neskodila

Pane Vlku, prof. Svejnar je predsedou dozorci rady. To Vam ovsem nevadi v tom, abyste (pote, co to napisete), vzapeti rekl "Předseda představenstva je totiž ten, kdo skutečně určuje, co ta která banka bude dělat..." jako by tim predsedou predstavenstva snad byl prof. Svejnar. No a nakonec tomu nasadite korunu tvrzenim "Protože předseda správní rady této banky prostě není a nemůže být nikdy "nezávislý"" ;-D

Mam pro Vas dobrou radu: Udelejte si v tech radach napred poradek, nez zacnete psat ;-)

A mozna, ze pan prof. Svejnar, nez by kandidaturu prijal, tak by rezignoval na sve clenstvi v tech "trech radach". Nebo myslite, ze ne? A navic, on tim predsedou tusim v dobe prevzeti IB ani nebyl...

Jan 12.10.2007 2:13

Re: informace je zaimava, ale presnost by neskodila

Pro Vlka je to zalezitost V, nikoliv mozku. Tak jako pro kazdeho rudomodrokomunistickeho fanatika. Koneckoncu, predstavenstvo nebo dozorci rada, pro prumerneho volice ODS jsou tyto pojmy spanelskou vesnici. Hlavne, ze si muze zanadavat na "cizaka" Svejnara. Tyhlety strany (KSC i jeji nastupkyne ODS) proste porad pritahuji ten stejny typ priznivcu.

Rudolf 12.10.2007 2:31

Re: Re: informace je zaimava, ale presnost by neskodila

Jaký cizák? Předseda dozorčí rady banky, užívající ve svém názvu výraz Československá! A koneckonců se s českým státem i o pár miliard soudí.

Ale možná byste nám řekl, na kom jste nezávislý Vy. A kde jste nabyl onoho skvělého vzdělání, že tak vysoko převyšujete průměrného voliče ODS. Taky generální ředitel?

Abonent 12.10.2007 4:07

Pro Rudolfa : S.generální nebo s.tajemník

Vážený Rudolfe, odhadl bych, že osoba schopná napsat "...KSC i jeji nastupkyne ODS..." mohla být ve své době nejen generálním ředitelem prakticky čehokoli. Tato osoba mohla klidně být i tajemníkem místní organizace strany ! 

bobr 12.10.2007 1:51

...takze tak...

...dekuji mockrat za promnuti oci pane Vlku!divam se na to zpovzdali a fakt se nekdy nestacim divit...jako v zoologicky pred pavilonem vopic...ty taky nekdy tema honvama hazej po lidech za mrizi a nelzou jim ze ne!prokristapane lidi v Cesku: BDETE!!!

Jan 12.10.2007 1:32

Naprosto stejne jako pred 60 lety.

Stejne jako na prelomu let 1947/48 stoji Cesko pred osudovou volbou - Vychod nebo Zapad?

Vychod tehdy predstavovany Gottwaldem a jeho "karlinskymi kluky", dnes protizapadnim, proruskym byvalym pracovnikem Prognostickeho ustavu rizeneho UV KSC Klausem, podporovanym leninskymi stranami ODS a KSCM. Klaus se "vzdelanim" typu VSE 50.let, jen velmi prumerny ve sve celozivotni profesi (pry ekonoma), sedivy urednicek bez smyslu pro humor. Ve funkci predsedy vlady vyhorel jako papirovy cert a musel odejit kvuli korupcnimu skandalu.

Zapad tehdy predstavovany Benesem a predaky demokratickych stran, dnes profesorem Svejnarem podporovanym demokratickymi stranami (zeleni, socdem, doufam, ze i lidovci). Kdyz postavime vedle sebe Klausovo a Svejnarovo vzdelani, inteligenci, znalost cizich jazyku, smysl pro humor a vysledky v profesnim zivote, tak je to jasnych 5:0 pro Svejnara.

Preji svemu rodnemu Cesku, aby se ve svem rozhodovani, na kterou stranu civilizacniho okruhu se pridat, rozhodlo spravne a ne tak jako v unoru 1948. A aby uz poslalo konecne vsechny ty rude i modre komunisty i s Klausem a Grebenickem do haje.

Mimochodem, Vlku, CSOB a.s. je jasne nejlepsi ceska banka, neni-liz pravda? Kde jsou dnes vsechny ty ustavy, ktere se zapletly s ODS? Myslim tim treba IPB nebo i pidibanku Union.

Rudolf 12.10.2007 2:12

Re: Naprosto stejne jako pred 60 lety.

Především, kde jste přišel na to, že ČSOB je česká banka? TO JSTE ASI SPADL Z JAHODY NA ZNAK A PRAŠTIL SE DO HLAVIČKY.Jediným akcionářem ČSOB je KBC Bank NV, IČ 90029371, se sídlem Havenlaan 2, 1080 Brusel, Belgie.

Jinými slovy, podvodník Tošovský nechal prodat za jednu korunu českou veškerá aktiva IPB shora uvedené belgické firmě, ačkoliv pouhá třetina její hodnoty (t.j. podíl Nomury) byla pak ve sporu Nomury s ČR ohodnocena na několik desítek miliard korun (můžeme být moc rádi, že ministr Tlustý to v rámci smíru ukecal značně dolů).

Jo, takhle se dělají kšefty.

Jan 12.10.2007 2:15

Re: Re: Naprosto stejne jako pred 60 lety.

Nema snad CSOB a.s. licenci od Ceske narodni banky?

Riki 12.10.2007 6:08

Re: Re: Re: Naprosto stejne jako pred 60 lety.

Tu má americká Citibank taky ty joudo. A musí jí mít každá, která v ČR je. Kapišto?

čtenář zdrojů 12.10.2007 8:21

Aha, Rudolfe

takže plzeňský Prazdroj je pivo jihoafrické (SABMiller), Škody jsou klasická německá auta a z Ruska budeme brzy dovážet moravskou ropu. ;-D

Jirka 12.10.2007 2:14

Re: Naprosto stejne jako pred 60 lety.

ČSOB - nejlepší banka: když shrábla za babku IPB.8-o

strejda pedro 12.10.2007 19:50

Re: Naprosto stejne jako pred 60 lety.

mily jene, je sice pravda, ze clovek ma znat dejiny, prinejmensim proto, aby je uz neopakoval, ale na druhe strane by nemel dosazovat dnesek do vcerejska, nebot to se mu nemusi vyplatit ... neminim se zastavat ani prof. svejnara, ani prof. klause, neminim ani rozebirat, kdo z nich je vzdelanejsi ekonom, mohu snad jen na okraj pripomenout, ze ani v tom tzv. sarajevskem atentatu, ktery stal vaclava klause jeho ministerske predsednictvi nebylo nijak moc jasno, a dodnes neni, jak to bylo doopravdy, a uz vubec nevim, odkud vite, ze vaclav klaus nema smysl pro srandu ... pardon, pro humor ... ja zato ale vim jedno: ze kdyby si prof. svejnar dovolil byt jen naznakem flirtovat s politickym (a jeste k tomu volenym) uradem v severni americe, PREDEM by musel prohlasit vsechny sve jine urady, funkce a prebendy za mozny stret zajmu a PREDEM by musel slibit, ze se jich ve chvili, kdy bude vazne kandidovat, vzda ... prakticky se to dela tak, ze se jich vzda do doby volebni ... kdyz vyhraje, vzdani se pokracuje, kdyz nevyhraje, ty, ktere jeste muze, ziska zpet ... i polozim vam otazku: prof. svejnar se predvadel jak dobytek pred aukci poslancum ... pronesl jedineho sluvka o moznem stretu zajmu a o tom, co s tim udela? vase odpoved budiz biblicky prostinka: ano ano, ne ne ...

Abonent 12.10.2007 0:53

Povstaňte, předseda a prezident republiky prof.Švejnar přichází !

Jejdanánku, to jsou věci. Už je mi jasnější, proč se prof.Švejnar tak líbí příteli Paroubkovi.

Pane Vlku, velmi Vám děkuji za upozornění na tuto "maličkost". A jen prosím, dávejte si pozor při přecházení ulice. Tento Váš příspěvek do diskuze o našem budoucím prezidentovi Vám moc přátel nepřidělá.

Bert 12.10.2007 0:40

ČSOB nezkrachovala, zatímco IPB nás stála 100 miliard

"...se chýlí ke konci dvanáctiletá éra, kdy Václav Klaus ovládal českou

ekonomiku prostřednictvím svých zástupců na klíčových postech." "To je případ i Českého telecomu, kam v pátek zasedl do dozorčí rady k poslancům ODS a Zdeňku Švrčkovi nově i poradce Václava Klause a někdejší manažér (v letech 93-98 člen dozorčí rady) IPB Jiří Weigl."

Rudolf 12.10.2007 1:11

Re: ČSOB nezkrachovala, zatímco IPB nás stála 100 miliard

Jo, jenomžže těch sto miliard skončilo v kapse  ČSOB.

A mimochodem: IPB nezkrachovala. Ukradlo ji ozbrojené komando policie ČR na žádost jednoho pána, určeného k tomu jistým panem Tošovským. Předsedou vlády byl v té době nějaký Zeman a nejsem si jist - že už v té době byl pan Gross ministrem vnitra? Ministrem financí byl určitě pán, který předtím rozkradl fabriku na kočárky v Mělníce - a nebyl to Kočárník ale Svoboda. Už je venku z basy

Bert 12.10.2007 1:23

Re: Re: ČSOB nezkrachovala, zatímco IPB nás stála 100 miliard

Děkuji za vysvětlení, nejsem bankéř. Díky bohu, že ty peníze skončili v ČSOB. Já myslel, že se po nich slehla zem.

Bert 12.10.2007 1:28

Re: Re: Re: ČSOB nezkrachovala, zatímco IPB nás stála 100 miliard

Hrubka: skončily

Rudolf 12.10.2007 1:42

Re: Re: Re: ČSOB nezkrachovala, zatímco IPB nás stála 100 miliard

Jenomže    my teď musíme vyplatit Nomuru za škody, které to komando a jeho velitelé způsobili a ČSOB se směje.

Bert 12.10.2007 9:53

Re: Re: Re: Re: ČSOB nezkrachovala, zatímco IPB nás stála 100 miliard

A myslíte, že by to bylo výhodnější a radostnější, kdyby to komando nezasáhlo? Výhodnější a radostnější, ale pro koho?

Václav 12.10.2007 9:36

Re: Re: ČSOB nezkrachovala, zatímco IPB nás stála 100 miliard

Byl.

huhu 12.10.2007 0:15

sen havlobolševické koalice

prezident (ČSOB/ČR)  Švejnar a jeho ministr financí Bohouš ČSOBotka...;-P

Vasekpasek 12.10.2007 1:29

Re: sen havlobolševické koalice

Nebýt toho sprostýho nadpisu, tak se i zasměju, protože to má napad:)

huhu 12.10.2007 9:07

Re: Re: sen havlobolševické koalice

havlobolševická koalice je realitou nejpozději od r. 1989 :-/

Vasekpasek 12.10.2007 0:11

Zajímavé info

Hmmm, zajímavé info... Až doteď jsem si říkal, že Švejnar by nemusel být špatný, kdyby to náhodou ty socialisti vyhráli, ale teď...8-o